مایکروسافت قرارداد خرید تیک ‌تاک را تا ۲۵ شهریور نهایی می‌کند

دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
مایکروسافت تصمیم دارد تا هرچه سریع‌تر فرایند خرید تیک‌تاک را به اتمام برساند و در این مسیر با سرمایه‌گذاران دیگر نیز همکاری می‌کند.
تبلیغات

مایکروسافت در بیانیه‌ای رسمی از تصمیم خود برای ادامه‌ دادن مذاکره‌ها در مسیر خرید تیک‌تاک در ایالات متحده خبر داد. در بخشی از بیانیه گفته می‌شود که احتمالا ردموندی‌ها تصمیم به همکاری با سرمایه‌گذاران آمریکایی دیگر را هم برای خرید اپلیکیشن محبوب دارند. البته احتمالا همکاری با سرمایه‌گذارها آن‌چنان گسترده و بزرگ نیست.

جدی شدن برنامه‌های مایکروسافت برای خرید تیک‌تاک، ظاهرا تحت تأثیر مذاکره‌هایی بوده است که ساتیا نادلا با دونالد ترامپ داشت. مذاکره بین مدیرعامل غول دنیای نرم‌افزار با رئیس‌جمهور ایالات متحده، خبر مهم بیانیه‌ی جدید محسوب می‌شود. اخبار قبلی می‌گفتند که شرایط تیک‌تاک در ایالات متحده کاملا به تصمیم کاخ سفید بستگی دارد. طبق شایعه‌های قبلی، مایکروسافت تصمیمی جدی برای خرید تیک‌تاک داشت، اما موانعی از جنس بیانیه‌ها و اظهارنظرهای ریاست جمهوری، همیشه وجود داشتند. به‌هرحال مذاکره‌ی مستقیم ترامپ و نادلا می‌تواند نور امیدی به برنامه‌های خرید مایکروسافت بتاباند.

در بخشی از بیانیه‌ی مایکروسافت پیرامون خرید تیک‌تاک می‌خوانیم:

درنتیجه‌ی گفت‌وگوها میان ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت و دونالد ترامپ، مایکروسافت آمادگی خود را برای بررسی پیرامون خرید احتمالی تیک‌تاک در ایالات متحده اعلام می‌کند. مایکروسافت کاملا اهمیت درنظرگرفتن نگرانی‌های رئیس‌جمهور را درک می‌کند. شرکت تعهد کامل دارد تا تیک‌تاک را طی یک بررسی کامل و ارائه‌ی مزیت‌های مناسب اقتصادی به ایالات متحده و خصوصا وزارت خزانه‌داری، تصاحب کند.

مایکروسافت خود را متعهد به اصلاح مدل داده‌‌ای تیک‌تاک می‌داند

مایکروسافت می‌گوید در هر شرایطی، بررسی‌ها و بحث و تبادل نظر درباره‌ی خرید با بایت‌دنس، تا بیش از ۱۵ سپتامبر طول نمی‌کشد. ردموندی‌ها همچنین می‌گویند که در همین حین، مذاکره با دولت ایالات متحده و دونالد ترامپ هم ادامه دارد.

خرید احتمالی مایکروسافت، شامل فعالیت‌های تیک‌تاک در ایالات متحده، کانادا، استرالیا و نیوزیلند می‌شود و پس از خرید، مایکروسافت تمامی فعالیت‌های اپلیکیشن را در بازارهای مذکور تحت مدیریت می‌گیرد. یکی از مناطق مهمی که در گفته‌ها پوشش داده نمی‌شود، هند است. هند به‌عنوان یکی از بازارهای بزرگ تیک‌تاک، درصورت خرید، برای هر دو شرکت فرصت‌های آتی قابل‌توجهی را به‌همراه خواهد داشت. اگر مایکروسافت درنهایت به ناظر و مباشر اصلی تیک‌تاک تبدیل شود، چالش‌های حفاظت از داده تاحدودی برطرف می‌شوند. البته درنهایت باید تنش‌های سیاسی بین هند و چین را در آینده‌ی اپلیکیشن، مؤثر دانست.

تیک تاک / TikTok

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، مایکروسافت در بیانیه‌ی خود اشاره‌ی مستقیمی به حفاظت از داده و حریم خصوصی دارد. آن‌ها در بخشی از متن اخیر می‌گویند: «مدل عملیاتی سرویس با تمرکز هرچه بیشتر روی شفافیت ساخته می‌شود. شفافیتی که علاوه بر کاربران، نظارت امنیتی مناسب ازسوی دولت‌ها در این کشورها را هم در نظر دارد. مایکروسافت درکنار تمامی رویکردها اطمینان حاصل می‌کند که تمامی داده‌های شخصی کاربران آمریکایی تیک‌تاک در ایالات متحده باقی بماند. در مواردی که داده‌های مذکور در خارج از ایالات متحده ذخیره یا پشتیبان گرفته شده‌اند، مایکروسافت پس از انتقال داده‌ها، فرایند پاک کردن داده‌ها در کشورهای مذکور را اجرا می‌کند».

از مدت‌ها پیش می‌دانیم که تصمیم خرید تیک‌تاک ازسوی مایکروسافت، به‌خاطر استراتژی جدید بایت‌دنس جدی شد. شرکت چینی تصمیم گرفت تا برای ادامه‌ی فعالیت در ایالات متحده به‌عنوان یکی از بازارهای مهم، تیک‌تاک را جدا کند. نیاز به جداسازی تیک‌تاک از بایت‌دنس زمانی قوت گرفت که کاخ سفید تصمیم به نظارت سخت‌گیرانه‌تر روی حاکمیت داده گرفت. دولت‌مردان خصوصا در ارتباط با شبکه‌های تحت مالکیت چین، با جدیت بیشتری وارد مسئله شدند.

سرویس‌های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر و گوگل (که همگی در چین ممنوع هستند)، داده‌های تجمیعی را طی قراردادها‌ی تبلیغاتی با شرکت‌های خارج از ایالات متحده، به آن‌ها ارائه می‌کنند. ازطرفی شرایط تیک‌تاک با آن‌ها متفاوت بود و احتمال فشار آوردن بر شبکه‌ی اجتماعی جوان و محبوب را بیشتر کرد. مسئله‌ی تیک‌تاک تحت پرچم سیاست‌های ضدچینی ایالات متحده بزرگ شد و اپلیکیشن را به هدفی آسان برای سیاست‌مداران تبدیل کرد. به‌هرحال این شبکه‌ی اجتماعی به حجم عظیمی از داده‌های رفتاری از شهروندان ایالات متحده دسترسی دارد و قطعا نگرانی‌ها از مشکلات حریم خصوصی آن بیشتر خواهد بود.

یکی از نکات جالب در بحران اخیر تیک‌تاک، یک تئوری طنز بود که در توییتر قوت گرفت. برخی اعتقاد دارند دونالد ترامپ به‌خاطر به شهرت رسیدن یک ستاره‌ی تیک‌تاک که او را مورد تمسخر قرار می‌دهد، با این اپلیکیشن مشکل پیدا کرده است. به‌هرحال صرف‌نظر از دلایل و پیشینه، تیک‌تاک امروز در مسیر مهمی قرار دارد. بیانیه‌ی مایکروسافت، شایعه‌ها پیرامون خرید را به حالت رسمی درآورد و مشخص کردن زمان برای پایان دادن به مذاکره‌ها، آن را بسیار جدی کرد. به‌هرحال باید منتظر روزهای آتی و نتیجه‌ی مذاکره‌های بیشتر نادلا و ترامپ درکنار گفت‌وگوهای مایکروسافت و بایت‌دنس باشیم.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات