کاربران وی چت از دولت ترامپ شکایت کردند

دوشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
کاربران وی‌چت فرمان اجرایی جدید دولت ترامپ برای مسدودسازی این اپلیکیشن را غیرقانونی می‌دانند؛ به‌همین‌دلیل، در یکی از دادگاه‌های سان‌فرانسیسکو از دولت شکایت کرده‌اند.
تبلیغات

گروهی از کاربران پیام‌رسان وی‌‌چت (WeChat) اواخر جمعه‌ی گذشته شکواییه‌ی جدیدی علیه فرمان اجرایی جدید دولت ترامپ ثبت کرده‌اند. دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهور ایالات متحده، در فرمان اجرایی جدیدی گفته است ارتباط آمریکا با وی‌چت و دیگر اپلیکیشن‌های توسعه‌داده‌شده‌ی وی‌چت باید قطع شود. درصورت عملیاتی‌شدن فرمان ترامپ، وی‌چت از اپ‌استور و گوشی‌های آیفون حذف خواهد شد.

گروهی از کاربران وی‌چت اقدام اخیر ترامپ را غیرقانونی توصیف کرده‌اند. شکواییه‌ی جدید علیه دولت ترامپ را گروه آمریکایی WeChat Alliance Group در دادگاه ایالتی آمریکا در سان‌فرانسیسکو ثبت کرده‌اند. WeChat Alliance Group گروهی غیرانتفاعی است که ارتباطی با توسعه‌دهنده‌ی وی‌چت ندارد و به‌صورت مستقل فعالیت می‌کند. 

دونالد ترامپ اوایل ماه جاری میلادی فرمان اجرایی جدیدی امضا کرد که به‌واسطه‌ی آن ایالات متحده نباید تراکنش مالی با وی‌چت داشته باشد. ترامپ هنگام امضای فرمان جدید گفت وی‌چت که یکی از غول‌های فناوری‌محور چین با نام تنسنت آن را توسعه داده است، تهدید جدی برای امنیت ملی آمریکا به‌حساب می‌آید. گروه WeChat Alliance Group گفته است‌ متن فرمان جدید ترامپ «مبهم» است و نمی‌تواند مدارکی دال‌بر تهدیدشدن امنیت ملی آمریکا را ارائه دهد. 

آمریکا وی‌چت را تهدیدی برای امنیت ملی خطاب می‌کند

در متن شکواییه‌ی WeChat Alliance Group آمده است: «فرمان اجرایی ترامپ که به‌وضوح اصلاحیه‌ی اول قانون اساسی ایالات متحده را نقض می‌کند، مستقیما کاربران وی‌چت را هدف قرار می‌دهد و آن‌ها را ساکت می‌کند؛ کاربرانی که اکثر آن‌ها عضو جوامع چینی و چینی‌زبان هستند.»

ترامپ ۶ آگوست ۲۰۲۰ (۱۶ مرداد ۱۳۹۹) محدودیت‌های گسترده‌ای علیه وی‌چت و یکی دیگر از اپلیکیشن‌‌های محبوب چینی یعنی تیک‌تاک وضع کرد. ترامپ گفت داده‌هایی که تیک‌تاک و وی‌چت جمع‌آوری می‌کنند حاوی اطلاعات گسترده‌ای از کاربران آمریکایی هستند و ممکن است دولت چین از آن‌ها برای اهداف جاسوسی استفاده کند. ترامپ می‌گوید شرکت‌های چینی ممکن است نتوانند دربرابر قوانین وضع‌شده‌ی دولت چین برای دسترسی به داده‌های اپلیکیشن‌ها مقاومت کنند؛ به‌همین‌دلیل، داده‌های جمع‌آوری‌شده دراختیار دولت قرار گیرد. بسیاری از منتقدان چین به‌طور ویژه به یکی از قوانین اشاره می‌کنند که طبق آن، تمامی افراد و شرکت‌های چینی باید تمامی مسائل مربوط ‌به امنیت ملی را رعایت کنند.

فرمان اجرایی جدید ترامپ می‌گوید اپلیکیشن‌ها و سرویس‌هایی که شرکت‌های حاضر در جمهوری خلق چین توسعه می‌دهند، به‌سرعت در حال گسترش در بین کاربران آمریکایی هستند. طبق ادعای ترامپ،‌ گسترش این اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها در بین کاربران آمریکایی به افزایش تهدیدها علیه امنیت ملی و سیاست‌های خارجی و اقتصاد آمریکا منجر می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد وی‌چت امروزه بیش از یک‌میلیارد کاربر در سراسر دنیا دارد و به‌گفته‌ی مؤسسه‌ی پژوهشی اپ‌تاپیا، روزانه ۱۹ میلیون نفر از ساکنان آمریکا از وی‌چت استفاده می‌کنند. 

تحلیلگران تاکنون بارها از خطرهای احتمالی مسدودسازی وی‌چت برای کسب‌و‌کارهای آمریکایی سخن به‌میان آورده‌اند. متخصصان این حوزه می‌گویند مسدودسازی وی‌‌چت روی توانایی‌ شرکت‌های آمریکایی برای رقابت با شرکت‌های چینی در بازار چین، اثر منفی محسوسی می‌گذارد. وی‌چت اپلیکیشن ساده‌ای نیست. طبق ادعای تحلیلگران‌، وی‌چت در چین کاربرد بسیار زیادی دارد و عملا در نقش خود گوشی ظاهر می‌شود.

آیفون‌های اپل سهم چندان چندانی در بازار چین ندارند؛ اما امروزه میلیون‌ها کاربر چینی از آیفون استفاده می‌کنند و اپل به‌هیچ‌وجه حاضر نیست آن‌ها را از دست بدهد. تحلیلگران معتقدند حذف وی‌چت از اپ استور باعث می‌شود میلیون‌ها نفر از چینی‌ها آیفون را کنار بگذارند. کنار گذاشته‌شدن آیفون به دو روش مستقیم و غیرمستقیم به اپل ضربه می‌زند. در روش مستقیم، فروش آیفون کاهش می‌یابد و درآمد اپل از فروش گوشی کمتر می‌شود و در روش دوم، نبود آیفون باعث کاهش میزان خرید اپلیکیشن در اپ‌استور می‌شود و بر درآمدهای بخش «خدمات» اپل اثر منفی می‌گذارد. اگر وی‌چت حذف شود، احتمالا فروش آیفون‌های اپل در سطح جهان به‌میزان ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. در‌حال‌حاضر کاخ‌سفید و تنسنت ترجیح داده‌اند به درخواست خبرنگاران برای شفاف‌سازی بیشتر دراین‌باره پاسخ ندهند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات