ایتالیا تیک تاک را برای بعضی از کاربران مسدود میکند
در دنیای امروز، شبکههای اجتماعی به یکی از بخشهای مهم اینترنت تبدیل شدهاند. شبکههای اجتماعی مختلف بستری برای کاربران فراهم میکنند تا بتوانند محتواهای مدنظرتان را در آنها منتشر و پستهای دیگران را مشاهده کنند. عموما گشتوگذار در آنها برای افراد جذاب و سرگرمکننده است؛ ولی در بعضی مواقع، اتفاقات عجیبی نیز در شبکههای اجتماعی رخ میدهد. بهتازگی گزارشی در فضای مجازی منتشر شده است که از وقوع اتفاقی هولناک خبر میدهد.
براساس گزارش خبرگزاری The Guardian، دادستانهای ایتالیایی تحقیق دربارهی مرگ تصادفی دختربچه دهسالهای را آغاز کردهاند که گفته میشود بهعلت انجام چالشی خطرناک در تیک تاک جانش را از دست داده است. درحالحاضر، مقامهای ایتالیا اعلام کردهاند دسترسی به این شبکهی اجتماعی را برای کاربرانی موقتا مسدود میکنند که سنشان تأیید نشده است. طبق شرایط و ضوابط تیک تاک، کاربرانی که قصد دارند محتواهای اشتراکگذاری شده در این پلتفرم را مشاهده کنند، باید حداقل ۱۳ ساله باشند.
روز چهارشنبه، خواهر پنجسالهی دختربچهی کشتهشده او را در سرویس بهداشتی خانه پیدا کرد؛ اما متأسفانه پس از انتقال به بیمارستان پالمرو درگذشت. پلیس گوشی هوشمند دختربچهی کشتهشده را ضبط کرده است. روز جمعه، مسئولان تیک تاک اعلام کردند با وجود بررسی شبکهی اجتماعیشان، هنوز نتوانستهاند به محتوایی دست پیدا کنند که این دختربچه را به شرکت در چنین چالش خطرناکی دعوت کرده باشد. سخنگوی این شبکهی اجتماعی گفت:
ایمنی جامعهی تیک تاک اولویت مطلق ما است؛ بههمیندلیل، اجازه نمیدهیم هیچیک از محتواهای تشویقکننده یا ترویجکننده یا تمجیدکنندهی خطرناک منتشر شود.
سازمان حفاظت از دادههای ایتالیا (Italian Data Protection Authority) بعد از حادثهی روز جمعه، در بیانیهای گفت شبکهی اجتماعی چینی تیک تاک را تا ۲۷ بهمن (۱۵ فوریه) مسدود میکند. تا آن زمان، مسئولان این شبکه باید خواستههای رگولاتوری را برآورده کنند. کارشناسان پزشکی دربارهی انجام این چالش بهدست افراد جوان اخطار دادهاند. در این چالش که از آن با نامهای «شالگردن» یا «بازی خفگی» یاد میشود، افراد با استفاده از شالگردن یا روسری جلو رسیدن اکسیژن به مغز را میگیرند.
ماه دسامبر، آژانس حفاظت از دادههای ایتالیا علیه تیک تاک شکایتی را بهاتهام بیتوجهی به اهمیت حمایت از کودکان کمتز از سن قانونی و انتقاد از سهولت ورود کودکان بسیار کمسن به این شبکهی اجتماعی تنظیم کرد.
تیک تاک از الگوریتم بسیار دقیقی استفاده میکند که در مدت کوتاهی، علایق کاربر را متوجه میشود و ویدئوهایی به او نمایش میدهد که با سلایقش همسو باشند. بااینحال، مرگ این دختر نوجوان واکنشهای شدیدی در ایتالیا بهدنبال داشت و مقامهای این کشور نظارت بیشتر روی این اپلیکیشن و بهطورکلی شبکههای اجتماعی را خواستار شدند. لیسیا رونزولی، رئیس کمیسیون پارلمان ایتالیا در زمینه حمایت از کودکان گفت: «شبکههای اجتماعی نمیتوانند به جنگلی تبدیل شوند که در آن هر چیزی مجاز است.»
دیدگاه شما کاربران زومیت دربارهی تأثیر شبکههای اجتماعی روی انسانها، بهویژه افراد کمتر از سن قانونی چیست؟
نظرات