لایحه جدید ایلینوی، اپل و گوگل را به پذیرش سیستم پرداخت جایگزین مجاب می‌کند

پنج‌شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵
مطالعه 2 دقیقه
سناتورهای ایلینوی با ارائه‌ی یک لایحه، قصد دارند اپل و گوگل را به ارائه‌ی روش‌های پرداخت جایگزین در فروشگاه‌های اپ‌استور و گوگل‌پلی وادار کنند.
تبلیغات

پس از تلاش ناموفق آریزونا برای وادار کردن اپل و گوگل به ارائه‌ی روش‌های پرداخت جایگزین در اپلیکیشن‌های شخص‌‌ ثالث منتشر شده در فروشگاه‌های اپ‌استور و گوگل‌پلی، ایلینوی نیز به‌دنبال اجرای این قانون است. سناتورهای ایلینوی لایحه‌ای تنظیم کرده‌اند تا هر‌ دو شرکت اشاره‌شده به توسعه‌دهندگان اجازه دهند از هر روش پرداختی که تمایل دارند در اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایلی خود استفاده کنند.

به گزارش 9to5mac، همان‌طور که WGEM گزارش داده است، قانون آزادی اشتراک مستقیم با هدف منع اپل و گوگل از الزام توسعه‌دهندگان به استفاده از فروشگاه اپ‌استور و گوگل‌پلی برای «فروش محصولات و خدمات خود» است. به‌‌ عبارت دیگر، این قانون به‌ توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا در اپلیکیشن‌ها و بازی‌های خود، از روش‌های پرداخت غیر از روش پرداخت داخلی این دو فروشگاه بهره ببرند.

پیشنهاد سناتورهای ایلینوی توسط شرکت نرم‌آفزاری بیس‌کمپ (Basecamp) که محل فعالیت آن ایلیویز است، پیشتیبانی می‌شود. بیس‌کمپ مسئول سرویس‌گیرنده‌ی ایمیل HEY است که در گذشته با اپل اختلافات زیادی داشت زیرا شرکت مستقر در کوپرتینو، HEY را از فروشگاه اپ‌استور خود حذف کرد؛ زیرا توسعه‌دهندگان این اپلیکیشن تمایلی به پرداخت کمیسیون ۳۰ درصدی خریدهای درون‌برنامه‌ای به اپل نداشتند. هاین مایر-هانسون از بنیان‌گذاران بیس‌کمپ در این رابطه گفت:

اپل از ما درخواست کرده که خدمات جدید خود را از‌ طریق سیستم‌ پرداخت آن‌ها ارائه دهیم تا آن‌ها بتوانند ۳۰ درصد کمیسیون خود را بردارند، در‌ غیر این‌‌ صورت ما را از فروشگاه اپ‌استور اخراج خواهد کرد.

وی در ‌ادامه گفت:

ممکن است بیس‌کمپ در میان معدود شرکت‌هایی باشد که مایل به صحبت در این زمینه است، اما ما همچنان از‌ جمله شرکت‌هایی هستیم که با این شرکت‌های سرکوب‌گر سروکار داریم.

این قانون زمانی مطرح شده است که شرکت‌های بزرگ فناوری با تحقیقات ضدّانحصار متعددی مواجه شده‌اند. دولت‌ها و حتی سایر شرکت‌ها، آن‌ها را به اقدامات انحصاری متهم می‌کنند. در‌‌ مورد اپل، بیشتر شکایت‌های مطرح‌شده علیه این شرکت به‌‌ این دلیل است که توسعه‌دهندگان نمی‌توانند برنامه‌های iOS را خارج از اپ‌استور توزیع کنند و چنین شرایطی آن‌ها را مجبور می‌کند با شرایط و هزینه‌های اپل موافقت کنند.

لوایح مشابهی در‌ سایر ایالات‌های آمریکا از‌ جمله فلوریدا، نیویورک و داکوتای شمالی پیشنهاد شده است. بااین‌‌حال، هیچ‌کدام از این ایالت‌ها تا‌ کنون در این راه موفق نبوده‌اند. اپل اخیراً مجبور شده در هلند و کره‌ی جنوبی به سیستم‌های پرداخت جایگزین اجازه‌ی فعالیت دهد، اما با‌ این‌ وجود، این شرکت مدعی شده که همچنان ۳۰ درصد کمیسیون را از توسعه‌دهندگان دریافت خواهد کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات