با فشار دولت کره جنوبی، اپل اضافه کردن سیستم پرداخت متفرقه به اپلیکیشن‌های اپ استور را ممکن کرد

پنج‌شنبه ۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۵
مطالعه 3 دقیقه
به موجب تصویب قانونی جدید در کره‌ی جنوبی، اپل به توسعه‌دهندگان ساکن در این کشور امکان داده است سرویس پرداخت اختصاصی به اپلیکیشن‌های خود اضافه کنند.
تبلیغات

به گزارش مک‌رومرز، اپل به توسعه‌دهندگان اپ استور در کره‌ی جنوبی اطلاع داده است که آن‌ها اکنون می‌توانند به‌جای سیستم پرداخت شرکت کوپرتینویی، سیستم پرداخت اختصاصی به کاربرانشان ارائه دهند. این تغییر مهم در حالی در اپ استور کره‌ی جنوبی اعمال می‌شود که دولت این کشور قانونی برای مقابله با انحصار سیستم‌های پرداخت فروشگاه‌های آنلاین اپلیکیشن‌محور تصویب کرده است.

مقامات کره‌ی جنوبی در قانون جدید خود اعلام کردند مالکان فروشگاه‌های اپلیکیشن اجازه ندارند توسعه‌دهندگان را مجبور به استفاده از سیستم پرداخت اختصاصی فروشگاهشان بکنند. ظاهراً اپل در وب‌سایت رسمی توسعه‌دهندگان خود جزئیات تغییرات جدید اپ استور کره‌ی جنوبی را اعلام کرده است.

اپل در اطلاعیه‌ی جدیدش می‌گوید اپ استور به‌گونه‌ای طراحی شده که مکانی ایمن و مورد اعتماد برای کشف و دانلود اپلیکیشن باشد و این شرکت به‌منظور پایبندی به قوانین محلی تصمیم گرفته استفاده از سیستم پرداخت متفرقه را برای توسعه‌دهندگان کره‌ی جنوبی امکان‌پذیر کند.

اپل می‌گوید قانون کسب‌و‌کارهای مخابراتی در کره‌ی جنوبی اخیراً میزبان اصلاحاتی شده تا مالکان فروشگاه‌های اپلیکیشن در این کشور ملزم‌ به فراهم‌سازی امکان استفاده از سیستم پرداخت متفرقه برای توسعه‌دهندگان شوند. به گفته‌ی اپل توسعه‌دهندگان می‌توانند با بهره‌گیری از فریم‌ورک StoreKit سیستم پرداخت متفرقه ارائه دهند.

اپل می‌گوید توسعه‌دهندگانی که همچنان به‌دنبال استفاده از سیستم پرداخت اختصاصی اپ استور هستند نیازی به انجام اقدامات اضافه ندارند.

اپل به توسعه‌دهندگان هشدار می‌دهد که ارائه‌ی سیستم پرداخت مستقل ممکن است خریداران اپلیکیشن‌های آن‌ها را از قابلیت‌هایی در اپ استور مثل Ask to Buy و Family Sharing محروم کند. به گفته‌ی اپل این شرکت نمی‌تواند اعتبار خریدهایی را که در خارج از سیستم داخلی اپ استور انجام می‌شوند بررسی کند و به همین دلیل یک‌سری قابلیت‌ها را ارائه نمی‌دهد. اپل مشخصا می‌گوید که در صورت استفاده‌ی کاربران از سیستم پرداخت متفرقه نمی‌تواند به آن‌ها برای بازپرداخت، ارائه‌ی تاریخچه‌ی خرید و مدیریت سرویس‌های اشتراکی کمک کند.

اپل فهرستی شامل ارائه‌دهندگان تأییدشده‌ی خدمات پرداختی در کره‌ی جنوبی به توسعه‌دهندگان ارائه داده است که شامل شرکت‌های KCP و Incise و Toss و NICE می‌شود. توسعه‌دهندگان در صورت تمایل می‌توانند سراغ دیگر ارائه‌دهندگان سرویس‌های پرداخت نیز بروند، اما به شرطی که آن سرویس دارای سیستم ایمن پردازش تراکنش‌های مالی باشد و سابقه‌ای محکم در زمینه‌ی محافظت از حریم خصوصی کاربران داشته باشد.

با وجود نگرانی‌های نهادهای رگولاتوری کره‌ی جنوبی در زمینه‌ی کارمزد دریافت‌شده از سیستم‌های پرداخت متفرقه، اپل می‌گوید ۲۶ درصد کارمزد از تمامی خریدهای پردازش‌شده دریافت می‌کند.

اپل می‌گوید توسعه‌دهندگان برای دسترسی به قابلیت جدید باید فرم ویژه‌ای را به‌منظور دریافت «حق خرید خارجی StoreKit» پر کنند و برای این شرکت بفرستند. این فرم صرفاً برای اپلیکیشن‌هایی دردسترس قرار دارد که به‌صورت انحصاری در کره‌ی جنوبی توزیع شده‌اند. اگر یک اپلیکیشن به‌صورت جهانی دردسترس باشد، توسعه‌دهندگان باید یک باینری اپلیکیشن جداگانه ثبت کنند.

اپل همچنین می‌گوید توسعه‌دهندگان نمی‌توانند در همان اپلیکیشنی که به سیستم پرداخت شرکت کوپرتینویی مجهز است از سیستم پرداخت مستقل نیز استفاده کنند. همچنین پرداخت‌ها باید به‌طور کامل در داخل اپلیکیشن انجام بگیرد و توسعه‌دهنده اجازه ندارد مراحل پرداخت را به صفحه‌ی وب منتقل کند. اپل به وضوح تلاش کرده با مجموعه‌ای از قوانین محدودکننده، توسعه‌دهندگان ر به ادامه‌ی استفاده از سیستم پرداخت خود ترغیب کند.

اتفاقی که در اپ استور کره‌ی جنوبی رخ داده، بی‌سابقه نیست. نهاد ناظر بر رقابت در بازار هلند در حکمی اعلام کرده که اپل باید به اپلیکیشن‌های دوست‌یابی اجازه دهد از سرویس پرداخت مستقل استفاده کنند.

فعال شدن قابلیت جدید برای توسعه‌دهندگان کره‌ی جنوبی اتفاق بسیار مهمی است. اپل از زمان راه‌اندازی اپ استور همواره با انتقاد مواجه بوده و منتقدین می‌گویند این شرکت سیاستی انحصارطلبانه برای محصولات و سرویس‌هایش دارد. اپل می‌گوید قوانین سفت و سختش برای محافظت از حریم خصوصی و حفظ امنیت کاربران است.

منتقدین همچنین می‌گویند اپل باید اجازه‌ی فعالیت فروشگاه‌های متفرقه را نیز در iOS فراهم و سایدلودن اپلیکیشن را در آیفون ممکن کند. نهادهای رگولاتوری در کشورهای مختلف با تدوین قوانین جدید در تلاش‌اند سیاست‌های اپل را تغییر دهند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات