معرفی اپلیکیشن‌هایی که در زمان زلزله به کمکتان خواهد آمد

شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۰
مطالعه 13 دقیقه
آیکون زلزله ترکر روی اسکرین شات های از اپلیکیشن های مختلف زلزله یاب
اپلیکیشن‌های مختلفی طراحی شده‌‎اند که می‌توان از آن‌ها برای شناسایی زمین‌لرزه و دستیابی به اطلاعات مربوط به آن استفاده کرد.
تبلیغات

متاسفانه هرسال بلایای طبیعی، از آب‌های خروشان و بادهای غرّان گرفته تا لرزش زمین، جان انسان‌های زیادی را می‌گیرد و خسارات مالی بسیاری به‌بار می‌آورد. در ایران، خصوصاً تهران، زلزله یکی از بلایای طبیعی است که افراد را تهدید می‌کند.

تاکنون، بارها شاهد خرابی‌های ناشی از لرزش‌های زمین در کشورمان بوده‌ایم؛ اما آیا می‌توان کاری کرد که کمی از آسیب‌های آن کاسته شود؟ متأسفانه هنوز درزمینه‌ی زلزله‌نگاری به حدی نرسیده‌ایم که بتوانیم وقوع آن را از قبل پیش‌بینی کنیم؛ اما اپلیکیشن‌هایی تولید شده‌اند که می‌توانند اطلاعات مفیدی از زلزله در‌اختیارمان قرار دهند.

در این مقاله، چند نمونه از اپلیکیشن‌های ایرانی و خارجی را معرفی می‌کنیم که در زمان زلزله به کمکتان خواهد آمد. برای به‌دست‌آوردن اطلاعات بیشتر درباره‌ی اپلیکیشن‌های یادشده، تا اتنهای مطلب همراه زومیت باشید. ناگفته نماند که برای نصب و استفاده از برنامه‌های معرفی‌شده به روت‌کردن گوشی هوشمند خود نیاز ندارید.

کپی لینک

زلزله‌نگار: زلزله و نقشه و هشدار

نقشه ماهواره ای ایران و زلزله های کشور و اطراف آن
کارتهای مختلف درباره اطلاعات زلزله های اطراف ایران
بخش های مختلفی که می توان توسط آن ها نتایج جستجو را فیلتر کرد

فهرست اپلیکیشن‌های مرتبط را با برنامه‌ای ایرانی به نام «زلزله‌نگار: زلزله و نقشه و هشدار» شروع می‌کنیم؛ زیرا با آن می‌توان به اطلاعات بیشتری درباره‌ی کشورمان دسترسی داشت. اگر دوست دارید اطلاعات زلزله‌های اخیر ایران و جهان را روی گوشی هوشمند خود داشته باشید، می‌توانید این اپلیکیشن را دانلود و از آن استفاده کنید.

همچنین پس از مدت کوتاهی از زلزله، اعلانی برایتان ارسال می‌شود که شما را خبردار می‌کند؛ درنتیجه، به‌نظر می‌رسد می‌تواند عملکرد موفقی داشته باشد. در توضیحات این اپلیکیشن نوشته شده است که زلزله‌نگار اطلاعاتش را از چندین منبع مختلف از تمام جهان به‌دست می‌آورد؛ پس می‌توان به دیتابیس آن اطمینان کرد.

از ویژگی‌های اپلیکیشن یادشده می‌توان به وجود نقشه و بررسی لحظه‌ای شرایط منطقه‌ای خاص روی آن اشاره کرد. درواقع، اطلاعات زلزله روی نقشه به کاربر نمایش داده می‌شود. همچنین، می‌توانید با اعمال فیلترهای مختلف مشخص کنید چه دیتایی در‌اختیارتان قرار بگیرد. در آخر نیز، باید گفت که به‌راحتی می‌توانید به اطلاعات زلزله‌های سال‌های پیش نیز دسترسی داشته باشید. این اپلیکیشن برای سیستم‌عامل اندروید دردسترس است.

کپی لینک

لرزه‌یاب

صفحه اطلاعات زلزله های رخ داده در مکان های مختلف
منوی تغییر میزان ریشتر برای یافتن زلزله های اطراف
صفحه تنظیمات زلزله که منوی فیلتر نوع مرتب سازی در آن باز شده

یکی دیگر از اپلیکیشن‌های فارسی مقاله ما «لرزه‌یاب» نام دارد که با امتیاز زیاد خود نشان می‌دهد کاربران از آن راضی هستند. رابط کاربری لرزه‌یاب بسیار ساده، اما دوستانه‌ است و در یک نگاه می‌توانید به اطلاعات مدنظرتان دسترسی پیدا کنید.

درواقع، برنامه‌ی مذکور جدیدترین زلزله‌های رخ‌داده در محدوده‌ی جغرافیایی ایران را به‌نمایش می‌گذارد. افزون‌براین، اطلاعات زلزله‌های رخ‌داده را می‌توانید روی نقشه نییز مشاهده کنید. درضمن، تنظیمات پیش‌فرض برنامه تغییردادنی هستند.

کپی لینک

زلزله‌بین

نشانگر لرزش که در اپلیکیشن غیرفعال است
نشانگر لرزش که در اپلیکیشن لرزیدن را نشان نمی دهد
نشانگر لرزش که در اپلیکیشن لرزیدن را نشان می دهد

حال که دو اپلیکیشن مربوط به اطلاعات زلزله را معرفی کردیم، سراغ برنامه‌ای می‌رویم که کارایی آن کمی متفاوت است. درواقع، «زلزله‌بین» وظیفه دارد اگر لرزشی احساس کرد، این موضوع را سریعاً به کاربران اطلاع دهد.

تصور کنید که قصد دارید بخوابید؛ اما می‌ترسید که شاید هنگام زلزله خواب بمانید و آسیب ببینید. تنها کافی است زلزله‌بین را اجرا کنید و، کلید فعال را بزنید و گوشی هوشمندتان را به‌صورت افقی روی سطحی مسطح قرار دهید. اگر برنامه لرزشی حس کند، آن را به شما اطلاع خواهد داد تا سریع از خواب بیدار شوید و درصورت بروز زلزله، پناه بگیرید.

کارایی زلزله‌بین مانند دیگر برنامه‌های موجود در فهرست این مقاله نیست؛ اما می‌توان از آن به‌عنوان ابزاری یاد کرد که انسان را از وقوع زلزله می‌تواند آگاه کند. البته نمی‌توان از این مسئله چشم‌پوشی کرد که ممکن است اپلیکیشن لرزش را اشتباه احساس کند.

کپی لینک

Earthquake Alert

زلزله های رخ داده که روی نقشه ای به نمایش درآمده‌اند
اطلاعات دقیق یک زلزله خاص که در منوی جداگانه نوشته شده
نقشه هوایی موجود از زمین و زلزله های آن

حال سراغ برنامه‌ای می‌رویم که ایرانی نیست و می‌توان آن را گزینه‌ای عالی برای زلزله‌شناسان تازه‌کار دانست. Earthquake Alert اطلاعاتی درباره‌ی تمام زمین‌لرزه‌های قوی‌تر از ۱.۰ ریشتر در ایالات متحده‌ی آمریکا و نیز زمین‌لرزه‌های قوی‌تر از ۴.۵ ریشتر در مقیاس بین‌المللی را جمع‌آوری می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید هر‌لحظه در سرتاسر جهان یا نزدیکی شما چه اتفاقی می‌افتد، فهرستی حاوی اطلاعاتی مفید نیز در‌اختیارتان قرار داده می‌شود.

از ویژگی‌های مثبت اپ مذکور می‌توان به رابط کاربری دوستانه و عملکرد آسان آن اشاره کرد. همچنین، Earthquake Alert اطلاعات دقیقی از‌جمله شدت، مکان، زمان و عمق درون زمین زلزله در‌اختیار کاربران قرار می‌دهد. درضمن، اگر به دانستن اطلاعات بیشتر درباره‌ی زلزله علاقه‌مند هستید، برنامه‌ی مذکور حقایق سرگر‌م‌کننده‌ای نیز ارائه می‌دهد.

کپی لینک

My Earthquake Alerts

صفحه لاک اسکرین گوشی و اعلان زلزله ای که روی آن نمایش داده شده
نقشه ای که روی آن مکان زلزله های مختلف دیده می شود
نقطه ای پین شده روی نقشه و اطلاعات مربوط به زلزله در آن بخش

این برنامه به شما کمک می‌کند تا زمین‌لرزه‌ها را در سراسر جهان ردیابی کنید. همان‌طور که از نام این اپلیکیشن پیدا است، در‌صورت وقوع زلزله در محل زندگی خود، هشداری دریافت خواهید کرد.

تنظیمات My Earthquake Alerts را می‌توان به‌گونه‌ای اعمال کرد که تنها درصورت وقوع زلزله در منطقه‌ی شما هشدار ارسال شود یا حتی می‌توانید میزان حساسیت را افزایش دهید و کل کشور و وقوع زمین‌لرزه را بررسی کنید.

همچنین، فهرستی از زمین‌لرزه‌های اخیر را در صفحه‌ی اصلی My Earthquake Alerts دریافت می‌کنید تا بتوانید به‌روز باشید. این فهرست از‌طریق فیلترهای ناحیه و بزرگی و بازه‌ی زمانی تنظیم‌‌شدنی است. درضمن، می‌توانید زمین‌‌لرز‌ه‌ها را در مناطقی غیر از منطقه‌ی خود جست‌وجو کنید.

اپ مذکور به‌رایگان در‌اختیار کاربران قرار می‌گیرد؛ اما تبلیغات نیز در آن به‌نمایش درمی‌آید. برای حذف آن‌ها هم می‌توانید نسخه‌ی پرو را بخرید.

کپی لینک

QuakeFeed Earthquake Alerts

اعلان های زلزله که روی صفحه لاک وجود دارند
صفحه ای مملو از اطلاعات مربوط به زلزله های مختلف در بخشی خاص از زمین
نقشه از زمین که پین های مختلف روی آن محل لرزش ها را نشان می دهند

یکی از برنامه‌های جامع در حوزه‌ی زمین‌لرزه QuakeFeed Earthquake Alerts است. صفحه‌ی اصلی اپلیکیشن مذکور فهرستی از زمین‌لرزه‌های اخیر در سراسر جهان را در‌اختیارتان قرار می‌دهد. این اطلاعات به‌طور‌پیش‌فرض بر‌اساس تاریخ مرتب شده‌اند؛ اما آن‌ها را بر‌اساس بزرگی یا فاصله یا عمق نیز می‌توانید مرتب کنید.

اگر بخواهید برای دسترسی به نسخه‌ی کامل QuakeFeed Earthquake Alerts هزینه کنید، به اطلاعات مربوط به آتش‌سوزی‌ها نیز دسترسی خواهید داشت. حتی این برنامه نقشه‌ای دارد که راحت‌تر بتوانید مکان دقیق زلزله‌های اخیر سراسر جهان را بررسی کنید.

درنهایت، باید بگوییم یکی از قابلیت‌های مهم اپ یادشده امکان شخصی‌سازی هشدار وقوع زلزله است که می‌توان آن را برای منطقه‌ای خاص تنظیم کرد. درضمن، داده‌های QuakeFeed Earthquake Alerts از USGS به‌دست می‌آید؛ در‌نتیجه، می‌توان به آن کاملاً اعتماد کرد. فراموش نکنید که این اپلیکیشن برای سیستم‌عامل iOS منتشر شده است.

کپی لینک

Earthquake Tracker

کارت های مختلف که اطلاعات زلزله های زیادی را نشان می دهند
نقشه زمین و مکان های زلزله و اطلاعات آن ها
اطلاعات مربوط به زلزله های مختلف در کارت های مختلف نشان داده شده اند

Earthquake Tracker اپلیکیشنی مربوط به زلزله است که رابط کاربری ساده‌ای دارد و اطلاعات زلزله‌های اخیر نزدیک شما را به‌صورت کارت در صفحه‌ی اصلی به‌نمایش می‌گذارد. با بازکردن کارت‌ها می‌توانید جزئیات هر زلزله را بررسی کنید.

همچنین، اپ مذکور به شما امکان می‌دهد تا زلزله‌ای خاص را بر‌اساس بزرگی، فاصله، زمان یا تاریخ جست‌وجو کنید. درضمن، با استفاده از حالت نقشه می‌توانید زلزله‌های اخیر سراسر جهان را بررسی کنید. شایان ذکر است که اعلان‌های این اپلیکیشن نیز سفارشی‌سازی‌کردنی هستند.

کپی لینک

EarthQuake+

صفحه ای مملو از اطلاعات زلزله های مختلف
نقشه ای از زمین که در آن محل لرزش های مختلف دیده می شود
تنظیمات فیلتر کردن اطلاعات مختلف مربوط به ویژگی های زلزله

شاید بتوان گفت یکی از اپلیکیشن‌های ساده‌ی موجود در فهرست حاضر EarthQuake+ است؛ اما این بدان‌معنا نیست که کارش را به‌درستی انجام نمی‌دهد. برنامه‌ی EarthQuake+ فهرستی از زمین‌لرزه‌های اخیر را دراختیارتان قرار می‌دهد و با ضربه‌زدن روی یکی از آن گزینه‌ها، اطلاعات مربوط به ساده‌ترین شکل به‌نمایش در‌می‌آید. این داده‌ها درباره‌ی مورد بزرگی و فاصله از نزدیک‌ترین مکان زمین و مختصات دقیق صحبت می‌کنند.

دیتابیس اپلیکیشن مذکور از USGS ،EMSC و CNDC استفاده می‌کند و همین مسئله نشان می‌دهد که می‌توان به اطلاعات آن اطمینان کرد. علاوه‌براین، EarthQuake+ از اپل واچ نیز پشتیبانی می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا هشدارهای سفارشی را براساس بزرگی و منطقه تنظیم کنید.

این اپلیکیشن برای سیستم‌عامل iOS طراحی شده است. شما می‌توانید اپلیکیشن‌های دیگری را برای آیفون خود دانلود کنید که در حوزه‌های مختلف کمک‌کننده خواهند بود. پیشنهاد می‌کنیم به مقاله‌ی دانلود بهترین اپلیکیشن های آیفون سری بزنید.

کپی لینک

Earthquakes - Latest & Alert

نقشه زمین و اطلاعات مربوط به زلزله در آن بخش
منوی کوچکتر باز شده حاوی اطلاعات مربوط به زمین لرزه های منطقه ای خاص
صفحه اطلاعات زلزله های مختلف در زمین

Earthquakes - Latest & Alert برنامه‌ی ردیابی زلزله‌ای کاربردی و جالب است. به‌محض اجرا، اپلیکیشن از شما می‌خواهد که از ۲۲ منبع مختلف اطلاعات مربوط به فعالیت لرزه‌ای را انتخاب کنید. منابع مذکور شامل USGS ،EMSC ،BGS و... می‌شود. هربار فقط می‌توانید یکی از آن‌ها را فعال کنید که البته منطقی به‌نظر می‌رسد؛ زیرا وجود اطلاعات زیاد روی صفحه‌ی اصلی برنامه باعث شلوغی می‌‌شود.

می‌توانید فید را براساس منابع داده، حداکثر بزرگی، منطقه و تاریخ فیلتر کنید. Earthquakes به شما می‌گوید چند ساعت پیش زلزله‌ای خاص به‌همراه تاریخ و زمان دقیق رخ داده است. این برنامه از اپل مپس برای مکان و نماهای مختلف استفاده می‌کند.

کپی لینک

LastQuake

صفحه ای مملو از اطلاعات زلزله های مختلف در رنگ های مختلف
قسمتی از نقشه زمین و اطلاعات مربوط به زلزله ای در آن بخش
اطلاعات مربوط به زلزله های مختلف

به عناون آخرین گزینه در فهرستمان سراغ اپی قدیمی رفته‌ایم که به‌خوبی می‌داند باید چه کاری انجام دهد؛ اما رابط کاربری آن شاید برای نسل‌های جدید زیاد دوستانه به‌نظر نرسد. دقت بسیار زیاد آن شاید نظر این افراد را نیز تغییر دهد.

LastQuake می‌تواند تاریخ، زمان، مکان و منطقه وقوع زمین‌لرزه را اطلاع دهد. همچنین، نقشه‌ی موجود در اپلیکیشن دقیقاً می‌گوید کدام مناطق بیشتر تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند. این برنامه بخش Near Me نیز دارد که به شما می‌گوید آیا اخیراً در منطقه‌تان زلزله‌ای رخ داده است. همچنین، LastQuake شامل منویی می‌شود که درصورت وقوع زلزله یا سونامی، نکات ایمنی را ارائه می‌دهد.

کپی لینک

کلام آخر

زلزله اتفاقی است که ناگهانی رخ می‌دهد و متأسفانه هنوز علم بشر به جایی نرسیده است که بتوان آن را پیش‌بینی کرد؛ اما اخیراً دانشمندان به روش‌های جدیدی برای تشخیص آن رسیده‌اند که برای رسیدن به توانایی پیش‌بینی آن به ما امید می‌دهد. در این تکنیک که «سنجش صوتی توزیع‌شده (DAS)» نام دارد، از کابل‌های فیبر نوری برای شناسایی لرزش زمین استفاده می‌شود.

امیدواریم از اپلیکیشن‌های معرفی‌شده استفاده کنید و آن‌ها برایتان مفید باشند. اگر قصد دارید درباره‌ی گوشی هوشمند خود اطلاعات بیشتری کسب کنید، مقاله‌های دیگری مانند «ترفندهایی برای افزایش شارژدهی گوشی‌های اندرویدی» و «آموزش گرفتن اسکرین شات در آیفون» را نیز می‌توانید مطالعه کنید.

اگر از برنامه‌ای برای تشخیص زمین‌لرزه و دسترسی به داده‌های مربوط به آن استفاده می‌کنید که در فهرست حاضر نامش وجود ندارد، در بخش نظرات آن را به ما و دیگر کاربران معرفی کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات