با این هفت نرمافزار، حجم صدای ویندوز را دوبرابر کنید!
همهی ما حداقل یکبار هم که شده، با مشکلات مربوط به صدای کم فیلم یا موسیقی در ویندوز مواجه شدهایم. این موضوع میتواند به دلایل مختلفی مانند کیفیت پایین اسپیکر، مشکل نرمافزاری یا حتی پایینبودن صدای اصلی فیلم یا موسیقی رخ دهد. در اینگونه موارد، افزایش حداکثری حجم صدا نیز راهگشا نخواهدبود و برای تقویت اصوات بهناچار باید سراغ نرمافزارها و سرویسهای جانبی برویم.
خوشبختانه نرمافزارهای زیادی برای تقویت حجم صدا در سیستمعاملهای مختلف توسعه یافتهاند. کار اصلی این نوع اپلیکیشنها، بهکارگیری الگوریتمهای پیشرفته جهت افزایش صدا فراتر از حد مشخصشده توسط سیستمعامل است. با توجه به تنوع بینظیر برنامههای تقویت صدا و انتخاب چالشبرانگیزِ برترین نرمافزار، در مقالهی حاضر ۷ مورد از بهترین اپلیکیشنهای افزایش ولوم صدا در ویندوز را مورد بررسی و مقایسه قرار دادهایم. امید که با مطالعهی این مقاله بتوانید نرمافزار مناسبی برای لپتاپ یا کامپیوترتان پیدا کنید. با زومیت همراه باشید.
Equalizer APO
ابزارهای متنباز معمولاً در ابتدای مسیر توسعهشان چندان حرفهای و پیشرفته نیستند اما با گذشت زمان و مشارکت سایر توسعهدهندگان، امکانات و قابلیتهای هیجانانگیزی به آنها اضافه میشود. Equalizer APO هم یکی از همین نرمافزارهای متنباز و قدرتمند تقویت صدا در ویندوز است. با این تفاسیر، Equalizer APO از لحاظ فنی و تکنولوژی کمی پیچیده و سنگین به نظر میرسد، اما اگر بتوانید با آن کار کنید و نیازها و انتظارات واقعی خودتان را خوب شناسایی کنید، میتوان Equalizer APO را قویترین اپلیکیشن این حوزه دانست.
Equalizer APO امکانات زیادی از قبیل فیلترهای گوناگون، سازگاری با کانالهای مختلف صوتی، تأخیر (Latency) بسیار ناچیز و البته مصرف اندک CPU را در اختیار کاربران قرار میدهد. با راهاندازی اولیهی Equalizer APO پنجرهای جهت تنظیم دستگاه خروجی به شما نمایش داده میشود که در آن با انتخاب اسپیکر، هدفون و … میتوانید حجم صدای هر دستگاه را به طور جداگانه افزایش دهید.
خلاصه اینکه Equalizer APO با ارائهی ابزارهایی مانند پریامپ، اکولایزر گرافیکی و … به شما در دستیابی به بهترین و باکیفیتترین صدای ممکن کمک بزرگی میکند.
FxSound
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید FXSound به واسطهی ابزارهای پیشرفته و دقیق برای اعمال فیلتر اکولایزر روی اصوات ورودی از شهرت بالایی بین کاربران ویندوز برخوردار است اما فارغ از تمام قابلیتهای مربوط به اکولایزر، FXSound یکی از بهترین ابزارهای تقویت ولوم صدا در ویندوز شناخته میشود.
نرمافزار FXSound با پردازش شناور ۳۲ بیتی و دیتر مجدد ۱۶ بیتی میتواند کیفیت اصوات ورودی را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. از این گذشته، با وجود ابزارهای خوب برای تقویت ولوم صدا و ترکیب آن با فناوری افزایش کیفیت صوت، میتوانید بدون کوچکترین افت کیفیت، ولوم صدای ورودی را به طرز چشمگیری تقویت کرده و همچنین با استفاده از قابلیت «اکولایزر پارامتری» موسوم به Parametric EQ، اصوات موجود در فرکانسهای مختلف شنیداری را جداگانه تقویت/تضعیف کنید.
شاید تصور کنید تعبیهی همهی این قابلیتها در یک نرمافزار به هیچ عنوان ارزان نخواهد بود و برای استفاده از آن نیازمند پرداخت هزینه هستید حال آنکه FXSound کاملاً رایگان است و همین امر آن را به یکی از گزینههای بالقوه تبدیل کرده است.
DeskFX Audio Enhancer
اگر به نام DeskFX Audio Enhancer دقت کردهباشید، در آن خبری از افزایش ولوم نیست و کمپانی سازنده، این اپلیکیشن را به عنوان یک نرمافزار تقویتکنندهی صوتی در پلتفرم ویندوز منتشر کرده است. اگرچه با استفاده از DeskFX Audio Enhancer میتوانید ولوم صدا را بدون افت کیفیت افزایش دهید، دلیل اصلی اشاره نکردن به افزایش ولوم در نام این نرمافزار، وجود ابزارهای گوناگون تقویت صدا مانند اکولایزر، آمپلیفایر، افکت ریورب، کروس و … است.
خوشبختانه تعبیهی این امکانات جذاب در DeskFX Audio Enhancer علاوه بر اعمال افکتهای گوشنواز و زیبای صوتی، قابلیت افزایش ولوم بدون ازدسترفتن کیفیت را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد. نکتهی قابل توجه در مورد DeskFX Audio Enhancer، پشتیبانی از اغلب پلتفرمهای محبوب موسیقی مانند اسپاتیفای، اپل موزیک، یوتیوب، پخشکنندههای ویدیویی(جهت تقویت صدای فیلم) و همچنین بازیهای ویدیویی(برای بهرهمندی از تجربهی شنیداری منحصربهفرد هنگام بازی) است.
اگرچه DeskFX Audio Enhancer به صورت رایگان در دسترس قرار دارد، برای استفاده از تمام امکانات موجود در آن، باید نسخهی کامل را خریداری کنید.
VLC Media Player
همهی ما VLC را به عنوان یک پخشکننده صوتی-تصویری تمامعیار و حرفهای میشناسیم. این نرمافزار که در پلتفرمهای مختلف مانند مک، ویندوز، آیاواس و اندروید در دسترس کاربران قرار دارد، میتواند علاوه بر پخش محتوای صوتی تصویری، افکتهای گوناگونی روی صدا و تصویر اعمال کرده و حتی حجم صدای محتوا را بدون توجه به محدودیتهای سیستمعامل تقویت کند.
به طور کلی، وجود VLC Media Player در این لیست کمی عجیب به نظر میرسد، اما با توجه به افزایش ۱۲۵ درصدی ولوم صدا آن هم بدون ازدسترفتن کیفیت، لازم دانستیم این نرمافزار قدرتمند را هم به لیستمان اضافه کنیم. نکتهی جالب و هیجانانگیز در مورد سیستم تقویت صدای VLC آن است که همهی ما برای یکبار هم که شده از آن استفاده کردهایم اما کیفیت اصوات در این پخشکننده به حدی بالا است که تقریباً هیچکس موقع افزایش ولوم نمیداند در حال استفاده از یک تقویتکنندهی صوتیِ نرمافزاری است.
VLC نقاط قوت زیادی دارد اما با توجه به آنکه داریم در مورد یک پخشکنندهی صوتی-تصویری صحبت میکنیم، قابلیت تقویت ولوم به محتوایی که درون نرمافزار پخش میشوند محدود است و VLC نمیتواند صدای برنامههای دیگر را تقویت کند.
برای افزایش ولوم صدا در این اپلیکیشن، کافیاست نوار لغزندهی مربوط به ولوم را به حداکثر برسانید و مابقی کار را به VLC بسپارید. همانطور که گفتهشد، VLC ولوم صدا را تا ۱۲۵ درصد بدون افت کیفیت افزایش میدهد اما چنانچه این مقدار برای شما کافی نیست، میتوانید محدودیت آن را به ۳۰۰ درصد هم افزایش دهید اما این کار منجر به کاهش کیفیت اصوات خواهدشد.
Viper4Windows
Viper4Windows با بهرهگیری از الگوریتمهای اختصاصی پردازش صدا و بهرهمندی از ابزارهای دقیق و پیشرفته، خود را از سایر رقبایش متمایز کرده است. با استفاده از این نرمافزار میتوانید صدای کلی سیستمعامل شامل برنامههای مختلف، بازیها، محتوای صوتی-تصویری و … را در قالب کانالهای صوتی مجزا تقویت کنید.
خوشبختانه Viper4Windows کاملاً رایگان بوده و استفاده از آن بینهایت آسان است.
Chrome Volume Booster (رایگان)
نرمافزارهایی که تا کنون به معرفی آنها پرداختیم، تمام ابزارها و امکانات لازم جهت تقویت ولوم اصوات را در اختیار شما قرار میدهند و با استفاده از آنها میتوانید ولوم صدای کامپیوترتان را بدون افت کیفیت افزایش دهید. البته این اپلیکیشنها روی ویندوز نصب میشوند و اصوات موجود در محیط سیستمعامل را تقویت میکنند. بنابراین اگر دنبال ابزاری هستید که به طور خاص برای تقویت اصوات موجود در دنیای اینترنت طراحی شدهباشد، شاید بهتر باشد سراغ افزونههای کاربردی و جذاب مرورگر کروم بروید.
همانطور که در تصویر هم مشاهده میکنید، استفاده از این افزونه بسیار راحت است و برای کار با آن، کافیاست ابتدا Chrome Volume Booster را دانلود و نصب کرده و سپس با کلیک روی آیکون آن، ولوم اصوات داخل مرورگر مانند جلسات آنلاین، ویدیوهای یوتیوب، موسیقیهای موجود در ساوندکلاد و … را تقویت کنید. خوشبختانه Chrome Volume Booster هم مانند سایر نرمافزارهای تقویت ولوم صدا، با بهرهگیری از الگوریتمهای قدرتمند و پیشرفته میتواند اصوات داخل مرورگر را بدون کوچکترین افت کیفیت تقویت کند. توجه داشته باشید که این افزونه مختص مرورگر کروم طراحی شده و بنابراین با استفاده از آن فقط میتوانید صدای داخل مرورگر را تقویت کنید و امکان افزایش حجم صدای خارج از آن وجود ندارد.
Letasoft Sound Booster
اگر مشکل شما خیلی حاد بود و ابزارهای قبلی نتوانستند به شما کمک کنند، آخرین راه حل استفاده از ابزار تقویت صدای Letasoft Sound Booster است. این نرمافزار به واسطهی تقویت ۵۰۰ برابری ولوم صدا در ویندوز بسیار شناختهشده است و در مواقعی که فایل اصلی یا سیستمهای نرمافزاری با مشکل مواجه میشوند، این اپلیکیشن به فریاد کاربران میرسد. متأسفانه این نرمافزار فقط ۱۴ روز رایگان است و پس از اتمام این زمان، برای استفاده از قابلیتها و امکانات Letasoft Sound Booster باید نسخهی کامل آن را خریداری کنید.
این ابزار قدرتمند و همهفنحریفْ امکانات زیادی در اختیار شما قرار میدهد و برای تقویت ولوم اصوات ورودی، از الگوریتمهای پیشرفتهای بهره میگیرد. با استفاده از Letasoft Sound Booster میتوانید ولوم مرورگر، نرمافزارهای ارتباطی، پخشکنندههای صوتی-تصویری، بازیهای ویدیویی و … را بدون کوچکترین افت کیفیت تا ۵۰۰ برابر افزایش دهید اما به هر حال برای استفادهی دائمی از آن، باید هزینهی خرید نسخهی کامل را متقبل شوید.
در این مقاله، هفت مورد از بهترین برنامههای تقویت ولوم صدا در سیستمعامل ویندوز را مورد بررسی و مقایسه قرار دادیم. هریک از این اپلیکیشنها، قابلیتها و امکانات منحصربهفرد خودش را دارد و اکنون شما به عنوان کاربر نهایی باید با توجه به نیازمندیها و ترجیحات شخصی، «مناسبترین» برنامه را برگزینید.