بهترین جایگزین‌های رایگان برای محبوب‌ترین نرم‌افزارهای پولی

پنج‌شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
مطالعه 12 دقیقه
تصویر یک کامپیوتر روشن روی میز کار
اغلب اوقات جایگزین‌های رایگان نرم‌افزارهای پولی، قابلیت‌های لازم را در اختیارتان قرار می‌دهند و نیازی نیست برای خرید نسخه‌های پولی هزینه کنید.
تبلیغات

این روزها گویا همه‌چیز از فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی گرفته تا نرم‌افزارهای اجراشده روی کامپیوترها، به‌صورت اشتراکی درآمده‌اند و برای استفاده از آن‌ها باید مبلغی را بپردازیم. اگر تنها از تعداد محدودی نرم‌افزار تخصصی استفاده کنیم مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت؛ اما زمانی‌ که از چندین اپلیکیشن اشتراکی استفاده کنیم، مجبور به پرداخت مبالغ زیادی خواهیم بود و اینجا است که مشکل قد علم می‌کند. فرقی نمی‌کند کارهایتان را روی چه دستگاهی انجام می‌دهید؛ درهرصورت برای انجام این کارها به برخی از نرم‌افزارها نیاز دارید. خبر خوب این است که بیشتر نرم‌افزارهای پولی، جایگزین‌های بسیار کاربردی و مفیدی دارند که می‌توانید به‌صورت کاملا رایگان از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه با برخی از این نرم‌افزارها آشنا خواهید شد.

کپی لینک

ادیت عکس

تجربه نشان می‌دهد تعداد افرادی که به تمام قابلیت‌های برنامه‌هایی مانند ادوبی فتوشاپ نیاز دارند بسیار کم است. بیشتر ما با کمک وب‌سایت‌های تک‌منظوره‌ای مانند remove.bg برای حذف پس‌زمینه‌ی عکس یا نسخه‌ی رایگان Pixlr می‌توانیم کارهای ساده‌ی خود را انجام دهیم. مزیت بسیار مهم وب‌اپلیکیشن‌ها این است که روی هر دستگاه و مرورگری کار می‌کنند و با استفاده از آن‌ها ممکن است به این نتیجه برسید که نیازی به استفاده از برنامه‌های پولی ندارید. در ادامه با سه اپلیکشن رایگان و کاربردی برای ادیت عکس آشنا می‌شوید.

  • Krita

اگر ترجیح می‌دهید که یک برنامه‌ی نصب‌‌شده برای روتوش یا ادیت عکس‌های خود روی کامپیوتر داشته باشید، بد نیست بدانید که Krita انتخابی بسیار مناسب برای نقاشان دیجیتال است. فرقی نمی‌کند در زمینه‌ی کمیک و طراحی مفهومی فعالیت داشته باشید یا تصویرسازی و انیمیشن، درهرحال این نرم‌افزار روی خلق اثر از نخستین قدم تمرکز دارد و به‌همین دلیل هم برخی از قابلیت‌های نرم‌افزارهای ادیت عکس مانند کنارهم قراردادن عکس‌ها در آن وجود ندارد. این برنامه، یک بوم نقاشی عمیق و لایه‌محور در اختیار شما قرار می‌دهد تا قوه‌ی تخیلتان را به‌کار بیندازید.

تصویری از محیط کاربری نرم‌افزار Krita
  • GIMP

GIMP جایگزین بسیار فوق‌العاده‌ای برای فوتوشاپ است و ابزارهای قدرتمندی را برای روتوش، ادیت، نقاشی و تقریبا هر کار دیگری که می‌خواهید روی یک تصویر دیجیتال انجام دهید را در اختیار شما قرار می‌دهد. GIMP روی ویندوز، لینوکس و macOS کار می‌کند و شامل تعداد زیادی از پلاگین‌ها و اسکریپت‌هایی می‌شود که برای افزایش کاربردهای این نرم‌افزار توسعه داده شده‌اند.

محیط کاربری نرم‌افزار GIMP
  • Paint.NET

Paint.NET ابتدا به‌عنوان جایگزینی برای MS Paint در نظر گرفته شده بود؛ اما اکنون پس از گذشت دو دهه، به یک ویرایشگر کامل عکس و تصویر برای کامپیوترهای شخصی با سیستم‌عامل ویندوز تبدیل شده است. این نرم‌افزار لایه‌محور، حافظه‌ی نامحدودی برای بازگشت به مراحل قبل دارد و از قلم‌های نوری و تبلت‌های طراحی پشتیبانی می‌کند. Paint.NET علاوه‌بر ابزارهای داخلی، تعداد زیادی از پلاگین‌ها را نیز شامل می‌شود.

محیط کاربری نرم‌افزار Paint.NET
کپی لینک

ادیت ویدئو

ادیت ویدیو یکی دیگر از حوزه‌های نرم‌افزاری است که تحت سلطه‌ی چند شرکت نرم‌افزاری بزرگ قرار دارد و این شرکت‌ها برای لایسنس‌های خود مبالغ هنگفتی از کاربران دریافت می‌کنند. اگر به‌تازگی قدم در مسیر خلاقیت گذاشته باشید، کاملا طبیعی است که نخواهید در راه یادگیری هزینه‌ی زیادی صرف کنید. برنامه‌های ادیت رایگان بسیاری وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید ویدئوهای خود را در سطح حرفه‌ای ادیت کنید و نتیجه‌ی دلخواه خود را به‌دست آورید.

  • DaVinci Resolve

نخستین گزینه‌ی رایگان برای ادیت ویدئو نرم‌افزار DaVinci Resolve از کمپانی Black Magic Design است که استودیوهای هالیوود هم از آن استفاده می‌کنند. این یعنی شما می‌توانید پس از یادگیری ابزارهای حرفه‌ای با کمک یک نرم‌افزار رایگان، تصمیم بگیرید که آیا به قابلیت‌های اضافی ارائه‌شده در نسخه‌های پولی نیاز دارید یا خیر.

محیط کاربری نرم‌افزار  DaVinci Resolve
  • CapCut

گزینه‌ی بعدی برای ادیت ویدئو، اپلیکیشن CapCut است. کپ‌کات یک ویرایشگر قدرتمند برای فرمت‌های ویدئوی عمودی است؛ مانند ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید. این نرم‌افزار متعلق به کمپانی ByteDance، شرکت مادر تیک‌تاک است و کتابخانه‌ی بزرگی از قالب‌های رایگان‌، آموزش‌ و هر چیز دیگری را که برای ساخت ویدئوهای عمودی جذاب نیاز دارید در اختیار شما قرار می‌دهد.

محیط کاربری برنامه  Capcut
کپی لینک

ادیت صدا

ادیت صدا نیمه‌ی دیگر ساخت ویدئوهای باکیفیت است. بسته به نیازهایی که دارید، نرم‌افزارهای رایگان متنوعی در این زمینه وجود دارند که می‌توانند ابزارهای لازم را در اختیار شما قرار دهند. برخی از این نرم‌افزارها، ابزارهایی ساده برای ضبط صداهای پایه‌ی مورد نیاز در کامپیوتر هستند و برخی دیگر ابزارهای پیشرفته‌ای را برای بهبود کیفیت صدا به شما ارائه می‌دهند. داشتن صدای باکیفیت، چه برای پادکست و چه برای ویدئو، فاکتور بسیار مهمی برای جذب مخاطبان به‌شمار می‌رود؛ اما برای دست‌یافتن به یک صدای حرفه‌ای نیازی به خرید نرم‌افزارهای اشتراکی نیست و یکی از گزینه‌های رایگان هم شما را در مسیر درست قرار می‌دهد.

  • Audacity

Audacity سال‌ها است که به‌عنوان بهترین ویرایشگر صدا شناخته می‌شود و هیچ رقیبی تاکنون نتوانسته حتی به آن نزدیک شود. این نرم‌افزار یک DAW نیست و به‌همین دلیل هم برای آهنگ‌های چندساز نمی‌توانید از آن استفاده کنید؛ اما ویرایشگر دومسیره‌ای است که برای بیشتر نیازهای شما کافی خواهد بود. این نرم‌افزار، ویرایش غیرمخرب انجام می‌دهد تا فایل‌های اصلی شما دست‌نخورده باقی بمانند؛ علاوه‌براین کتابخانه‌ی عظیمی از افزونه‌ها را نیز برای دسترسی به قابلیت‌های بیشتر در اختیار شما قرار می‌دهد.

محیط کاربری نرم‌افزار Audacity
  • Cakewalk

ابزار قدرتمند Cakewalk یک DAW رایگان با ترک‌های نامحدود، پلاگین‌ها و قابلیت‌های MIDI برای کاربران ویندوز است و گزینه‌ای بسیار مناسب برای ساخت صدای حرفه‌ای به‌شمار می‌رود. این نرم‌افزار پکیجی کامل برای آهنگ‌سازی، ضبط، ویرایش، میکس و مسترینگ است و به‌همین دلیل نیز امکان مدیریت کل زنجیره‌ی تولید صدا را بدون نیاز به یادگیری چندین برنامه‌ی مختلف در اختیار شما قرار می‌دهد. رابط کاربری بسیار ساده‌ی Cakewalk که برنده‌ی جایزه نیز شده است، از دیگر نقاط قوت این نرم‌افزار محسوب می‌شود.

محیط کاربری برنامه Cakewalk
کپی لینک

گرافیک سه‌بعدی

گرافیک سه‌بعدی علاوه‌بر داشتن منحنی یادگیری شیب‌دار، با هزینه‌های یادگیری بالایی نیز همراه است؛ البته این موضوع تا زمانی صادق است که به‌سراغ نرم‌افزارهای یادگیری رایگان که توسط بسیاری از متخصصان در صنایع مختلف هم کاربرد دارند نرفته باشید. این نرم‌افزارها از طراحی مدل‌های سه‌بعدی برای چاپ سه‌بعدی گرفته تا انیمیشن‌سازی با تصاویر ثابت به‌منظور استفاده‌ی تبلیغاتی را برای شما انجام می‌دهند و برای استفاده از آن‌ها نیاز به پرداخت مبلغی برای خریداری اشتراک ندارید.

  • Blender

Blender یک نرم‌افزار رایگان و اوپن سورس است که برای همیشه باقی خواهد ماند و شما می‌توانید تا مدت‌ها از آن استفاده کنید. این برنامه‌ی فوق‌العاده قدرتمند برای گرافیک سه‌بعدی کامپیوتری، به‌راحتی با گزینه‌های پولی رقابت می‌کند و علاوه‌بر پشتیبانی از کل خط تولید سه‌بعدی (از مدل‌سازی گرفته تا ردیابی حرکت)، جامعه‌ی بسیار بزرگی هم دارد که درصورت نیاز پشتیبانی‌های لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد.

محیط کاربری نرم‌افزار Blender
  • Rumba

Rumba یک نرم‌افزار کاملا رایگان برای علاقه‌مندان به یادگیری انیمشن سه‌بعدی است و برنامه‌ای حرفه‌ای با امکانات کامل را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. این نرم‌افزار بیشتر روی جنبه‌ی انیمیشن‌سازی در دنیای سه‌بعدی تمرکز دارد؛ بنابراین برای ساختن انیمیشن‌های خود ابتدا باید مدل‌های سه‌بعدی را تهیه کنید یا خودتان بسازید و سپس آن‌ها را وارد برنامه کنید. Rumba با بیشتر ریگ‌های نرم‌افزار اتودسک مایا (Autodesk Maya) سازگار است و به‌همین دلیل نیز اگر به استفاده از آن‌ها عادت دارید نیازی نیست کارتان را از صفر شروع کنید.

محیط کاربری برنامه Rumba
کپی لینک

نرم‌افزار آفیس

نرم‌افزار آفیس، بخشی ضروری از محاسبات کامپیوتری مدرن است و برنامه‌های پولی آن هر سال با اضافه‌کردن قابلیت‌های پیشرفته از رقبا پیشی می‌گیرند. بیشتر کاربران تنها چیزی که در این نرم‌افزارها نیاز دارند قابلیت ایجاد و ویرایش اسناد اداری یا صفحات گسترده (spreadsheets) است و این قابلیت‌های اساسی در همه‌ی جایگزین‌های رایگان نرم‌افزار آفیس هم وجود دارند.

  • Microsoft 365 Free Apps

حتی مایکروسافت هم نسخه‌ی رایگانی از آفیس دارد که به‌صورت تحت‌ وب کار می‌کند و عملکردی مشابه گوگل داکس دارد. نسخه‌های رایگان ورد، اکسل و پاور پوینت که در این سرویس ارائه شده‌اند از قابلیت‌های پیشرفته‌ای مانند جدول‌های محوری بی‌بهره هستند؛ اما تمام قابلیت‌های اساسی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند و این همان چیزی است که بیشتر کاربران به آن نیاز دارند و اهمیت می‌دهند. این سرویس به‌دلیل سازگاری کامل با مایکروسافت ۳۶۵، جایگزین مستقیمی برای آن به‌شمار می‌رود.

تصویری از لوگوی Microsoft 365 Free Apps در کنار لوگوی برنامه‌های آن
  • WPS Office

WPS Office تمام نیازهای شما را به مجموعه‌ی پولی آفیس برطرف می‌کند و علاوه‌بر یک پردازشگر متن و پی‌دی‌اف ریدر، یک صفحه گسترده و یک ابزار برای ساخت اسلاید را نیز در یک برنامه‌ی واحد در اختیارتان قرار می‌دهد. این نرم‌افزار یک رابط کاربری زیبا دارد و نسخه‌ی پولی آن از قابلیت ویرایش PDF نیز برخوردار است؛ اما اگر به این قابلیت نیازی ندارید، نسخه‌ی رایگان مجموعه‌ای عالی و کاربردی برایتان خواهد بود.

تصویری از محیط کاربری اسپرد شیت نرم‌افزار  WPS Office
کپی لینک

آنتی‌ویروس

با پیچیده‌ترشدن تهدیدات آنلاین، حتی اگر فکر نمی‌کنید که مورد حمله قرار بگیرید هم به یک آنتی‌ویروس روی سیستم خود نیاز دارید. داشتن آنتی‌ویروس به این دلیل ضروری است که هر کسی در دنیای اینترنت یک هدف بالقوه برای چنین تهدیداتی به‌شمار می‌رود؛ بنابراین هربار که در اینترنت مشغول گشت‌وگذار هستید، در معرض خطر قرار دارید. این موضوع کمی نگران‌کننده به‌نظر می‌رسد؛ اما خبر خوب این است که حتی آنتی‌ویروس‌های رایگان هم می‌توانند شما را از شر چنین تهدیدهایی در امان نگه دارند. جالب است بدانید که برخی از نسخه‌های رایگان، از نسخه‌های پولی هم بهتر عمل می‌کنند.

برای بسیاری از کاربران بهترین آنتی‌ویروس رایگان، همان آنتی‌ویروسی است که از قبل روی کامپیوترشان نصب شده است. آنتی‌ویروس Windows Security که با نام جدید Windows Defender هم شناخته می‌شود، دقیقا همان چیزی است که چنین کاربرانی به‌دنبال آن هستند و عملکرد محافظتی بسیار خوبی درمقابل بیشتر حملات از خود نشان می‌دهد؛ البته باید این نکته را هم بدانید که این آنتی‌ویروس چنین عملکردی را تنها در مرورگر Edge از خود نشان می‌دهد.

تصویری از محیط کاربری آنتی‌ویروس  Windows Security
  • Avast Free Antivirus

Avast یک راه‌حل جامع‌تر و رایگان درمقابل تهدیدات اینترنتی است و تمام نیازهای شما را برطرف می‌کند. این آنتی‌ویروس همیشه‌فعال، محافظت لازم را درمقابل باج‌افزار، فایروال و یک VPN با محدودیت پهنای باند به‌عمل می‌آورد. ویژگی‌های کاربردی و رایگانی که این نرم‌افزار ارائه می‌دهد، شما را از هر آنتی‌ویروس پولی دیگری بی‌نیاز می‌کند.

تصویری از محیط کاربری آنتی‌ویروس Avast
کپی لینک

ابزارهای بهره‌وری

بهترین برنامه‌های بهره‌وری، باعث می‌شوند تا شما در هر کاری که انجام می‌دهید عملکرد بهتری از خود نشان دهید؛ اما این بدان معنا نیست که راه‌حل واحدی برای تمام کارهای شما وجود دارد. برنامه‌های بهره‌وری، از مدیریت رمز عبور گرفته تا ابزارهای بررسی گرامر و محیط‌های کدنویسی، انواع مختلفی دارند. در ادامه با برخی از این برنامه‌ها آشنا می‌شوید:

  • Bitwarden

این روزها همه‌ی افراد باید از یک ابزار پسورد منیجر استفاده کنند. بانک شما ممکن است رویه‌های امنیتی خوبی داشته باشد؛ اما وب‌سایت‌های کوچک‌ و بزرگی که از آن‌ها خرید می‌کنید این‌طور نیستند و به‌همین دلیل نیز حتما به یک پسورد منیجر خوب نیاز دارید. Bitwarden همان نرم‌افزاری است که شما را از حملات سایبری محفوظ نگه می‌دارد و امنیت خاطرتان را تامین می‌کند.

تصویری از محیط کاربری نرم‌افزار Bitwarden
  • VSCodium

VSCodium یک کد ادیتور کامل با تمام ویژگی‌های VS Code مایکروسافت است و تمام ویژگی‌های آن جز ترکینگ و تله‌متری را دارد. استفاده از این نرم‌افزار، اصلاح، کپی و حتی استفاده‌ی تجاری از آن هم به‌شرط ذکر لایسنس MIT رایگان است.

تصویری از محیط کاربری نرم‌افزار VSCodium
  • PDF-XChange Editor

بیشتر کاربران برای کار با پی‌دی‌اف به قابلیت‌های پیچیده‌ی ادوبی آکروبات نیاز ندارند و PDF-XChange Editor جایگزین مناسبی برای آن‌ها به‌شمار می‌رود. این نرم‌افزار ضمن حفظ سازگاری با فایل‌های PDF، امکان اضافه‌کردن بسیاری از قابلیت‌های رایج مانند امضای دیجیتال را نیز برای کاربران خود فراهم می‌کند. درصورت نیاز به قابلیت‌های پیشرفته می‌توانید نسخه‌ی پولی این نرم‌افزار را نیز خریداری کنید.

تصویری از محیط کاربری نرم‌افزار PDF-XChange Editor
  • 7-Zip

درحالی‌که قابلیت فشرده‌سازی که به‌صورت پیش‌فرض در ویندوز وجود دارد هنوز هم کار می‌کند، عملکرد کندی دارد و به‌اندازه‌ی نرم‌افزار کامل‌تری مانند 7-Zip با انواع فایل‌ها سازگاری ندارد. این برنامه‌ی رایگان با منوی راست‌ کلیک ویندوز ادغام می‌شود و تقریبا می‌تواند هر فایل آرشیوی را باز کند.

تصویری از محیط کاربری نرم‌افزار  7-Zip

در این مقاله تنها به معرفی چند نمونه از جایگزین‌های رایگان برای نرم‌افزارهای پولی پرداختیم. اگر به‌دنبال یافتن جایگزین برای نرم‌افزار پولی دیگری هستید می‌توانید از وب‌سایت‌های AlternativeTo و Osalt برای پیداکردن نرم‌افزار مورد نیاز خود استفاده کنید. باوجود نرم‌افزارهای رایگان کاربردی، در بسیاری از موارد نیازی به پرداخت هزینه‌های گزاف برای استفاده از سرویس‌های پولی ندارید. شما از کدام‌یک از نرم‌افزارهای رایگان به‌جای برنامه‌های مشابه پولی استفاده می‌کنید؟ نظر خود را دراین‌باره با ما درمیان بگذارید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات