خداحافظی با گوگل ریدر و سلام به پنج سرویس کاربردیتر
اگر با زومیت همراه بوده باشید حتماً مطلع شدهاید که گوگل قصد دارد امسال نیز در راستای خانه تکانیهای بهاری، برخی از سرویسهای خود را قطع کند، که گوگل ریدر یکی از مهمترین آنهاست.
اول از همه آن طور که گوگل اعلام کرده سرویس گوگل ریدر تنها تا اول ژوئیه آینده (10 تیر 92) بیشتر فعال نیست به همین خاطر زیاد نمیتوان به آن دل بست. توصیه میکنیم کم کم خودتان را جمع و جور کنید و به ابزارهای جایگزین عادت دهید و با مهاجرت به یکی از این پنج مورد، خود را برای خداحافظی همیشگی با گوگل ریدر آماده نمایید.
اگر مایلید تا اطلاعات و فیدهای قدیمی خود را از گوگل ریدر استخراج نمایید، میتوانید به Takeout گوگل بروید و موارد مربوط به سرویس ریدر را دریافت و در جای مطمئنی ذخیره کنید. گفتنی است Takeout یکی از قابلیتهای جانبی گوگل برای ذخیرهسازی اطلاعات کاربران در هر یک از سرویسهای این کمپانی است.
هر چند که گوگل ریدر زیباترین ابزار خبر خوان دنیا نبوده و نیست، اما پشتیبانیهای گوگل، کاربری ساده و میلیونها کاربری که از آن استفاده میکنند، ریدر را به یکی از محبوبترین نمونهها بدل ساخته است. حال که این سرویس نیز رو به افول گذارده و تا مدتی بعد منقرض میشود، لزوم بهره از یک خبر خوان (RSS Reader) بهتر که بتوان در رایانه رومیزی و گجت به آن دسترسی داشته باشیم احساس میشود. البته بعضی از مواردی که در ادامه معرفی کردهایم تنها در گجتهای اندرویدی و اپلی در دسترس خواهند بود که برای نسل تازهی گیکهای ایرانی انتخاب خوبی به شمار میروند.
سرویس رایگان Feedly
یکی از قابلیتهای محبوب سرویس Feedly سازگاری خوب آن با خبر خوان گوگل یا همان ریدر خودمان است. اما با توجه به این نکته که به زودی خبری از ریدر نخواهد بود، بیایید به دیگر جنبههای آن بپردازیم. که خوشبختانه این دست قابلیتهای سرویس Feedly بسیار زیاد است.
نخستین بار که Feedly را اجرا مینمایید، با منویی مواجه میشوید که اغلب سایتهای مهم وب را شامل میشود. این سایتها در دستهبندیهای گوناگونی از طراحی گرفته تا اندروید، اپل و تجارت و کسب و کار ارائه میشوند. میتوانید هر یک از موارد دلخواه را به طور مجزا عضو شوید یا اینکه تمامی عناوین هر دستهبندی را تنها با یک کلیک عضو شوید. البته، میتوانید نشانیهای دلخواه را نیز وارد کنید. عموماً روند کار ثبت سایتها به صورت مجزا، شباهت زیادی به گوگل ریدر خودمان دارد.
این سرویس چیزی فراتر از یک خبر خوان صرف است، چرا که Feedly مجهز به قابلیت «بعداً بخوانم» است که به شما اجازه میدهد موارد مورد علاقهتان را هر وقت که زمان و حوصلهاش را داشتید بخوانید. این سامانه حتی دارای یک تقویم داخلی است که به کاربر اجازه میدهد در بازههای زمانی مورد نظر موارد ثبت شده را مشاهده کند. از این گذشته میتوانید فیدهای مورد علاقه را در شبکههای اجتماعی توئیتر، فیسبوک یا گوگل پلاس با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
در مجموع، Feedly یکی از بهترین خبر خوانهای موجود است که کارایی بالا و ظاهر زیبایی دارد و میتوان در گجتهای اندرویدی و اپلی (iOS) به خوبی از آن بهره برد. اگر هم ترجیح میدهید از رایانهتان به آن دسترسی داشته باشید، افزونهی مخصوص Feedly برای مرورگر روباه آتشین (فایرفاکس) و گوگل کروم کار را بسیار ساده کرده است.
سرویس رایگان Taptu
سرویس Taptu مجهز به یک رابط بصری قوی است که مرور اخبار و فیدها را جذابتر از همیشه میکند و شبیه سرویس Pulse است که در پایین معرفی خواهیم کرد. کاربران Taptu میتوانند حساب شبکههای اجتماعی خود نظیر فیسبوک و توئیتر را به Taptu متصل نمایند. این سرویس همچنین دارای قابلیت DJ است که میتوانید با استفاده از آن فیدهای خود را همانطور که میخواهید شخصی سازی نمایید.
این برنامه دارای دستهبندیهای متنوعی است که کار را برای کاربر ساده میکند. همچنین میتوانید با استفاده از موارد موجود، یک بستر قوی برای مطالعهی فیدهای خبری متنوع داشته باشید. در ضمن قادر خواهید بود تا فیدهای مورد علاقه را در دستهبندیهای گوناگون بیابید یا با یک جستجوی ساده تمامی فیدهای مرتبط را یافته و عضو شوید.
در تجربهای که از کار با سرویس Taptu داشتیم، زمانی که در بین دستهبندیهای گوناگون مشغول گشت و گذار بودیم از درون برنامهای که بر روی گجت نصب کردهایم قدری اذیت شدیم. به همین خاطر ترجیح میدهیم به نسخه تخت وب آن رجوع کنیم که کارکرد بهتری دارد. به هر روی Taptu سرویسی ایدهآل برای مطالعه اخبار و اطلاعات روز است.
سرویس رایگان Pulse
سرویس Pulse ابزاری ایدهآل برای مرور فیدهای محبوبمان آن هم بر روی بستری لمسی است. تمامی موارد به صورت عمومی مرتب میشوند به همین خاطر میتوانید با حرکت عمودی به سرعت به تازهترین خبرهای خبرگزاریهای گوناگون دسترسی داشته باشید. جالب اینکه اگر به صورت افقی فیدها را مرور کنید، جزئیات بیشتری در اختیارتان قرار خواهد گرفت. برای مرور موضوعی اخبار نیز میتوانید به منوی برنامه مراجعه کرده یا موارد مورد نظر خود را جستجو کنید. این برنامه از پیش، حاوی وب سایتهای متعددی است که میتوانید موارد دلخواه خود را نیز به آن اضافه نمایید.
قالب این برنامه بسیار جذاب و کاربردی است که استفاده از آن را برای کاربران سادهتر از همیشه میکند به گونهای که تازهکارها نیز میتوانند از آن به خوبی استفاده کنند. صفحه خانگی سرویس Pulse همچنین کاملاً قابل تغییر است، و میتوانید فیدهای تازهتر را در بالای صفحه نمایش مشاهده کنید. پس اگر به دنبال راهکار ساده، زیبا و جذابی برای استفاده از فیدهای خبری هستید، سرویس Pulse میتواند انتخابی ایدهآل به شمار آید.
سرویس رایگان Flipboard
سرویس Flipboard یکی از محبوبترین خبر خوانهای حال حاضر است که بر روی بستر اندروید و iOS در اختیار کاربران است اما متأسفانه نسخه رومیزی یا تحت وب ندارد. و کاربرانی که از گجتهای روز بازار استفاده میکنند، میتوانند با استفاده از Flipboard سرویس بینظیر خبر خوانی را در اختیار داشته باشند. تمام آنچه که پس از نصب برنامه نیاز دارید، باز کردن یک حساب کاربری در آن است تا از آن طریق بتوانید به برنامه و تنظیم محتوای آن دسترسی داشته باشید. از این گذشته میتوانید حساب شبکههای اجتماعی خود را نیز به Flipboard متصل نمایید.
پس از ثبت نام و ورود، Flipboard با آن ظاهر نوآورانهاش مجموعهای از شبکههای اجتماعی و برخی از دستهبندیهای خبری را به شما ارائه میکند. تنها کافی است در بین دستهبندیهای موجود بگردید و موارد مورد نظر خود را ثبت کند. پنل موجود در برنامه به شما امکان میدهد هر یک از مواردی که دوست ندارید را حذف کرده و فیدهای دلخواه خود را وارد کنید. دستهبندیهای Flipboard عبارتند از اخبار، فناوری، کسب و کار و سرگرمی. Flipboard همچنین ارتباط خیلی خوبی با بنگاههای خبری بیبیسی، گاردین، اکونومیست و سالن دارد.
قدرت Flipboard در ظاهر مجله مانندش و قابلیت ورق زدن موارد خبری است. از این گذشته حجم بالای محتوای موجود در این بستر آنقدر زیاد است که میتوانید سالها به مطالعه مواردی که دوست دارید بپردازید.
سرویس رایگان Google Currents
احتمالاً خیلی از شما تا به حال اسم سرویس Google Currents را نشنیده بودید، درست است؟ بله. این سرویس که به طور رسمی در نوامبر 2011 افتتاح شد، در گجتهای اندرویدی و iOS در دسترس است و ظاهر مجله مانندی دارد که تجربهای نو از خبر خوانی در این بستر به شمار میرود. تنها تعداد بسیار کمی از مردم از این برنامه استفاده میکنند و تاکنون میزان کاربران آن در بستر موبایل قابل توجه نبوده است. بدون توجه به آمار و ارقام مربوط به تعداد استفاده کنندگان، امید میرود با حذف گوگل ریدر مخاطبان بیشتری به این سرویس رجوع کنند.
سرویس Google Currents دارای قالب مجله مانندی است و از این نظر تا حدودی به Flipboard شبیه است. از دیگر خصوصیات این برنامه میتوان به تصاویر بزرگ و توضیحات مختصر و مفید آن اشاره کرد. هر چند ممکن است ظاهر این برنامه بهترین در دنیا نباشد، اما سبک و کاربردی است. به کمک این برنامه میتوانید فیدهای گوناگون را عضو شده و نسخه مناسب گجتی آنها را دریافت کنید. کارکرد این برنامه شباهت زیادی به گوگل ریدر خدابیامرز دارد! از اینها گذشته، این برنامه از قابلیت پخش اخبار فوری نیز پشتیبانی میکند که به کمک آن تازهترین خبرها در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.
هر چند سرویس Google Currents محبوبترین و بزرگترین نام در فهرست ما نیست، بی شک پتانسیلهای بالایی دارد که در آینده و با حذف خواهرزادهاش، گوگل ریدر، بیشتر از آن خواهیم شنید.