D1-lg

۱۰ حقیقت علمی غیر قابل باور درباره سیاه‌چاله‌ها

جمعه ۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
مطالعه 10 دقیقه
سیاه‌چاله‌ها قسمتی از فضا-زمان هستند که به دلیل تمرکز بالای جرم و در نتیجه گرانش بالا، حتی نور نیز توان گریز از آن‌ها را ندارد. این پدیده‌های سماوی به قدری عجیب و خارق العاده هستند که گویی مستقیماً از دل فیلم‌های علمی-تخیلی بیرون آمده‌اند. با زومیت همراه باشید تا با ۱۰ مورد از حقایق باورنکردی درباره‌ی سیاه‌چاله‌ها آشنا شویم.
تبلیغات
D4-mci

سیاه‌چاله‌ها تنها اجرام سماوی هستند که قادرند با نیروی گرانشی عظیم خود حتی نور را نیز به دام بیندازند. دانشمندان عقیده دارند هنگامی که عمر یک ستاره‌ی فوق سنگین به پایان می‌رسد و به علت نبود نیروی هسته‌ای، توسط وزن خودش در خود فرو می‌ریزد، چگالی آن به قدری بالا می‌رود که ساختار فضا زمان را دستخوش تغییر می‌کند.

هر چیزی که از «افق رویداد» سیاه‌چاله‌ها بگذرد، مسیری مارپیچی را به ناکجا طی خواهد کرد و دیگر خبری از آن نخواهد شد. علیرغم دهه‌ها تحقیق پیرامون این اجرام غول آسای سماوی، ماهیت آن‌ها همچنان در هاله‌ای از ابهام و راز پیچیده شده است.

در ادامه به ۱۰ مورد از حقایق علمی باورنکردنی درباره‌ی سیاه‌چاله‌ها اشاره خواهیم کرد.

کپی لینک

سیاه‌چاله ها مانند جاروبرقی همه چیز را نمی‌مکند

سیاه چاله مکنده

بسیاری از افراد بر این باور هستند که سیاه‌چاله‌ها مانند یک سوراخ عظیم در فضا همه چیز را به درون خود می‌مکند. این در حالی است که در واقعیت سیاه‌چاله‌ها نیز مانند سیارات و ستاره‌ها «اجرامی آسمانی» هستند؛ با این تفاوت که میدان گرانشی آن‌ها به مراتب قوی‌تر است.

اگر در مرکز منظومه‌ی شمسی به جای خورشید یک سیاه‌چاله با جرمی برابر قرار دهید، زمین و دیگر سیارات به درون آن کشیده نخواهند شد، بلکه مانند گذشته به گردش خود پیرامون مرکز منظومه ادامه خواهند داد.

کپی لینک

اینشتین کاشف سیاه‌چاله‌ها نبود

کارل شوارتزشیلد

هرچند تئوری نسبیت اینشتین وجود سیاه‌چاله‌ها را پیش‌بینی می‌کند، اما او برای اولین بار وجود سیاه‌چاله‌ها را کشف نکرد؛ بلکه این «کارل شوارتزشیلد» بود که برای اولین بار با استفاده از معادلات نظریه‌ی انقلابی اینشتین نشان داد که سیاه‌چاله‌ها می‌توانند از لحاظ نظری وجود داشته باشند.

او در همان سال انتشار نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین (۱۹۱۵) این موضوع را نشان داد. اصطلاح «شعاع شوارتزشیلد» نیز با توجه به دستاوردهای این فیزیکدان آلمانی، برای اشاره به حداقل میزان فشرده سازی یک جسم برای تولید سیاه‌چاله، استفاده می‌شود.

قبل از این دو نیز «جان میشل»، دانشمند انگیسی، وجود «ستاره‌های سیاه» را پیش بینی کرده بود؛ ستاره‌هایی که با توجه به جرم زیادشان، حتی نور نیز قادر به گریز از میدان گرانشی آن‌ها نخواهد بود.

جالب است بدانید اصطلاح «سیاه‌چاله» برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ استفاده شد.

کپی لینک

سیاه‌چاله‌ها همه چیز را مانند رشته دراز می‌کنند

اسپاگتی فیکیشن spaghettification

سیاه‌چاله‌ها قادر هستند شما را به شکل یک رشته‌ی اسپاگتی در بیاورند. این پدیده به طرز جالبی به «اسپاگتی‌فیکِیشن» مشهور است! (عبارت spaghettification را جستجو کنید.)

طرز کار این پدیده به رفتار گرانش در فواصل مختلف ربط دارد. مثلاً همین حالا احتمالاً پاهای شما به مرکز سیاره‌ی زمین نزدیک‌تر است و بنابراین پاهای شما تحت تاثیر نیروی گرانشی بیشتری نسبت به سر و گردن شما قرار دارند. هرچند این تفاوت گرانش در ارتفاع‌های مختلف در زمین بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی است، اما در میدان‌های قوی گرانشی مانند نزدیکی سیاه‌چاله‌ها، این تفاوت گرانش بسیار چشمگیر است؛ بطوریکه اگر قسمتی از بدن شما حتی یک سانتی‌متر به مرکز سیاه‌چاله نزدیک‌تر باشد، تحت تاثیر نیروی گرانش به مراتب شدیدتری قرار می‌گیرد و در نتیجه سرعت آن نسبت به قسمت‌ها بالایی بدن‌تان افزایش پیدا می‌کند. نتیجه این تفاوت گرانش و سرعت «اسپاگتی‌فیکیشن» است.

کپی لینک

سیاه‌چاله‌ها می‌توانند جهان‌های جدیدی در درون خود داشته باشند

جهان های موازی در انیمیشن ریک و مورتی

شاید با توجه به این نکته که تا کنون وجود هیچ جهان دیگری به جز همین جهان هستی که می‌شناسیم به اثبات نرسیده است، این ایده که سیاه‌چاله‌ها بتوانند میزبان جهان‌های جدیدی در درون خود باشند کمی احمقانه به نظر برسد؛ اما جالب است بدانید نظریات پشت این ایده امروزه یکی از موضوعات داغ تحقیقاتی دانشمندان است.

نسخه‌ی بسیار ساده شده‌ای از توضیح این نظریه به این صورت است:

جهانی که ما می‌شناسیم، ناشی از قوانین و تعدادی ثوابت فیزیکی (مانند ثابت جهانی گرانش، بار الکترون، ثابت پلانک، سرعت نور و ...) است؛ بطوریکه اگر مقدار هر کدام از این ثوابت حتی به میزان بسیار اندکی متفاوت بود، دنیایی که امروزه می‌شناسیم، ما انسان‌ها و حیات به شکل فعلی دیگر وجود نداشتند.

تکینگی گرانشی در مرکز سیاه‌چاله‌ها، قوانین فیزیکی که می‌شناسیم را دستخوش تغییر می‌کند و این امر می‌تواند به صورت نظری باعث به وجود آمدن جهان‌های متفاوت شود.

کپی لینک

سیاه‌چاله‌ها واقعاً فضای پیرامون خود را خمیده می‌کنند

خمیدگی فضا-زمان

فضا را مانند یک صفحه‌ی پلاستیکی که طرح «چهارخانه» بر روی آن نقاشی شده باشد در نظر بگیرید. اگر توپی را در مسیر مستقیم و در امتداد یکی از خط‌های این طرح چهارخانه بغلتانید، این توپ به مسیر مستقیم خود در امتداد همان خط ادامه خواهد داد.

حال اگر جسمی سنگین را بر روی این صفحه‌ی پلاستیکی قرار دهید، مقداری فرورفتگی در آن ایجاد می‌شود. این فرورفتگی باعث می‌شود که خط‌های طرح چهارخانه دیگر مستقیم نباشند و به شکل منحنی دربیایند. هرچه جرم جسمی که بر روی این ورق پلاستیکی قرار می‌دهید بیشتر باشد، فرورفتگی آن نیز عمیق‌تر خواهد بود. حال فرض کنید توپی را در این صفحه به غلتش در می‌آورید. اگر توپ از نزدیکی اعوجاج ناشی از جسم سنگین عبور کند، از مسیر مستقیم خود منحرف خواهد شد.

سیارات و ستاره‌ها نیز در فضا مانند اجرام سنگین بر روی صفحه، بافت فضا-زمان را دچار خمیدگی می‌کنند. خمیدگی فضا-زمان ناشی از جرم بالای سیاه‌چاله‌ها به قدری زیاد است که حتی نور هم در صورت عبور از نزدیکی آن دیگر نمی‌تواند به مسیر مستقیم خود ادامه دهد.

کپی لینک

سیاه‌چاله‌ها بزرگترین کارخانه‌های تولید انرژی هستند

تولید انرژی توسط سیاه چاله

سیاه‌چاله‌ها در تولید انرژی حتی از خورشید و دیگر ستاره‌ها نیز بسیار بهینه‌تر عمل می‌کنند.

تولید انرژی در سیاه‌چاله‌ها توسط حلقه‌ای از مواد که پیرامون آن در گردش هستند صورت می‌گیرد. موادی که در لبه‌ی درونی حلقه و در نزدیکی «افق رویداد» سیاه‌چاله قرار دارند، با سرعت بسیار زیادتری نسبت به موادی که در لبه‌ی خارجی حلقه در حال چرخش هستند، حرکت می‌کنند.

سرعت بسیار بالای مواد در حال گردش به دور سیاه‌چاله، دمای آن‌ها را تا میلیاردها درجه‌ی سلسیوس بالا می‌برد. در این دمای بالا، جرم به صورت «تابش جسم سیاه» به انرژی تبدیل می‌شود.

برای مقایسه، در فرآیند همجوشی هسته‌ای تنها ۰.۷ درصد از جرم به انرژی تبدیل می‌شود؛ اما شرایط اطراف سیاه‌چاله باعث می‌شود تا ۱۰ درصد جرم به انرژی تبدیل شود.

دانشمندان حتی پیشنهاد کرده‌اند تا از این نوع انرژی برای تامین نیروی رانش سفینه‌های فضایی آینده استفاده شود.

کپی لینک

یک سیاه‌چاله‌ی فوق سنگین در مرکز کهکشان ما وجود دارد

سیاهچاله مرکز کهکشان

دانشمندان عقیده دارند که یک سیاه‌چاله‌ی فوق سنگین در مرکز تقریباً تمامی کهکشان‌ها، از جمله کهکشان خود ما وجود دارد. این سیاه‌چاله‌ها در واقع مانند یک لنگر باعث می‌شوند تا اجرام موجود در کهکشان‌ها کنار هم باقی بمانند و کهکشان از هم پاشیده نشود.

سیاه‌چاله‌ی مرکز کهکشان راه شیری با نام کمان اِی* (بخوانید کمان اِی ستاره) بیشتر از ۴ میلیون برابر خورشید جرم دارد. اگرچه این سیاه‌چاله با فاصله‌ی ۳۰ هزارسال نوری از ما در حال حاضر بسیار کم فروغ است، اما دانشمندان عقیده دارند که دو میلیون سال پیش چنان انفجار عظیمی در آن رخ داده است که نور حاصل از آن حتی از زمین نیز قابل رویت بوده است.

کپی لینک

سیاه‌چاله‌ها گذر زمان را آهسته می‌کنند

گذر زمان در interstellar

برای درک بهتر این موضوع به «آزمایش ذهنی دوقلوها»فکر کنید. از این آزمایش معمولاً برای درک بهتر فضا-زمان و رابطه‌ی آن‌ها در نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین استفاده می‌شود.

فرض کنید یکی از دوقلوها بر روی زمین باقی بماند و دیگری با سرعت نور به سفر در فضا بپردازد. هنگام بازگشت به خانه، آن کسی که مشغول سفر در فضا با سرعت نور بوده است به شدت جوان‌تر از دیگری خواهد بود، چرا که هرچه با سرعت بیشتری حرکت کنید، زمان برای شما کند‌تر خواهد گذشت.

در مورد سیاه‌چاله‌ها نیز این موضوع صادق است. هرچه به افق رویداد یک سیاه‌چاله نزدیک‌تر باشید، سرعت شما بیشتر خواهد شد و در نتیجه زمان برای شما کند‌تر سپری خواهد شد.

این حقیقت نه تنها در مورد سیاه‌چاله‌ها، بلکه در مورد تمامی میدان‌های گرانشی صادق است. حقیقت این است که حتی در سیاره‌ی خودمان هم هرچه به مرکز گرانش نزدیک‌تر باشید، زمان برای شما کند‌تر خواهد گذشت.

دانشمندان در سال ۲۰۱۰ با استفاده از دقیق‌ترین ساعت‌های اتمی ثابت کردند که زمان حتی بر روی زمین هم در ارتفاع‌های مختلف با سرعت متفاوتی سپری می‌شود. این یعنی در یک ساختمان چند طبقه، افرادی که در طبقات پایین‌تر زندگی می‌کنند، نسبت به افراد طبقات بالایی دیرتر پیر می‌شوند. حتی بیان جالب‌تر این موضوع می‌تواند به این صورت باشد:

«افرادی که در ارتفاع‌ها پایین‌تری بر روی زمین زندگی می‌کنند، در واقع در حال سفر در زمان به سمت آینده هستند.»

اما با توجه به گرانش ضعیف زمین، این اختلاف زمان بسیار ناچیز خواهد بود. در واقع اگر به مدت ۷۹ سال در یک طبقه‌ی پایین‌تر نسبت به برادر دوقلوی خود زندگی کنید، در نهایت ۹۰ میلیاردم ثانیه نسبت بود او جوان‌تر خواهید بود؛ یا به بیان دیگر، بعد از گذشت ۷۹ سال، به میزان ۹۰ میلیاردم ثانیه در زمان به آینده سفر کرده‌اید!

اگر فیلم «بین ستاره‌ای» (Interstellar) را دیده باشید، حتماً می‌دانید که این شرایط در نزدیکی سیاه‌چاله‌ها چقدر متفاوت است!

کپی لینک

سیاه‌چاله‌ها با گذشت زمان تبخیر می‌شوند

تبخیر سیاهچاله

این کشف شگفت انگیز اولین بار توسط استیون هاوکینگ در سال ۱۹۷۴ پیشنهاد شد. در این پدیده که با نام «تابش هاوکینگ» مشهور است، جرم یک سیاه‌چاله در طول زمان به فضا پراکنده می‌شود و این فرآیند آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا اینکه سیاه‌چاله تمام جرم خود را از دست بدهد و عملاً نابود شود. برای همین است که این پدیده به تبخیر سیاه‌چاله نیز مشهور است.

کپی لینک

هر چیزی می‌تواند به یک سیاه‌چاله تبدیل شود

سیاهچاله کوچک

تنها تفاوت یک سیاه‌چاله با خورشید ما در این است که سیاه‌چاله بسیار متراکم‌تر و چگال‌تر است. این تراکم و چگالی بالا باعث می‌شود تا نیروی گرانش آن به حدی قوی باشد که همه چیز، حتی نور را نیز به دام بیندازد. برای همین است که نمی‌توانیم سیاه‌چاله‌ها را ببینیم و این نام را بر روی آن‌ها گذاشته‌ایم.

اگر خورشید را نیز آنقدر فشرده کنید که قطر آن به ۶ کیلومتر برسد، آنگاه یک سیاهچاله خواهید داشت. برای سیاه‌چاله شدن زمین نیز باید تمامی آن را در ابعادی به اندازه‌ی بدن یک انسان بگنجانید. پس به صورت نظری، هر چیزی را (فارق از میزان جرم آن) می‌توان به یک سیاه‌چاله تبدیل کرد، حتی یک توپ فوتبال.

اما در واقعیت تا به حال تنها یک روش برای تولید سیاه‌چاله شناخته شده است:

فروریختن گرانشی یک ستاره درون خودش با جرمی ۲۰ تا ۳۰ برابر جرم خورشید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
گالیلئو گالیله / Galileo Galilei
بیوگرافی گالیلئو گالیله؛ نابغه‌ای که علم را از زنجیر باورهای کهنه رهانید

گالیلئو گالیله، دانشمندی ایتالیایی بود که با نظریات انقلابی خود در علوم متنوع، خود را به‌عنوان یکی از پایه‌های انقلاب علمی مدرن تثبیت کرد.

66
یک روز پیش
لوگوی اندروید ۱۵ در گوشی
سامسونگ برای جبران فاجعه One UI 7، احتمالاً One UI 8 را زودتر از انتظار منتشر می‌کند

درحالی‌که تأخیر در انتشار One UI 7 انتقاد کاربران سامسونگ را به‌دنبال داشته است، خبرهایی از انتشار زودتر از موعد One UI 8 به‌ گوش می‌رسد.

137
یک روز پیش
رابط کاربری سامسونگ
آموزش مخفی‌ کردن برنامه‌ ها در گوشی سامسونگ

اگر از کاربران سامسونگ هستید و به‌دنبال راهی برای مخفی‌کردن برنامه‌های خود می‌گردید، در این مقاله، روش‌های انجام آن را به شما خواهیم گفت.

13
8 ساعت پیش
بهترین ساعت های هوشمند سامسونگ
بهترین ساعت هوشمند سامسونگ [بهمن ۱۴۰۳]

اگر قصد خرید یکی از ساعت‌های هوشمند سامسونگ را دارید، در این مقاله با بهترین مدل‌های موجود در بازار و قابلیت‌های هرکدام آشنا خواهید شد.

14
10 ساعت پیش
وضعیت اینترنت
گزارش ماه ژانویه اسپیدتست؛ افزایش میانه سرعت اینترنت ثابت و سیار ایران در اولین ماه ۲۰۲۵

در گزارش ژانویه ۲۰۲۵ اسپیدتست، میانه سرعت اینترنت ثابت و همراه کشور افزایش داشته و رتبه ایران در این جدول‌ها بهبود پیدا کرده است.

323
یک روز پیش
نمای نزدیک از زنی کنار اجاق گاز آشپزخانه در حال افزودن نمک به تخم‌مرغ توی ماهیتابه
توصیه سازمان جهانی بهداشت: مصرف نمک پرسدیم را متوقف کنید

مصرف بیش‌ازحد سدیم سالانه عامل مرگ ۱٫۹ میلیون نفر است. سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده برای کاهش این خطر، از نمک‌های کم‌سدیم استفاده شود.

33
2 روز پیش
بهترین گوشی های تاشوی بازار ایران
بهترین گوشی های تاشو؛ از زد فلیپ ۶ تا وان پلاس اوپن [بهمن ۱۴۰۳]

گوشی‌های تاشو در سال‌های اخیر رفته‌رفته جایگاه خود را در بازار پیدا کرده‌اند؛ اما فهرست بهترین گوشی تاشو بازار شامل چه مدل‌هایی می‌شود؟

57
یک روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-bmsd
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
56 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
40 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
گلکسی اس 25 سامسونگ

از99,900,000تومان

3.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از69,500,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,600,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از95,800,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از13,200,000تومان

4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
گلکسی A55 سامسونگ

از22,889,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
گلکسی A15 سامسونگ

از10,349,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
پوکو X6 پرو شیائومی

از22,490,000تومان

4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
پوکو X6 شیائومی

از17,999,000تومان

4.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
پوکو F6 شیائومی

از30,390,000تومان

4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
پوکو F6 پرو شیائومی

از38,888,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
گلکسی A35 سامسونگ

از18,419,000تومان

3.7
پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
4.1
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
آیفون 13 اپل

از51,200,000تومان

4.5
گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
گلکسی اس 24 سامسونگ

از75,979,000تومان

3.5
موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

3.8
موبایل آیفون 11 اپل بنفش / Apple iPhone 11 Purple
آیفون 11 اپل

از41,999,000تومان

3.4
موبایل آیفون 12 پرو اپل / Apple iPhone 12 Pro
آیفون 12 پرو اپل

از67,990,000تومان

4
گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
آیفون 13 پرو اپل

از61,000,000تومان

3.7
Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از14,699,000تومان

3.7
آیفون اس ای ۲۰۲۰ اپل / iphone se 2020
آیفون SE اپل نسخه 2020

از36,990,000تومان

4.2
گوشی موبایل شیائومی 12 پرو / Xiaomi 12 Pro سبز
شیائومی 12 پرو

از31,499,000تومان

3.5
موبایل ردمی 9A شیائومی / Xiaomi Redmi 9A
ردمی 9A شیائومی

از6,450,000تومان

4.1
گوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیوم
آیفون 15 پرو مکس اپل

از110,750,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات