اسپیس ایکس نخستین فضاپیمای کرو دراگون را به محل پرتاب منتقل کرد

چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰
مطالعه 3 دقیقه
نخستین فضاپیمای کرو دراگون که برای ارسال فضانوردان ناسا طراحی شده است، در آستانه‌ی نخستین پرواز آزمایشی غیرسرنشین‌دار به محل پرتاب منتقل شد.
تبلیغات

اسپیس‌ایکس پنجشنبه‌ی هفته‌ی گذشته، کپسول کرو دراگون و راکت فالکون ۹ خود را برای انجام پروازی آزمایشی برای ناسا در ۱۷ ژانویه (۲۷ دی) به محل پرتاب تاریخی Pad 39A در مرکز فضایی کندی در کیپ کاناورال فلوریدا انتقال داد. بااین‌حال، این برنامه‌ی زمانی احتمالا به‌دلیل تداوم تعطیلی دولت آمریکا که بخش زیادی از سازمان فضایی این کشور را زمین‌گیر کرده است، به تعویق خواهد افتاد.

درواقع، ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس خود به‌تازگی به‌صورت تلویحی اشاره کرده است که پرواز آزمایشی کرو دراگون به‌نام Demo-1 احتمالا دیرتر از ۲۷ دی انجام خواهد شد. ماسک ابتدای هفته در توییتر نوشت:

تقریبا یک ماه با نخستین پرواز آزمایشی مداری کرو دراگون فاصله داریم.

در نتیجه، به‌صورت بالقوه احتمال می‌رود که پرواز آزمایشی کرو دراگون به اوایل فوریه موکول شود؛ بااین‌حال، هنوز به‌صورت رسمی هیچ تغییری در زمان‌بندی اعلام نشده است.

اگر در پرواز غیرسرنشین‌دار همه‌چیز به‌خوبی پیش برود، اسپیس‌ایکس نخستین پرواز سرنشین‌دارش را با باب بنکن و داگ هارلی، فضانوردان ناسا پرتاب خواهد کرد. این پرواز هم‌اکنون برای ژوئن امسال (خرداد یا تیر ۹۸) زمان‌بندی شده است.

نخستین کرو دراگون اسپیس‌ایکس و راکت فالکون ۹ آن

تصاویر جدید اسپیس‌ایکس، نخستین کرو دراگون را متصل به راکتش در آشیانه‌شان در محل پرتاب 39A نشان می‌دهند. همچنین در این تصاویر راکت و کپسولِ سوار بر آن ایستاده در حالت پرتاب و نشسته در معرض دسترسی بازوی سیاه و سفید شفاف دسترسی به خدمه قابل مشاهده هستند.

Crew Dragon / دراگون سرنشین دار

نخستین کرو دراگون اسپیس‌ایکس و راکت فالکون ۹ آن

فضاپیمای Crew Dragon اسپیس‌ایکس، مدل سرنشین‌دار فضاپیمای محموله‌ی روباتیک این شرکت محسوب می‌شود که از سال ۲۰۱۰ تاکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کپسول از سال ۲۰۱۲ مأموریت‌های تأمین مجدد آذوقه را برای ناسا برعهده دارد و یک مدل از آن نیز هم‌اکنون در ایستگاه فضایی بین‌المللی به‌سر می‌برد.

اسپیس‌ایکس یکی از دو شرکتی محسوب می‌شود که برای ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بین‌المللی و بازگرداندن آن‌ها به زمین تحت برنامه‌ی خدمه‌ی تجاری ناسا با این سازمان قرارداد بسته است. بوئینگ، دیگر شرکت همکار سازمان فضایی آمریکا که فضاپیمای سرنشین‌دار خود را به نام CST-100 Starliner توسعه داده، قرار است پرواز آزمایشی غیرسرنشین‌دارش را در ماه مارس انجام دهد. سی‌اس‌تی ۱۰۰ استارلاینر در صورت موفقیت، تا انتهای امسال به‌همراه سرنشین پرتاب خواهد شد.

Crew Dragon / دراگون سرنشین دار

راکت فالکون ۹ اسپیس‌ایکس به همراه نخستین فضاپیمای کرو دراگون این شرکت در حال انتقال به مرکز فضایی کندی ناسا.

کرو دراگون همچون فضاپیماهای دراگون غیرسرنشین‌دار اسپیس‌ایکس سوار بر راکت Falcon 9 این شرکت پرتاب خواهد شد. این فضاپیما برای حمل حداکثر هفت فضانورد به مدار نزدیک زمین طراحی شده است و همچون مدل غیرسرنشین‌دار خود هنگام بازگشت به زمین با استفاده از چتر نجات در اقیانوس فرود خواهد آمد.

اسپیس‌ایکس همچنین به‌عنوان بخشی از اقدات خود برای ارسال افراد به مریخ، در حال توسعه‌ی فضاپیمای سرنشین‌دار بزرگتری به‌نام Starship است این فضاپیمای چندبارمصرف در پروازهای اعماق فضا قادر به حمل نزدیک به ۱۰۰ مسافر خواهد بود و سوار بر راکت غول‌پیکری به‌نام سوپر هوی پرتاب خواهد شد. به‌گفته‌ی ایلان ماسک، این راکت نیز با هدف استفاده‌ی چندین‌باره طراحی شده است.

بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس همچنین به‌تازگی اعلام کرد که نخستین پرواز کوتاه آزمایشی استارشیپ احتمالا ظرف مدت چند هفته‌ی آینده انجام خواهد شد. اسپیس‌ایکس هم‌اکنون برای میلیاردی ژاپنی به‌نام یاساکو مایزاوا که نخستین مسافر استارشیپ محسوب می‌شود، یک صندلی رزرو کرده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات