وان وب، رقیب اسپیس ایکس در ارائه اینترنت ماهواره‌ای ورشکست شد

سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۳
مطالعه 3 دقیقه
وان‌وب با اعلام فروش کسب‌وکارش درپی ورشکستگی، پایانی غیرمنتظره را برای برنامه‌هایش درجهت ارائه‌ی خدمات اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت به سرتاسر جهان رقم زد.
تبلیغات

شرکت ارائه‌دهنده‌ی ارتباطات جهانی وان‌وب (OneWeb) روز جمعه اعلام کرد که داوطلبانه تحت فصل ۱۱ قانون ورشکستگی ایالات متحده اعلام ورشکستگی کرده است و «قصد دارد با استفاده از این اقدامات و به‌منظور به حداکثر رساندن ارزش شرکت، درصدد فروش کسب‌وکارش برآید.» به‌نقل از فایننشیال تایمز، وان‌وب پس از آنکه عمدتا به‌دلیل دنیاگیری ویروس کرونا در حفظ سرمایه‌ی تازه‌ی دریافتی از سرمایه‌گذارانش ازجمله سافت‌بانک ناکام ماند، تصمیم یادشده را اتخاذ کرد. این شرکت بخش عمده‌ای از کارکنانش را نیز تعدیل کرده است.

وان‌وب پیش‌تر در چندین دور جذب سرمایه، سه میلیارد دلار جمع‌آوری کرد و به‌دنبال جذب پول بیشتر برای انجام پرتاب‌های تجاری خود بود. آدریان استکل، مدیرعامل وان‌وب در اعلامیه‌ی ورشکستگی گفت:

شرایط کنونی ما، پیامد تأثیر اقتصادی بحران کووید ۱۹ است. [با این حال] از ارزش اجتماعی و اقتصادی ماموریتمان برای اتصال هرکس در هرکجا اطمینان داریم.

وان‌وب به‌همراه اسپیس‌ایکس و آمازون ازجمله شرکت‌هایی محسوب می‌شد که با هدف ارائه‌ی اینترنت پرسرعت از فضا درصدد ساخت منظومه‌ای ماهواره‌ای بود. این شرکت به‌تازگی به‌منظور تکمیل منظومه‌اش، دسته‌ای از ماهواره‌های جدید را به فضا پرتاب کرد و انتظار نمی‌رفت که به این سرعت به ورطه‌ی ورشکستگی کشیده شود.‌ اعلامیه‌ی ورشکستگی یک هفته پس از آن منتشر شد که وان‌وب گفت به‌دلیل محدودیت‌های سفر و اختلال جهانی در زنجیره‌ی تأمین، تأخیر در برنامه‌ی پرتاب و تولید ماهواره را انتظار دارد.

وان‌وب که در سال ۲۰۱۲ به‌دست گرگ وایلر، کارآفرین فناوری بنیان‌گذاری شد، در بریتانیا مستقر است و یک دفتر مرکزی نیز در ویرجینیا آمریکا دارد. این شرکت همچنین در سرمایه‌گذاری مشترک با ایرباس، صاحب کارخانه‌ی تولید ماهواره در فلوریدا است. خبرگزاری اسپیس‌نیوز روز جمعه گزارش داد که وان‌وب پیش از اعلام ورشکستگی، ۸۵ درصد از ۵۳۱ کارمند خود را تعدیل کرد.

وان‌وب هم‌اکنون ۷۴ ماهواره در مدار دارد و ارائه‌ی سرعت‌ پهن‌باند فراتر از ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه را با تأخیر ۳۲ میلی‌ثانیه نشان داده است. درمقابل، اسپیس‌ایکس که رقیب اصلی وان‌وب محسوب می‌شود، ۳۶۲ ماهواره پرتاب کرده و درصدد پرتاب هزاران ماهواره‌ی دیگر است. ماهواره‌های وان‌وب و اسپیس‌ایکس در مدارهای نزدیک زمین فعالیت می‌کنند و بدین وسیله می‌توانند درمقایسه با ماهواره‌های سنتی مستقر در مدار زمین‌ثابت، تأخیر بسیاری کمتری ارائه دهند.

وان‌وب پیش‌تر در رقابت ماهواره‌ای با اسپیس‌ایکس از این شرکت جلوتر بود و پیش از استارلینک، در سال ۲۰۱۷ مجوز کمیسیون ارتباطات فدرال را دریافت کرد. وان‌وب قصد داشت با استفاده از ۷۲۰ ماهواره در مدار نزدیک زمین و بهره‌گیری از باندهای فرکانسی Ka و Ku، اینترنت ماهواره‌ای را دراختیار ایالات متحده و بازارهای جهانی قرار دهد.

خریداران احتمالی وان‌وب ممکن است آمازون یا فیسبوک باشند. این دو شرکت خود قصد دارند به‌منظور ارائه‌ی اینترنت ماهواره‌ای، منظومه‌ای در مدار نزدیک زمین بسازند. جف بزوس، مدیرعامل آمازون در ماه فوریه با فروش ۴ میلیارد دلار از سهام این شرکت، پول نقد فراوانی به‌دست آورد. به‌گفته‌ی وان‌وب، این شرکت «شاهد تقاضای جهانی چشمگیر از سوی دولت‌ها و رهبران شاغل در صنایع خودروسازی، دریایی، سازمانی و هوانوردی بوده است؛ اما تمایل سرمایه‌گذاران برای تأمین مالی وان‌وب در میانه‌ی دنیاگیری ویروس کرونا بر باد رفت.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات