دانشمندان از ماه بهعنوان آینه برای جستوجوی حیات فرازمینی استفاده میکنند
گزارشی جدید ادعا میکند ستارهشناسان در جریان ماهگرفتگی، از ماه بهعنوان آینهای برای مطالعهی زمین استفاده کردهاند. این روش تا حد زیادی میتواند چگونگی استفادهی دانشمندان از ماه را بهمنظور جستوجو برای حیات فرازمینی شبیهسازی کند.
در مطالعهای که بین ۲۰ تا ۲۱ ژانویهی ۲۰۱۹ (۳۰ دی تا ۱ بهمن ۱۳۹۷) بهطول انجامید، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، پروژهی مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا، توانستند در جریان ماهگرفتگی لایهی ازون را در اتمسفر زمین بررسی کنند. فرایند بررسی لایهی ازون غیرمستقیم انجام شد؛ ولی دانشمندان بهمنظور بررسی ازون، ازطریق تلسکوپ هابل نوری را ثبت کردند که از سطح ماه بازتابیده شد و از اتمسفر زمین عبور کرد.
آلیسون یانگبلاد، از اعضای آزمایشگاه فیزیک فضایی و اتمسفر در شهر بولدر ایالت کلرادو و محقق ارشد مشاهدات تلسکوپ هابل، در بیانیهی جدید ناسا میگوید: «پیداکردن ازون اتفاق درخورتوجهی است؛ زیرا ازون فراوردهی جانبی فتوشیمیایی اکسیژن مولکولی بهحساب میآید که خود فراوردهای جانبی از زندگی است.»
تصویر بالا تلسکوپ فضایی هابل را درمقابل تصویری از ماه در جریان رخداد ماهگرفتگی نشان میدهد.
اعضای تیم آزمایشگاه فیزیک فضایی و اتمسفر شهر بولدر میگویند مطالعهشان میتواند به محققان مزیتهای متنوعی ارائه دهد و به آنها کمک کند بهتر از قبل به جستوجوی حیات فرازمینی مشغول شوند. یانگبلاد درادامهی سخنانش گفت: «یکی از اهداف اصلی ناسا این است سیارههایی را شناسایی کند که میتواند امکان زندگی را فراهم سازند.»
یانگبلاد سپس در سخنان خود سؤالات جالبی مطرح میکند:
اگر سیارهها را مشاهده کردیم، چگونه میتوانیم بفهمیم سکونتپذیر هستند یا سکونتناپذیر؟ این سیارهها با ابزارهایی که امروزه ستارهشناسان برای بررسی و مطالعهی اتمسفر سیارههای خارجی دردسترس دارند، چگونه بهنظر خواهند رسید؟ دقیقا بههمیندلیل است که توسعهی مدلهایی از اتسمفر زمین برای مطالعهی دقیقتر، کار بسیار مهمی بهحساب میآید. میتوان از این مدلها بهعنوان مثالی برای طبقهبندی انواع اتمسفرها در سیارههای خارجی استفاده کرد.
ازون ازطریق جذب اشعههای مضر فرابنفش، به حفاظت از زندگی در کرهی زمین کمک شایانی میکند. محققان میگویند این نخستینبار است که ماهگرفتگی در طول موج فرابنفش ازطریق تلسکوپهای فضایی ثبت میشود.
نتایج این مطالعه روز ۶ اوت ۲۰۲۰ (۱۶ مرداد ۱۳۹۹) در مجلهی The Astronomical Journal منتشر شده است.
گلکسی S25 اولترا رسماً رونمایی شد؛ مهاجم پرقدرت و غولپیکری که توجه ویژهای به هوش مصنوعی دارد و از حالا برای آیفون ۲۰۲۵ رجزخوانی میکند.
ظاهراً سامسونگ قصد دارد گلکسی S25 اولترا مجهز به رم ۱۶ گیگابایتی را فقط در برخی کشورها عرضه کند.
در مقالهی پیش رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربهی کاربر، بهترین گوشیهای بازار ایران را در بازههای قیمتی مختلف معرفی میکنیم.
ارسال پیامهای دارای اسپویلر تلگرام بهخصوص در کانالهای عمومی برای مخفیکردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.
چهارشنبه ساعت ۲۰:۱۵ پوشش زندهی رویداد آنپکد ۲۰۲۵ را از زومیت دنبال کرده و شانستان برای برندهشدن یکی از ۱۰ شمش طلای زرپاد را امتحان کنید.
فاصلهی زیادی تا آنپکد ۲۰۲۵ نداریم؛ مراسمی هیجانانگیز با محوریت گلکسی S25 اولترا که زومیت آن را بهشکلی متفاوت پوشش خواهد داد.
اقامتگاههای لوکس حفاری شده در کوههای حجاز عربستان قدم دیگری برای تبدیل این کشور به قطب گردشگری جهانی و کاهش وابستگی به نفت است.