D1-kifpool

ماهواره‌های تیره‌تر استارلینک نیز همچنان بیش از حد برای ستاره‌شناسان درخشان هستند

دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
به‌نقل از گزارشی تازه، تلاش‌های اسپیس‌ایکس برای کاهش درخشش ماهواره‌های استارلینک و حذف اختلالات آن‌ها برای مشاهدات نجومی زمینی ناکافی بوده است.
تبلیغات
D4-mci

استارلینک، ابرمنظومه‌ی متشکل از صدها اینترنت ماهواره‌ای که شرکت هوافضای اسپیس‌ایکس پرتاب کرده، با درخشندگی بیش از حد در آسمان برای ستاره‌شناسان دردسرساز بوده است. استارلینک که قرار است درنهایت دربردارنده‌ی ده‌ها هزار فضاپیمای ارائه‌دهنده‌ی اینترنت پرسرعت برای کل زمین باشد، برای علاقه‌مندان به نجوم تأثیری ناگوار دارد: ماهواره‌ها در شبانگاه به‌قدری نور خورشید را بازتاب می‌دهند که نه‌تنها با تلکسوپ‌های بسیار حساس، بلکه با چشم غیرمسلح نیز به‌وضوح مشاهده‌پذیر هستند. روشنایی ماهواره‌ها زمانی برجسته است که آن‌ها پس از پرتاب همچون قطاری طویل در امتداد آسمان به‌حرکت درمی‌آیند.

از زمان پرتاب نخستین دسته‌ی ۶۰تایی ماهواره‌های استارلینک در مه ۲۰۱۹ (خرداد ۹۸)، ۶۵۵ ماهواره‌ی بیشتر به درون مدار فرستاده شده و مشاهدات نجومی بیش‌ازپیش تحت تأثیر قرار گرفته است. هر مأموریت استارلینک همواره حاوی تقریبا ۶۰ ماهواره است و از ماه ژانویه تاکنون، هر ماهه یک یا دو دسته از آن‌ها پرتاب می‌شود. آخرین پرتاب که حامل دسته‌ی دوازدهم بود، در سوم سپتامبر (۱۳ شهریور) انجام شد.

درنهایت در ماه آگوست، پس از بیش از یک سال شکایت جامعه‌ی علمی و تلاش‌ها برای کنترل خسارت ازسوی اسپیس‌ایکس، بنیاد ملی علوم (NSF) و انجمن نجوم آمریکا (AAS) گزارشی را از وضعیت موجود منتشر کردند که نتیجه‌ی بحث و گفت‌وگو بین بیش از ۲۵۰ متخصص در کارگاه منظومه‌های ماهواره‌ای مجازی ۱ (SATCON1) درابتدای تابستان امسال بود. هدف این کارگاه، تهیه‌ی پیشنهادهایی برای ستاره‌شناسان و صاحبان منظومه‌های ماهواره‌ای به‌منظور به‌حداقل‌رساندن اختلالات آتی بود.

فعلا بسیاری از ستاره‌شناسان صرفا می‌توانند امیدوار به بهبود وضعیت باشند. هرچند ماهواره‌های اسپیس‌ایکس برای مشاهدات نجومی مشکل‌ساز بوده‌اند، به‌نقل از مردیت راولز، ستاره‌شناس در دانشگاه واشنگتن، این شرکت نمی‌خواهد در روند فعالیت ستاره‌شناسان اختلال ایجاد کند. راولز با رصدخانه‌ی دردست‌ساخت ورا روبین در شیلی همکاری می‌کند. جریان ثابت تصاویر پانارومای این تلسکوپ از کل آسمان به پرده‌برداری از ماهیت ماده تاریک و انرژی تاریک، شناسایی موارد بی‌شمار از پدیده‌های اخترفیزیکی گذرا و نقشه‌برداری از سیارک‌های تهدیدزا برای زمین کمک خواهد کرد. بااین‌حال، اهداف یادشده در صورتی محقق خواهند شد که منظومه‌های ماهواره‌ای، فعالیت دقیق تلسکوپ را مختل نکنند.

تلاش‌های اولیه‌ی اسپیس‌ایکس برای کاهش تأثیر فضاپیماهای درخشان شامل پرتاب نسخه‌ای آزمایشی از ماهواره‌ای به‌نام دارک‌ست (DarkSat) درابتدای سال جاری بود که از پوشش ضدانعکاس بهره می‌برد. مشاهدات زمینی اخیر از دارک‌ست در مدار نشان داد که درخشش این نسخه، نصف ماهواره‌های استاندارد استارلینک است. این امر هرچند پیشرفتی بزرگ محسوب می‌شود، به‌نقل از متخصصان همچنان با آنچه ستاره‌شناسان نیاز دارند، فاصله‌ای بسیار دارد.

جرمی ترگلون رید، ستاره‌شناس در دانشگاه آنتوفاگاستا در شیلی و عضو تیم مسئول ارزیابی ماهواره‌ی آزمایشی اسپیس‌ایکس، دارک‌ست را به‌عنوان پیروزی تلفی نمی‌کند؛ اما درعوض آن را گامی مناسب در مسیر صحیح می‌داند. این تیم با استفاده از تلسکوپی ۰/۶ متری در رصدخانه‌ی کوئیراما در شیلی، دارک‌ست را با نسخه‌ی معمولی ماهواره‌ی استارلینک مقایسه کرد و دریافت که هرچند پوشش ضدانعکاس این ماهواره، آن را برای چشم غیرمسلح نامرئی می‌کند، دارک‌ست همچنان برای اجتناب از اختلال با رصدخانه‌ی روبین و دیگر تلسکوپ‌های بزرگ، بیش از حد درخشان است.

تاثیر ماهواره های استارلینک بر عکس های نجومی

خطوط به‌جامانده از ماهواره‌های استارلینک که تلسکوپ چهارمتری ویکتور بلانکو در رصدخانه اینترآمریکن سرو تولولو در شیلی در سال ۲۰۱۹ رصد کرد

به‌گفته‌ی جاناتان مک‌داول، پژوهشگر در مرکز اخترفیزیک دانشگاه هاروارد و مؤسسه‌ی اسمیتسونین که شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای را برای بررسی تأثیرات ابرمنظومه‌ها بر مشاهدات نجومی اجرا می‌کند، نتایج نشان داد که دارک‌ست اساسا آینده‌ای ندارد، با این ‌اوصاف او می‌گوید تحقیق و بررسی تیم ترگلون رید گامی مهم به‌حساب می‌آید. او گفت «این مطالعه ازآنجا که یکی از نخستین پژوهش‌های رصدی درخورتوجه درباره‌ی ماهواره‌های استارلینک است، اهمیت زیادی دارد.» مک‌داول هشدار می‌دهد که اگر پرتاب ماهواره‌ها بدول حل مشکل درخشندگی آن‌ها تداوم یابد، تأثیرات بر آسمان شب چشمگیر خواهد بود.

در بلندمدت، راولز نگران است که با رواج هرچه بیشتر منظومه‌های ماهواره‌ای، شرکت‌های آتی ممکن است آن‌ها را بدون توافق با ستاره‌شناسان پرتاب کنند. او می‌گوید «این اتفاق خطاهای سیستماتیک فراوانی ایجاد می‌کند و به‌نوعی آشفتگی تبدیل می‌شود.»

اسپیس‌ایکس امیدوار است که درنهایت ۱۲ هزار ماهواره‌ی استارلینک را به آسمان بفرستد. این شرکت سال گذشته خواستار صدور مجوز برای قراردادن ۳۰ هزار ماهواره‌ی بیشتر شد. با درنظرگرفتن این حجم از ماهواره و همچنین پروژه‌ی کویپر آمازون که درصدد پرتاب ۳۲۳۶ ماهواره است و منظومه‌ی احتمالا دوهزارتایی وان‌وب، شرکتی ورشکسته که به‌تازگی به تصاحب دولت بریتانیا درآمد، معضل منظومه‌های ماهواره‌ای به‌مراتب بزرگ‌تر خواهد شد.

هرچند تکنیک‌های آزمایش‌شده برای کاهش بازتاب نور با دارک‌ست، راهکاری کافی محسوب نمی‌شوند، اسپیس‌ایکس به یافتن دیگر روش‌ها برای کاهش درخشندگی ماهواره‌های آتی استارلینک ادامه داده است. وایزرست (VisorSat) تلاش دوم این شرکت درجهت تیره‌کردن ماهواره‌ها، از آفتابگیری مشکی برای کاهش بازتاب نور استفاده می‌کند. نخستین فضاپیما با این طراحی در سوم جون (۱۴ خرداد) پرتاب شد. ستاره‌شناسان امیدوار هستند که به‌محض ازسرگیری مشاهدات نجومی که به‌دلیل دنیاگیری ویروس کرونا تعطیل شده است، وایزرست را رصد و آن را با دارک‌ست مقایسه کنند.

با وجود آنکه هنوز هیچ مشاهده‌ای جزئی از وایزرست انجام نشده، اسپیس‌ایکس ظاهرا مصمم به به‌کارگیری این طراحی تازه است. تمام ماهواره‌های دو دسته‌ی اخیر استارلینک که در تابستان امسال پرتاب شدند، از نوع وایزرست بودند و هرکدام آفتابگیر اختصاصی خود را حمل می‌کردند.

اخترشناسان هنوز مطمئن نیستند که شیوه‌های تیره‌سازی نظیر دارک‌ست و وایزرست، راهکار نهایی خواهند بود یا نه. از بین ۱۰ توصیه‌ی ذکرشده در گزارش کارگاه SATCON1، تنها در یک مورد از صاحبان ماهواره‌ها خواسته می‌شود از تکنیک‌های تیره‌سازی استفاده کنند. دیگر موارد پیشنهاد می‌کنند که ماهواره‌ها در مدارهای پایین‌تر از ۶۰۰ کیلومتر مستقر شوند تا درخشش شبانگاهی آن‌ها به‌حداقل رسد، جهت‌گیری ماهواره‌ها در فضا کنترل شود تا نور خورشید کمتر را منعکس کنند، روش‌هایی برای حذف اثر ماهواره‌ها از مشاهدات نجومی ایجاد شود و اطلاعات مداری‌شان دردسترس قرار گیرد تا ستاره‌شناسان بتوانند از نشانه‌گیری تلسکوپ به‌سمت آن‌ها اجتناب کنند.

با ترکیب رویکردهای اشاره‌شده در گزارش، امید می‌رود که بتوان مشکل را مدیریت کرد. بااین‌حال، ظهور ابرمنظومه‌های ماهواره‌ای ممکن است تنزل دید ستاره‌شناسان از آسمان شب را در آینده اجتناب‌ناپذیر کند.

ترگلون رید فعلا به‌واسطه‌ی این حقیقت که اسپیس‌ایکس مشکل را جدی گرفته، آسوده‌خاطر است.  او می‌گوید «ساخت دارک‌ست و وایزرست جدید نشان می‌دهد که استارلینک متعهد به کاهش تأثیر ماهواره‌هایش هم برای ستاره‌شناسان و هم علاقه‌مندان آماتور نجوم است.» پاتریک مک‌کارتی، مدیر آزمایشگاه تحقیقات ستاره‌شناسی نوری و فروسرخ در بنیاد ملی علوم آمریکا که در تهیه‌ی گزارش SATCON1 همکاری کرده است، روح همکاری در این کارگاه و تهیه‌ی گزارش به‌دنبال برگزاری آن را نویدبخش می‌داند. او امیدوار است که مشارکت و روح همکاری بین ستاره‌شناسان و صاحبان ماهواره‌های تجاری در آینده گسترده و پربار شود.

در کارگاه بعدی با نام SATCON2 که قرار است در اوایل تا میانه‌ی ۲۰۲۱ برگزار شود، درباره‌ی حل‌وفصل سیاست‌ها و مقررات بحث خواهد شد. باتوجه‌به آنکه در این فاصله، صدها ماهواره پرتاب خواهد شد، راولز بر فوریت و اهمیت معضل تأکید می‌کند. او می‌گوید «این مسئله صرفا قرار است سرعت بیشتری بگیرد و اثراتش بلندمدت باشد. پرسش این است که می‌خواهید نوه‌هایتان نظاره‌گر چه آسمانی باشند؟»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

13
یک روز پیش
آیفون ۱۶ در برابر آیفون ۱۳
اکنون همه گوشی‌های آیفون رجیستر می‌شوند

طبق مصوبه‌ی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشی‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.

93
2 روز پیش
اپلیکیشن Edits متا
اینستاگرام اپلیکیشن ویرایش و تدوین ویدیوی Edits را برای رقابت با کپ‌کات معرفی کرد

ظاهراً متا قبل‌ از ممنوعیت بایت‌دنس و کپ‌کات در آمریکا دست به‌ کار شده است تا اپلیکیشن ویرایش ویدیو جدید خود را جایگزین آن کند.

21
یک روز پیش
جن سون هوانگ / Jensen Huang / مدیرعامل انویدیا درحال سخنرانی با لباس مشکی
ضیافت تریلیون‌دلاری؛ مدیرعامل انویدیا بزرگان صنعت نیمه‌هادی تایوان را به‌ صرف ناهار دعوت کرد

مدیرعامل انویدیا با سفر به تایوان، میزبان ضیافتی باشکوه برای بیش از ۳۵ مدیرعامل و رهبر صنعت نیمه‌هادی این کشور بود.

18
2 روز پیش
برنامه پی دی اف ساز برای آیفون
۱۰ برنامه پی دی اف ساز برای آیفون، رایگان و کاربردی

با بهترین برنامه‌ پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربه‌ای حرفه‌ای و سریع در انتظار شماست.

1
2 روز پیش
اپلیکیشن جعلی کریپتو
شرایط باز شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی اعلام شد

بانک مرکزی در نامه‌ای کارگزاری‌های رمزارزی را موظف کرد که ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند تا درگاه‌های پرداختشان باز شود.

27
2 روز پیش
بهترین کنترلر برای بازی برای کامپیوتر
بهترین دسته بازی برای کامپیوتر [دی ۱۴۰۳]

اگر ترجیح می‌دهید برای بازی روی کامپیوتر، به‌جای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.

56
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
کاور ویدئو بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
00:11:42
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت / Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi 13 Lite
مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت
00:12:33
کاور ویدئو آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
00:05:10
کاور ویدئو بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
00:09:35
کاور ویدئو بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی / MSI Optix MAG321QR-QD Review
بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی
00:06:39
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از61,850,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,600,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از96,420,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از9,250,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات