D1-lg

باکتری‌های جدید روی ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند آینده‌ای را روی مریخ بنا کنند

جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
مطالعه 7 دقیقه
میکروب‌های ناشناخته‌ای روی ایستگاه فضایی بین‌المللی کشف شده‌اند که ممکن است بتوانند به ایجاد پایگاه دائمی روی مریخ کمک کنند.
تبلیغات
D4-mci

ناسا میکروب‌هایی را که روی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) زندگی می‌کنند، دنبال کرده و گاهی اوقات انواع جدیدی را کشف می‌کند. این میکروب‌های مقاوم ممکن است سرنخ‌هایی درمورد زنده ماندن در مأموریت‌های طولانی فراهم کنند.

به گزارش وایرد، در اواسط ماه مارس، پژوهشگران ناسا اعلام کردند که شکل ناشناخته‌ای از حیات را درون ایستگاه فضایی بین‌المللی پیدا کرده‌اند. این سازمان معمولا هنگام صحبت کردن درباره‌ی چنین کشف‌هایی احتیاط می‌کند؛ البته زندگی جدیدی که کشف شده بود، مانند بیگانه‌ای نبود که مثلا به‌جای خون، اسید داشته باشد؛ بلکه گونه‌‌ای جدید از باکتری بود که در زمین ناشناخته است؛ اما ژن‌های آن نشان می‌دهد که جنس یکسانی با باکتری آشنایی به نام متیلوباکتریوم دارد. اعضای این گروه از باکتری‌ها معمولا در میان ریشه‌های گیاهان ساکن می‌شوند، نه روی دیوارهای ایستگاه‌های فضایی.

فضانوردان سرنشین سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، به‌عنوان بخشی از پروژه پژوهشی درحال انجام درمورد حیات میکروبی ایستگاه فضایی بین‌المللی، از بخش‌های مختلف ایستگاه نمونه‌گیری کردند. طی سال‌های آینده روی زمین، گروهی از پژوهشگران پروژه‌ی حفاظت سیاره‌ای، میکروب‌ها را جداسازی کرده و ژن‌های آن‌ها را توالی‌یابی کردند. هدف از برنامه حفاظت سیاره‌ای ناسا، پیشگیری از ورود حیات احتمالی بیگانه به زمین و ورود حیات زمین به مکان‌های دیگر است.

یکی از گونه‌ها که در فیلتر هپا در سیستم پشتیان حیات ایستگاه یافت شد، گونه‌ی باغی متیلوباکتریوم رودسیانوم بود؛ اما سه نمونه (از سطح نزدیک قفسه تحقیقات مواد، دیواره‌ی پنجره‌ها و میز غذاخوری فضانوردان)، نوع جدیدی بودند. پژوهشگران آن را M. ajmalii نامیدند. البته، اولین‌بار نبود که پژوهشگران باکتری جدیدی را در فضا پیدا می‌کردند. آن‌ها قبلا باکتری ناشناخته‌ی دیگری را در آن مجموعه از نمونه‌های ایستگاه فضایی بین‌المللی پیدا کرده بودند و مقاله‌ای درمورد آن در سال ۲۰۱۷ منتشر کردند.

احتمال ضعیفی وجود دارد که میکروب‌ها روی ایستگاه فضایی تکامل پیدا کرده باشند. احتمال دیگر این است که سوار بر محموله‌ها یا روی فضانوردان به ایستگاه آمده باشند و پژوهشگران هنگام جست‌وجو، آن‌ها را پیدا کرده باشند. کاستوری ونکاتسواران، میکروب‌شناس مجری پروژه، می‌گوید: «بدون تردید احتمال تکامل در فضا وجود دارد، اما ایستگاه فضایی بسیار جوان است و فقط ۲۰ سال دارد. باکتری شاید در این بازه‌ی زمانی تکامل پیدا نکرده باشد».

شاید جالب‌تر این باشد که دریابیم کدام میکروب‌ها روی زمین ضعیف هستند؛ اما در محیط سفینه فضایی به قدرت می‌رسند. به همین علت، مطالعه‌ی میکروبیوم ایستگاه فضایی بین‌المللی (باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌هایی که در آن رشد می‌کنند) ممکن است از نظر ایمنی مأموریت‌های مریخ یا پایگاه‌های دائمی در دنیاهای دیگر مهم باشد.

همانند زمین، سلامت انسان در فضا تا حدودی به میکروبیوم سالم و رابطه‌ی خوب با میکروبیوم سفینه یا سرپناه بستگی دارد. ونکاتسواران می‌گوید: «گونه‌های جدیدی که به‌وسیله‌ی خدمه حمل شدند، ممکن است ویژگی‌هایی داشته‌اند که توانسته‌اند شرایط آنجا را تحمل کنند و زنده بمانند. شاید بقیه‌ از بین رفته باشند».

فضا واقعا ناخوشایند است. خارج از سفینه یا لباس فضانوردی به‌زودی براثر خفگی یا به روش خشک‌کردن انجمادی از پا درمی‌آیید؛ بنابراین باید درون سفینه‌ها و لباس‌های مخصوص، سیستم بسته‌ای وجود داشته باشد. تنها مواردی که می‌توانند به این سیستم وارد شده و خارج شوند، محموله‌ها و فضانوردان هستند.

انسان به هرکجا که برود، میکروب‌هایی را همراه خود (در روده‌ها، روی پوست و درون بینی و دهان) به آنجا می‌برد. این وضعیت درخانه‌ی شما وجود دارد و در ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز رخ می‌دهد؛ اما ایستگاه فضایی بین‌المللی مانند خانه‌ی شما نیست و تنها تفاوت هم این نیست که در ایستگاه فضایی هوا و آب را بازیافت می‌کنید و نمی‌توانید پنجره‌ها را باز کنید. هوای موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی خشک‌تر و سطح کربن‌دی‌اکسید در آن بالاتر است. علاوه‌بر‌این، سطوح تابش در آن بیشتر هستند و جاذبه‌ای نیز وجود ندارد.

درون ایستگاه فضایی بوی تازگی نمی‌دهد، زیرا پر از گوشه‌وکنارهایی است که قطرات آب می‌توانند در آن معلق شوند و سپس به‌علت کشش سطحی به آنجا بچسبند. این محیط، مکان‌های زیادی دارد که میکروب‌ها می‌توانند در آن ساکن شوند.

میکروبیوم محیطی ایستگاه فضایی به میکروبیوم فضانوردانی که در آنجا زندگی می‌کنند، شباهت زیادی دارد. براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، میکروبیوم ایستگاه فضایی حتی با تغییر خدمه، تغییر پیدا می‌کند. پژوهشگران میکروب‌های پوست، بینی و روده‌ی ۹ فضانورد را که چند ماه را در ایستگاه فضایی بین‌المللی گذارنده بودند، بررسی کردند و آن‌ها را با نمونه‌های قبل و بعد از مأموریت و نمونه‌های خود ایستگاه مقایسه کردند. الکساندر ورهیز، نویسنده‌ی اصلی مقاله می‌گوید: «نمونه‌های دیوار شبیه نمونه‌های پوست فضانوردان بود. نمونه‌ی فیلترهای هوا مانند میکروبیوم بینی فضانوردان بود. میکروب‌های موجود در هوا از میکروب‌های موجود در اجسامی که مرتبا به آن‌ها دست زده می‌شد، متفاوت بود».

محیط ایستگاه (و احتمالا مأموریت مریخ یا پایگاهی در مریخ) برای برخی از باکتری‌ها و قارچ‌ها نسبت‌به میکروب‌های دیگر دوستانه‌تر است. کسی واقعا نمی‌داند بقای کدام میکروب‌ها در این شرایط بهتر خواهد بود. نشانه‌های نه‌چندان محکمی وجود دارد که میکروگرانش و شرایط غیرعادی دیگری که درون ایستگاه فضایی وجود دارد، می‌تواند موجب تغییر بیان ژن در باکتری‌ها شود. برای مثال، باکتری اشریشیاکلی که در ایستگاه فضایی رشد کرده بود، نسبت‌به باکتری که در شرایط مشابه روی زمین رشد کرده بود، مقاومت بیشتری دربرابر آنتی‌بیوتیک‌ها داشت.

چنین رویدادی درواقع تکامل نیست. تکامل شامل تغییراتی است که دائمی بوده و به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود؛ اما این رویداد به‌طور بالقوه یک آغاز به‌حساب می‌آید. انوشری چترجی، یکی از نویسندگان مقاله‌ی ای‌کولای از دانشگاه کلرادو می‌گوید: «اگر به آن‌ها هر استرسی وارد کنید، شروع به تکامل می‌کنند. این باکتری‌های بسیار مقاوم را می‌بینید که می‌توانند در سطوح داخلی ایستگاه فضایی بین‌المللی زنده بمانند. منابع در آنجا محدود هستند. غذا محدود است. بنابراین آن‌ها روش‌های جدیدی برای رشد پیدا می‌کنند».

شرایط حاکم بر ایستگاه فضایی برای انسان دوستانه نیست. زندگی در آنجا برخی پاسخ‌های ایمنی را سرکوب می‌کند. در مطالعه‌ای نشان داده شد که فضانوردان دچار فعالیت مجدد عفونت‌های ویروسی اپشتن‌بار و واریسلا زوستر شده بودند که حاصل تغییر در وضعیت ایمنی انسان است. براساس مطالعه‌ای از سال ۲۰۱۶، خدمه ایستگاه فضایی در بیشتر موارد، بثورات جلدی و عفونت‌های تنفسی فوقانی را به‌عنوان برجسته‌ترین مشکلات بالینی خود گزارش می‌کنند. این ترکیبی به‌طور بالقوه خطرناک است: باکتری‌های نادری که مهارت‌های جدیدی به دست می‌آورند و فضانوردانی که توانایی دفع عفونت کاهش‌یافته‌ای دارند. ناسا این موارد را با نمونه‌گیری و سپس تلاش برای رشد میکروب‌های یافته‌شده در نمونه‌ها مطالعه می‌کند.

به‌لطف روش‌های توالی‌یابی ژنتیکی، پیدا کردن گونه‌ها با دقت بیشتری انجام می‌شود، زیرا دانشمندان نسبت‌به گذشته می‌توانند میکروب‌هایی با تعداد کمتر در نمونه‌ها را نیز پیدا کنند. درنهایت، ناسا امیدوار است که دستگاه‌هایی توالی‌یاب ژن را به ایستگاه بفرستند. در سال ۲۰۱۶، فضانوردی به نام کیت روبینز DNA را برای اولین‌بار در فضا توالی‌یابی کرد.

ایده‌ی استفاده از فناوری‌ها، جستجوی میکروب‌هایی است که بیماری‌زا بوده یا بیماری‌زا شده‌اند. اندی اسپرای، دانشمند ارشد مؤسسه‌ی SETI و مشاور برنامه حفاظت سیاره‌ای ناسا می‌گوید: «نظارت بر میکربیوم شاید روش خوبی برای تشخیص آشفتگی‌های ناشی از مواجهه با محیط مریخی یا با ارگانیسم‌های بالقوه مریخی باشد».

تیم ونکاتسواران باکتری‌های کشف‌نشده‌ای را از ایستگاه فضایی و روی زمین، در اتاق‌های مونتاژ وسایل نقلیه‌ی فضایی پیدا کرده است؛ درحالی‌که از این مکان‌ها به‌عنوان «اتاق‌های تمیز» یاد می‌شود.

برخلاف بیشتر گونه‌های جدید دیگر، متیلوباکتریوم جدید ایستگاه فضایی شاید واقعا مفید باشد. این جنس از باکتری‌ها به‌علت عملکردهایی مانند کمک به تثبیت نیتروژن، تبدیل منابع پیچیده نیتروژن موجود در خاک به چیزی که گیاه می‌تواند به‌عنوان ماده‌ی مغذی استفاده کند، معروف هستند؛ بدین‌مفهوم که می‌توانند به رشد غذا در جهانی دیگر کمک کنند. علاوه‌بر‌این، M. ajmalii می‌تواند دربرابر سطوح بالای تابش مقاومت کند و در شرایط کاملا خشک، زنده بماند. می‌توان گفت این باکتری در سفر فضایی از هر انسانی بهتر است. ونکاتسواران می‌گوید:

می‌خواهیم از این مزیت استفاده کنیم و ببینیم که آیا می‌توانیم آن را در رگولیت شبیه‌سازی‌شده مریخ یا خاک ماه پرورش دهیم. این باکتری شاید مواد مغذی را فراهم کند که بسیار خوب است، زیرا نمی‌‌توانیم خاک را با خود به ماه و مریخ ببریم و مجبوریم به خاک آنجا متکی باشیم.

حتی اگر باکتری مانند باکتری جدید بتواند گردوغبار نابارور مریخ را به خاک گلدان تبدیل کند، این تنها چالش نخواهد بود. فضانوردان میکروبیوم خود را به هرجایی که می‌روند، می‌برند. مکان‌هایی مانند ایستگاه فضایی بین‌المللی، نوعی تنگنای تکاملی را برای این میکروب‌ها به وجود می‌آورند که فقط برخی از آن‌ها طی سفر زنده می‌مانند. آن‌هایی که زنده می‌مانند، همان‌ میکروب‌هایی هستند با آن محیط کاملا سازگار هستند. فرود در مریخ نیز تنگنای مشابهی ایجاد می‌کند و بسیاری از آن‌ها از بین خواهند رفت؛ اما برخی از آن‌ها فرصتی عالی برای برای زندگی جدید در کلنی‌های خارج از زمین به دست خواهند آورد.

انسان‌ها مجبور خواهند بود که از یک طرف، مانع از این شوند که باکتری‌هایی که برای زندگی روی مریخ سازگار هستند، به محیط مریخ وارد شوند و آنجا را به تصرف خود درآورند، اما در عین حال، باید کشف کنند که کدام باکتری‌ها می‌توانند به ایجاد پایگاهی پایدار کمک کنند؛ البته، رد شدن از حصارها تقریبا اجتناب‌ناپذیر است و برخی میکروب‌ها به‌طریقی نشت خواهند کرد. ونکاتسواران می‌گوید لباس‌های فضانوردی حتما نشتی خواهند داشت. میکروب‌هایی که زنده می‌مانند، ممکن است بسیار کم باشند، ولی تکثیر خواهند شد.

احتمال ضعیفی نیز وجود دارد که برخی از میکروب‌ها در مأموریت فضایی به انواع خطرناک و بیماری‌زایی تبدیل شوند، ممکن است علت آن باشد که چرا کسی نمی‌خواست درمورد جدیدترین باکتری کشف‌شده روی ایستگاه فضایی حرفی بزند. آزمایشگاه پیش‌رانش جت (JPL) ازنظر صحبت کردن درمورد میکروب‌های ایستگاه بسیار محتاط است. شاید آخرین کشف ونکاتسواران آن‌ها را کمی علاقمندتر کند. باکتری که بتواند روی سطح مریخ زنده بماند، باید بتواند با تابش‌های شدید، فقدان اکسیژن، اکسیدها و پرکلرات‌های کشنده‌ی موجود در رگولیت و عدم آب (به‌جز شاید فصلی، در برخی از مناطق سیاره) کنار آید و شاید قادر باشد به انسان‌ها نیز کمک کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
اپلیکیشن Edits متا
اینستاگرام اپلیکیشن ویرایش و تدوین ویدیوی Edits را برای رقابت با کپ‌کات معرفی کرد

ظاهراً متا قبل‌ از ممنوعیت بایت‌دنس و کپ‌کات در آمریکا دست به‌ کار شده است تا اپلیکیشن ویرایش ویدیو جدید خود را جایگزین آن کند.

24
2 روز پیش
نمای بالا خودرو بی‌وای‌دی Han L
اطلاعات جدیدی از خودرو تحسین‌برانگیز چینی BYD Han L منتشر شد

BYD اطلاعاتی جدیدی از سدان قدرتمند و جذاب و تحسین‌برانگیز Han L منتشر کرد.

21
یک روز پیش
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [بهمن ۱۴۰۳]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

3550
6 ساعت پیش
اینستاگرام / Instagram
تغییر شماره تلفن در اینستاگرام؛ چگونه شماره حساب خود را عوض کنیم؟

اگر به‌هردلیلی قصد دارید شماره تلفن خود را در اینستاگرام با شماره‌ی دیگری جایگزین کنید، در مقاله‌ی پیش‌رو با نحوه‌ی انجام این تغییرات آشنا خواهید شد.

3
یک روز پیش
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

17
11 ساعت پیش
تصویر تبلیغاتی گلکسی S25 اولترا
گلکسی S25 اولترا با رم ۱۶ گیگابایتی احتمالاً فقط در این کشورها عرضه می‌شود

ظاهراً سامسونگ قصد دارد گلکسی S25 اولترا مجهز به رم ۱۶ گیگابایتی را فقط در برخی کشورها عرضه کند.

38
16 ساعت پیش
لپ تاپ های ایسوس
همه‌ی لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۵ ایسوس؛ از سری اقتصادی Vivobook تا قوی‌ترین گیمینگ ROG

با همه‌ی لپ‌تاپ‌هایی که ایسوس سال ۲۰۲۵ روانه بازار می‌کند، آشنا شوید.

27
یک روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
کاور ویدئو بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
00:11:42
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت / Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi 13 Lite
مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت
00:12:33
کاور ویدئو آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
00:05:10
کاور ویدئو بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
00:09:35
کاور ویدئو بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی / MSI Optix MAG321QR-QD Review
بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی
00:06:39
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از62,150,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,990,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از89,150,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از9,299,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات