D1-kifpool

بشر احتمالاً تا ۴۰۰ هزار سال آینده از وجود فرازمینی‌ها آگاه نخواهد شد

شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۰
مطالعه 6 دقیقه
بشر ممکن است تا ۴۰۰ هزار سال آینده هم موفق به دیدن فرازمینی‌ها نشود، زیرا احتمالاً خود بشر یا فرازمینی‌ها پیش از ملاقات منقرض خواهند شد.
تبلیغات
D4-mci

با وجود تعداد زیاد کهکشان‌ها، ستاره‌ها و سیاره‌ها پس فرازمینی‌ها کجا هستند و چرا هنوز خبری درباره‌ی آن‌ها نشنیده‌ایم؟ این پرسش‌‌های ساده در قلب پارادوکس فرمی قرار دارد. اکنون دو پژوهشگر در مقاله‌ای جدید پرسش بدیهی بعدی را مطرح کرده‌اند: تا کِی باید زنده بمانیم تا از وجود تمدن بیگانه‌ای دیگر مطلع شویم؟ پاسخ آن‌ها به این پرسش ۴۰۰ هزار سال است.

۴۰۰ هزار سال زمانی طولانی برای گونه‌ای است که تنها ۲۰۰ هزار سال از ظهورش روی زمین می‌گذرد و تازه همین ۱۲ هزار سال پیش کشاورزی را آموخت. بااین‌حال اگر بخواهیم از وجود تمدن‌های بیگانه آگاه شویم، باید ۴۰۰ هزار سال جست‌وجوی آن‌ها را ادامه دهیم. این بازه براساس پژوهشی جدید درباره‌ی تمدن‌های هوشمند فرازمینی برقرارکننده‌ی‌ ارتباط (CETI-ها) به دست آمده است.

مقاله‌ی جدید «تعداد CETI-های احتمالی در کهکشان و احتمال برقراری ارتباط بین آن‌ها» نام دارد و در ژورنال اخترفیزیکی منتشر شده است. ونجی سانگ و هی گائو، نویسندگان مقاله که هردو عضو دانشکده‌ی نجوم دانشسرای عالی پکن هستند، می‌گویند:

به‌عنوان تنها تمدن پیشرفته‌ی روی زمین، یکی از گیج‌کننده‌ترین پرسش‌ها برای انسان همواره این بوده که آیا ماهیت او منحصر‌به‌فرد است یا خیر. در چند دهه‌ی اخیر پژوهش‌های زیادی درباره‌ی تمدن‌های فرازمینی انجام شده است.

قطعاً بررسی چیزی که حتی از وجود آن اطمینانی نداریم کار دشواری است؛ اما بازهم این نتیجه ما را متوقف نمی‌کند. بررسی تمدن‌های دیگر با هر روشی گمراه‌کننده است، زیرا تنها نقطه‌ی داده‌‌ی موجود انسان‌های روی زمین هستند. بااین‌حال بسیاری از پژوهشگرها این پرسش را نوعی آزمایش فکری می‌دانند و با استفاده از راهبردهای علمی دقیق به‌دنبال راه‌حلی برای آن هستند. برای مثال براساس پژوهشی در سال ۲۰۲۰، احتمالاً ۳۶ تمدن فرازمینی هوشمند برقرارکننده‌ی‌ ارتباط (CETI) در راه شیری وجود دارد. تعداد CETI-ها رابطه‌ی مستقیمی با میزان انتظارمان برای شنیدن از هر کدام دارد. به نقل از مؤلفان مقاله:

همیشه می‌خواستیم به این پرسش پاسخ دهیم. در درجه‌ی اول چند CETI در راه شیری وجود دارند؟ این پرسش چالش‌برانگیز است. چراکه تنها از یک نقطه‌ی داده‌ آن هم خودمان، می‌توانیم برای پاسخ به این سؤال استفاده کنیم.

اینجا است که معادله‌ی دریک مطرح می‌شود. براساس دانش فزاینده‌ی انسان از راه شیری، معادله‌ی دریک برای تخمین تعداد CETI-ها در راه شیری تلاش می‌کند. البته به عقیده‌ی بسیاری از منتقدان این معادله دارای نواقصی است. برای مثال برخی از متغیرهای آن بر پایه‌ی حدس و گمان هستند درنتیجه تعداد تمدن‌های حاصله قابل اطمینان نیست؛ اما معادله‌ی دریک بیشتر آزمایشی فکری است تا محاسبه‌ای واقعی. به نقل از پژوهشگران مقاله:

اغلب پژوهش‌های این مسئله بر معادله‌ی دریک متمرکز هستند. مشکل واضح این روش این است که ارزیابی این احتمال که حیات ممکن است در سیاره‌ای مناسب ظاهر شود و احتمالاً به تمدنی پیشرفته دارای توانایی برقراری ارتباط بینجامد، غیرقابل پیش‌بینی و غیرقطعی است.

اگر نسبت به این مسئله شک دارید تنها نیستید. از نظر علمی نمی‌توان فهمید که چه تعداد تمدن وجود دارند یا اصلاً تمدن‌های دیگری وجود دارند یا نه. ما به اندازه‌ی کافی اطلاعات نداریم. پژوهش‌های این‌چنینی بخشی از گفت‌وگویی پیوسته هستند که با خود درباره‌ی وضعیت دشوارمان داریم. هرکدام به ما در فکر کردن درباره‌ی زمینه‌ی تمدنمان کمک می‌کنند. بنابراین چگونه ممکن است ۴۰۰ هزار سال برای دریافت پیغام از فرازمینی‌ها منتظر بمانیم درحالی‌که هنوز نمی‌دانیم چه تعداد CETI ممکن است وجود داشته باشند؟

پژوهشگرهای این مقاله از اولین افرادی نیستند که به این پرسش می‌پردازند. مقاله‌ی آن‌ها به برخی از تلاش‌های علمی پیشین برای درک پیشامد تمدن‌های دیگر در راه شیری می‌پردازد. برای مثال، پژوهش مرجع ۲۰۲۰ تعداد CETI-های راه شیری را ۳۶ عدد تخمین می‌زند. ۳۶ تمدن فرازمینی هوشمند براساس محاسباتی به دست آمده است که معیارهایی مثل تاریخچه‌ی شکل‌گیری ستاره‌های کهکشان، توزیع‌های فلزی و احتمال وجود سیاره‌های زمین‌مانند در کمربند حیات ستاره‌ها را دربرمی‌گیرند. این مقاله نشان می‌دهد که:

سوژه‌ی هوش فرازمینی و تمدن‌های ارتباطی به‌طور کامل در حوزه‌ی فرضیه باقی می‌مانند مگر اینکه اکتشاف مثبتی انجام شود.

بااین‌حال دانشمندان می‌توانند مدل‌های ارزشمندی را براساس فرضیه‌های منطقی ایجاد کنند به‌طوری‌که حداقل تخمین‌های محتمل را برای نرخ پیشامد تمدن‌های پیشرفته تولید کنند. پژوهش یادشده، ذهنیت مشابهی را دربرمی‌گیرد. این پژوهش با دو پارامتر سروکار دارد که هردو به خوبی شناخته نشده‌اند. اولین پارامتر با سکونت‌پذیر بودن سیاره‌های زمین‌سان و احتمال تکامل حیات به CETI در ارتباط است. دومین پارامتر نشان می‌دهد CETI در کدام مرحله از تکامل یک ستاره متولد می‌شود.

پژوهشگرها به هرکدام از این پارامترها در محاسبات خود یک متغیر دادند. احتمال ظهور و تکامل حیات به CETI برابر است با (fc) و مرحله‌ی موردنیاز برای تکامل ستاره‌ی میزبان برابر است با (F). سانگ و گائو مجموعه‌هایی از شبیه‌سازی‌های مونت کارلو را با استفاده از مقادیر مختلف برای این متغیرها اجرا کردند. آن‌ها به دو سناریو رسیدند: چشم‌اندازی خوش‌بینانه و چشم‌اندازی بدبینانه. سناریوی خوش‌بینانه از مقادیر F=25 % و fc=0.1 استفاده کرد. درنتیجه یک ستاره قبل از ظهور CETI حداقل ۲۵ درصد از عمر خود را طی کرده است و برای هر سیاره‌ی زمین‌سان تنها ۰/۱ درصد احتمال ظهور CETI وجود دارد.

این متغیرهای خوشبینانه ۴۲ هزار CETI را ایجاد کردند که به نظر زیاد می‌رسد اما وقتی این تعداد در زمان‌های مختلف در کل کهکشان توزیع شوند، این طور به نظر نمی‌رسد. علاوه بر این با توجه به این آمار باید ۲۰۰۰ سال دیگر زنده بمانیم تا به برقراری ارتباط دوطرفه برسیم که تقریباً دردسترس به نظر می‌رسد.

اما این سناریویی خوشبینانه است که باعث می‌شود جهان آشتی‌جویانه و دارای تمدن‌هایی خوش‌برخورد به‌نظر آید. شاید برخی از این تمدن‌ها امروزه در حال گفتگو با یکدیگر باشند و ما هم باید به آن‌ها ملحق شویم. در سناریوی بدبینانه، F=75% و fc=0.001 است. درنتیجه ستاره تا زمان پیری نمی‌تواند میزبان CETI باشد و این احتمال که هر سیاره‌ی زمین‌سان میزبان CETI باشد بسیار اندک است. تعداد CETI به‌دست‌آمده براساس این محاسبات تنها ۱۱۱ است. حتی بدتر از آن باید ۴۰۰ هزار سال صبر کنیم تا بتوانیم با آن‌ها رابطه‌ی دوطرفه برقرار کنیم.

اینجا است که مفهوم فیلتر بزرگ مطرح می‌شود. فیلتر بزرگ مانع از تبدیل شدن ماده به حیات و سپس تبدیل آن به تمدنی پیشرفته می‌شود. مؤلفان این مسئله را اینگونه باز می‌کنند:

طول عمر تمدن‌ها به دلیل بسیاری از اختلال‌های احتمالی مثل مسائل آلودگی، نابودی هسته‌ای، تغییرات اقلیمی ناگهانی، دنباله‌دارهای سرکش، تغییرات زیست‌بومی و بسیاری از مشکلات دیگر خود محدود است. براساس مسئله‌ی روز رستاخیز، برای برخی موقعیت‌های بدبینانه انسان پیش از انقراض نمی‌تواند هیچ‌گونه سیگنالی از -CETI ها دریافت کند.

دانشمندان در مقاله‌ی خود می‌نویسند مقادیر fc و F پر از مجهولات هستند. این مقاله و دیگر مقاله‌ها پرسش مشابهی را مطرح می‌کنند و بیشتر به‌عنوان آزمایش‌های فکری در نظر گرفته می‌شوند تا نتایج یکپارچه. نمی‌توان هیچ‌کدام از فرضیه‌های فوق را با قطعیت مطرح کرد و صرفاً می‌توان به بررسی آن‌ها پرداخت. جست‌وجو و کاوش بخشی از ذات انسان است. نویسندگان مقاله می‌گویند:

مشخص نیست چه درصدی از سیاره‌های زمین‌سان زمینه‌ساز ظهور حیات باشند و حیات به شکل CETI تکامل پیدا کند که بتواند سیگنال‌های قابل کشف را در فضا ارسال کند.

آیا بشریت هرگز خواهد توانست تمدن دیگری را ملاقات کند؟ این پرسش یکی از جذاب‌ترین پرسش‌های انسان است و تقریباً هیچ‌کس تاکنون نتوانسته به آن پاسخ دهد. در درجه‌ی اول باید CETI-های دیگری هم‌زمان با ما وجود داشته باشند که بتوانیم به شیوه‌ای با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم. همچنین ممکن است تمدن هوشمندی دیگری قبل از آنکه با فیلتر بزرگ یا به دلیل فاجعه‌های طبیعی مثل انفجار ابرنواختر از بین رفته باشد، حیات روی زمین را کشف کرده باشد.

شاید بشریت بتواند زمانی طولانی را دوام بیاورد. شاید زمین سکونت‌ناپذیر شود و بشریت به مریخ یا جایی دیگر نقل مکان کند؛ اما آیا پایگاهی روی سیاره‌ای مرده را که نوادگان زمینی در آن ساکن هستند، می‌توان به‌عنوان CETI ارزیابی کرد؟ می‌توان فرض کرد تمدن‌های دیگر بر مشکلاتی که با ما آن‌ها روبه‌رو هستیم، فائق آمده‌اند؛ اما آیا این موفقیت برای ما هم به حقیقت تبدیل می‌شود؟ یا شاید اولین CETI که کشف خواهیم کرد از نوادگان تمدنی پرافتخار باشند؟

چه کسی می‌داند؟ اگر بشریت بتواند گونه‌های پیشرفته‌ی دیگر را ملاقات کند، ممکن است در آینده‌ای بسیار دور نوادگان ما از انسان‌های مدرن امروزی غیرقابل تشخیص باشند. یا شاید هرگز نتوانیم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم و فیلتر بزرگ مانع از یافتن تمدن پیشرفته‌ی دیگری شود. اما اگر بشر به هدفی برای زنده ماندن نیاز داشته باشد، آن هدف می‌تواند رؤیای برقراری ارتباط با تمدن پیشرفته‌‌ای دیگر باشد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
سلاح هسته‌ای
چرا ساخت سلاح هسته‌ای هنوز بسیار دشوار است؟

دانشمندان بیش از ۸۰ سال است که در حال ساخت سلاح‌های هسته‌ای هستند، اما ساخت آن‌ها همچنان چالش‌برانگیز است.

91
یک روز پیش
پنل پشت گوشی موتورولا اج ۶۰ فیوژن داخل آب
موتورولا اج ۶۰ فیوژن معرفی شد؛ نمایشگر خیره‌کننده و لبه‌خمیده، دوربین با رنگ‌های واقعی و بدنه با استاندارد نظامی

اولین گوشی از سری Edge 60 موتورولا معرفی شد؛ موبایلی با انبوهی از قابلیت‌های هوش مصنوعی.

50
یک روز پیش
رنگ‌بندی و پنل پشتی و جلویی گلکسی A56 سامسونگ
گوشی‌های میان‌رده سری A سامسونگ به ویژگی‌های جدیدی برپایه هوش مصنوعی مجهز می‌شوند

سامسونگ با Awesome Intelligence قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی برای بهبود تصاویر و جست‌وجوی بهتر و تبدیل متن آنلاین به صدا ارائه می‌دهد.

66
21 ساعت پیش
ساعت
چرا عقربه‌های ساعت در جهت ساعتگرد حرکت می‌کنند؟

اگر تاریخ به شکل دیگری رقم خورده بود، شاید حرکت پادساعتگرد به جای حرکت ساعتگرد به یک قاعده تبدیل می‌شد.

23
یک روز پیش
بیل گیتس از نمای نزدیک
در آستانه ۵۰سالگی مایکروسافت؛ ماجرای اشتباه ۴۰۰ میلیارد دلاری بیل گیتس چیست؟

در آستانه‌ی پنجاهمین سالگرد مایکروسافت، اظهارات قدیمی بیل گیتس درباره‌ی یکی از تصمیم‌های مهم دوران مدیریتش دوباره در کانون توجه قرار گرفته است.

28
یک روز پیش
آیفون شیشه ای
اپل همچنان عاشق آیفون تمام‌شیشه‌ای است

آیفونی را تصور کنید که از هر زاویه شفاف باشد و بتوان از همه‌ی سطوح آن استفاده کرد.

85
یک روز پیش
چهره‌ی مرد میا‌ن‌سال در کت‌وشلوار نشسته روی صندلی
ول کیلمر، بازیگر افسانه‌ای بتمن و تاپ‌گان، در ۶۵ سالگی درگذشت

وال کیلمر، بازیگر مشهور هالیوود، در سن ۶۵ سالگی از دنیا رفت.

30
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
coming soon...

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
4
گلکسی A36 سامسونگ

از29,999,900تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از36,866,600تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از26,950,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از29,400,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از76,499,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از85,200,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.8
آیفون 16 پرو مکس اپل

از169,699,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از158,999,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از13,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از27,791,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,399,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از27,999,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از27,999,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از42,966,600تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی زد فلیپ 6 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy Z Flip6پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی زد فلیپ 6 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy Z Flip6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از23,756,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از54,818,800تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از93,733,300تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از73,000,000تومان

گوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیومگوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیوم
4.1
آیفون 15 پرو مکس اپل

از143,800,000تومان

گوشی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 نقره ایگوشی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 نقره ای
4.3
گلکسی A34 سامسونگ

از21,999,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات