ناسا ۱۴ فروردین اسامی فضانوردان مأموریت آرتمیس ۲ را اعلام خواهد کرد

شنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
طرح گرافیکی خدمه ماموریت آرتمیس ۲
ناسا و آژانس فضایی کانادا ۱۴ فروردین اسامی فضانوردانی را که پس از بیش از نیم‌قرن، فرصت سفر دوباره به ماه را پیدا کرده‌اند، اعلام خواهند کرد.
تبلیغات

کمتر از یک ماه دیگر، خواهیم فهمید که چه کسانی در نخستین مأموریت قمری سرنشین‌دار ناسا از زمان عصر آپولو حضور خواهند داشت. بیل نلسون، مدیر سازمان فضایی آمریکا در سخنرانی سالانه‌ی خود با عنوان «وضعیت ناسا» در روز پنجشنبه گفت: «روز سوم آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۲)، خدمه‌ی نخستین مأموریت بازگشت به ماه در طول بیش از نیم‌قرن گذشته را اعلام خواهیم کرد.»

براساس بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، ناسا و آژانس فضایی کانادا (CSA)، روز ۱۴ فروردین درجریان رویدادی که ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی (۱۹:۳۰ به وقت ایران) در میدان الینگتون مرکز فضایی جانسون در هیوستون برگزار خواهد شد، اسامی فضانوردان مأموریت بعدی برنامه آرتمیس را اعلام خواهند کرد.

مأموریت مورد بحث که با عنوان آرتمیس ۲ شناخته می‌شود، درحال‌حاضر برای پرتاب در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان یا آذر ۱۴۰۳) برنامه‌ریزی شده است. آرتمیس ۲ مأموریتی تقریباً ۱۰ روزه خواهد بود و در جریان آن، چهار فضانورد ازجمله سه نفر از آمریکا و یک نفر از کانادا به دور ماه پرواز خواهند کرد.

همان‌طور که از نام مأموریت پیدا است، آرتمیس ۲ دومین پرواز فضایی در برنامه‌ی اکتشاف ماه آرتمیس ناسا محسوب می‌شود. در این مأموریت، از موشک اسپیس لانچ سیستم (SLS) و کپسول اوراین استفاده خواهد شد. این دو فضاپیما اواخر سال گذشته‌ی میلادی، آمادگی خود برای پرواز را در طول مأموریت آرتمیس ۱ به نمایش گذاشتند.

آرتمیس ۱ مأموریتی ۲۵ روزه بود که درجریان آن، کپسول اوراین بدون سرنشین به دور ماه فرستاده شد و به زمین بازگشت. این مأموریت نخستین پرواز اسپیس لانچ سیستم، قدرتمندترین موشک پرتاب‌شده تاکنون را رقم زد و دومین پرتاب اوراین پس از پروازی آزمایشی و بدون سرنشین به مدار زمین در سال ۲۰۱۴ محسوب می‌شد. (مأموریت اولیه‌ی اوراین برفراز موشک دلتا ۴ هوی از ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی پرتاب شد.)

درباره‌ی اینکه چه کسانی افتخار سفر به ماه را پیدا کرده‌اند، حدس و گمان‌های مختلفی مطرح شده است. در اوت ۲۰۲۲، رید وایزمن، رئیس واحد فضانوردی ناسا گفت تمام ۴۲ فضانورد فعال ناسا واجد شرایط سفر به ماه هستند. آژانس فضایی آمریکا در دسامبر ۲۰۲۰، گروه منتخبی متشکل از ۱۸ فضانورد را برای برنامه آرتمیس اعلام کرده بود که از بین آن‌ها نام کریستیانا کوک و جسیکا میر، فضانوردان حاضر در نخستین پیاده‌روی فضایی کاملاً زنانه و جسیکا واتکینز، نخستین زن سیاه‌پوست حاضر در مأموریتی طولانی‌مدت که در ایستگاه فضایی بین‌المللی زندگی و کار کرد، به چشم می‌خورد.

کانادا از همان ابتدا عضو برنامه آرتمیس بوده است. در دسامبر ۲۰۲۰، ناسا و CSA از توافقی برای پرواز یک فضانورد کانادایی در آرتمیس ۲ خبر دادند. کانادا همچنین مسئولیت ساخت کانادارم ۳ را برعهده دارد؛ بازوی رباتیکی که به‌عنوان بخشی از برنامه آرتمیس به ایستگاه فضایی گیت‌وی متصل خواهد شد. در مقطعی نامعلوم در آینده یک فضانورد کانادایی دیگر نیز به این سکونتگاه فضایی سفر خواهد کرد. با وجود این اطلاعات، از آنجا که روند انتخاب فضانوردان آرتمیس کاملاً محرمانه است، هنوز هیچ‌کس نام اعضای خدمه‌ی آرتمیس ۲ را نمی‌داند. در نتیجه تا ۱۴ فروردین باید منتظر بمانیم.

اگر آرتمیس ۲ به خوبی پیش برود، ناسا تمرکز خود را به آرتمیس ۳ معطوف خواهد کرد؛ مأموریتی که با انجام آن، نخستین فضانوردان پس از پایان برنامه آپولو، در نزدیکی قطب جنوب ماه روی سطح قمری فرود خواهند آمد. آرتمیس ۳ درحال‌حاضر برای سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است؛ اما همان‌طور که پیش‌تر در زومیت گزارش دادیم، احتمالاً تا پیش از سال ۲۰۲۸ شاهد پرتاب آن نخواهیم بود. درجریان این مأموریت، نخستین زن و نخستین فرد رنگین‌پوست روی ماه قدم خواهند گذاشت.

به‌زودی درباره‌ی آرتمیس ۳ اطلاعات بیشتری خواهیم آموخت. چهارشنبه‌ی پیش‌رو (۲۴ اسفند)، ناسا و شرکت فضایی مستقر در هیوستون به نام اکسیوم اسپیس، نسخه‌ی اولیه‌ی لباسی را که فضانوردان آرتمیس ۳ روی سطح ماه خواهند پوشید، رونمایی خواهند کرد. اکسیوم به‌عنوان بخشی از قراردادی که ناسا در سال گذشته به این شرکت واگذار کرد، مسئولیت ساخت لباس‌های فضانوردی جدید این سازمان را برعهده گرفته است.

آرتمیس ۳ پایان‌بخش برنامه آرتمیس نخواهد بود. ناسا قصد دارد تا پایان دهه ۲۰۲۰ پایگاه تحقیقاتی سرنشین‌داری را در نزدیکی قطب جنوب ماه بسازد. به‌گفته‌ی مقام‌های ناسا، درس‌ها و مهارت‌های آموخته‌شده درطول این تلاش به آژانس فضایی کمک می‌کند تا فضانوردان را به مریخ برساند؛ دستاوردی که احتمالاً در اواخر دهه ۲۰۳۰ یا اوایل دهه ۲۰۴۰ شاهد رقم‌خوردن آن خواهیم بود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات