کاوشگر پارکر زنده است؛ اولین سیگنال فضاپیما پس از گذر تاریخی از کنار خورشید دریافت شد
کاوشگر خورشیدی پارکر سه روز پس از گذر تاریخی خود از کنار خورشید، برای اولینبار با زمین ارتباط برقرار کرد. این فضاپیما که در شب کریسمس با رسیدن به فاصلهی تقریباً ۶٫۱ میلیون کیلومتری از خورشید، بیش از هر فضاپیمای دیگری در تاریخ به ستارهمان نزدیک شد، جمعه صبح با ارسال پیام به زمین نشان داد که در سلامت کامل بهسر میبرد و بهطور عادی کار میکند.
ارتباط دانشمندان با پارکر از ۲۰ دسامبر، زمانی که کاوشگر پرواز خودکار از کنار خورشید را آغاز کرد، قطع بود. ناسا صبح جمعه در پستی وبلاگی در وبسایت خود اعلام کرد که کنترل ماموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در مریلند، سیگنال پارکر را درست پیش از نیمهشب ۲۶ دسامبر به وقت ساحل شرقی آمریکا دریافت کرد.
صفحه «خورشید و فضا» ناسا با انتشار پست زیر در شبکه اجتماعی ایکس، دریافت سیگنال از پارکر را تایید کرد:
کاوشگر خورشیدی پارکر با خانه تماس گرفته است! پس از گذر از فاصلهی ۶٫۱ میلیون کیلومتری از سطح خورشید (نزدیکترین گذر از کنار خورشید در تاریخ)، سیگنال بیکن کاوشگر پارکر را که سلامتی فضاپیما را تایید میکند، دریافت کردیم.
پارکر قرار است در اولین روز سال نو میلادی (چهارشنبه ۱۲ دی) بهروزرسانی دقیقتری از وضعیت خود ارسال کند. مایکل باکلی، سخنگوی آزمایشگاه فیزیک کاربردی که بر ماموریت کاوشگر خورشیدی پارکر نظارت میکند، به اسپیسداتکام گفت: «تنها در آن زمان دانشمندان متوجه خواهند شد که آیا فضاپیما واقعاً مشاهدات مورد انتظار از خورشید را انجام داده است یا خیر. آن سیگنال تصویر بهتری از سلامت کلی فضاپیما و ابزارهای آن به ما میدهد.»
- هدیه کریسمس کاوشگر پارکر؛ نزدیکترین ملاقات تاریخ با خورشید در راه است5 روز پیشمطالعه '4
انتظار میرود پارکر بخش عمدهی تصاویر و دادههای علمی جمعآوریشده در جریان گذر نزدیک از خورشید را اواخر ژانویه، زمانی که تا حد ایمن از خورشید فاصله بگیرد، به زمین ارسال کند.
کاوشگر خورشیدی پارکر سهشنبه چهارم دی درحدود ساعت ۱۵:۲۳ به وقت ایران درحالیکه با سرعت باورنکردنی ۶۹۰هزار کیلومتر بر ساعت پرواز میکرد، از نزدیکی سطح خورشید گذشت. کاوشگر پارکر با این دستاورد، همزمان رکورد نزدیکترین ملاقات تاریخ با خورشید و پرواز با بالاترین سرعت بهعنوان جسمی انسانساخت را شکست.
موفقیت فضاپیما در عبور بیسابقه و موفقیتآمیز از فاصلهی بسیار نزدیک به خورشید، نشاندهندهی شاهکار مهندسی تیم ماموریت است. پارکر با استفاده یک سپر حرارتی سفارشی به ضخامت تقریباً ۱۱٫۵ سانتیمتر و سامانهای خودران توانسته است درحالیکه به سمت خورشید حرکت و با مواد تاج خورشیدی برخورد میکند، از گرمای سوزان در امان بماند. هرچند سپر حرارتی میتواند تا حداکثر دمای ۱۳۷۱ درجهی سانتیگراد را تحمل کند، کاوشگر درطول گذر نزدیک خود احتمالا دمایی کمتر در حد ۹۸۰ درجهی سانتیگراد را تجربه کرد.
کاوشگر پارکر از زمان پرتاب خود در سال ۲۰۱۸، به رمزگشایی از اسرار دیرینه دربارهی ستارهی ما کمک کرده است؛ ازجمله اینکه چرا تاج خورشید یا بیرونیترین لایهی آن هرچه از سطح خورشید فاصله میگیرد، صدها برابر داغتر میشود.