کدام تولیدکننده بهترین هارد درایو را تولید میکند؟
مطمئنا گزارشها و اطلاعات منتشر شده توسط کمپانیهای نظیر Backblaze میتواند در مورد خرید هارد درایو بسیار یاری کننده باشد، چراکه این کمپانی سالانه چندین هزار هارد درایو مورد استفاده قرار میدهد و براساس آمار منتشر شده این کمپانی در حال حاضر بیش از ۴۱٫۰۰۰ هارد درایو در اختیار دارد. یقینا بکبلیز گزینههایی را برای خرید انتخاب میکند که پایداری بالایی داشته باشند، چراکه در صورت معیوب شدن هارد درایو، بیرون آوردن، قرار دادن و راهاندازی یک آرایهی رِید شده امری وقتگیر است.
اما هارد درایوهای کدام تولیدکننده بیش از سایرین مقاومت داشته و میتواند برای مدت طولانیتری کار کند؟
کدام تولیدکننده بهترین هارد درایو را تولید میکند؟
برای یافتن پاسخ این سوال بهتر است نگاهی به اعداد و ارقام اعلام شده توسط بکبلیز داشته باشیم. این کمپانی دادههای خود را براساس دو فاکتور تقسیمبندی کرده است: تولید کننده و نوع خاص هارد درایو. اطلاعات ارائه شده توسط این کمپانی در نگاه اول بسیار پیچیده و غیرقابل درک است، اما در ادامه این دادهها را موشکافی خواهیم کرد.
در پایان ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی، بکبلیز ۱۵٫۵۲۸ هارددرایو سیگیت، ۲۲٫۹۰۲ هارددرایو از هیتاچی، ۱٫۱۷۴ هارددرایو از وسترن دیجیتال و ۴۷ هارددرایو از توشیبا را در اختیار داشته است. تمامی این درایوها از نظر عمر مصرف با یکدیگر برابر نبوده و هر یک در زمانهای متفاوتی آغاز به کار کردهاند، اما اغلب نمونههای چهار ترابایتی و شماری از نمونههای ۶ ترابایتی مورد استفاده از سال ۲۰۱۳ آغاز به کار کردهاند.
بکبلیز برای خرید هارددرایوهای خود از قانون خاصی تبعیت میکند و این قانون دریافت بیشترین ظرفیت ممکن در برابر پول پرداختی است. عمر و ماندگاری هارددرایوهای خریداری شده در رتبهی دوم قرار دارد. در پنج سال اخیر محصولات کمپانی سیگیت و توشیبا از نظر میزان ظرفیت در برابر پول پرداخت شده بهترین گزینهی ممکن برای خرید بودهاند. محصولاتی نظیر وسترن دیجیتال رِد و توشیبا DT01ACA اخیرا در صف هارد درایوهایی قرار گرفتهاند که از نظر صرفهی اقتصادی مناسب هستند.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید، هارد درایورهای هیتاچی در مقایسه با سایر محصولات از پایداری بالاتری برخوردار هستند. اگرچه در بین هاردهای هیتاچی مورد استفاده توسط بکبلیز میتوان نمونههایی را یافت که عمری بالاتر از هفت سال دارند، اما درصد خرابی این هاردها در سال تنها دو درصد است. در مورد هارددرایوهای چهار ترابایتی هیتاچی باید به این نکته اشاره کرده که وضعیت این نمونهها از سایر محصولات کمپانی بهتر است. اطلاعات ارائه شده حاکی از آن است که تنها ۱.۴ درصد از هارد درایوهای چهار ترابایتی هیتاچی در سال از کار میافتند.
وسترن دیجیتال در مقایسه با هیتاچی وضعیت بدی دارد. هاردهای سه ترابایتی موسوم به Red این کمپانی پس از سه سال کار، ۷.۶ درصد خرابی داشتهاند که هرچند آمار چندان درخشانی نیست، اما میتوان این آمار را رضایت بخش خواند.
هاردهای سه ترابایتی سیگیت فاجعهبار به نظر میرسند، چراکه بکبلیز تقریبا در حدود ۴۰ درصد از درایوهای سه ترابایتی متعلق به سیگیت را تعویض کرده است. آمار مربوط به سال ۲۰۱۳ برای هاردهای سه ترابایتی سیگیت تنها نشان از خراب شدن ۹.۶ درصدی آنها دارد. در مورد هاردهای چهار ترابایتی وضعیت برای سیگیت کاملا متفاوت است، چراکه میزان خراب شدن این هاردها در سال گذشته ۲.۶ درصد بوده است.
کدامیک از هاردها با دوامترین محصول تولید شده است؟
در صورتی که به دنبال خرید یک هارد درایو هستید، پس بهتر است از انواع هاردها با ظرفیت سه ترابایت دوری کنید. با توجه به آمارهای ارائه شده توسط بکبلیز، انتخاب هارد با ظرفیت چهار ترابایت عاقلانهتر است. در میان برندهای مختلف نیز میتوان به سیگیت و هیتاچی اشاره کرد که قابلیتهای خود را نمایش دادهاند.
اگر همچنان برای خرید یک نمونهی سه ترابایتی اصرار داشته باشید، پس GST Deskstar 5K3000 از هیتاچی یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار است. البته باید به این نکته اشاره کرد که این نمونه در مقایسه با سایر هاردهای سه ترابایتی موجود در بازار قیمت بالاتری دارد، اما با خرید این هارد میتوان مطمئن بود که به احتمال ۹۷ تا ۹۸ درصد هاردتان در سه سال آینده با مشکل خاصی روبرو نخواهد شد. در میان هارد درایوهای چهار ترابایتی میتوان به Deskstar 5K4000 از هیتاچی اشاره کرد. از جملهی محصولاتی که سیگیت تولید کرده و پایداری بسیار پایینی دارند، باید به 3TB 7200.14 اشاره کرد. اما در این بین 4TB 7200.15 را باید یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار خواند.
بکبلیز به این نکته اشاره کرده که شماری از هارددراوها نظیر نمونهی سه ترابایتی وسترن دیجیتال و همچنین نمونهی LP 2TB از سیگیت به محض قرار گرفتن در محل خود با مشکلاتی روبرو شده و پیامهای خطای متعددی را ایجاد کردهاند. به نظر کارشناسان این کمپانی ایجاد لرزش توسط تعداد کثیری هارد دیسک در سرورهای این کمپانی دلیل اصلی از کار افتادن هاردهای این دوکمپانی است.
سامسونگ، توشیبا، نمونههای ۶ ترابایتی و بیشتر
متاسفانه بکبلیز اطلاعاتی را در مورد عملکرد هارد درایوهایی نظیر توشیبا و سامسونگ ارائه نکرده است. از سویی دیگر با توجه به اینکه سیگیت بخش تولد هارددرایوهای سامسونگ را در سال ۲۰۱۱ مال خود کرد، از اینرو نمیتوان در مورد مقاومت و پایداری هاردهای تولیدی این کمپانی پیش از رفتن به زیر پرچم سیگیت و پس از آن اظهار نظر کرد. توشیبا و فوجیتسو در حدود ۱۰ درصد از بازار را در اختیار دارند، اما با توجه به اینکه بکبلیز از این محصولات استفاده نکرده، از اینرو اطلاعاتی نیز در مورد کارکرد آنها در دست نیست.
همچنین این کمپانی در مورد درایوهای ۶ ترابایتی نیز اطلاعاتی را ارائه نداده، اما مطمئنا در گزارش سال آینده شاهد اطلاعاتی در خصوص عملکرد این نوع هاردها خواهیم بود.
به نظر شما کدامیک از هارد درایوهای موجود در بازار بیش از سایرین مقاومت بالاتری دارد؟ در صورت گلی کدام یک از تولیدکنندگان هاردهای با کیفیتتری را تولید میکنند؟ آیا تولیدکنندگان دیگری نیز در بازار وجود دارند که محصولاتی با کیفیتی را روانهی بازار کردهاند؟ نظر خود را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.
نظرات