در شرایطی که بازار تبلتهای اندروید رو به افول است، بسیاری از شرکتهای بزرگ بهدنبال امتحان کردن شانس خود در بازار تبلتهای مبتنی بر ویندوز هستند. بسیاری از کارشناسان دلیل افت فروش تبلت در چند سال اخیر را اشباع آن و رغبت اندک دارندگان تبلت به خرید دستگاههای جدید میدانند. مایکروسافت بهعنوان شرکت مادر پلتفرم ویندوز، از سالها پیش با تبلتهای خانواده سرفیس در بخش دستگاههای هیبریدی مبتنی بر ویندوز فرمانروایی میکند؛ اما ورود شرکتهای مختلف به این عرصه و ارائهی امکانات تقریبا مشابه با قیمت کمتر، زنگ خطر را برای ردموندیها به صدا درآورده است.
سامسونگ در کنگرهی موبایل امسال از دو تبلت ویندوزی جدید رونمایی کرد؛ یکی ارزانقیمت و مناسب کارهای روزمره و دیگری پرچمدار و قدرتمند. این دو تبلت که با نامهای گلکسی بوک ۱۰.۶ و گلکسی بوک ۱۲ شناخته میشوند، به ترتیب به پردازندههای Core m3 و Core i5 اینتل مجهز شدهاند. اما تفاوت این دو تبلت به پردازندهی آنها خلاصه نمیشود و نمایشگرهای استفادهشده در این دو تبلت تفاوت زیادی با یکدیگر دارند؛ نمایشگر نسخهی ۱۰.۶ اینچی تمام HD و از نوع TFT انتخاب شده است، درحالیکه سامسونگ برای نسخهی ۱۲ اینچی از نمایشگر سوپر امولد با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ استفاده کرده است. پیش از شروع بررسی این محصول، نگاهی به مشخصات سختافزاری آن میاندازیم:
گلکسی بوک ۱۰.۶ سامسونگ توسط فروشگاه آلدیجیتال برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است.
طراحی
در نگاه اول به گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی چیزی جز یک طراحی معمولی و البته آشنا نخواهید دید؛ خبری از استند خاص یا ایدهی جدید در طراحی گلکسی بوک نیست؛ بااینحال نمیتوان به این طراحی خرده گرفت. گرایش سالهای اخیر سامسونگ به استفاده از شیشه در گوشیها و تبلتهایش، در گلکسی بوک به چشم نمیخورد و این بار از آلومینیوم برای ساخت بدنه استفاده شده است. استفاده از آلومینیوم در گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی، حس یک کالای باکیفیت را به کاربر القا میکند.
یکی از نقاط مأیوسکننده در گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی، حاشیههای زیاد اطراف نمایشگر است؛ بهطوریکه نسبت نمایشگر به بدنهی ۷۱.۵۵ درصدی گلکسی بوک از تبلتهای دیگر سامسونگ کمتر است. نسبت نمایشگر به بدنهی تبلتهای گلکسی تب پرو اس و مایکروسافت سرفیس پرو ۴، به ترتیب ۷۴.۲۶ و ۷۶.۵۷ است. یکی از مهمترین فاکتورها در خرید دستگاههای هیبریدی مسئلهی وزن است. خوشبختانه هر دو نسخهی گلکسی بوک ۱۰.۶ و ۱۲ اینچی وزن مناسبی دارند و به ترتیب برابر با ۶۵۰ و ۷۵۰ گرم است. انحنای کنارههای دستگاه تقریبا همان چیزی است که در تبلتهای اندروید خانوادهی گلکسی دیدهایم. بدنهی فلزی دستگاه بهجز قسمت دربرگیرندهی دکمهی پاور، بهصورت یکپارچه تا جلوی تبلت کشیده شده است؛ این قسمت کوچک از دستگاه به القای حس یکپارچه بودن آن لطمه میزند.
برخلاف نسخهی ۱۲ اینچی، در پشت گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی خبری از دوربین نیست و تنها نام سامسونگ در پشت دستگاه نقش بسته است. سامسونگ کلیدهای پاور و تنظیم حجم صدا را همانند بسیاری از تبلتهای ویندوزی در بالای دستگاه قرار داده است. به لطف پردازندهی سری m استفادهشده در نسخهی ۱۰.۶ اینچی، خبری از دریچهی خروج هوا در تبلت نیست؛ اما نسخهی ۱۲ اینچی به دلیل استفاده از پردازندهی قویتر، خروجی هوای نسبتا بزرگی در لبهی دستگاه دارد.
اسپیکر گلکسی بوک در بخش چپ آن قرار دارد. برخلاف لبهی سمت چپ دستگاه که تنها میزبان یک خروجی صدای اسپیکر است، سمت راست آن با جک ۳.۵ میلیمتری صدا، درگاه USB نوع C، شیار کارت حافظه و خروجی اسپیکر دوم همراه است. البته شیار کارت حافظه در نسخههای LTE گلکسی بوک به گونهای طراحی شده که نیازی به درگاه جداگانه برای سیمکارت نباشد؛ سیمکارت و حافظه هر کدام در یک سمت قرار میگیرند. متأسفانه گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی تنها یک درگاه USB دارد؛ از این رو کاربر برای استفادهی همزمان از این درگاه برای شارژ و اتصال ابزار با مشکل روبهرو خواهد شد. باتوجهبه این موضوع که استفاده از درگاه USB نوع C هنوز به یک امر متداول تبدیل نشده است و بیشتر ابزار موجود با این درگاه سازگاری ندارند، همراه داشتن یک دانگل با تبلت اجتنابناپذیر است.
صفحهکلید و قلم اس پن
این روزها که بسیاری از شرکتها صفحهکلید و قلم دستگاههای هیبریدی را بهصورت جداگانه به فروش میرسانند، سامسونگ در اقدامی تحسینبرانگیز قلم اس پن و صفحهکلید را در جعبهی این تبلت قرار داده است. با وجود فقدان نور پسزمینه، کار با کیبورد همراه گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی لذتبخش است؛ فاصله و ابعاد کلیدها مناسب است و خللی در تایپ ایجاد نمیکند. عملکرد ترکپد نیز در شرایط مختلف مناسب است و مشکلی از نظر تأخیر و حساسیت در آن دیده نمیشود؛ همچنین ابعاد ۷۷ در ۴۳ میلیمتری ترکپد استفادهشده در گلکسی بوک، برای دستگاهی با این اندازه مناسب است. ترکپد بهخوبی با ژستهای ویندوز ۱۰ از قبیل مشاهدهی تسکها با سوایپ سه انگشتی، اسکرول و پن کردن با دو انگشت و بزرگنمایی سازگار شده است. سامسونگ از یک چیپ NFC درکنار ترکپد استفاده کرده که این اقدام برای تسهیل ارتباط با گوشی برای فعالسازی قابلیت سامسونگ فلو انجام شده است.
وقتی صحبت از بهترین استند در بین تبلتهای هیبریدی میشود، ناخودآگاه نام سرفیس به ذهن میآید؛ به حق میتوان استند سرفیس پرو را بهترین در نوع خود دانست. قرارگیری تبلت در زوایای مختلف یکی از کلیدیترین معیارها برای استفادهی راحتتر از آن در شرایط گوناگون است. سامسونگ برای استفاده از گلکسی بوک در حالت اتصال به داک، سه حالت قرارگیری مختلف در نظر گرفته است؛ دو حالت اول، دو زاویهی متفاوت با قابلیت استفاده از صفحهکلید ارائه میدهند و سومین حالت برای استفاده از گلکسی بوک بهصورت تبلت در نظر گرفته شده است. اتصال کیبورد و تبلت، بهراحتی ازطریق پنچ پین تعبیهشده روی داک انجام میگیرد؛ اتصال و جدا کردن تبلت از داک به راحتی و سرعت انجام میشود و نیازی به وارد کردن فشار به دستگاه نیست. خوشبختانه سامسونگ با ارائهی این کیبورد حرفهایتر، یکی از مشکلات اصلی تبپرو اس را حل کرده است.
قلمهای اسپن مورد استفاده در گوشیهای سری نوت و تبلتهای اندروید سامسونگ کاملا شناختهشده هستند و نیاز به معرفی ندارند. خوشبختانه اسپن در گلکسی بوک یک گزینهی انتخابی برای سفارش نیست و هر دو نسخهی ۱۰.۶ و ۱۲ اینچی از آن بهرهمند هستند. برای خرید جداگانهی چنین قلمی باید تقریبا ۹۰ دلار هزینه کرد و تصمیم سامسونگ برای قرار دادن این قلم در جعبهی دستگاه ستودنی است. سامسونگ بهصورت پیشفرض محلی برای قرار دادن قلم در نظر نگرفته است؛ البته برای این منظور، در جعبهی گلکسیبوک قطعهای با قابلیت اتصال به بدنهی کیبورد قرار داده شده که بهراحتی میتوان قلم را در آن قرار داد.
قطر قلم اسپن استفادهشده در گلکسی بوک ۹.۴ میلیمتر است؛ از این رو باتوجهبه مقطع مستطیلی و انحنای آن در گوشهها، در دست گرفتن آن حس یک قلم واقعی را تداعی میکند. نوک ۰.۷ میلیمتری قلم و پشتیبانی از ۴۰۹۶ سطح فشار، دقت و عملکرد مناسب اسپن ارائهشده با گلکسی بوک را تضمین میکند. نوک ۰.۷ میلیمتری یکی از ایدئالترین ابعاد برای نوشتار است؛ بااینحال ضعف در تشخیص برخورد دست با نمایشگر، پارهای از اوقات مشکلساز میشود. قلم گلکسی بوک چه از نظر ظاهر و چه از نظر عملکرد، مشابه چیزی است که سامسونگ با تب اس ۳ ارائه کرده است. وزن اندک (تقریبا ۹ گرم) درکنار تعداد سطوح فشار اسپن، تجربهای لذتبخش و نزدیک به قلمهای واقعی را به کاربر القا میکند. خوشبختانه امکان استفاده از اسپنهای دیگر، در گلکسی بوک نیز وجود دارد.
بد نیست بدانید اسپن برخلاف قلمهای دیگر، نیازی به شارژ ندارد و انرژی لازم برای فعالیت را از خود دستگاه تأمین میکند. همانند اسپنهای دیگر، کلیدی برای دسترسی به فرامین پشتیبانیکننده از قلم و فعال کردن پاککن روی قلم در نظر گرفته شده است. با فعال کردن «Air command» در بخش تنظیمات و فشردن کلید روی اسپن، قابلیتهایی همچون «Create note» و «Smart select» دراختیار کاربر قرار خواهد گرفت. در بخش نرمافزار به قابلیتهای نرمافزاری این قلم و تبلت گلکسی بوک بیشتر خواهیم پرداخت. سامسونگ در بخش تنظیمات نرمافزاری خود قابلیت تغییر کاربری این کلید را نیز گنجانده است؛ البته این مسئله تنها به انتخاب Windows lnk محدود میشود.
نمایشگر
یکی از کلیدیترین تفاوتهای دو نسخهی ۱۰.۶ و ۱۲ اینچی گلکسی بوک، ابعاد و نوع نمایشگر استفادهشده در آنها است. سامسونگ برای کاهش قیمت مدل ۱۰.۶ اینچی بهعنوان مدل پایینردهی گلکسیبوک، از پنل TFT استفاده کرده است؛ و مدل ۱۲ اینچی از پنل سوپر امولد با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ بهره میبرد. به لطف نمایشگر تمام HD گلکسیبوک ۱۰.۶ اینچی، تراکم تصویر آن به رقم مناسب ۲۰۷ پیکسل در اینچ (تراکم تصویر سرفیس پرو ۴، ۲۶۷ پیکسل در هر اینچ است) میرسد.
واضح است که نمایشگر گلکسی بوک ۱۰.۶ نسبت به برادر بزرگتر خود در سطح پایینتری از نظر طراوت رنگها و روشنایی قرار میگیرد؛ بااینحال اگر مسئلهی قیمت را نیز وارد معادلات کنیم، عملکرد نمایشگر این تبلت در بسیاری از کاربردها شما را راضی خواهد کرد. در تستهای انجامشده توسط زومیت روی نمایشگر گلکسی بوک، بیشترین روشنایی رنگ سفید آن به ۴۳۹ نیت میرسد که این میزان روشنایی، برای یک پنل LCD قابل قبول است. کمترین میزان روشنایی رنگ سفید اندازهگیری شده برای نمایشگر این تبلت، ۴.۰۱ نیت است که عدد تقریبا بالایی محسوب میشود؛ که بالا بودن این عدد باعث خستگی بیشتر چشم در استفاده از تبلت در محیط تاریک خواهد شد. حداکثر کنتراست اندازهگیری شده در آزمایشگاه زومیت برای این نمایشگر، تقریبا برابر ۸۱ است؛ کنتراست اندازهگیری شده بهصورت Native بوده و در روشنایی ۱۰۰ درصد نمایشگر به دست آمده است.
دوربین و اسپیکرها
در پشت گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی خبری از دوربین نیست و تنها یک دوربین ۵ مگاپیکسلی در جلوی دستگاه تعبیه شده است. این دوربین قابلیت ضبط ویدئوی تمام HD با نرخ فریم ۶۰ فریم در ثانیه دارد و برای مصارف روزمره مناسب است. سامسونگ در مدل ۱۲ اینچی گلکسی بوک علاوه بر دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی در جلوی تبلت، یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار نیز در پشت دستگاه تعبیه کرده است. استفاده از دوربین تبلتهایی با این ابعاد برای عکاسی چندان توصیه نمیشود؛ زیرا این دوربینها علاوه بر سخت بودن استفاده از آنها، کیفیت بهمراتب پایینتری نسبت به نمونههای استفادهشده در پرچمداران موبایل دارند.
دو اسپیکر گلکسیبوک در طرفین دستگاه قرار دارند و از نظر کیفیت و حجم صدا شما را راضی خواهند کرد. اسپیکر استریو استفادهشده در گلکسی بوک همانند بسیاری از تبلتها در پخش صداهای بم ضعیف عمل میکنند؛ بااینحال شفافیت صدا در حجمهای مختلف صدا برای یک تبلت با چنین ضخامت و ابعادی مناسب ارزیابی میشود.
نرمافزار
آیا ویندوز ۱۰ کنونی کاملا با فرامین لمسی سازگار است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت خیر، هنوز هم ویندوز یک پلتفرم لمسی کامل نیست. کوچک بودن آیکونها و بهینه نبودن اپلیکیشنها برای استفاده از فرامین لمسی به تجربهی کاربری کامل و لذتبخش ویندوز صدمه میزند. بسیاری از مشکلات پیشآمده در زمان استفاده از گلکسی بوک به دلیل همین نقصهای موجود در ویندوز است که در تمام تبلتهای ویندوز و حتی سرفیسهای مایکروسافت نیز کم و بیش دیده میشود.
سامسونگ علاوه بر قرار دادن مجموعهای از ابزار در قالب «Air command»، سامسونگ فلو (Samsung Flow) را نیز به گلکسی بوک آورده است. برای دسترسی به ابزارهای «Air command» کافی است قلم را نزدیک نمایشگر کنید و یک بار کلید روی آن را فشار دهید؛ بسته به نیمهی سمت راست یا چپ بودن محل فشار کلید، مجموعهی ابزارها در سمت راست یا چپ صفحه ظاهر میشوند. صرفنظر از مشکل تأخیر در ظاهر شدن منوی «Air command»، این بخش تا حدودی نیازهای شما به نوتبرداری و نوشتن روی تصاویر و گرفتن اسکرینشات را برطرف میکند.
همانطور که پیش از این ذکر شد، گلکسی بوک با چیپ NFC در کیبورد خود عرضه میشود. به لطف این چیپ و نصب اپلیکیشن مورد نیاز در گوشی، کاربر قادر به بازکردن قفل کامپیوتر خود با حسگر اثر انگشت گوشی خواهد بود. از میان گوشیهای سامسونگ، پرچمداران سه سال اخیر و نوت ۵ از این قابلیت پشتیبانی میکنند. سامسونگ پیش از این سامسونگ فلو را در تب پرو اس به کار گرفته بود. علاوه بر قابلیت بازکردن قفل گوشی توسط سامسونگ فلو، میتوان اعلانها را نیز به کمک این ویژگی در گلکسی بوک مشاهده کرد و به آنها پاسخ داد.
نرمافزار سامسونگ نوتز همراه همیشگی قلمهای اسپن در گلکسی بوک نیز حضور دارد؛ اما متأسفانه بهجز چند قابلیت پایه در نوتبرداری، حرفی برای گفتن در مقابل مایکروسافت واننوت ندارد. کیفیت بصری نوتها و رابط کاربری سامسونگ نوتز نیازمند بهبود است و شاید بتوان این مشکلات را به تجربهی اندک کرهایها در پلتفرم ویندوز نسبت داد. ویژگی «Smart select» که برای گرفتن اسکرینشات از منطقهی خاصی از صفحه به کار میرود، پیش از این در گوشیهای سری گلکسی استفاده شده است؛ امکانات این بخش ازطریق «Air command» دردسترس کاربر است و ساخت فایلهای GIF را نیز شامل میشود.
سامسونگ بخش کوچکی نیز برای تنظیمات گلکسی بوک در نظر گرفته که از منوی استارت دردسترس کاربر است. بخش موسوم به «Book Settings» در گلکسی بوک ۱۰.۶ در حالت پایه شامل ۳ بخش است؛ بااینحال گلکسی بوک ۱۲ اینچی و نسخههای LTE، تنظیمات دیگری نیز برای نمایشگر و اتصالات سلولار خواهند داشت.
سختافزار و عملکرد
در بحث عملکرد پیش از هر چیز باید بهدرستی نیازها و خواستههای خود از دستگاه مدنظر را شناخت. یکی از اصلیترین مزیتهای تبلتهای هیبریدی، حمل سادهی آنها است؛ از این رو سازندگان مجبور به فدا کردن برخی ویژگیها برای دستیابی به این مهم هستند. خریداران عموما برای داشتن دستگاهی قوی با قابلیت حمل ساده، نیازمند پرداخت هزینهی زیادی هستند. سامسونگ گلکسیبوک را در دو مدل ۱۰.۶ و ۱۲ اینچی عرضه کرده است؛ تفاوت این دو مدل تنها به ابعاد نمایشگر خلاصه نمیشود و پردازنده، حافظهی ذخیرهسازی، حافظهی رم و تعداد درگاهها را نیز در بر میگیرد.
گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی از پردازندهی نسل هفتمی و کممصرف Core m3-7Y30 استفاده کرده است. این پردازندهی ۲ هستهای که مبتنی بر فرایند ۱۴ نانومتری و ترانزیستورهای FinFET ساخته شده، از پردازندهی گرافیکی Intel HD Graphics 615 بهره میبرد. عملیات خنکسازی این پردازنده نیازی به فن ندارد؛ از این رو کارکرد بدون صدایی برای تبلت شما بههمراه خواهد داشت. نباید از Core m3-7Y30 بهعنوان یک پردازندهی کممصرف و بدون فن انتظار عملکردی مشابه با پردازندههای ۱۵ واتی داشت؛ بااینحال عملکرد دستگاه برای برطرف کردن نیازهای روزمره و مالتیتسکینگ کاملا امیدوارکننده است. از پردازندهی گرافیکی Intel HD Graphics 615 بهعنوان یک چیپ پایینرده نباید انتظار زیادی داشت و اجرای مناسب بازیهای جدید حتی در کمترین میزان جزئیات و رزولوشن، با چنین چیپی امکانپذیر نیست. در ادامه میتوانید برخی از نتایج تستهای بنچمارک را که توسط زومیت روی این تبلت هیبریدی اجرا شده است، مشاهده کنید:
لپتاپ / بنچمارک | 3DMark06 | PC Mark 7 | 3DMark 11 | NovaBench | 3D Mark 2013
Ice / Cloud / Fire | Geekbench
Single-Core / Multi-Core | Geekbench OpenCL
GPU/dGPU |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Galaxy Book 10.6 | 6000 | 4055 | 946 | 643 | 26249/3962/498 | 2522/3925 | -/13889 |
12224 | 4745 | 897 | 1103 | 56545/3648/779 | 4574/9315 | -/29527 | |
20687 | 5505 | 5375 | 904 | 16486/9023/4345 | 3511/7191 | 17980/64218 | |
11038 | 4895 | 1389 | 644 | 39913/5620/791 | - | - | |
1979 | 2429 | 185 | 321 | 14955/1182/- | - | - | |
9016 | 3053 | 1709 | 745 | 41527/5250/994 | - | - | |
8205 | 5215 | 1564 | 750 | 14622/5707/840 | - | - | |
7885 | 5397 | 1304 | 791 | 36672/4538/731 | - | - | |
23052 | 3507 | 4700 | 1231 | 76035/15918/3437 | - | - | |
Acer Aspire E 15 | 11782 | 3609 | 2335 | 582 | 55907/4979/1193 | - | - |
Aspire V15 Nitro | 13038 | 4118 | 3911 | 639 | 58570/8389/2641 | - | - |
HP Envy K007NE | 11304 | 3851 | 2351 | - | 56206/5571/1360 | - | - |
15297 | 5064 | 1444 | 831 | 16818/1862/225 | - | - | |
8334 | 3449 | 4866 | 653 | 82759 / 5741 / 2437 | - | - | |
ASUS ZENBOOK UX303L | 10336 | 4991 | 2379 | 723 | 17667 / 5748 / 1318 | - | - |
ASUS X553 | 1988 | 1601 | 490 | 684 | - | - | - |
Lenovo Flex 2 | 10101 | 2790 | 2316 | 684 | 47280 / 5.836 / 1288 | - | - |
Lenovo Yoga 2 Pro | 5711 | 5274 | 1373 | 704 | 569 / 3412 / 23096 | - | - |
Asus ET2321 AIO | 8807 | 3784 | 1893 | 654 | 12230 / 4494 / 1032 | - | - |
برخلاف نسخهی ۱۲ اینچی، گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی فقط با ۴ گیگابایت حافظهی رم همراه شده و حافظهی ذخیرهسازی آن از نوع eMMC انتخاب شده است. عملکرد حافظهی ۶۴ گیگابایتی و eMMC استفادهشده در گلکسی بوک مناسب است؛ نتایج تستِ سرعت خواندن و نوشتن اطلاعاتِ گلکسی بوک ۱۰.۶، آن را چند پله پایینتر از نمونههای پرچمدار و مجهز به SSD قرار میدهد؛ بااینحال این نتایج برای یک تبلت با این بازهی قیمتی و چنین حافظهای مناسب ارزیابی میشود. سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات یکی از فاکتورهای مهم و حیاتی در اجرای سریع برنامهها و بوت شدن دستگاه است؛ از این رو نتایج HD Tune Pro و CrystalDiskMark برای مقایسه بهتر عملکرد حافظهی دستگاههای مختلف استخراج شده است. ناگفته نماند که سامسونگ برای عملکرد بهتر نسخهی پرچمدار گلکسی بوک از حافظهی SSD استفاده کرده است. در ادامه میتوانید نتایج تستِ سرعت حافظهی ذخیرهسازی در این تبلت را مشاهده کنید:
جدول نرخ خواندن داده توسط حافظه | HD Tune Pro | CrystalDiskMark | |||
---|---|---|---|---|---|
Maximum MB/s | Minimum MB/s | Average MB/s | Read MB/s | Write MB/s | |
Galaxy Book 10.6 | 224.8 | 66.2 | 124 | 272 | 149 |
Surface Pro 2017 | 1045.4 | 829.4 | 1017.1 | 1711 | 977.2 |
Surface Book i7 | 981.5 | 641.9 | 917.8 | 1728 | 1247 |
Surface Pro 4 | 336.7 | 302.8 | 321.2 | - | - |
iLife ZED Air | 90.1 | 38.5 | 71.0 | - | - |
Asus ASUSPRO P2430UJ | 110.8 | 47.0 | 83.4 | - | - |
Lenovo E5180 | 114.5 | 37.6 | 86.7 | - | - |
Asus K550VX | 132.2 | 52.9 | 100 | - | - |
Surface Book | 846.7 | 206.4 | 632.9 | - | - |
Surface Pro 4 | 336.7 | 302.8 | 321.2 | - | - |
Asus Transformerbook T100TAL | 100.1 | 74.4 | 89.5 | - | - |
Aspire Aspire E15 | 112.3 | 46.7 | 87.1 | - | - |
Aspire V15 Nitro | 113.1 | 26.4 | 87.4 | - | - |
HP ENVY 15-K007NE | 116.4 | 55.6 | 91.4 | - | - |
Microsoft Surface 3 | 115.9 | 74.5 | 101.2 | - | - |
ASUS ROG G551JM | 294.7 | 185.8 | 263 | - | - |
HP Pavilion 15 P062 | 110 | 43.6 | 86.1 | - | - |
Asus Zenbook UX303L | 426.6 | 344.3 | 388.9 | - | - |
Lenovo Flex 2 | 116.2 | 48.5 | 86.6 | - | - |
Lenovo Yoga 2 Pro | 326.7 | 207.8 | 240.6 | - | - |
Lenovo ThinkPad Tablet 2 | 54.2 | 23.9 | 50.5 | - | - |
ET2321 INTH | 190.2 | 23 | 138.5 | - | - |
Asus N550JV | 107.5 | 18.3 | 80.5 | - | - |
Acer Aspire S7 2013 | 932.6 | 766.6 | 915.8 | - | - |
باتری
باتری همواره یکی از مهمترین معیارهای انتخاب گجتهای قابل حمل بوده؛ بااینحال افزایش عمر باتری در سالهای اخیر بیشتر به بحث بهینهسازی اجزای پردازشی محدود شده است. گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی از باتری ۳۰.۴ وات ساعتی استفاده میکند که باتوجهبه چنین ظرفیتی، نمیتوان انتظار عملکرد فوقالعاده از باتری گلکسی بوک داشت. به ادعای سامسونگ، تبلت هیبریدی ارزانقیمتش قادر به ۹ ساعت پخش مداوم ویدئو است بااینحال تستهای ما نتیجهی دیگری نشان میدهند.
برای بررسی صحت ادعای سامسونگ، آزمایش پخش فیلم استاندارد زومیت را اجرا کردیم: یک فیلم HD را بهصورت مداوم پخش میکنیم تا باتری دستگاه از ۱۰۰ درصد به صفر برسد. در این آزمایش که در حین اجرای آن تمام اتصالات از جمله وایفای، خاموش هستند و نور صفحهنمایش روی ۵۰ درصد تنظیم میشود، باتری لپتاپ گلکسی بوک ۵ ساعت و ۵۳ دقیقه دوام آورد؛ عدد بهدستآمده تقریبا مشابه نتایج سرفیس پرو ۴ است؛ نسل پیشین تبلت هیبریدی سرفیس، ۵ ساعت و ۵۲ دقیقه نمایش ممتد ویدئو در کارنامه دارد.
همچنین در تست Battery Eater، گلکسی بوک ۱۰.۶ توانست زمان ۲۲۵ دقیقه (۳ ساعت و ۴۵ دقیقه) را ثبت کند. علاوه بر شارژدهی باتری، سرعت شارژ شدن آن نیز حائز اهمیت است؛ به همین دلیل سامسونگ در یک اقدام سنجیده، گلکسی بوک را با قابلیت شارژ سریع وارد میدان کرده است. برای شارژ شدن کامل دستگاه نزدیک به ۲.۵ ساعت زمان نیاز است که با ادعای سامسونگ در مورد زمان مورد نیاز برای شارژ مطابقت دارد.
جمعبندی
سامسونگ گلکسی بوک ۱۰.۶ را برای درخشیدن در بین بزرگان دنیای تبلتهای هیبریدی و اولترابوکها نساخته و این تبلت ویندوزی نبرد در بازار بالاردهها را به برادر بزرگتر و البته قویتر خود واگذار کرده است. گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی با پردازندهی نسل هفتمی Core m3-7Y30 و ۴ گیگابایت رم، گزینهای ایدئال برای کارهای روزمره است. پنل TFT با رزولوشن تمام HD، نمایشگر گلکسی بوک را در حد یک تبلت معمولی نگاه میدارد.
سامسونگ در اقدامی سنجیده، اس پن و کیبورد را همراهبا گلکسی بوک عرضه میکند. اس پن عملکرد دقیق و کمنقصی در گلکسی بوک دارد؛ بااینحال ضعف موجود در تشخیص لمس همزمان دست و قلم (palm rejection) در گلکسی بوک را نمیتوان نادیده گرفت. اندازهی مناسب کلیدها و فاصلهی آنها در صفحهکلید این تبلت رضایتبخش است و ایراد خاصی به آن وارد نیست. تعداد حالات قرارگیری گلکسی بوک باتوجهبه ساده بودن استند آن، به سه حالت محدود میشود؛ بااینحال از اتصال سادهی داک کیبورد با تبلت نباید بهسادگی گذشت.
شما هماکنون قادر به خرید نسخهی LTE این دستگاه با قیمت ۲٬۹۹۵٬۰۰۰ تومان هستید.
نکات مثبت
- فروش همراهبا کیبورد و قلم اس پن
- وزن کم
- کیفیت ساخت خوب و بدنهی مستحکم
- استفاده از تکنولوژی شارژ سریع
نکات منفی
- استفاده از پنل TFT
- فقدان پورت USB فولسایز