بررسی تبلت سرفیس پرو 4 مایکروسافت

سه‌شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۰
مطالعه 20 دقیقه
سرفیس پرو ۴ با بهبود‌ در زمینه‌های مختلف به بازار ارائه شده تا کاربران بتوانند بدون دغدغه از لپ‌تاپ خود به سرفیس پرو، روی بیاورند.
تبلیغات

سرفیس پرو ۴ همانند رویه‌ی همه ساله‌ی مایکروسافت، در ماه‌های انتهایی سال معرفی شد. این محصول به لطف پردازنده‌ی قدرتمند، صفحه‌نمایش عالی، کیفیت ساخت بالا، قلم کاربردی و وزن کم، گزینه‌ای ایده‌آل برای جایگزینی لپ‌تاپ‌ها است. این ابزار هیبریدی هم تبلتی خوش ساخت و باکیفیت است و هم می‌توان از آن به عنوان اولترابوکی بسیار قدرتمند و سبک بهره برد.

مایکروسافت نسخه‌ی جدید سرفیس پرو را با تغییراتی نه چندان چشمگیر و با قیمتی بالاتر نسبت به نسل قبلی روانه بازار کرده است. مهم‌ترین تغییرات سرفیس پرو ۴ نسبت به سرفیس پرو ۳ نمایشگری با ابعاد اندکی بزرگ‌تر، پردازنده‌ی جدیدتر، اسکنر اثر انگشت (در صورت تهیه تاسپ کاور مجهز به این سنسور) و چند تغییر جزئی دیگر است.

سرفیس پرو ۴ توسط امتداد پارسه برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

سرفیس پرو 4
کپی لینک

مشخصات فنی تبلت سرفیس پرو ۴ مایکروسافت

  • نسل ششم پردازنده‌‌ی دو هسته‌ای Core i5 با فرکانس کاری ۲.۴ گیگاهرتز
  • پردازنده‌ی گرافیکی مجتمع HD 520
  • حافظه‌ی رم ۴ گیگابایت
  • ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی داخلی SSD
  • درگاه کارت میکرو اس‌دی با پشتیبانی از حداکثر ۱۲۸ گیگابایت
  • نمایشگر لمسی ۱۲.۳ اینچی با رزولوشن ۱۸۲۴ در ۲۷۳۶ و تراکم پیکسل ۲۶۷ پیکسل بر اینچ (نسبت تصویر ۳:۲)
  • دوربین اصلی ۸ مگاپیکسل به همراه دوربین سلفی با رزولوشن ۵ مگاپیکسل
  • سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ پرو ۶۴ بیتی
  • پشتیبانی وای‌فای و بلوتوث نسخه ۴
  • اسکنر اثر انگشت
  • ابعاد ۸.۴۵ در ۲۰۱.۴۲ در ۲۹۲.۱۰ میلی‌متر
  • وزن ۷۸۶ گرم
کپی لینک

طراحی

سرفیس پرو ۴ از همان زبان طراحی مشابه سایر تبلت‌های سری سرفیس استفاده می‌کند. استفاده از آلیاژ منیزیم و دقت بالا در تولید این محصول باعث شده است تا سرفیس پرو ۴ بتواند نگاه‌های زیادی را به خود جلب کند و حس کالایی لوکس را به کاربر انتقال دهد. سرفیس پرو ۴ شباهت‌ زیادی به نسل قبل خود دارد و در نگاه اول تمایز آن با نسل سوم سرفیس پرو دشوار است.

سرفیس پرو 4

مایکروسافت موفق شده است در نسل جدید تبلت خود بدون افزایش ابعاد کلی دستگاه با کاهش حاشیه‌ها، اندازه نمایشگر را ۰.۳ اینچ افزایش دهد و هم‌چنین از ضخامت تبلت ۰.۶ میلی‌متر بکاهد. این مساله باعث شده تا تبلت مایکروسافت به سبک‌ترین و باریک‌ترین تبلت از سری سرفیس پرو تبدیل شود. 

طراحی و کیفیت ساخت عالی و بی‌نقص

سرفیس پرو ۴ مایکروسافت قطعا شما را در زمینه‌ی کیفیت ساخت راضی خواهد کرد. بدنه‌ی یکپارچه‌ی مستحکم که با دقت هر چه بیشتر تراش خورده است، جای هیچ ایرادی را باقی نمی‌گذارد. مایکروسافت در نسل جدید سرفیس پرو نیز از همان نسبت تصویر ۳:۲ استفاده کرده است تا بهترین تجربه‌ی کاری به کاربران منتقل شود.

اسپیکر‌های استریو سرفیس نیز در طرفین نمایشگر در شیار‌های باریکی تعبیه شده‌اند تا علاوه بر صدای رسا، به زیبایی دستگاه لطمه‌ای وارد نشود. شبکه‌های خروجی‌ هوا نیز در به طور گسترده در طرفین و بالای سرفیس پرو ۴ قرار داده‌ شده‌اند تا هیچ گونه مشکلی از بابت خنک‌سازی متوجه آن نشود. 

سرفیس پرو 4

در سمت راست سرفیس پرو ورودی‌های شارژر، نسخه ۳ USB و مینی دیسپلی تعبیه شده است. قرار گرفتن نسخه فول سایز USB کمک زیادی به کاربر برای اتصال انواع وسایل جانبی کرده است تا محدودیتی از این لحاظ گریبان‌گیر او نشود. ورودی شارژر سرفیس منحصر به فرد است. این درگاه بسیار جذاب است و اتصال آن فوق‌العاده ساده است و با نزدیک کردن پورت شارژر به صورت مغناطیسی پورت وارد درگاه خود خواهد شد. بنابراین در صورتی که شارژر آن را همراه نداشته باشید، با اتمام باتری سرفیس پرو، تا دسترسی مجدد به شارژر کاری از دستتان بر نخواهد آمد. در قسمت بالایی تبلت کلید‌های پاور و تنظیم صدا قرار گرفته‌اند که ظاهری یکپارچه با بدنه دارند. جک ۳.۵ میلی‌متری نیز در لبه‌ی سمت چپ سرفیس تعبیه شده است. هم‌چنین در بخش پایینی تبلت، ورودی مخصوص کیبورد‌های سرفیس قرار دارد که به صورت مغناطیسی کیبورد را به دستگاه متصل می‌کند.

سرفیس پرو 4

نمای پشت دستگاه ساده و ترو تمیز طراحی شده و اگر طرفدار برند مایکروسافت باشید، لوگوی مایکروسافت روی استند آن، حس بسیار خوبی را به شما منتقل می‌کند.

به طور خلاصه می‌توان طراحی سرفیس پرو ۴ را با بهبود‌هایی که نسبت به نسل‌های قبلی داشته، کاملا ایده‌آل قلمداد کرد. شاید اصلی‌ترین دلیل برای قیمت نسبتا بالای این محصول، همین بدنه‌ی باکیفیت با جزئیات بالا در طراحی آن باشد.

کپی لینک

اسپیکر

محصولات سری سرفیس مایکروسافت همیشه از اسپیکرهای خوب با عملکرد راضی‌کننده برخوردار بوده‌اند. اسپیکرهای سرفیس پرو ۴ نیز در جلوی دستگاه و به شکل نامحسوسی داخل حاشیه‌ی نمایشگر قرار گرفته‌اند و با توجه به کاربری دستگاه، خروجی مطلوبی دارند. مهمترین نکته درباره‌ی خروجی صدای سرفیس پرو ۴ شفافیت بالا و نویز کم آن در هنگام پخش صداهای بلند است.

کپی لینک

کیک‌ استند، کیبورد، تاچ‌پد و قلم

تبلت‌های سرفیس پرو از نسل سوم به بعد از پایه‌های قابل تنظیم بهره می‌برند. می‌توانید این پایه را در هر جهتی تنظیم کنید و محدودیتی در تعیین زاویه نخواهید داشت. مایکروسافت تمام تلاش خود را کرده است تا با طراحی پایه‌ای کاربردی، تجربه‌ای مشابه با لپ‌تاپ‌ها به کاربران القاء کند. اما یکی از مشکلات اصلی سرفیس پرو ۴ کاربری دشوار هنگام قرار دادن تبلت بر روی پاها است و کار کردن با تبلت در این حالت هر چند امکان‌پذیر است، اما چندان راحت و استوار نیست و عموما مجبور خواهید شد تا تبلت را روی یک سطح صاف مثل میز قرار دهید.

سرفیس پرو 4

کیبورد سرفیس پرو ۴ تغییرات زیادی را به خود دیده است. بزرگترین تغییر اعمالی کاهش اندازه کلید‌های کیبورد نسبت به نسل قبل است. به همین واسطه فاصله بین کلید‌ها بیشتر شده تا از احتمال فشار دادن کلید اشتباهی کاسته شود. بدین وسیله مایکروسافت تلاش کرده تا تجربه‌ی تایپ با کیبورد سرفیس پرو ۴ را به لپ‌تاپ‌ها نزدیک‌تر کند؛ ردموندی‌ها در این امر تا حدودی هم موفق بوده‌اند و کیبورد این دستگاه  را می‌توان بهترین کیبورد تولید شده در رده‌ی تبلت‌ها عنوان کرد.

سرفیس پرو 4

اما باید در نظر داشته باشید که اگر در طول روز میزان زیادی تایپ می‌کنید و کیبورد دستگاه اولویت اصلی شما است، سرفیس پرو ۴ گزینه‌ی ایده‌آلی برای شما نخواهد بود. علی‌رغم تلاش‌های زیاد مایکروسافت هنوز هم تایپ کردن با کیبورد لپ‌تاپ‌ها به خصوص برای افراد حرفه‌ای راحت‌تر است.

سرفیس پرو 4

همانند سرفیس پرو ۳، داک کیبورد نسل جدید مایکروسافت نیز به واسطه آهن‌ ربا‌های تعبیه شده در آن به تبلت متصل می‌شود. هم‌چنین می‌توانید داک کیبورد را در دو حالت مسطح یا شیب‌دار قرار دهید تا حالت مناسب‌تر برای تایپ را بیابید.

سرفیس پرو 4

تغییر دیگر کیبورد سرفیس پرو ۴ تجهیز آن به سنسور اثر انگشت است که می‌توانید از آن در کنار ویندوز هلو و پین کد، برای قفل‌گذاری ورود به محیط ویندوز  استفاده کنید. این اسکنر اثر انگشت در کنار تاچ‌پد قرار گرفته و دقت و سرعت بسیار بالایی دارد. البته لازم به ذکر است که بر روی تایپ کاور ۱۲۹ دلاری مایکروسافت این سنسور وجود ندارد، اما می‌توانید با ۳۰ دلار هزینه بیشتر تایپ‌کاور مجهز به سنسور اثر انگشت را خریداری کنید.

سرفیس پرو ۴

قلم ارائه شده همراه تبلت‌های سرفیس از نقاط قوت اصلی آن‌ها است تا مایکروسافت علاوه بر کاربران معمولی، بتواند نظر طراحان و هنرمندان را نیز به سمت تبلت خود جلب کند. ردموندی‌ها در مراسم معرفی سرفیس پرو ۴ مانور زیادی روی قلم آن دادند. این قلم می‌تواند تا ۱۰۲۴ سطح فشار را تشخیص دهد؛ بدین ترتیب با مقایسه‌ی با ۲۵۶ سطح فشار قلم سرفیس پرو ۳، تبلت جدید بسیار دقیق‌تر و حساس‌تر خواهد بود.

قلم دیجیتال با دقت بالا

تجربه‌ی کاربری با قلم سرفیس پرو ۴ بسیار شبیه به نوشتن با مداد شده است. اگر اهل یادداشت برداری در حجم زیاد هستید سرفیس پرو ۴ مایکروسافت بهترین گزینه برای شما به حساب می‌آید. به خصوص که قابلیت تشخیص دست خط زبان انگلیسی ویندوز برای تبدیل دست نوشته به کلمات و تایپ آن‌ها، تا حدود زیادی بدون عیب و دقیق عمل می‌کند.

سرفیس پرو 4

سوال اصلی که در این میان به وجود می‌آید این است که قلم سرفیس آیا برای طراحی نیز همانند یادداشت برداری کاربردی است؟ پاسخ این سوال به میزان کاربرد شما بازخواهد گشت. اگر کاربری شما در حد متوسط است، سرفیس پرو ۴ می‌تواند به خوبی نیاز‌هایتان را پاسخ دهد.

اما اگر پیش‌تر با قلم‌های حرفه‌ای Wacom به کار مشغول بودید و به دنبال جایگزین هستید، بهترین راه‌کار استفاده از همان قلم حرفه‌ای خودتان است. قلم سرفیس بسیار دقیق و کاربردی است و استفاده از آن لذت زیادی دارد؛ اما این قلم به هیچ وجه حساسیت و دقت نمونه‌های حرفه‌ای بازار را ندارد. قلم سرفیس به فشار بیشتری بر روی سطح نسبت به واکوم برای آغاز طراحی احتیاج دارد. هم‌چنین یکی از نقاط ضعف دیگر آن دقیق نبودن نقطه‌ی آغاز خط است که این مساله با زاویه گرفتن بیشتر قلم حاد‌تر نیز می‌شود.

سرفیس پرو 4

به طور خلاصه استفاده از قلم سرفیس پرو ۴ به همراه پاک‌کن تعبیه شده در انتهای آن بسیار جذاب است و می‌تواند برای یادداشت برداری یا طراحی‌های سطح پایین کمک شایانی کند. اما در زمینه‌ی طراحی‌ حرفه‌ای مایکروسافت  هنوز راه زیادی برای ارائه‌ی تجربه‌ای مشابه با بزرگان این صنعت دارد.

تاچ‌پد سرفیس پرو ۴ ابعاد بزرگی ندارد و نمی‌توان از یک دستگاه ۱۲.۳ اینچی انتظاری بیش از این هم داشت. با این حال کار کردن با آن بسیار راحت و لذت‌بخش است. سطح تاچ‌پد شیشه‌ای آن حالت مات دارد و اصطکاک خوبی با انگشتان شما ایجاد می‌کند. از طرفی جنس آن به گونه‌ای است که به سختی لک اثر انگشت روی آن باقی می‌ماند و ظاهر آن همواره تمیز است.

سرفیس پرو 4

قابلیت‌های سرفیس پرو ۴ به جز چند مورد جزئی، تغییر اساسی نسبت به سرفیس پرو ۳ نداشته است. مهم‌ترین این تغییرات دقت بالاتر قلم و تشخیص سطوح فشار بیشتر، اضافه شدن سنسور اثر انگشت و کیبوردی بسیار ارگونومیک‌تر است.

کپی لینک

نمایشگر

علی‌رغم اینکه نمایشگر سرفیس پرو ۴ نسبت به سرفیس پرو ۳ با ۰.۳ اینچ افزایش به ۱۲.۳ اینچ رسیده، ولی در نگاه اول تفاوت زیادی میان این دو نمایشگر دیده نمی‌شود. اما تمام ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و مایکروسافت از نظر فنی نمایشگر سرفیس پرو ۴ را نسبت به نسل قبلی خود ارتقاء داده تا تجربه‌ی بهتری را در اختیار کاربران قرار دهد؛ گرچه هنوز هم برخی از کارشناسان معتقدند نیازی به این ارتقاء نبوده است.

سرفیس پرو 4

اولین تغییر در نمایشگر سرفیس پرو ۴ به افزایش رزولوشن این تبلت تا ۲۷۳۶ در ۱۸۲۴ پیکسل بازمی‌گردد که شاید نسبت به رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسلی سرفیس پرو ۳ پیشرفت قابل توجهی نداشته باشد؛ ولی نکته‌ی مهم این است که صفحه‌نمایش سرفیس پرو ۴، دو میلیون پیکسل بیشتر دارد و تراکم پیکسلی آن به ۲۶۷ پیکسل بر اینچ رسیده است.

البته تشخیص این اختلافات با چشم غیر مسلح میسر نیست؛ ولی ردموندی‌های معتقدند این بهبود لازم بوده و رزولوشن در نظر گرفته شده با توجه به کاربری سرفیس پرو ۴ به عنوان لپ‌تاپ و فاصله‌‌ی چشم تا صفحه‌نمایش دستگاه، بهترین انتخاب موجود است.

سرفیس پرو 4

مایکروسافت برای نمایشگر سرفیس پرو ۴ سراغ استاندارد رنگ RGB رفته تا بتواند اهداف خود را در بهینه‌سازی صفحه‌نمایش این دستگاه به راحتی پیاده کند. اگر قرار بود ردموندی‌ها از استاندارد PenTile RGBW استفاده کنند آنگاه با محدودیت‌هایی روبرو می‌شدند.

نمایشگر سرفیس پرو ۴ برای وب‌گردی و کارهای روزمره ایده‌آل است

شاید به دلیل نسبت تصویر ۳ به ۲ در سرفیس پرو ۴ با مشکلات اندکی (به عنوان مثال هنگام تماشای فیلم‌های واید) هم روبرو شوید، ولی در نهایت نمی‌توان انتقاد جدی به آن وارد کرد. این نسبت تصویر برای کاربری روزمره و وبگردی نسبتی ایده‌آل است و فضای زیادی در اختیار کاربر قرار می‌دهد. عملکرد نمایشگر در نمایش رنگ‌ها، زوایه‌‌ی دید، میزان روشنایی و کنتراست صفحه، نمایش جزئیات، میزان حساسیت و استفاده در شرایط نور زیاد بسیار خوب است و احتمالا شما هم مانند ما از کار با نمایشگر این دستگاه هیبریدی راضی خواهید بود.

سرفیس پرو 4

ردموندی‌های عقیده دارند نمایشگر سرفیس پرو ۴ که از محافظ گوریلا گلس ۴ بهره می‌برد، از جمله باریک‌ترین نمونه‌های موجود است که این برتری را باید مرهون تکنولوژی پیکسل‌سنس بدانیم. هنگام کار با این تبلت به اهمیت ضخامت نمایشگر پی می‌برید که به ویژه در زمان کار با قلم دیجیتال پررنگ‌تر می‌شود. از نظر حساسیت لمس صفحه‌نمایش و دستورات وارد شده، نمایشگر سرفیس پرو ۴ هیچ مشکلی ندارد و همه چیز سریع و روان اتفاق می‌افتد.

کپی لینک

دوربین

مایکروسافت رزولوشن دوربین اصلی سرفیس پرو ۴ را از ۵ به ۸ مگاپیکسل افزایش داده است. با توجه به این که عکاسی با یک تبلت ۱۲ اینچی دشوار است، اما ردموندی‌ها با ارتقاء دوربین خیال کاربران را تا حدودی از این بابت هم راحت کرده‌اند. نمی‌توان کیفیت این دوربین را به هیچ وجه با پرچمداران گوشی‌های هوشمند مقایسه کرد؛ اما عملکرد سرفیس پرو ۴ با توجه به این که زمینه‌ی عکاسی در طراحی آن از اهمیت کمی برخوردار بوده است، قطعا شما را راضی خواهد کرد. کیفیت عکس‌های خروجی جزء بهترین‌ها در بین رقبای خود است. دقت رنگ‌ها و پردازش خوب تصاویر باعث می‌شود تا بتوانید عکس‌های خوبی به خصوص در شرایط نوری مساعد تهیه کنید؛ اما با توجه به شدت بالای پردازش تصاویر، توقع زیادی از جزئیات نداشته باشید.

سرفیس پرو ۴ همانند نسخه‌ی ۳ در بخش دوربین خودگرفت (سلفی) به سنسور ۵ مگاپیکسلی مجهز است تا علاوه بر ضبط ویدیو‌های با کیفیت 1080p، توانایی ثبت عکس‌های مناسبی را نیز داشته باشید. کیفیت دوربین سلفی سرفیس پرو ۴ نیز همانند کیفیت دوربین اصلی خود خوب و راضی‌کننده است و برای مکالمات ویدیویی و ویدیو کنفرانس‌ها هم کاملا پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.

کپی لینک

بازده و عملکرد

بعد از معرفی سرفیس پرو ۳ وقتی قرار بود فهرستی از بهترین دستگاه‌های سال منتشر شود، بسیاری از کارشناسان و کاربران قطعا جایی را برای این دستگاه قدرتمند و جذاب در نظر گرفته بودند که نسبت به نسل قبلی خود پیشرفت‌های چشمگیری داشت. حتی به زعم برخی از کارشناسان و متخصصان سرفیس پرو ۳ باید در صدر بهترین‌ها قرار گیرد. به همین دلیل وقتی خبر معرفی سرفیس پرو ۴ در سال جاری میلادی منتشر شد، یک بار دیگر همگان در انتظار عرضه‌ی دستگاهی پرقدرت و هیجان‌انگیز بودند.

سرفیس پرو 4

به نظر می‌‌رسد این انتظار خوشایند بوده و از نظر سخت‌افزاری نیز سرفیس پرو ۴ بهبودهای قابل توجهی نسبت به نسل قبلی خود داشته است. دستگاهی که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته بود به یک پردازنده‌ی Core i5 6300U اسکای‌لیک اینتل با فرکانس کاری ۲.۴ تا ۲.۵ گیگاهرتز، ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم، پردازنده‌ی گرافیکی اچ‌دی ۵۲۰ و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی اس‌اس‌دی مجهز شده بود که یکی از نسخه‌های میان‌رده‌ی سرفیس پرو ۴ به شمار می‌رود. گفته می‌شود به لطف فناوری Turbo Boost فرکانس کاری پردازنده‌ی دستگاه تا ۳ گیگاهرتز نیز می‌رسد. البته نسبت به نسل قبلی، دیگر از نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی خبری نیست و به جای رم ۸ گیگابایتی شما می‌توانید تا ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی رم را بر روی دستگاه خود به کار گیرید.

سرفیس پرو 4

شاید تست یک دستگاه ویندوزی و مقایسه‌ی نتایج به دست آمده با محصولاتی از دیگر پلتفرم‌ها مانند اندروید یا آی‌او‌اس کار خیلی درستی نباشد، ولی به هر حال این کار برای روشن شدن وضعیت عملکردی سرفیس پرو ۴ در مقابل رقبای سرسخت خود انجام شده است.

البته این دستگاه قدرتمند چه در برابر تبلت‌های موجود در بازار و چه در مقابل اولترابوک‌های فعلی، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و به راحتی اکثر آنها را پشت سر می‌گذارد. هنگام کار کردن با سرفیس پرو ۴ متوجه مشکل خاصی نشدیم و حتی در نسخه‌های پایه‌ نیز همه‌ی کارها و دستورات خیلی خوب و روان انجام می‌شوند و به ندرت پیش می‌آید که شاهد لگ یا تاخیر خاصی باشید. از نظر گرافیکی نیز این محصول عملکرد نسبتا مناسبی دارد.

در ادامه می‌توانید نتایج به دست آمده در بنچمارک‌های مختلف را مشاهده کنید:

Surface Pro 4

11038

4895

1389

644

39913/5620/791

Surface Pro 4

11038

4895

1389

644

39913/5620/791

Macbook Pro 13" 2015

-

-

-

665

-

Asus Transformerbook T100TAL

1846

2483

215

338

15591/1172/310

Acer Aspire E 15

11782

3609

2335

582

55907/4979/1193

Aspire V15 Nitro

13038

4118

3911

639

58570/8389/2641

HP Envy K007NE

11304

3851

2351

-

56206

/5571/1360

Microsoft Surface 3

2896

2831

-

-

16818/1862/225

iGreen Genesis Tab 3

2034

2334

223

256

13494 / 1035 / 502

ASUS ROG G551JM

8334

3449

4866

653

82759 / 5741 / 2437

HP Pavilion 15 P062

7290

2855

2344

657

54004 / 5477 / 1344

ASUS ZENBOOK UX303L

10336

4991

2379

723

17667 / 5748 / 1318

ASUS X553

1988

1601

490

684

-

Lenovo Flex 2

10101

2790

2316

684

47280 / 5.836 / 1288

Lenovo Yoga 2 Pro

5711

5274

1373

704

569 / 3412 / 23096

Lenovo ThinkPad Tablet 2

463

1215

-

222

-

Asus ET2321 AIO

8807

3784

1893

654

12230 / 4494 / 1032

Acer Aspire S7 2013

6166

5408

903

689

16365 / 4634 / 706

نرخ انتقال داده روی حافظه SSD این تبلت هم بسیار سریع است. سرعت خواندن و نوشتن داده روی آن مناسب است و این امر باعث می‌شود تا اپلیکیشن‌ها و نزم‌افزارها به سرعت اجرا شده و سرعت بوت دستگاه هم بسیار بالا باشد. در ادامه می‌توانید نتیجه تست HD Tune Pro روی حافظه SSD سرفیس پرو ۴ را مشاهده کنید:

Surface Pro 4

336.7

302.8

321.2

Surface Pro 4

336.7

302.8

321.2

Asus Transformerbook T100TAL

100.1

74.4

89.5

Aspire Aspire E15

112.3

46.7

87.1

Aspire V15 Nitro

113.1

26.4

87.4

HP ENVY 15-K007NE

116.4

55.6

91.4

Microsoft Surface 3

115.9

74.5

101.2

iGreen Genesis Tab 3

203.8

148.6

153

ASUS ROG G551JM

294.7

185.8

263

HP Pavilion 15 P062

110

43.6

86.1

Asus Zenbook UX303L

426.6

344.3

388.9

Lenovo Flex 2

116.2

48.5

86.6

Lenovo Yoga 2 Pro

326.7

207.8

240.6

Lenovo ThinkPad Tablet 2

54.2

23.9

50.5

ET2321 INTH

190.2

23

138.5

Asus N550JV

107.5

18.3

80.5

Acer Aspire S7 2013

932.6

766.6

915.8

کپی لینک

عمر باتری

باتری در تبلت‌های هیبریدی یکی از عوامل تاثیرگذار در مهاجرت کاربران از لپ‌تاپ‌ها به شمار می‌‌آید. مایکروسافت هنگام معرفی سرفیس پرو ۴ اعلام کرد که باتری این دستگاه تا حداکثر ۹ ساعت کار ترکیبی می‌تواند دوام بیاورد. برای بررسی باتری هم‌چون گذشته تست‌های استاندارد خود را به کمک ویدیوی 720p زومیت و تست‌های وبگردی انجام دادیم که نتایج این تست‌ها خبر از عمر متوسط باتری سرفیس پرو ۴ می‌دهد.در تست پخش فیلم این تبلت توانست ۵ ساعت و ۵۲ دقیقه دوام بیاورد. همچنین در تست Battery Eater سرفیس پرو ۴ توانست امتیاز ۵ ساعت و ۱۰ دقیقه را ثبت کند.

سرفیس پرو 4

برای مصارف عادی شارژدهی این تبلت می‌تواند شما را راضی نگه دارد. به طور متوسط در کار‌های روزانه سرفیس پرو ۴ می‌تواند حدود ۶ تا ۸ ساعت شارژ نگه دارد که از میزان اعلام شده توسط مایکروسافت کم‌تر است و کاربرانی را که به دنبال میزان شارژدهی بالا هستند را ناامید خواهد کرد. لازم به ذکر است که سرفیس پرو ۴ برای شارژ کامل به مدت زمان ۱۵۵ دقیقه احتیاج خواهد داشت.

کپی لینک

نرم‌افزار

لذت‌بخش‌ترین قسمت کار با یک دستگاه سرفیس را باید تجربه‌ی کاربری ویندوز به ویژه نسخه‌ی جدید آن یعنی ویندوز ۱۰ بدانیم. تا همین چند وقت پیش عملکرد سیستم‌عامل ویندوز روی صفحات لمسی، خیلی چنگی به دل نمی‌زد؛ ولی به مرور مشکلات موجود برطرف شده است و حالا به لطف ویندوز ۱۰ می‌توانید از کار با سرفیس پرو ۴ نهایت لذت را ببرید. حالا اگر از سرفیس پرو به عنوان تبلت استفاده کنید، رابط کاربری حالت تبلت نمایش داده می‌شود و به محض اتصال کاور کیبورد به آن، به حالت دسکتاپ دسترسی خواهید داشت.

سرفیس پرو 4

مایکروسافت از نظر نرم‌افزاری نیز هر دو جنبه‌ی تبلت و نوت‌بوک سرفیس پرو ۴ را در نظر گرفته و با بهینه‌سازی‌های صورت گرفته به راحتی می‌توانید با نرم‌افزارهای مختلف از جمله زیرمجموعه‌های بسته‌ی آفیس کار کنید. شاید هنوز هم اگر قرار باشد به عنوان تبلت از سرفیس پرو ۴ استفاده کنیم با کمبود اپلیکیشن‌های مورد نیاز روبرو شویم؛ ولی به نظر می‌رسد به لطف ویندوز ۱۰ اوضاع در حال بهبود است و کم‌کم شاهد اپلیکیشن‌های بیشتری خواهیم بود.

سرفیس پرو 4

اما بیشتر به نظر می‌رسد هدف ردموندی‌ها از عرضه‌ی سرفیس پرو ۴ با نمایشگر ۱۲.۳ اینچی، کاربری آن به عنوان یک اولترابوک بوده و به این صورت مایکروسافت خواسته فاصله‌ی میان کامپیوترها و تبلت‌ها را پر کند. به همین دلیل ردموندی‌ها بیشتر تلاش خود را معطوف به جنبه‌ی نوت‌بوک سرفیس پرو ۴ کرده‌اند تا با بهینه‌سازی‌های صورت گرفته، تجربه‌ی بهتری داشته باشید. به راحتی می‌توانید از فروشگاه ویندوز، کورتانا و برنامه‌های نصب شده روی ویندوز ۱۰ استفاده کنید و به لطف سخت‌افزار خوب سرفیس پرو ۴ و بهینه‌سازی‌های صورت گرفته روی دستگاه، کار با ویندوز ۱۰ لذت‌بخش‌تر می‌شود.

کپی لینک

مقایسه‌ی سرفیس پرو ۴ و سرفیس پرو ۳

سرفیس پرو ۳ هنوز هم جزء بهترین محصولات مایکروسافت به شمار می‌رود که قطعا با توجه به عرضه‌ی سرفیس پرو ۴ با افت قیمت روبرو خواهد شد. اما سرفیس پرو ۴ نسبت به نسل قبلی با بهبودهایی همراه بوده است. ولی شاید برای بسیاری از شما این سوال تداعی شود وجه تمایز آن با سرفیس پرو ۳ در چیست و آیا ارتقای سرفیس پرو ۳ به سرفیس پرو ۴ ارزش دارد یا خیر.

سرفیس پرو 4

سرفیس پرو ۴ از نظر ابعاد تقریبا با نسل قبلی خود یکسان است و تنها ضخامت آن ۰.۶ میلی‌متر کمتر شده است. وزن سرفیس پرو ۳ برابر ۷۹۸ گرم و وزن سرفیس پرو ۴ در نسخه‌ی مجهز به پردازنده‌ی Core M برابر ۷۶۶ گرم و در نسخه‌ی مجهز به پردازنده‌های Core i5 و Core i7‌ برابر ۷۸۶ گرم است.

نمایشگر ۱۲ اینچی سرفیس پرو ۳ در سرفیس پرو ۴ به ۱۲.۳ اینچ رسیده و رزولوشن آن از ۲۱۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل سرفیس پرو ۳ به ۲۷۳۶ در ۱۸۲۴ پیکسل افزایش یافته است؛ در نتیجه تراکم پیکسلی نیز از ۲۱۶ پیکسل بر اینچ به ۲۶۷ پیکسل بر اینچ ارتقاء یافته است.

نمایشگر، سخت‌افزار، قلم و تاچ‌پد سرفیس پرو ۴ بهبود یافته‌اند

مایکروسافت در سرفیس پرو ۴ از پردازنده‌های نسل ششم اسکای‌لیک اینتل بهره برده؛ در حالی که در سرفیس پرو از پردازنده‌های نسل چهارم هسول استفاده کرده بود. پردازنده‌های جدید به مراتب مصرف کمتری داشته و عملکرد بهتری را ارائه می‌کنند. سرفیس پرو جدید از نظر عملکرد پردازنده‌ی گرافیکی نیز بهتر شده و نسخه‌هایی با ۱۶ گیگابایت رم نیز از آن ارائه شده است، در حالی که در سرفیس پرو ۳ حافظه‌ی رم نهایتا ۸ گیگابایت بود. در سرفیس پرو ۴ از نسخه‌ی ۶۴ گیگابایتی خبری نیست و این دستگاه در نسخه‌های ۱۲۸، ۲۵۶، ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایتی به فروش می‌رسد. هر دو مدل از شیار کارت حافظه‌ی خارجی پشتیبانی می‌کنند.

هر دو دستگاه از آلیاژ منیزیم ساخته شده‌اند و تنها امکان انتخاب رنگ نقره‌ای وجود دارد. امکان استفاده از پایه در هر دو مدل وجود دارد؛ ولی تفاوت بین دو محصول در تاچ‌پد سرفیس پرو ۴ است که روکش آن شیشه‌ای است. قلم سرفیس پرو ۴ قابلیت تشخیص ۱۰۲۴ نقطه را دارد؛ در حالی که این مقدار در سرفیس پرو ۳ برابر ۲۵۶ نقطه است.

دوربین جلوی هر دو مدل ۵ مگاپیکسل در نظر گرفته شده، ولی مایکروسافت برخلاف سرفیس پرو ۳ در سرفیس پرو ۴ به جای دوربین پشت ۵ مگاپیکسل، سراغ یک سنسور دوربین ۸ مگاپیکسلی رفته است.

کپی لینک

جمع‌بندی

سرفیس پرو ۴ مایکروسافت با حفظ نقاط قوت نسل‌های پیشین و بهبود آن‌ها تا حد ممکن، مجددا خود را به عنوان اصلی‌ترین گزینه‌ی جانشینی لپ‌تاپ‌ها معرفی کرده است.

بدنه‌‌ای با کیفیت و زیبا که نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب خواهد کرد؛ سخت‌افزاری قدرتمند که شما را در اجرای اکثر نرم‌افزار‌ها به جز نمونه‌های حرفه‌ای به خوبی یاری خواهد کرد، نمایشگری فوق‌العاده که جای هیچ بحثی را باقی نخواهد گذاشت؛ قلمی دقیق و کاربردی که برای طراحان و افرادی که به طور گسترده به یادداشت برداری می‌پردازند، ایده‌آل است و در نهایت تجهیز به نسخه‌ی کامل ویندوز ۱۰ که باعث می‌شود تا بتوانید از تعداد بالای نرم‌افزار‌های این پلتفرم بهره ببرید. همه‌ی این عوامل باعث شده‌اند تا سرفیس پرو هم‌چنان محصولی بی‌رقیب و یکه‌تاز در بازار تبلت‌های هیبریدی باشد.

رقیب اصلی سرفیس پرو ۴، سرفیس بوک خود مایکروسافت است

اما با تمام این اوصاف مشخص نیست که با وجود رقیب قدرتمند اما گران‌قیمتی چون سرفیس‌بوک، دستگاه هیبریدی جدید مایکروسافت چقدر بتواند در بازار موفق عمل کند. به نظر می‌رسد بسیاری از علاقه‌مندان به لپ‌تاپ‌های ویندوزی و سرفیس‌ها به جای سرفیس پرو به سراغ سرفیس‌بوک بروند که به جای آن که تبلتی باشد که قرار است جای لپ‌تاپ را بگیرد، لپ‌تاپ کاملی است که می‌توان از آن به عنوان یک تبلت ۱۳.۳ اینچی هم استفاده کرد.

سرفیس پرو 4
کپی لینک

نقاط قوت

  • بدنه‌ی با کیفیت و ظاهر زیبا
  • سخت‌افزار قدرتمند
  • نمایشگر خوب
  • قلم کاربردی
  • نسخه‌ی کامل ویندوز ۱۰
کپی لینک

نقاط ضعف

  • کیبورد نه چندان راحت
  • طراحی آن به گونه‌ای است که به سختی می‌توان روی پا از آن استفاده کرد
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات