محصولات جدید سرفیس مایکروسافت در یک نگاه

پنج‌شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۵
مطالعه 7 دقیقه
مایکروسافت در رویدادی اختصاصی، خانواده‌ی محصولات سخت‌افزاری سرفیس خود را گسترش داد که درادامه نگاهی کوتاه به آن‌ها خواهیم انداخت.
تبلیغات

مایکروسافت هیچ‌گاه تا این حد قوی و پررنگ وارد حوزه‌ی تولید محصولات سخت‌افزاری نشده بود. غول دنیای فناوری از تولد خود تا چندین سال پیش، تنها محصولات جانبی تولید می‌کرد و درادامه با کنارگذاشتن ویندوزفون، بسیاری از کارشناسان خروج این شرکت مطرح را برای همیشه از دنیای محصولات سخت‌افزاری پیش‌بینی می‌کردند تا به تمرکز خود در توسعه‌ی نرم‌افزار و راه‌حل‌های نوین آن اختصاص دهد.

در چند سال گذشته، به‌‌ویژه رویداد شب پیش، مایکروسافت نشان داد هنوز حرف‌های زیادی برای گفتن در حوزه‌ی‌ سخت‌افزار دارد و نه‌تنها از آن خارج نخواهد شد؛ بلکه سعی می‌کند تحولی اساسی در آن ایجاد کند.

کپی لینک

سرفیس لپ‌تاپ ۳

ردموندی‌ها طبق عادت همیشگی خود اواخر سال را به معرفی محصولات جدید اختصاص می‌دهد. اولین محصولی که مایکروسافت از آن رونمایی کرد، نسل سوم سرفیس لپ‌تاپ بود که البته پس از افشای متعدد اخبار و تصاویر آن، بسیاری انتظار معرفی آن را داشتند. سرفیس لپ‌تاپ ۳ با بهبود‌های متعددی نسبت به نسل پیشین همراه شده است تا همچنان خود را به‌عنوان یکی از بهترین لپ‌تاپ‌های ویندوزی موجود در بازار معرفی کند.

سرفیس لپ تاپ ۳ / surface laptop 3

البته مایکروسافت، سرفیس لپ‌تاپ ۳ نسخه‌ی ۱۵ اینچی را نیز توسعه داده است تا اکنون پاسخ‌گوی قشر گسترده‌تری از کاربران باشد. کیفیت ساخت مثال‌زدنی، تجهیز به نسل دهم پردازنده‌های اینتل موسوم به آیس‌لیک و نمونه‌ی سفارشی‌سازی‌شده‌ی نسل دوم پردازنده‌‌ی رایزن AMD (برای استفاده در نسخه‌ی ۱۵ اینچی)، نمایشگری فوق‌العاده با رزولوشن بالا، بدنه‌ای فلزی، شارژدهی عالی باتری و درگاه‌های ارتباطی متعدد (افزوده‌شدن USB-C) تنها برخی از مشخصه‌های سرفیس لپ‌تاپ ۳ است تا مایکروسافت پیش‌ از تمام شرکای سخت‌افزاری خود، دست به‌کار شده و محصولی ایده‌آل تولید کند.

کپی لینک

سرفیس پرو ۷

سرفیس پرو اولین ورود جدی مایکروسافت به تولید کامپیوتر‌های شخصی بود. اما این دستگاه با بدنه‌ای سبک و باریک، پردازنده‌ای توانمند، پشتیبانی از قلم و بهره‌مندی از صفحه‌کلید از همان روز اول در نوع خود منحصر‌به‌فرد بود. حال مایکروسافت هفتمین نسل از این دستگاه هیبریدی دوست‌داشتنی را معرفی کرد که از همان زبان طراحی نسل پیشین خود بهره می‌برد که به‌معنای نمایشگر ۱۲.۳ اینجی پیکسل‌سنس و عمر باتری ۱۱ ساعته و وزن تقریبا ۸۰۰ گرمی است.

surface pro 7 / سرفیس پرو ۷

بزرگ‌ترین به‌روزرسانی سرفیس پرو به پردازنده‌ی آن بازمی‌گردد؛ جایی که اکنون میزبان تراشه‌های قدرتمند نسل دهمی اینتل است که مصرف کمتر باتری درکنار توان پردازشی بیشتر به‌ویژه در بخش گرافیکی را به‌ارمغان می‌آورد. تجهیز به درگاه USB-C نیز به‌معنای امکان اتصال انواع لوازم جانبی بدون نگرانی از کمبود درگاه‌های اتصالی است. 

کپی لینک

سرفیس پرو ایکس

یکی از شگفتی‌های جذاب کنفرانس مایکروسافت، معرفی دستگاه هیبریدی جدیدی با DNA سرفیس پرو بود؛ اما این دستگاه در کلاسی متفاوت به رقابت خواهد پرداخت که اصلی‌ترین رقیب آن، آیپد پرو اپل است. سرفیس پرو ایکس از همان فرم‌فکتور سرفیس پرو بهره می‌برد؛ این به‌معنای تبلتی بزرگ با پردازنده‌ای توانمند، پشتیبانی از قلم و صفحه‌کلید است. این‌بار مایکروسافت به‌جای استفاده از تراشه‌های اینتل، خود دست به‌ کار شده و با همکاری با کوالکام، پردازنده‌ی اختصاصی SQ1 را برپایه‌ی معماری آرم توسعه داده است که به‌گفته‌ی برخی منابع این پردازنده نمونه‌ی بهینه‌شده‌ی اسنپدراگون 8CX است.

سرفیس پرو ایکس / Surface Pro X

پردازنده‌ی ۷ واتی جدید مایکروسافت نه‌تنها مصرف باتری و تولید حرارت اندکی را به‌همراه دارد؛ بلکه از توان پردازشی بسیار بالایی بهره می‌برد تا سرفیس پرو ایکس چیزی در این زمینه از آیپد پرو و پردازنده‌ی توانمند A12X کم نداشته باشد. به‌گفته‌ی مایکروسافت، تنها بخش گرافیکی پردازنده‌ی SQ1 چیزی نزدیک به ۲ ترافلاپس توان پردازشی دارد که بدین‌ترتیب آن را نزدیک به ۸۰ درصد سریع‌تر از ایکس‌باکس وان می‌کند. 

سرفیس‌ پرو ایکس از نمایشگر ۱۳ اینچی با رزولوشن ۲۸۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل، نسخه‌ی کامل ویندوز، بدنه‌ای با ضخامت و وزن کمتر در مقایسه با سرفیس پرو، پشتیبانی از قلم سرفیس پن و شارژدهی ۱۳ ساعته بهره می‌برد تا بالاخره آیپد پرو شاهد رقیبی توانمند در برابر خود باشد.

کپی لینک

سرفیس نئو

پس از معرفی لپ‌تاپ و دستگاه‌های هیبریدی جدید خانواده‌ی سرفیس، مایکروسافت اقدام به رونمایی از محصولاتی کاملا جدید کرد که شگفتی تمام حاضران را به‌همراه داشت. اولین عضو جدید خانواده‌ی سرفیس، سرفیس نئو (Surface Neo) نام دارد. این دستگاه که از دو نمایشگر ۸ اینچی متصل به‌هم با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه‌ای بهره می‌برد، به نسخه‌ی خاصی از ویندوز با نام ویندزو ۱۰ ایکس مجهز شده است. این نسخه از سیستم‌عامل انحصاری مایکروسافت برای اجرا روی دستگاه‌های مجهز به دو نمایشگر بهینه شده است و از تمامی نرم‌افزار‌های اکوسیستم ویندوز پشتیبانی می‌کند.

مایکروسافت سرفیس نئو / Microsoft Surface Neo

سرفیس نئو با قلم لمسی جدید سرفیس (سرفیس پن) کاملا سازگار است و به‌خوبی با آن کار می‌کند. شایان ذکر است سرفیس پن جدید به بخش پشتی سرفیس نئو متصل و ازطریق آن شارژ می‌شود. افزون‌بر‌این، کیبورد سرفیس نئو ظاهر بسیار جالبی دارد و درحقیقت، وسیله‌ای جدا از سرفیس نئو به‌شمار می‌آید؛ اما می‌تواند به‌شکل مغناطیسی به بخش پشتی دستگاه متصل شود. کاربر می‌تواند کیبورد مجزای دستگاه را بچرخاند و روی یکی از نمایشگرها قرار دهد. با انجام این کار، در فضای اضافی باقی‌مانده از نمایشگری که کیبورد روی آن جای گرفته است، گزینه‌های مختلفی نظیر فهرست اموجی‌ها پدیدار خواهند شد. درضمن، امکان استفاده از آن بخش از نمایشگر به‌عنوان ترک‌پد وجود خواهد داشت.

کپی لینک

سرفیس دوئو

در حالی که همگان گمان می‌بردند کنفرانس مایکروسافت به پایان رسیده، مدیر بخش سخت‌افزار این شرکت مجدد به روی سن بازگشت تا دیگر جاه‌طلبی مایکروسافت را به تمامی علاقه‌مندان دنیای فناوری نشان دهد. پس از سال‌های تحقیق و توسعه، مایکروسافت گوشی هوشمند‌ی متفاوت با فرم‌فکتور جدیدی رونمایی کرد که شباهت زیادی به سرفیس نئو دارد. این گوشی هوشمند که از سیستم‌عامل اندروید بهره می‌برد، از دو نمایشگر ۵.۶ اینچی بهره می‌برد که قابلیت تغییر زاویه‌ی ۳۶۰ درجه‌ای دارند. 

Surface Duo / سرفیس دوئو

سرفیس دوئو از سیستم‌عامل اندروید بهره می‌برد که البته ظاهر مشابهی با ویندوز 10X را دارد. بدین‌ترتیب کاربران نه‌تنها قادر به نصب اپلیکیشن‌های اندرویدی خواهند بود؛ بلکه به‌گفته‌ی مایکروسافت نسخه‌ی کامل آفیس و مرورگر اج نیز روی دستگاه اجرا خواهند شد. این موضوع به‌معنای آماده‌سازی برخی نرم‌افزار‌های محبوب ویندوز برای مهاجرت به دنیای اندروید و اجرا روی گوشی هوشمند دوئو است.

سرفیس نئو و دوئو هر دو در پایان سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه خواهند شد؛ از‌این‌رو، تا آن زمان احتمالا شاهد تغییرات زیادی در طراحی و مشخصات فنی آن‌ها باشیم.

کپی لینک

سرفیس ایرباد

دیگر عضو جدید خانواده‌ی سرفیس، هدفون تمام‌بی‌سیم سرفیس ایرباد است که به رقابت با اپل ایرپاد خواهد پرداخت. این هدفون در بخش پشتی خود از صفحه‌ای دایروی‌شکل بهره می‌برد که به‌گفته‌ی مایکروسافت نه‌تنها به ارگونومی و راحتی استفاده‌های طولانی‌مدت از هدفون کمک کرده، بلکه از ژست‌های حرکتی نیز پشتیبانی می‌کند. بازکردن اپلیکیشن اسپاتیفای، تغییر قطعه موسیقی، حجم صدا، برقراری و قطع تماس، پاسخ به ایمیل، ترجمه‌ی هم‌زمان بیش از ۶۰ زبان، تنظیم قرار در تقویم و تغییر اسلاید ارائه در پرزنتیشن، همگی بخشی از قابلیت‌های سرفیس ایرباد است.

Surface Earbuds / سرفیس ایرباد

سرفیس ایرباد به‌تنهایی توانایی پخش هشت ساعت موسیقی را با هربار شارژ دارد و کیس دستگاه نیز از قابلیت دوبار شارژکردن کامل ایرباد‌ها بهره می‌برد تا بدین‌ترتیب درمجموع با شارژدهی ۲۴ ساعته مواجه باشیم. به‌گفته‌ی مایکروسافت، کاربران با ۱۰ دقیقه شارژ می‌توانند یک ساعت به موسیقی گوش دهند. شارژ کیس دستگاه نیز به‌صورت بی‌سیم یا به‌واسطه‌ی درگاه USB-C انجام می‌شود.

نظر شما در رابطه با خانواده‌ی محصولات سخت‌افزاری سرفیس مایکروسافت چیست؟ آیا در حال حاضر تنوع و کیفیت آن را بهترین در نوع خود می‌دانید؟ به نظر شما اصلی‌ترین رقیب مایکروسافت در حوزه‌ی سخت‌افزار چه شرکتی است؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات