اپل احتمالا سال آینده آیپد پرو 5G مجهز به نمایشگر مینی LED را عرضه میکند
همهگیری ویروس کرونا (کووید ۱۹) ضمن خانهنشینکردن بسیاری از افراد، باعث شد خطوط تولید کارخانههای زیادی، بهویژه در چین تعطیل شوند. ظاهرا تعطیلی برخی شرکتهای حاضر در زنجیرهی تأمین محصولات اپل باعث شده است اهالی کوپرتینو نتوانند طبق برنامهی پیشین، همهی محصولات برنامهریزیشده برای سال ۲۰۲۰ را در همان سال روانهی بازار کنند. براساس گزارشی جدید، اپل بهدلیل مشکلات پیشآمده در زنجیرهی تأمین بهدنبال شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفته است عرضهی نخستین آیپد پرو مجهز به فناوری 5G را به سال ۲۰۲۱ موکول کند. این تبلت ظاهرا قرار بود سال جاری میلادی معرفی شود.
خبرگزاری Economic Daily News در گزارشی اختصاصی نوشته است اپل تصمیم گرفته بود تبلت آیپد پرو 5G را پاییز امسال روانهی بازار کند؛ اما درنهایت تأثیر همهگیری کرونا روی زنجیرهی تأمین، از این اتفاق جلوگیری کرده است. شکی نداریم اپل میتوانست با فداکردن برخی محصولات دیگر، آیپد پرو 5G را همین امسال بسازد؛ اما منطقی است اگر فکر کنیم این شرکت اولویت اصلی را به گوشی آیفون 5G داده باشد.
اپل احتمالا تصمیم گرفته است تولید آیفون 5G را درمقایسهبا آیپد پرو 5G در اولویت قرار دهد
از مدتها پیش، در شایعههایی شنیدهایم گوشیهای خانوادهی آیفون ۱۲ قرار است از نسل پنجم شبکههای موبایلی پشتیبانی کنند. گوشی آیفون اصلیترین منبع درآمد و سود اپل هستند و طبیعی است که این شرکت بخواهد آیفون 5G را درمقایسهبا آیپد پرو 5G در اولویت قرار دهد.
بسیاری از رسانهها بهنقل از منابعی آگاه، مدعی شدهاند مشکلات زنجیرهی تأمین اپل میتوانند بهنوبهی خود بر تأخیر چندهفتهای در عرضهی آیفون ۱۲ اثر بگذارند. خبرگزاری بلومبرگ مدتی پیش مدعی شد زمان آزمایش مدلهای اولیهی آیفون ۱۲ بهتأخیر افتاده است. خبرگزاریها همچنان روی معرفی سری آیفون ۱۲ در اواخر شهریور اتفاق نظر دارند؛ ولی میگویند عرضهی این گوشیها احتمالا با تأخیری چندهفتهای درمقایسهبا سالهای گذشته همراه خواهد بود. افشاگران در ابتدا میگفتند اپل دو مدل آیپد پرو برای سال ۲۰۲۰ برنامهریزی کرده است. این یعنی احتمالا اپل قصد داشته در پاییز امسال مدل پیشرفتهتر آیپد پروهای جدید را رونمایی کند؛ تبلتی که اواخر اسفند ۱۳۹۷ با پردازندهی A12Z معرفی شد.
آیپد پرو 5G مجهز به نمایشگر مینی LED احتمالا قرار بوده است از تراشهی پنجنانومتری استفاده کند
طبق شایعات پیشین، آیپد جدید قرار بود نسل جدید تبلتهای پرچمدار سری آیپد پرو باشد و از شبکهی 5G پشتیبانی کند. نکتهی مهم دیگر دربارهی آیپد پرو جدید به بهرهمندی آن از صفحهنمایش مینی LED مربوط میشود. جدیدترین مدل آیپد پرو اپل که چند ماه از معرفی آن میگذرد، علاوهبر داشتن صفحهنمایش باکیفیت و دوربین فوقعریض، در پنل پشتی میزبان اسکنر فراشکافت لیدار (LiDAR) است که قابلیتهای متنوعی درزمینهی واقعیت افزوده به این تبلت میدهد.
پردازندهی مرکزی بهکاررفته در آیپد پرو ۲۰۲۰، یعنی A12Z، تفاوتهای عمدهای درمقایسهبا پردازندهی آیپد پرو ۲۰۱۸ بهخود ندیده است. بااینحال، انتظار میرفت آیپد پرو جدید از پردازنده پنجنانومتری A14 استفاده کند. استفاده از لیتوگرافی پنجنانومتری باعث میشود A14 کممصرفتر و قدرتمندتر از تراشههای فعلی باشد. مشکلات زنجیرهی تأمین عرضهی این آیپد پرو را بهتأخیر انداخته است و اکنون گفته میشود اپل قصد دارد آن را سال ۲۰۲۱ معرفی کند.
نمایی از آیپد پرو ۲۰۱۸ اپل با صفحهنمایش Liquid Retina LCD
اپل احتمالا در سال جاری میلادی نخستین نسل آیفونهای مجهز به فناوری 5G را معرفی خواهد کرد. گفته میشود آیفونهای ۲۰۲۰ برای دستیابی به فناوری 5G از مودم کوالکام بهره میببرند. برهمیناساس، انتظار میرود آیپد پرو 5G نیز از مودم ساخت کوالکام استفاده کند. همچنین در شایعات دیگر، شنیدهایم اپل روی مودم اختصاصیاش کار میکند تا از آن در محصولاتش استفاده کند و وابستگی خود را به کوالکام از بین ببرد. باوجوداین، گفته میشود مراحل ساخت مودم اختصاصی اپل حداقل تا سال ۲۰۲۲ طول خواهد کشید.
نمایشگرهای مینی LED درمقایسهبا نمایشگرهای معمولی LCD روشنایی و کنتراست بهتری خواهند داشت و با برخی مشکلات مربوط به نحوهی عملکرد و سوختگی داخلی پیکسلها در پنلهای OLED مواجه نخواهند شد. مینی LED شباهت زیادی به فناوری بهکاررفته در مانیتور پرچمدار و گرانقیمت Pro Display XDR اپل دارد. Pro Display XDR بهجای داشتن پنلی بزرگ با نور پسزمینه برای پوشش کامل نمایشگر، به تعداد زیادی ناحیهی نوری مجهز است که امکان خاموش و روشن کردن جداگانهی آنها وجود دارد. این نوع فناوری باعث میشود Pro Display XDR بتواند مناطق تاریک موجود در تصاویر را بسیار تاریک نشان دهد؛ زیرا ناحیههای نوری نمایشگر در بخشهای تاریک تصویر خاموش میشوند.
اپل احتمالا روی فناوری خاصی موسوم به میکرو LED برای رقابت با OLED کار میکند
پنلهای OLED کنتراست بسیار رضایتبخشی ارائه میدهند؛ زیرا در این پنلها، امکان خاموش و روشن کردن یکایک پیکسلها بهصورت جداگانه وجود دارد. این یعنی فرایند کم و زیاد کردن روشنایی تصویر در سطحی بسیار عمیق انجام میشود. بااینحال در سالهای اخیر، متوجه شدهایم پنلهای OLED با مشکل سوختگی داخلی پیکسلها مواجه هستند و گاهی اوقات رنگها را بهطور غیرمعمول تغییر میدهند و تولید آنها نیز هزینهبر است. دقیقا بههمیندلیل گوشیهای مجهز به صفحهنمایش OLED گرانتر از گوشیهای LCD هستند.
در همین زمینه، گفته میشود اپل روی نوعی فناوری خاصی با نام میکرو LED برای رقابت با OLED کار میکند. ظاهرا در فناوری میکرو LED اپل نیز، امکان خاموش و روشن کردن جداگانهی یکایک پیکسلها وجود دارد؛ اما مشکلات OLED برای میکرو LED بهوجود نخواهد آمد. فناوری میکرو LED ظاهرا قرار است بسیار پیچیدهتر از مینی LED باشد؛ بنابراین، هنوز چندین سال تا رسیدن آن به مرحلهی تولید انبوه فاصله داریم.
مینگچی کو، از تحلیلگران شناختهشدهی اپل، مدعی شده کوپرتینوییها قصد دارند سال آینده شمار درخورتوجهی از محصولاتشان را به نمایشگر مینی LED مجهز کنند. درحالحاضر، اطلاعی از تاریخ عرضهی آنها نداریم؛ بهویژه به این دلیل که همهگیری ویروس کرونا باعث شده بسیاری از برنامههای شرکتها بههم بخورد.
دیدگاه شما کاربران زومیت دربارهی عرضهی آیپد پرو با نمایشگر مینی LED چیست؟
نظرات