آمار تقلب علمی در ایران صحیح نیست
احمدی عنوان داشته پایگاهی که در گزارش ساینس در خصوص تقلبهای علمی آمار میدهد داوری نمیشود و به صورت کاملاً تحلیلی میزان تقلبات علمی را گزارش میدهد.
وی با بیان این نکته که ما نباید جزء کشورهایی با تقلب علمی بالا باشیم و این موضوع جای تأمل دارد، اظهار داشت:
در این گزارش، هرکسی با هرشرایطی به ارسال مقاله می پردازد؛ به همین دلیل مقالهها مورد ارزیابی دقیق قرار نمی گیرند.
وی با بیان اینکه باید حتماً مجموعه هیأت علمی، دانشجویان و دانشگاهها آموزشهایی در خصوص استانداردهای مقالات ببینند، افزود:
البته ممکن است معیاری در این مقاله برای تقلب وجود داشته باشد که ایرانیها از این موضوع بی اطلاع باشند؛ از این رو مقالهی ایرانی جزء معیارهای تقلبهای علمی قرار میگیرد و این آمار را بالا نشان میدهد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه شاید گاهی به صورت ناخودآگاه و ندانسته استانداردهای مقالات علمی از سوی اساتید رعایت نمیشود، خاطرنشان کرد:
این موضوع باید در کشور فرهنگسازی شود تا بسیاری از مسائل در زمینه تقلبات علمی برطرف شود.
احمدی با بیان اینکه استانداردهای تقلبهای علمی بین المللی است، ابراز کرد:
همچنین باید در صدد باشیم تا قوانینی مشمول قانون تقلب مانند قوانین رانندگی داشته باشیم تا در نهایت عدم آگاهیها در زمینه تقلبهای علمی کمتر شود و همگام با استانداردهای بین المللی در کشور پیش برویم تا این آمارها از کشور منتشر نشود.
وی در پایان مصاحبهی خود با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که چنین آماری از ایران به ثبت برسد، گفت:
اکنون ما در وزارت علوم مجموعه ای از اخلاق پژوهشی و استانداردهای پژوهشی را تهیه کردهایم و به زودی به دانشگاهها ابلاغ میکنیم تا موضوع رعایت استانداردهای علمی در کشور فرهنگسازی شود. در این ابلاغیه، نکاتی که دانشجو و استاد باید در مقالات علمی خود به آن توجه کنند در کنار آییننامهی تخلفات علمی، اعلام شده و به زودی به تمام دانشگاهها ابلاغ خواهد شد.
نظرات