اپلیکیشن های ایرانی در iOS‌ مسدود شدند [به‌روزرسانی]

جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۲
مطالعه 3 دقیقه
محدودیت‌های اعمال شده از سوی اپل باعث شده بسیاری از اپلیکیشن‌های ایرانی روی گوشی‌های آیفون غیرفعال شوند.
تبلیغات

کاربران گوشی‌های iOS از دیروز با اختلال سراسری در اپلکیشین‌های ایرانی مواجه شده‌اند و قادر به استفاده از آن‌ها نیستند. بیانیه‌ی منتشر شده از سوی از برخی اپلیکیشن‌ها نشان می‌دهد دلیل این اختلال محدودیت‌هایی است که به‌تازگی از سوی اپل برای اپلیکیشن‌های ایرانی اعمال شده است.

اپلیکیشن‌هایی مانند آسان‌پرداخت، اسنپ، فون‌پی، سیب‌اپ و سایر اپلیکیشن‌های بانکی و پرداخت ایرانی از دیروز روی گوشی‌های آیفون اپل باز نمی‌شوند و بسیاری از کاربران قادر به انجام کارهای روزمره‌ی خود نیستند.

iphone

هنگام باز کردن اپلیکیشن‌های ایرانی روی گوشی‌های آیفون خطایی مانند تصویر بالا ظاهر می‌شود که می‌گوید این اپلیکیشن از سوی اپل تأیید نشده است و تا زمان تأیید شدن آن قادر به استفاده نخواهید بود.

iphone

در این بین بسیاری از اپلیکیشن‌های ایرانی با اعلام بیانیه‌ای به کاربران خود خبر داده‌اند که در حال مذاکره برای رفع این مشکل با اپل هستند. همچنین اعلام کرده‌اند تا زمان رفع این مشکل کاربران می‌توانند از نسخه‌ی وب‌اپلیکیشن این اپلیکیشن‌ها استفاده کرده و از خدمات آن بهره‌مند شوند.

این برای اولین‌بار نیست که اپلیکیشن‌های ایرانی برای iOS دچار مشکل شده‌اند. سال گذشته نیز شماری از اپلیکیشن‌های ایرانی به یکباره از فروشگاه اپ‌استور حذف شدند.

به‌روزرسانی:

جلوگیری اپل از نصب اپلیکیشن‌های متفرقه به‌واسطه پروفایل‌های شرکتی ارتباطی با تحریم‌های آمریکا علیه ایران ندارد. مجوزهای شرکتی برای نصب اپلکیشن در یک سازمان یا ارگان مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای مثال شرکتی قصد دارد با استفاده از اپلیکیشن، فرایند اداری خود را مدیریت کند. با این حساب انتشار اپلیکیشن در استور رسمی اپل منطقی نیست زیرا جامعه مخاطب منحصربه‌فردی دارد. هدف از ارائه پروفایل‌های Enterprise همین مورد است تا شرکت‌های مختلف بتوانند اپلیکیشن‌هایی خاصی را ازطریق وب یا لوکال عرضه کنند.

از سوی دیگر، اپل خود را مسئول حفاظت از حریم شخصی کاربران می‌داند و به همین دلیل انتشار هر اپلیکیشن در استور به‌صورت رسمی، مستلزم گذراندن مراحل مختلفی است که زمان‌بر خواهد بود. با ارائه پروفایل شرکتی این مراحل به صفر می‌رسد. از طرفی دیگر اپل باید از محوریت اپلیکیشن‌های اپ استور برای کاربران دفاع کند و در مقابل انتشار اپلیکیشن‌های کرک شده یا ناقض حریم شخصی جلوگیری کند.

پس از رسوایی گوگل و فیسبوک، اپل تصمیم گرفت سیاست‌های خود را در مقابل نصب اپلیکیشن‌های مختلف ازطریق پروفایل تغییر دهد. بسیاری از شرکت‌های چینی و روسی با انتشار اپلیکیشن‌های کرک شده اکوسیستم اپل را تحت تأثیر قرار داده بودند. با رجوع به بخش توسعه‌دهندگان اپل متوجه می‌شوید که نظارت اپل بر این قسمت به‌مراتب افزایش داشته است تا شاهد انتشار اپلیکیشن‌های ناقض حریم خصوصی یا کرک شده نباشیم.

سال گذشته به‌دلیل تحریم‌های آمریکا، انتشار اپلیکیشن‌های ایرانی که پرداخت درون‌برنامه‌ای بااتصال به درگاه‌های مختلف بانکی ایران را داشته است، دچار محدودیت شد. بسیاری از کسب‌وکارهای داخلی که نیاز به پرداخت داشتند از انتشار اپلیکیشن در اپ استور بازمانده و به سراغ انتشار اپلیکیشن ازطریق پروفایل‌های شرکتی رفتند.

در حال حاضر با افزایش نظارت اپل شاهد این هستیم که آن دسته از پروفایل‌های شرکتی‌ که اپلیکیشن‌های مختلفی را ارائه داده‌اند و خط قرمزهای اپل را رد کرده‌اند، مسدود شده‌اند. بااین‌حال بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی با ارائه نسخه‌ای از اپلیکیشن تحت پروفایلی دیگر، در حال فعالیت بوده اما مسلماً این روش نیز به‌صورت موقت جوابگو خواهد بود.

به نظر می‌رسد تنها روش ارائه اپلیکیشن با خیالی آسوده، انتشار در اپ استور خواهد بود و تمامی راه‌های دیگر کاملاً موقتی است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات