D1-kifpool

اپراتورهای اینترنتی، زیر تیغ قطع شدن اینترنت

پنج‌شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳
مطالعه 6 دقیقه
احتمالا اپراتور‌های مخابراتی و سرویس‌دهنده‌های اینترنت بیشترین زیان را از اختلال اینترنت متحمل می‌شوند و شاید اثرات این زیان در بلندمدت به‌صورت دومینو وار در بازار خودنمایی کند.
تبلیغات
D4-mci

قطع شدن اینترنت طی قریب به یک هفته‌ی اخیر باعث شده تا بسیاری از کسب‌وکارها از ضرردهی خود بگویند؛ بر کسی پوشیده نیست که اینترنت تفاوت عمده‌ای با ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته کرده و دیگر نمی‌توان آن را یک کانال ارتباطی لوکس یا صرفا برای سرگرمی تصور کرد. بسیاری از کسب‌و‌کارها بسته به نوع فعالیت‌ خود از اینترنت در راستای بهره‌وری بیشتر بهره می‌برند، به‌طوری‌که حتی برخی از کسب‌وکارها بدون اینترنت فلج شده و دیگر قادر به ادامه‌ی فعالیت نیستند. انواع فروشگاه‌های اینترنتی فعال مطرح یا فروشندگان کالا در شبکه‌های اجتماعی، ارائه‌کنندگان انواع سرویس‌های خدماتی، آژانس‌های مسافرتی، دانشجویان و افرادی که به‌صورت دورکاری فعالیت می‌کنند، در کنار دیگر کاربران تجاری اینترنت از ضرر گسترده طی روزهای اخیر خبر داده‌اند، اما وضعیت برای فراهم‌کنندگان این بستر چگونه است؟ اپراتور‌های مخابراتی و اینترنتی طی دو دهه‌ی اخیر با پیشرفت تکنولوژی ارتباطی بزرگ‌تر شده و امروز جزو بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور هستند. به جرات می‌توان ادعا کرد که اپراتور‌های اینترنتی در صف اول شرکت‌هایی قرار دارند که از این اختلال بزرگ‌ترین ضربه را متحمل می‌شوند. در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم که قطعی اینترنت چگونه می‌تواند شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی را تضعیف کرده و در نهایت منجر به ضربه‌دیدن سایر کسب‌وکار نیز بشود.

اینترنت

همان‌طور که می‌دانید، شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنتی، در سال‌های گذشته باتوجه به گسترش نفوذ اینترنت در کشور و افزایش دامنه‌ی خدمات‌رسانی در جغرافیای پهناور ایران، تبدیل به کسب‌وکارهای بزرگی شده‌اند، به‌طوری‌که حتی شماری از این شرکت‌ها موفق به ورود به بازار سرمایه شده و از این‌رو خود را همتراز با شرکت‌های بزرگ فعال در سایر حوزه‌ها قرار داده‌اند. آسیاتک، شاتل، های‌وب، پارس‌آنلاین و مبین‌نت تنها چند شرکت از مجموعه‌ی چند ده شرکت فعال در حوزه‌ی ارائه‌ی خدمات اینترنتی هستند که مجموع شاغلین در این شرکت‌ها به چندین هزار نفر می‌رسد. در این بین نباید دو اپراتور بزرگ کشور یعنی همراه‌اول و ایرانسل را از یاد ببریم که در کنار رایتل و به لطف افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور موفق شده‌اند تا درآمدهای هزار میلیارد تومانی را عاید سهام‌داران خود کنند. بنابر گزارش مالی همراه‌اول، این شرکت موفق شده تا فقط در سال ۱۳۹۷ سود خالص ۳٫۴۰۰ میلیارد تومانی را به دست بیاورد. از سوی دیگر سود ایرانسل از بازار ایران در سال ۹۶ برابر با ۴٫۵۰۰ میلیارد تومان بود. اما چرا این اعداد مهم هستند؟ 

بر کسی پوشیده نیست که ایرانسل و همراه اول بخش بزرگی از درآمد خود را از طریق فروش دیتا به دست آورده‌اند. مصرف بیش از ۴ هزار ترابایت دیتا توسط کاربران ایرانسل در روز در کنار مصرف ۳٫۵۰۰ ترابایت دیتا توسط همراه‌اولی‌ها در هر روز طی سال ۱۳۹۷ تنها گویای بخشی از مصرف دیتا در کشور است؛ حال اگر میزان مصرف دیتا توسط سایر اپراتور‌های اینترنت ثابت را نیز به این ارقام اضافه کنیم، به گردش مالی بزرگ در این حوزه پی می‌بریم. اما اختلال روزهای اخیر چه تأثیری روی مصرف دیتا داشته است؟ طی تماسی که با شماری از اپراتور‌های اینترنتی داشتیم، بسیاری به کاهش چشمگیر مصرف دیتا در روزهای اخیر صحه گذاشته و اعلام کردند که در صورت تداوم اختلال، بازگشت به روزهایی که اتصال اینترنت برقرار بود، دور از ذهن است. به‌طور‌حتم ناکارآمد بودن زیرساخت‌های داخلی برای جلب نظر مخاطبان به‌منظور مصرف دیتا باعث شده تا بخش بزرگی از کاربران عطای استفاده از سرویس‌های موجود داخلی را به لقای آن بخشیده و چشم‌انتظار بازگشت اینترنت باشند. شرکت‌های اینترنتی نیز با صحه‌گذاشتن به این موضوع، بازگشت به آمارهای هفته‌های گذشته را بسیار سخت می‌خوانند. اما کاهش مصرف دیتا چه تبعاتی برای شرکت‌ها دارد؟

اینترنت

در درجه‌ی اول باید به تعیین تکلیف سرویس‌های کنونی پرداخت. باتوجه به اینکه بسیاری از کاربران هزینه‌ی بسته‌هایی را پرداخته‌اند که باید از طریق آن به شبکه‌ی جهانی متصل شوند، باید دید که شرکت‌ها این موضوع را چگونه مدیریت می‌کنند؟ آیا شرکت‌ها باید برای جبران روزهایی که ارتباط قطع بوده، طول مدت قرارداد کاربران را اضافه کنند؟ در صورت استمرار قطع بودن اینترنت، آیا کاربران می‌توانند هزینه‌ی پرداخت‌شده را باز پس گیرند یا خیر؟ جبران قطعی اینترنت و بازگرداندن هزینه در صورت استمرار این شرایط از سوی اپراتور‌های اینترنتی امری بعید به‌نظر می‌رسد، چراکه به‌زعم فعالان این حوزه، مصرف دیتا برای سرویس‌ها و سایت‌های داخلی یا خارجی از سوی مخاطبان ارتباطی به این شرکت‌ها نداشته و شبکه‌ی داخلی از طریق ارتباط این شرکت‌ها برقرار است؛ ضمنا این شرکت‌ها دخالتی در قطع ارتباط اینترنت بین‌الملل نداشته‌اند؛ البته مدیران یک شرکت ارتباطی که نخواستند نامشان فاش شود، در گفت‌وگو با زومیت به این نکته اشاره کردند که احتمالا شرکت‌ها برای جبران خسارت واردشده، طرح‌هایی را برای کاربران ارائه کنند. 

نکته‌ی دیگری که بسیاری از کاربران زومیت به آن اشاره داشتند، ثبت ترافیک بین‌الملل برای شماری از کاربران در روزهایی هست که ارتباط اینترنت بین‌الملل قطع بوده است. در این راستا برخی از اپراتور‌های اینترنتی این موضوع را مستلزم بررسی بیشتر خواندند که باید در روزهای آینده به بررسی آن بپردازند.

به‌طور حتم، اولین اثر اختلال در طولانی‌مدت را باید کاهش درآمد این شرکت‌ها بدانیم که نتیجه‌ی آن سیاست‌های انقباضی برای کاهش هزینه خواهد بود که یکی از راهکارهای آن، تعدیل نیرو است. این موضوع برای اپراتورهای ارائه‌دهنده‌ی اینترنت ثابت دشوارتر است، چراکه این شرکت‌ها در سال‌های اخیر به‌دلیل رشد اینترنت موبایل و بی‌سیم و همچنین ناکارآمد بودن زیرساخت اینترنت مبتنی بر فیبر، تحت فشار بوده و قطعا کاهش ملموس مصرف دیتا و ریزش کاربران می‌تواند این کسب‌وکارها را به ورطه‌ی سقوط بکشاند.

اپراتور‌های موبایل که نزدیک به نیمی از مصرف دیتای روزانه را به خود اختصاص داده‌اند نیز از این کاهش مصرف بی‌نصیب نخواهند ماند. کاهش مصرف دیتا و به‌تبع آن کاهش درآمد این شرکت‌ها علاوه بر اینکه خود این کسب‌وکارها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به‌صورت زنجیر‌وار سایر کسب‌وکارها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. اپراتور‌های موبایل که دو بازیگر اصلی آن ایرانسل و همراه‌اول هستند، در سال‌های گذشته به‌دلیل کثرت منابع مالی ناشی از فروش خدمات، خود در قالب یک سرمایه‌گذار عمل کرده‌ و منابع مالی متعددی را روانه‌ی کسب‌وکارهای نوپا کرده‌اند.

اینترنت

اسنپ از جمله‌ی کسب‌وکارهای نوپایی است که ایرانسل به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذارهای بزرگ آن شناخته می‌شود. البته چنین سرمایه‌گذاری‌های کلانی فقط توسط ایرانسل انجام نمی‌شود، بلکه همراه اول نیز سال گذشته در اولین سرمایه‌گذاری خود از طریق حرکت اول، ۶ میلیون دلار در مجموعه‌ی آچاره و اوبار سرمایه‌گذاری کرد. حال در صورت استمرار قطعی اینترنت، می‌توان پیش‌بینی کرد که مصرف دیتا در سطح بسیار پایینی باقی مانده و درنتیجه درآمدزایی اپراتور‌های اینترنتی بسیار کاهش خواهد یافت؛ این موضوع نه‌تنها اثرات زیان‌باری برای خود این کسب‌وکارها به‌همراه داشته، بلکه به‌صورت دومینو وار سایر کسب‌وکارهای وابسته را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

از سوی دیگر باید به سرمایه‌گذاری اپراتور‌ها برای خرید تجهیزاتی توجه کنیم که باتوجه به تحریم‌ها، هزینه‌های مضاعفی را روی دست آن‌ها گذاشته است. حال در چنین شرایطی که دسترسی به اینترنت جهانی با اختلال رو‌به‌رو شده و شبکه‌ی داخلی نیز پتانسیل لازم برای جلب نظر کاربران را ندارد، این سرمایه‌گذاری گسترده برای خرید و توسعه‌ی تجهیزات عملا کاربردی نخواهد داشت.

در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که ضربه‌ی واردشده به اپراتور‌های مخابراتی تنها بخشی از زیانی است که در شرایط تحریم بر پیکره‌ی کسب‌وکارها وارد می‌شود و می‌تواند بخش خصوصی فعال در این حوزه را از پا درآورد. 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین کنترلر برای بازی برای کامپیوتر
بهترین دسته بازی برای کامپیوتر [دی ۱۴۰۳]

اگر ترجیح می‌دهید برای بازی روی کامپیوتر، به‌جای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.

57
2 روز پیش
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

13
یک روز پیش
اپلیکیشن Edits متا
اینستاگرام اپلیکیشن ویرایش و تدوین ویدیوی Edits را برای رقابت با کپ‌کات معرفی کرد

ظاهراً متا قبل‌ از ممنوعیت بایت‌دنس و کپ‌کات در آمریکا دست به‌ کار شده است تا اپلیکیشن ویرایش ویدیو جدید خود را جایگزین آن کند.

21
یک روز پیش
برنامه پی دی اف ساز برای آیفون
۱۰ برنامه پی دی اف ساز برای آیفون، رایگان و کاربردی

با بهترین برنامه‌ پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربه‌ای حرفه‌ای و سریع در انتظار شماست.

1
2 روز پیش
جن سون هوانگ / Jensen Huang / مدیرعامل انویدیا درحال سخنرانی با لباس مشکی
ضیافت تریلیون‌دلاری؛ مدیرعامل انویدیا بزرگان صنعت نیمه‌هادی تایوان را به‌ صرف ناهار دعوت کرد

مدیرعامل انویدیا با سفر به تایوان، میزبان ضیافتی باشکوه برای بیش از ۳۵ مدیرعامل و رهبر صنعت نیمه‌هادی این کشور بود.

18
2 روز پیش
اپلیکیشن جعلی کریپتو
شرایط باز شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی اعلام شد

بانک مرکزی در نامه‌ای کارگزاری‌های رمزارزی را موظف کرد که ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند تا درگاه‌های پرداختشان باز شود.

27
2 روز پیش
آیفون ۱۶ در برابر آیفون ۱۳
اکنون همه گوشی‌های آیفون رجیستر می‌شوند

طبق مصوبه‌ی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشی‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.

93
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-bmsd
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
کاور ویدئو بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
00:11:42
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت / Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi 13 Lite
مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت
00:12:33
کاور ویدئو آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
00:05:10
کاور ویدئو بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
00:09:35
کاور ویدئو بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی / MSI Optix MAG321QR-QD Review
بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی
00:06:39
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از61,850,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,600,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از96,420,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از9,250,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات