زمان پرتاب ماهواره بعدی ایران خرداد ۱۳۹۹ خواهد بود

یک‌شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷
مطالعه 3 دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد ماهواره‌ی ظفر امروز پرتاب می‌شود و زمان پرتاب ماهواره‌ی بعدی ایران نیز خرداد سال آینده خواهد بود.
تبلیغات

نشست خبری پرتاب ماهواره‌ی ظفر صبح امروز در وزارتخانه‌ی ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این نشست، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد ماهواره‌ی ظفر امروز ۲۰ بهمن‌ از سمنان با سرعت ۷،۴۰۰ کیلومتربرساعت در مدار قرار می‌گیرد؛ به‌طوری‌که ماهواره از سمنان تا چابهار را در مدت هشت دقیقه طی می‌کند. او گفت:

برای طراحی و ساخت ماهواره تلاش زیادی شده است. در دو سال گذشته، سه پرتاب ناموفق را تجربه کرده‌ایم: یکی مربوط به وزارت دفاع و دوتای دیگر مربوط به ما بود. ماهواره‌بر سیمرغ امروز تجربه‌ی چهارم خود را طی می‌کند. از ۲۶ متر ارتفاع ماهواره‌بر سیمرغ ۲۱ متر بدنه‌ی اصلی است که وزن کل ماهواره را به ۹۰ کیلومتر می‌رسانند. ماهواره‌بر سیمرغ بخش دوم ماهواره را به مدار ۵۳۰ کیلومتری می‌برد و سرعتش ۷،۴۰۰ کیلومتربرساعت است که از سمنان تا چابهار را در مدت هشت دقیقه طی می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درادامه افزود در ماهواره‌ی پیام، ماهواره ۰/۶ واحد سرعت کم داشت تا در مدار قرار گیرد که ایراد از سیم‌های اتصال بود و به‌دلیل عایق کاری نامناسب سقوط کرد. او گفت:

آزمایش‌های زمین با زمان پرتاب متفاوت است؛ البته سیمرغ قبلی همه‌ی کارکردش در پرتاب ماهواره‌ی پیام به‌خوبی انجام شده بود که سه دقیقه دیتا دریافت کردیم. درواقع، هشت دقیقه‌ی اول پرتاب امروز برای ما پراسترس است. ماهواره‌بر سیمرغ چهار موتور دارد که لحظه‌ی پراسترس زمان استارت ماهواره است.امروز هم ما پرتاب داریم و هم ناسا که امیدواریم هر دو به‌خوبی انجام شود. ماهواره‌ی ظفر و ماهواره‌بر سیمرغ امتحان خود را پس داده‌اند که البته دو مدل دارد: ظفر یک و دو که امروز ظفر یک پرتاب می‌شود. اگر خوب عمل کند، دوونیم سال می‌تواند در مدار بماند و به ذخیره‌ی داده و ارسال آن‌ها بپردازد. مهم‌ترین قسمت ماهواره‌ی سنجشی دوربین آن است که دوربین ماهواره‌ی ظفر دقت ۲۵ متر دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درادامه اضافه کرد پنج ماهواره به‌نام پارس ۱ و ۲ و ناهید ۱ و ۲ و ظفر ۲ سال آینده پرتاب خواهند شد. درواقع در خرداد سال آینده، پرتاب داریم. امروز تجربه‌ی موفقی خواهیم داشت؛ زیرا ۶ ماه ماهواره را آزمایش کردیم. . او درپایان گفت:

همه‌ی ماهواره‌ها مربوط به وزارت دفاع است و هیچ تفکیکی وجود ندارد. اکنون نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان هزینه‌ی ماهواره‌ی ظفر ۱ و ۲ بوده است. همچنین پرتابگرها هم به دستان نخبگان دانشگاهی ساخته شده است.  نخستین عکسی که ماهواره مخابره می‌کند، از سردار سلیمانی است و ۴۰۰ صوت از مردم را منعکس می‌کند. از لحظه‌ی قرارگیری در مدار، سه ایستگاه زمینی و پنج تیم دیگر ماهواره را رصد می‌کنند؛ البته ما همه‌ی تمهیدات را برای اتفاقات احتمالی در نظر گرفته‌ایم و امید زیادی داریم.

ماهواره‌ی مخابراتی ناهید ۱ که قرار است در ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری زمین قرار گیرد، با ماهواره‌بر «ذوالجناح» و با سوخت جامد به فضا ارسال می‌شود. هم‌اکنون کار ساخت این ماهواره و طراحی ماهواره‌بر «ذوالجناح» به اتمام رسیده و پیش‌بینی شده که در خرداد ماه ۹۹ مراحل پرتاب آن طی شود. در این راستا، سازمان فضایی ایران پرتاب ماهواره‌های «پارس ۱ و ۲»، «ظفر ۲» و «ناهید ۲» را نیز برای استقرار در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین در برنامه دارد که قرار است در سال ۹۹ عملیاتی شود.

وزیر ارتباطات همچنین با انتشار توییتی از عملکرد موفقیت‌آمیز موتور «آرش» خبر داد و گفت:

پس از چندبار ناکامی، موتور «آرش» که می‌تواند ماهواره‌ها را از مدار ۵۰۰ کیلومتری تا مدار ۲۱،۰۰۰ کیلومتری انتقال دهد، آزمایش موفق خود را در شرایط خلأ در پژوهشگاه فضایی ایران پشت‌سر گذاشت؛ یک گام مهم دیگر برای رسیدن به مدار ۳۶،۰۰۰ کیلومتری.

براساس گزارش‌های اعلام شده از سوی سازمان فضایی، ماهواره‌ی ظفر ۹۴ ساعت پس از قرار گرفتن در مدار زمین وارد آسمان ایران می‌شود. این ماهواره در ۱۳ ساعت اولیه‌ی قرار گرفتن در مدار به دلیل باز نشدن پنل‌های خورشید ممکن است اکشن عملیاتی نداشته باشد. قرار است درصورت قرار گرفتن موفقیت‌آمیز ماهواره‌ی ظفر یک در مدار، داده‌های آن به صورت رایگان در اختیار کسب‌وکارها قرار بگیرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات