وزیر ارتباطات دلیل سقوط ماهواره ظفر را اعلام کرد

دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۰
مطالعه 2 دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دلیل سقوط ماهواره‌ی ظفر ۱ را نرسیدن سرعت ماهواره‌بر سیمرغ به سرعت ۷،۴۰۰ کیلومتربرساعت برای قرارگرفتن در مدار عنوان کرد.
تبلیغات

روز گذشته، ماهواره‌ی ظفر از پایگاه فضایی امام‌خمینی(ره) در سمنان پرتاب شد. ماهواره‌بر سیمرغ ماهواره‌ی ظفر را با موفقیت به فضا پرتاب کرد؛ اما ماهواره‌بر به سرعت موردنیاز برای تزریق ماهواره در مدار مدنظر نرسید و درنهایت، سقوط کرد.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد ماهواره‌ی ظفر به مدار ۵۴۰ کیلومتری رسید؛ ولی ازآنجاکه برای قرارگرفتن ماهواره در مدار نیاز است که به سرعت ۷،۴۰۰ کیلومتربرساعت برسد، ماهواره‌بر به این سرعت لازم نرسید. به‌گفته‌ی وی، در پرتاب ماهواره‌ی ظفر ۱، ماهواره‌بر از ثانیه‌ی ۴۰۰ به‌بعد، دچار افت سرعت شد و سرعتش به بیش از ۶،۵۰۰ کیلومتر‌بر‌ساعت نرسید؛ درنتیجه ماهواره با افت شتاب مواجه شد و درنهایت سقوط کرد.

وزیر ارتباطات درادامه تأکید کرد ماهواره‌ی ظفر در دو نسخه‌ی «ظفر ۱» و «ظفر ۲» طراحی و ساخته شده است و ظفر ۲ خرداد سال آینده پرتاب خواهد شد. او گفت:

در پرتاب ماهواره‌ی «پیام»، دلیل ناموفق‌بودن مدار الکترونیک و در ماهواره‌ی ظفر اشکال از موتور ماهواره‌بر بوده است. این امر موجب شد ماهواره دچار افت سرعت شود و درنتیجه، در مدار قرار نگیرد و در اقیانوس هند سقوط کرد.

وزیر ارتباطات گفته است ماهواره‌ی ظفر در اقیانوس هند سقوط کرده است؛ اما برخی منابع محلی شامگاه یکشنبه (۲۰ بهمن) از شنیدن صدای مهیب در آسمان منطقه‌ی سرجنگل و چاه‌احمد در حومه‌ی زاهدان خبر داده و گفته‌اند پس از شنیدن حداقل هشت صدای مکرر، آسمان منطقه روشن شد. معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان‌و‌بلوچستان در پی شنیده‌شدن این صداها گفت:

منشأ این اتفاق خارج از استان است و در حال بررسی دقیق جزئیات هستیم. در بررسی‌های اولیه، احتمال داده می‌شود صدای شنیده‌شده ناشی از سقوط قطعات جداشده از ماهواره‌ی ظفر باشد. این قطعات در منطقه‌ی فاقد سکنه‌ی حومه‌ی شهرستان زاهدان سقوط کرده است و جای نگرانی برای شهروندان وجود ندارد.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات