D1-kifpool

افزایش ۴برابری سرعت اینترنت با VDSL بدون تغییر تعرفه

دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۷
مطالعه 9 دقیقه
وزیر ارتباطات می‌گوید افزایش چهار برابری سرعت اینترنت خانگی با تبدیل ADSL به VDSL، با افزایش قیمت همراه نیست و تنها افزایش حجم مصرف یا تغییر مودم، منجر به افزایش هزینه‌ی بیشتر برای کاربران می‌شود.
تبلیغات
D4-mci

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش‌تر با انتشار توییتی اعلام کرده بود سرعت اینترنت خانگی حداقل چهار برابر افزایش پیدا خواهد کرد. او همچنین گفته بود عملیات اجرایی ارتقای اینترنت خانگی از ADSL به VDSL در استان تهران و قم آغاز شده است. وزیر ارتباطات در نشست خبری روز اول نمایشگاه الکامپ سال ۹۸ گفته بود که تعرفه‌ی VDSL براساس مصوبه‌ی ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات برنامه‌ریزی می‌شود. همچنین طبق گفته‌ی او در نمایشگاه الکامپ سال گذشته، قیمت سرویس‌ها در این مصوبه براساس سرعت‌ها تنظیم شده است؛ همان‌گونه که قیمت سرویس‌های خانگی امروز دردسترس کاربران قرار دارد، قیمت سرویس‌های سریع‌تر و حرفه‌ای‌تر هم طبق مصوبه‌ی مذکور قابل دسترس خواهد بود و تغییری نخواهد داشت.

وزیر ارتباطات امروز در لایو اینستاگرامی خود توضیحات بیشتری را در مورد اینترنت VDSL ارائه داد. او اعلام کرد که افزایش سرعت اینترنت خانگی به‌معنای افزایش قیمت نیست و هزینه‌ی اضافی (مگر برای هزینه‌ی مودم و ارتقای آن) از مشترک گرفته نمی‌شود. او در توضیح بیشتر این موضوع گفت:

درواقع برای این توسعه پول جدیدی از مشترکان دریافت نمی‌شود و می‌توانند با همان هزینه‌ی ثابتی که پرداخت می‌کنند، از خدمات بهره‌مند شوند. البته ممکن است با توجه به افزایش سرعت، حجم مصرف منصفانه افزایش یابد که به میزان همان استفاده هم، هزینه‌ی کاربر افزایش می‌یابد. بنابراین ارتقای چهار برابری سرعت اینترنت، با قیمت فعلی عرضه می‌شود و هزینه‌ی مازادی ندارد، مگر اینکه مشترک درخواست مودم بدهد که باید هزینه‌اش را پرداخت کند.

وزیر ارتباطات در ادامه اضافه کرد تا شب گذشته، نزدیک به ۳۰ هزار کاربر در قم به سرویس VDSL‌ ارتقا پیدا کردند و سرعتشان حدود پنج برابر شده است. همچنین این کار در تهران نیز از روز گذشته آغاز شده و روزانه ۱۰ هزار مشترک در شرکت‌های مخابرات و شاتل به VDSL ارتقا پیدا می‌کنند؛ سایر شرکت‌ها نیز در حال اقدام هستند تا ظرفیت خوبی را برای افزایش سرعت اینترنت خانگی ایجاد کنند.

از طرفی گفته می‌شد که کاربران برای داشتن اینترنت VDSL باید مودم جداگانه تهیه کنند و با توجه به کم‌آمدن ظرفیت پهنای باند کشور در این روزها، اگر به کاربر پهنای باند بیشتری اختصاص داده شود نیز احتمال دارد که مشکل کنونی سرعت اینترنت حل نشود. همچنین گفته می‌شود برای داشتن اینترنت VDSL، فاصله از مخابرات باید ۱/۵ کیلومتر باشد. آذری‌جهرمی در همین رابطه در برنامه‌ی زنده‌ی اینستاگرامی خود گفت:

اینترنت با چهار برابر سرعت برای تلفن همراه نیست و برای اینترنت خانگی است. اینترنت خانگی عموما روی سیم مسی ارائه می‌شود و به فاصله‌ی منزل کاربران تا مرکز مخابراتی وابسته است. با تکنولوی ADSL، ماکزیم سرعت ممکن از یک خط مسی، ۱۶ مگابیت‌برثانیه است. با تکنولوژی VDSL بدون اینکه تجهیزات سمت مشترک عوض شود، می‌توان تجهیزات را تا نزدیک کاربر با فیبر نوری آورد و از کافوی مخابراتی تا منزل کاربران، ارتباط با سیم مسی برقرار می‌شود.با این کار فاصله به کمتر از ۳۰۰ متر کاهش پیدا می‌کند و قادر خواهیم بود سرعت اینترنت خانگی را تا حداکثر ۷۰ مگابیت‌برثانیه ارتقا دهیم. البته برای دریافت سرعت بالاتر، باید مودم‌ها را عوض کرد. کاربران می‌توانند از همان مودم‌های قدیمی استفاده کنند اما حداکثر سرعت ۲۰ مگ است. در برنامه‌ی توسعه‌ای که داریم، می‌خواهیم طی دو ماه، ۸۵۰ هزار پورت در تهران و قم دایر کنیم. تلاش می‌کنیم طی برنامه‌ریزی‌ها VDSL‌ را به سایر شهرهای کشور هم برسانیم اما چون مشکل اصلی ما روی شبکه‌ی تلفن همراه در شهر تهران و قم بود، توسعه‌ی این دو شهر را در اولویت گذاشتیم.

وزیر ارتباطات در ادامه در مورد کیفیت اینترنت موبایل توضیح داد که طراحی شبکه‌ی تلفن همراه کشور برای همراه اول و ایرانسل روزانه ۷/۵ پتابایت ترافیک را پیش‌بینی کرده بود که این عدد در ۱۸ اسفند سال ۹۸، برای هر اپراتور تلفن همراه به حدود ۶/۸ پتابایت رسید. به گفته‌ی وزیر ارتباطات در این شرایط متوسط سرعت اینترنت نسل چهار موبایل در کشور، می‌توانست حدود ۱۵ مگابیت‌برثانیه باشد، اما هرچه حجم مصرف بالا می‌رفت، سرعت اینترنت نسل چهار نیز کاهش پیدا می‌کرد. او همچنین گفت شب گذشته مصرف ترافیک از ۱۱/۲ پتابایت هم گذشت اما با اقدامات مناسبی از سوی اپراتورها همراه بود. اکنون ظرفیت شبکه‌ی موبایل از متوسط روزانه ۷/۵ پتابایت به ۱۱/۲ پتابایت افزایش پیدا کرده است. او گفت:

ظرفیت شبکه‌ی موبایل از ۱۱ پتابایت عبور کرده است و این یعنی ظرفیتی که برای شبکه‌ی نسل چهار موبایل فراهم شده بود دوباره تکمیل شده است. به دلیل استفاده کلاس‌های مجازی مدارس و دانشگاه‌ها که برای آموزش نیازمند اینترنت هستند، این ظرفیت شبکه افزایش پیدا می‌کند، اما ما منابع فرکانسی را دراختیار نداریم و همه‌ی تلاشمان را برای توسعه‌ی ظرفیت شبکه انجام داده‌ایم. فرکانس‌های لازم اکنون دراختیار صداوسیما است.

پیگیری مجدد برای آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی صداوسیما

وزیر ارتباطات در ادامه، از ارسال گزارشی به رئیس جمهوری برای آزادسازی فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی خبر داد که دراختیار صداوسیما است. وزیر ارتباطات در گزارش خود از رئیس جمهور خواسته است که این موضوع به‌صورت فوری در دستور کار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار بگیرد تا این فرکانس‌ها با همکاری صداوسیما آزاد شوند و به منظور افزایش سرعت، به شبکه‌ی تلفن همراه اختصاص داده شود. سخنگوی دولت نیز طی ویدئوکنفرانس با خبرنگاران اعلام کرد که موضوع آزادسازی فرکانس‌ها در جلسه‌ی آینده ستاد مبارزه با کرونا مورد بحث قرار می‌گیرد.

اما ماجرای فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی که گفته می‌شود دراختیار صداوسیما است چیست؟ به گزارش ایسنا، مسئولان ارتباطی معتقد هستند باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز بهترین گزینه برای کاهش قیمت اینترنت و افزایش کیفیت آن است اما این باندها دراختیار صداوسیما است و وزارت ارتباطات هنوز برای دراختیار گرفتن این باندها به نتیجه نرسیده است.

فرکانس هرچه پایین‌تر باشد، طول موج آن بزرگ‌تر و پوشش و مقاومت آن دربرابر خطا بیشتر است. اپراتورها با استفاده از فرکانس‌های پایین می‌توانند پوشش بیشتر و بهتری ایجاد کنند و شبکه‌های پهن باند را با هزینه‌ی کمتری دراختیار مصرف‌کننده‌ی نهایی قرار دهند. اما هرچقدر به سمت فرکانس‌های بالاتر بروند تعداد دکل‌های بیشتری لازم است و هزینه‌ی پوشش نیز بالاتر می‌رود؛ همچنین با اضافه شدن دکل، فیبرنوری بیشتری برای اتصال به دکل‌ها لازم است. در ایران بخش قابل توجهی از فرکانس پایین در کانال ۶۰۰، ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز دراختیار صداوسیماست. صداوسیما زمانی از این فرکانس برای پخش تلویزیونی استفاده می‌کرد اما اکنون بخش قابل توجهی از آن بدون استفاده مانده است.

اختلاف میان وزارت ارتباطات و صداوسیما درمورد استفاده از این فرکانس‌ها سال‌ها است که ادامه دارد. آذری جهرمی از سال ۹۷ با بازگشایی مجدد پرونده، پیشنهاد استفاده‌ی بهینه از باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ را در لایحه بودجه‌ی سال ۹۸ به مجلس ارائه داد اما با این پیشنهاد موافقت نشد و علت رد آن ورود به حیطه‌ی وظایف و اختیارات سازمان صدا و سیما مطرح شد. وزیر ارتباطات می‌گوید تنها راه افزایش ظرفیت پهنای باند، اضافه کردن فرکانسی است که دراختیار صداوسیما است. به گفته‌ی او اگر فرکانسی که خالی است و صداوسیما نیز از آن استفاده نمی‌کند، دراختیار موبایل قرار بگیرد، هم ارز کمتری از کشور برای خرید تجهیزات مصرف می‌شود و هم مردم نگران کمتری بابت سلامتی خود از آلودگی فرکانسی خواهند داشت. او گفت:

سه سال است در تلاشیم فرکانس‌ها را پس بگیریم. هم در دولت و هم در مجلس گفته‌ایم در باندی دیگر، نیازهای آینده‌ی صداوسیما را تأمین می‌کنیم. نصف درآمد حاصل از واگذاری فرکانس‌ها به اپراتورها را نیز برای توسعه‌ی شبکه‌ی دیجیتال به صداوسیما می‌دهیم اما آن‌ها همراهی نکرده‌اند. ارتقای شبکه بدون فرکانس امکان‌پذیر نیست. امیدوارم برای تأمین نیاز مردم در این شرایط، مدیران صداوسیما ما را همراهی کنند.

رفع فیلترینگ تلگرام، در حوزه‌ی اختیارات من نیست

آذری‌جهرمی در پایان صحبت‌های خود و در پاسخ به درخواست کاربران مبنی بر رفع فیلترینگ تلگرام توضیح داد که رفع فیلتر تلگرام در حوزه‌ی اختیارات او نیست و این موضوع یعنی فیلترینگ تلگرام به شبکه ضربه می‌زند زیرا استفاده از فیلترشکن‌ها باعث شده بخشی از ترافیک ازطریق فیلترشکن‌ها جابه‌جا شود و کار آن‌ها را چند برابر کند. او در مورد پیام‌رسان‌های بومی گفت:

پیام‌رسان‌های داخلی تلاش‌های زیادی کردند و ظرفیت کاربری‌شان رشد قابل توجهی داشته است. برخلاف دفعات قبل که وقتی فشاری به آن‌ها وارد می‌شد با اختلال مواجه می‌شدند، در آزمون کرونا با وجود اینکه بسیاری از آموزش‌های آنلاین روی این پیام‌رسان‌ها انجام می‌شود، خوب کار کرده و خدمات دادند. البته یکی از آن‌ها دچار مشکل فنی و طراحی زیرساخت شد، ما اجازه‌ی قانونی ارائه‌ی تجهیزات به پیام‌رسان‌ها را نداریم اما در حد توانمان به آن‌ها کمک کردیم.

به گفته‌ی وزیر ارتباطات، بخش اعظمی از مشکل پینگ بازی ‌های آنلاین حل شده اما مابقی آن که مربوط به همکاری سایر کشورها برای ارتقای ظرفیت بازی است به دلیل فراگیری ویروس کرونا متوقف مانده و به محض فراهم شدن شرایط، پیگیری می‌شود.

یکی دیگر از نکته‌هایی که وزیر ارتباطات به آن اشاره کرد این بود که پهپادهای پستی برای ارسال بسته‌ها و ضدعفونی کردن خیابان‌ها آمادگی دارند اما تا زمان اخذ مجوز نباید از آن‌ها استفاده شود؛ کارمندان پستی نیز مراحل اخذ مجوز برای استفاده از پهپاد را انجام می‌دهند.

در همین راستا سجاد بنابی، نائب‌رئیس هیات‌مدیره‌ی شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید فناوری VDSL بدون تعویض مودم‌های ADSL، میانگین سرعت را بین ۱/۵ تا دو برابر افزایش می‌دهد که با تعویض مودم تا ۷۰ مگابیت‌برثانیه هم امکان‌پذیر است. فناوری ADSL از سیم مسی تلفن و فناوری VDSL از فیبرنوری برای ارسال اینترنت استفاده می‌کند، بنابراین با جایگزینی VDSL می‌توان سرعت اینترنت را حداکثر تا پنج برابر افزایش داد و این فرایند اکنون در شهرهای تهران و قم در حال انجام است. بنابی در مورد فناوری ADSL گفت:

در این فناوری، اینترنت روی سیم مسی تلفن، از مرکز مخابراتی تا خانه‌ی مشترک با فرکانس بالاتری ارسال می‌شود که سرعت آن بسیار وابسته به مسیر است. ازآنجاکه منازل معمولاً تا یک‌ونیم کیلومتر با مراکز مخابراتی فاصله دارند، این فاصله باعث می‌شود پهنای باندی که مشترک می‌تواند استفاده کند، به‌طور اسمی حداکثر تا ۲۰ مگابیت‌برثانیه و واقعا تا ۱۶ مگابیت‌برثانیه باشد.

بنابی در ادامه گفت سرعت ۱۶ مگ در ADSL برای مشترکانی است فاصله‌شان تا مرکز مخابراتی کمتر از یک کیلومتر باشد؛ اگر فاصله بیشتر از یک کیلومتر باشد، سرعت کمتر می‌شود. اما در تکنولوژی VDSL بین مرکز مخابراتی و کابینتی که حداکثر ۵۰۰ متر با منزل مشترک فاصله دارد، فیبر نوری برقرار است و از کابینت تا منزل، همان سیم مسی است که به دلیل فاصله‌ی کمتر، مشترکان تا ۷۰ مگابیت‌برثانیه سرعت دانلود خواهند داشت.

مقایسه ADSL و VDSL

نائب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین روز گذشته با انتشار تصویر بالا در توییتر خود مقایسه‌ی سرعت اینترنت مشترکین قم را قبل و بعد از نصب VDSL نشان داد. او همچنین توضیح داد که هنوز مودم‌های مشترکین تعویض نشده و با تعویض مودم متوسط سرعت به حدود ۵۰مگابیت خواهد رسید. به گفته‌ی بنابی تنها ۳۳ درصد قمی‌ها درخواست تعویض مودم داده‌اند و مابقی ارتقا سرعت را کافی دانسته‌اند.

به گفته‌ی بنابی پیاده‌سازی فناوری VDSL از شهرهایی شروع شده است که تجهیزات مرکز مخابراتی آماده‌تری داشتند؛ این کار از حدود یک سال پیش در دزفول و مشهد انجام شده و در حال گسترش است. او در مورد هزینه‌های جایگزینی ADSL با VDSL گفت:

جایگزینی ADSL با VDSL هزینه‌ای برای کاربران ندارد. مودم‌های قبلی کاربران هم روی تکنولوژی جدید کار می‌کند و کاربران بدون عوض کردن مودم می‌توانند تا حداکثر پنج برابر سرعت ADSL شان از این امکان استفاده کنند. همان‌طور که در گراف مشاهده می‌شود، نمودار اول روی تکنولوژی ADSL است که با تغییر به VDSL‌ و حتی بدون تعویض مودم، میانگین سرعت ۱/۵ تا دو برابر شده است.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین کنترلر برای بازی برای کامپیوتر
بهترین دسته بازی برای کامپیوتر [دی ۱۴۰۳]

اگر ترجیح می‌دهید برای بازی روی کامپیوتر، به‌جای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.

51
2 روز پیش
پرچم آمریکا و چین و لوگوی تیک تاک
همه‌چیز درباره ممنوعیت تیک‌تاک؛ پایان تلخ برای پلتفرمی محبوب؟

تیک‌تاک متعلق به شرکت چینی بایت‌دنس، از ۳۰ دی در ایالات متحده مسدود شد؛ پشت پرده‌ی ماجرای ممنوعیت تیک‌تاک چیست و به کجا ختم می‌شود؟

213
2 روز پیش
آیفون ۱۶ در برابر آیفون ۱۳
اکنون همه گوشی‌های آیفون رجیستر می‌شوند

طبق مصوبه‌ی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشی‌های آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.

87
2 روز پیش
برنامه پی دی اف ساز برای آیفون
۱۰ برنامه پی دی اف ساز برای آیفون، رایگان و کاربردی

با بهترین برنامه‌ پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربه‌ای حرفه‌ای و سریع در انتظار شماست.

1
2 روز پیش
اپلیکیشن جعلی کریپتو
شرایط باز شدن درگاه‌های پرداخت صرافی‌های رمزارزی اعلام شد

بانک مرکزی در نامه‌ای کارگزاری‌های رمزارزی را موظف کرد که ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند تا درگاه‌های پرداختشان باز شود.

27
2 روز پیش
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

13
17 ساعت پیش
الگوریتم اینستاگرام ۲۰۲۵
آموزش صفر تا صد الگوریتم اینستاگرام؛ نکات برنده برای سال ۲۰۲۵

الگوریتم اینستاگرام در سال ۲۰۲۵ چطور کار می‌کند؟ اگر می‌خواهید بیشتر دیده شوید، زمانش رسیده است که رازهای الگوريتم جديد اينستاگرام را یاد بگیرید.

19
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
کاور ویدئو بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
00:11:42
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت / Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi 13 Lite
مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت
00:12:33
کاور ویدئو آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
00:05:10
کاور ویدئو بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
00:09:35
کاور ویدئو بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی / MSI Optix MAG321QR-QD Review
بررسی مانیتور Optix MAG321QR-QD ام اس آی
00:06:39
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از61,400,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از103,700,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از96,900,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از9,250,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات