دبیر شورای عالی فضای مجازی: کاربران اینترنت ماهواره ای در ایران باید مجوز کسب کنند

یک‌شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
مطالعه 3 دقیقه
مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهواره‌ای کارگروه‌هایی تشکیل داده است تا حکمرانی فضای مجازی کشور دچار خدشه نشود.
تبلیغات

یک سال پیش، استارلینک خبر از راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای با پوشش جهانی و سرعت بالا داد؛ همین موضوع باعث شد توجه افراد زیادی در جهان به این ماجرا جلب شود. تقریبا ۳ میلیارد نفر (حدود ۴۰ درصد جمعیت دنیا) از دسترسی به اینترنت محروم‌اند و از ۴٫۵ میلیارد نفر مشترک فعلی، بسیاری دسترسی به اینترنت پرسرعت، ارزان و باکیفیت ندارند.

در همین رابطه، دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد که باید تدابیر و مقرراتی برای استفاده‌ی کاربران از اینترنت ماهواره‌ای تدوین شود. به گزارش مهر، ابوالحسن فیروزآبادی اعلام کرد: «علاوه بر حوزه‌ی مقررات‌گذاری، برای آنکه حکمرانی فضای مجازی کشور دچار خدشه نشود، باید اقداماتی صورت گیرد. یک سلسه تدابیری را در مرکز ملی فضای مجازی در نظر گرفته‌ایم که از مهم‌ترین این تدابیر، تقویت شبکه اینترنت ثابت کشور است.»

فیروزآبادی: عدم توسعه اینترنت ثابت، امنیت فضای مجازی کشور را در خطر می‌اندازد

به ‌گفته‌ی فیروزآبادی، باید در حوزه‌ی بین‌المللی هم اقداماتی صورت بگیرد تا بحث حاکمیت سرزمینی ایران رعایت شود؛ بدین منظور، کارگروه‌های متعددی در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده که ظرفیت قابل توجهی برای رسیدگی به این موضوع اختصاص داده است. وی همچنین از تدوین مقرراتی برای شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات منظومه‌های ماهواره‌ای خبر داد و گفت: «کسانی که می‌خواهند در کشور ازطریق این شبکه‌های دسترسی فعالیت کنند هم حتماً باید اخذ مجوز کنند.»

فیروزآبادی خاطرنشان می‌کند که شبکه ثابت اینترنت کشور دچار نقص است و پاسخگو نیست؛ به همین علت، بار بسیار سنگینی به شبکه موبایل کشور وارد شده و تنها راه‌ حل آن است که شبکه اینترنت ثابت توسعه پیدا کند.

بنا به گفته‌ی دبیر شورای عالی فضای مجازی، آمدن منظومه‌های ماهواره‌ای ممکن است به یک‌باره، شبکه ملی اطلاعات را به‌طور کلی زیر سؤال ببرد و اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر، ارزان‌تر و با سرعت و تنوع بیشتر ارائه بدهد، عملاً تحت‌الشعاع شبکه‌های جهانی اینترنت ماهواره‌ای قرار می‌گیرد که «عمدتاً هم آمریکایی هستند.»

فیروزآبادی در خصوص شبکه ثابت اینترنت تصریح کرد: «متأسفانه شبکه‌ی ثابت اینترنت در سال‌های گذشته به ‌دلیل نامناسب بودن مدل درآمدی و دلایل دیگر، توسعه‌ی مناسب پیدا نکرده و وزارت ارتباطات در این رابطه کوتاهی دارد و مقصر است.»‌ وی همچنین به شبه انحصار مخابرات دربرابر شرکت‌های FCP اشاره می‌کند که در بخش‌هایی از ساختار شبکه مانند کابل دیده می‌شود. فیروزآبادی تأکید می‌کند که این انحصار باید شکسته شود یا مخابرات ایران بپذیرد که با سرعت کافی، سرویس‌های لازم را ارائه بدهد.

به همین دلیل، مرکز ملی فضای مجازی در حال مذاکره با شرکت مخابرات ایران، وزارت ارتباطات و سهام‌داران اصلی مخابرات است تا سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه‌ی توسعه اینترنت ثابت انجام شود. فیروزآبادی می‌گوید: «آن‌ها هم به‌صورت ابتدایی و پایه‌ای پذیرفته‌اند این سرمایه‌گذاری باید انجام شود. اما متأسفانه در این حوزه با تأخیر مواجه هستیم. ما معتقدیم که باید در اسرع وقت این سرمایه‌گذاری صورت گیرد و شبکه‌ی دسترسی کشور توسعه پیدا کند.»

البته دبیر شورای عالی فضای مجازی اشاره می‌کند که توسعه‌ی شبکه موبایل نیز باید در دستور کار باشد تا خدمات متنوع، ارزان‌تر و مناسب‌تری در اختیار کاربران قرار بگیرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات