D1-lg

فروش اینترنتی دارو؛ مرهم یا معضلی جدید؟

سه‌شنبه ۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
مطالعه 8 دقیقه
اجبار داروخانه‌ها به قطع همکاری با اسنپ‌دکتر در فروش دارو باعث شد تا نگاهی دقیق‌تر به وضعیت فروش اینترنتی دارو در کشورمان بیندازیم و دغدغه‌ها و خواسته‌های نهادهای درگیر را بشنویم.
تبلیغات
D4-mci

فروش اینترنتی دارو در ایران هنوز کلافی درهم‌تنیده‌ است و جایگاه خود را پیدا نکرده. در آغاز این روال، مردم نگران یا فعالان حوزه دارو و پزشکی معترض فروش دارو در فضای مجازی بودند. با افزایش کسب‌وکارهای فعال در این حوزه و جلب نظر فعالان عرصه سلامت و بهداشتی، نوبت به واکنش جدی نهادهای نظارتی و سیاست‌گذار رسید؛ نهادهایی که اعلام می‌کنند فروش دارو از طریق اینترنت همراه با مخاطرات و تبعات فراوانی است.

نهادهای سیاست‌گذار تاکنون دست به اقدامات سلبی و برخوردهای شدیدی با استارتاپ‌های این حوزه زده‌اند. ازجمله استارتاپ‌هایی که تاکنون با برخورد وزارت بهداشت مواجه شده‌اند، می‌توان به مادران، آزمایش آنلاین، پذیرش ۲۴، اسنپ دکتر و دیجی‌کالا اشاره کرد. به‌تازگی «انجمن داروسازان ایران» نیز همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های سلامت دیجیتال برای فروش دارو را منع کرده است.

در نامه‌ی این انجمن، به‌صراحت از منع فعالیت داروخانه‌ها با اسنپ دکتر سخن گفته شده است. در این نامه می‌خوانیم:

همان‌گونه که استحضار دارید براساس آئین‌نامه و ضوابط وزارت بهداشت، فروش هرگونه دارو (نسخه‌ای یا بدون نسخه) ازطریق اینترنت ممنوع است.اخیرا مشاهده شده که بعضی از داروخانه‌ها با مجموعه اسنپ برای فروش دارو همکاری می‌کنند.با توجه به غیر قانونی بودن این کار و تبعات بی‌شماری که برای مردم و داروخانه‌ها به‌همراه دارد، خواهشمند است نسبت به شناسایی داروخانه‌های متخلف و معرفی آن‌ها به کمیسیون‌های ماده ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی مربوطه و اطلاع‌رسانی به این دبیرخانه اقدام فرمایید.

به‌دنبال انتشار نامه انجمن داروسازان، سهمیه داروهای داروخانه‌های همکار با اسنپ‌دکتر قطع یا کم شده است

این نامه در شرایطی منتشر شده که گفته می‌شود «۶۰ درصد داروخانه‌های کشور درحال ورشکستگی هستند» و به اذعان این داروخانه‌ها، فروش اینترنتی اقلام دارویی بدون نسخه با واسطه‌گری پلتفرم‌ها، باعث افزایش سود و درآمدشان شده بود. درواقع، شیوع کرونا موجب شد رجوع به داروخانه‌ها به‌دلیل ترس از ابتلا به عفونت در فضاهای درمانی و بهداشتی به‌شدت کاهش یابد. این موضوع تأثیر چشمگیری بر فروش آن‌ها گذاشت که تنها مربوط به فروش اقلام آرایشی و بهداشتی نمی‌شد بلکه افراد دارای بیماری زمینه‌ای و بیماری‌های مزمن نیز در این مدت، از پیگیری روند درمان خود و مراجعه به داروخانه‌ها عقب‌نشینی کردند.

عواملی همچون درگیر شدن کارکنان داروخانه‌ها با ویروس کووید ۱۹ نیز موجب شد تا صاحبان این مراکز از آنلاین شدن خدمات‌شان استقبال کنند و نگرش مثبتی در این خصوص داشته باشند. حال آنکه داروخانه‌ها به اتهام همکاری با اسنپ‌دکتر در فروش اینترنتی دارو تحت فشار شدیدی از سمت وزارت بهداشت قرار گرفته‌اند و سهمیه داروهای خاص آن‌ها به‌طور کامل قطع، سهمیه داروهای عمومی‌شان کم و پرداخت‌های بیمه‌ای آن‌ها غیرفعال شده است.

با این حال و با وجود منع فروش اینترنتی دارو، شاهد برخوردهای شدید در فروش غیر مجاز و حضوری دارو نیستیم؛ حال آنکه پلتفرم‌های آنلاین به‌جای فروش مستقیم دارو، با نظارت مسئولان فنی داروخانه‌ها اقلام را به دست مشتری می‌رسانند. در زومیت به همین خاطر، با نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت‌وگویی انجام داده‌ایم. علی فاطمی تأکید می‌کند که حساسیت‌های فروش اقلام دارویی و ضوابط موجود در این حوزه، به‌صراحت، واسطه‌گری برای فروش دارو را ممنوع کرده است.

فاطمی: حتی خود داروخانه هم حق ندارد مستقیما دارو را به‌صورت اینترنتی بفروشد

طبق گفته‌ی فاطمی، ضوابط فروش اینترنتی دارو ازطریق داروخانه‌ها در شهریور ۹۷ توسط سازمان غذا و دارو نوشته شده؛ در این ضوابط صراحتا اعلام شده «از پنج گروه کالایی که داروخانه‌ها به فروش می‌رسانند، شامل دارو، فرآورده‌های گیاهی و طبیعی، مکمل‌های غذایی، لوازم پزشکی و محصولات بهداشتی و آرایشی، تنها دارو قابل عرضه به‌صورت اینترنتی نیست.» فاطمی نتیجه‌گیری می‌کند که تشویق کردن داروخانه‌ها به فروش دارو در پلتفرم‌های آنلاین، از بنیاد، کاری غیر قانونی و اشتباه است.

نایب رئیس انجمن داروسازان در پاسخ به اینکه «چرا واسطه‌گری برای فروش دارو درحالی‌که تمام کار فنی ازسوی داروخانه انجام می‌گیرد، ایراد دارد؟» به خبرنگار زومیت می‌گوید:

داروخانه حتی بدون واسطه هم حق فروش اینترنتی دارو ندارد. دارو کالای معمولی نیست؛ همان‌طور که می‌بینید، تنها فروشگاهی که مسئول فنی برای فروش کالایش دارد، داروخانه است. چرا اسنپ و پلتفرم‌های دیگر اصرار دارند که دارو کالای معمولی است و راحت می‌توان مثل پیتزا آن را در اسنپ باکس انداخت و به مردم تحویل داد؟ فقط داروخانه یک دکتر داروساز به‌عنوان مسئول فنی دارد تا فرایند عرضه دارو به بیمار را طبق ضوابط انجام دهد.

فاطمی اضافه می‌کند که مسئول فنی داروخانه به‌ نوعی وکیل بیمار محسوب می‌شود درحالی‌که پیک موتوری نمی‌تواند چنین نقشی را ایفا کند. او همچنین به مخاطرات احتمالی که در مسیر رساندن دارو به مشتری ممکن است پیش بیاید اشاره می‌کند و می‌گوید: «معلوم نیست پیک موتوری دارو را کجا ببرد؛ آیا در مسیر، دارو با چیزی عوض می‌شود یا نه. این‌ها مسائل مهمی است و به همین دلیل، فروش اینترنتی دارو، چه با واسطه یا بدون واسطه ممنوع است.»

کپی لینک

فروش اینترنتی مکمل و تقویتی هم ممنوع!

اما ممنوعیت فروش اینترنتی اقلام دارویی به دارو محدود نمی‌شود و فروش مکمل و قرص تقویتی هم طبق قوانین، ازطریق پلتفرم‌های واسطه ممنوع است. درواقع تنها داروخانه‌هایی که طبق ضوابط سازمان غذا و دارو مجوز فروش اینترنتی را دریافت کرده‌اند، می‌توانند اقدام به فروش این اقلام کنند. نایب رئیس انجمن داروسازان به زومیت می‌گوید، طبق ضوابط فروش اینترنتی محصولات آرایشی و بهداشتی ازطریق پلتفرم‌های اینترنتی هیچ منعی ندارد اما مکمل و فرآورده‌های طبیعی را تنها داروخانه می‌تواند عرضه کند.

شما در فروشگاه مواد غذایی هیچ‌گاه مکمل غذایی و ورزشی و ویتامین پیدا نمی‌کنید چون طبق مقررات موجود، فروش توسط واسطه ممنوع است و باید مستقیم ازطریق داروخانه صورت بگیرد.

فاطمی: معلوم نیست پیک اسنپ‌دکتر، دارو را در مسیر خود عوض کند یا نه!

فاطمی درخصوص اقداماتی که باید برای تغییر قوانین موجود صورت بگیرد، می‌گوید: «این ضوابط کشور ماست، اگر کسی بخواهد ضوابط و قوانین را عوض کند، باید از مسیرش پیش برود و اول قانون اصلاح شود و بعد بتوان کاری کرد؛ نه اینکه بگوید ما اول کار را انجام می‌دهیم و قانون پشت سر ما بیاید.» وی می‌گوید پیش از این هم اسنپ در این خصوص پرس‌وجو کرده و به آن‌ها اعلام آمادگی شد تا تعامل با نهادهای تصمیم‌گیر این حوزه را آغاز کند اما تعامل خوبی شکل نگرفته است.

به‌گفته‌ی فاطمی، در ایران قانون و مقررات امور پزشکی، خوردنی و آشامیدنی مصوب مجلس شورای اسلامی وجود دارد که سال ۱۱۳۴ نوشته و در سال ۷۹ یک اصلاحیه به ماده ۲۰ آن اضافه شده است؛ طبق این اصلاحیه، مثلثی متشکل از وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی و انجمن داروسازان ایران، سه ضلع تصمیم‌گیری در حوزه توزیع و فروش دارو هستند و درصورت نیاز به اصلاح قانون فروش دارو، باید با این سه نهاد تعامل صورت بگیرد.

کپی لینک

راهکار چیست؟

گلرخ داوران، بنیان‌گذار اسنپ‌دکتر می‌گوید باوجود پیگیری‌های این شرکت و تلاش برای ایجاد تعاملی با سازمان‌های مربوطه، تاکنون پاسخ مناسبی به آن‌ها داده نشده است. داوران با اشاره به اینکه از نگرانی‌های جدی و حرفه‌ای و مسائل اخلاقی فروش اینترنتی اقلام دارویی باخبر و به آن واقف است؛ به خبرنگار زومیت می‌گوید تمایل زیادی ازسوی آن‌ها برای صحبت درخصوص جزییات این مسائل و ارائه‌ی مکانیزم‌هایی برای حل مشکل وجود دارد. داوران می‌گوید:

در اسنپ‌دکتر فروش دارو را به صورت انتخابی نداریم و بیشتر سفارش‌ها درصورت ارائه‌ی نسخه پزشک ثبت می‌شود. همین درخواست‌ها هم توسط مسئول فنی داروخانه بررسی و با صلاح‌دید او برای مشتری ارسال می‌شود. با شروع این خدمت، فشارهای زیادی ازسوی سازمان غذا و دارو و انجمن‌های داروسازان در سراسر کشور به ما وارد شد. ما برای رفع مشکل ابراز تمایل کردیم اما تابه‌حال موفق نشدیم تعاملی را شکل بدهیم. البته شکل گرفتن تعامل هم چیزی نیست که یک‌شبه اتفاق بیفتد اما فکر می‌کنم به‌زودی این تعامل شکل می‌گیرد و به نتایج خوبی در این زمینه می‌رسیم.
گلرخ داوران، بنیان گذار اسنپ دکتر

داوران با اشاره به اینکه استارتاپ‌ها به‌دلیل نوآور بودن راهکارهای‌شان، معمولا منتظر قانون نمی‌مانند؛ می‌گوید بسیاری از نوآوری‌ها در سطح دنیا توسط استارتاپ‌های خیلی سریع به نتیجه می‌رسد و هم‌اکنون هم می‌بینیم با اینکه موارد زیادی در حوزه سلامت دیجیتال برای چند سال در وزارت بهداشت و وزارت فناوری اطلاعات به بحث و بررسی گذاشته می‌شود اما هیچ نتیجه‌ای گرفته نمی‌شود. داوران اضافه می‌کند که درصورت هماهنگی بیشتر بخش خصوصی و دولتی باهم و مثبت‌نگری حاکمیت، می‌توان مشکلات بسیاری را با توانمندی بخش خصوصی به‌راحتی حل کرد. او اضافه می‌کند:

اگر با دید استارتاپی به خیلی از مسائل نگاه کنیم و کارها را زودتر پیش ببریم و بعد اشکالاتش را رفع کنیم، می‌توان راه‌حل‌های سریع‌تر برای مشکلات پیدا کرد.

گلرخ داوران: در خرید آنلاین دارو مشکلات خرید آفلاین ساده‌تر حل می‌شوند و کاهش می‌یابند

داوران در پاسخ به اینکه «موانع و دغدغه‌های رگولاتور حوزه سلامت در این مسئله چیست؟» به زومیت می‌گوید که بیشتر دغدغه‌های نظارتی، دقیقا همان مواردی است که در حالت حضوری هم ممکن است رخ بدهد. ازجمله‌ی این موارد باید به عرضه‌ی داروی تاریخ مصرف گذشته یا ثبت نشده توسط سازمان غذا و دارو، و قیمت‌گذاری غیر دقیق و شفاف داروها اشاره کرد. بااین‌حال داوران تأکید می‌کند که در تمام این موارد در حالت عادی (آفلاین) نظارت صورت نمی‌گیرد اما وقتی به‌سمت آنلاین برود، شفافیت بیشتری درخصوص آن شکل می‌گیرد. به‌علاوه به‌دلیل ثبت تمام موارد به‌شکل آنلاین، مشتری اطلاعات بیشتری از مشکل را متوجه می‌شود و می‌تواند مشکل و شکایتش را بهتر پیش ببرد.

داوران همچنین با اشاره به خطرات احتمالی در زمان انتقال دارو توسط پیک می‌گوید، این خطرات با پیش‌بینی مکانیزم‌هایی، قابل پیشگیری و حل است و اساسا مشکل غیر قابل حلی در این زمینه وجود ندارد.

کپی لینک

کلام آخر

شیوع کرونا دوره‌ای را آغاز کرد که تغییرات گسترده‌اش نه‌تنها امروز و فردا، بلکه در سال‌های آینده هم به چشم خواهد آمد. حرکت فزاینده به‌سمت آنلاین شدن هر خدمت ممکن و اجتناب کردن از انجام امور ضروری به‌دلیل اضطراب‌های ناشی از بیماری باعث شده تا کرونا تا سال‌ها وضعیت جوامع را زیر و رو کند. حال با توجه به ضرورت غیر قابل انکار دریافت خدمات مربوط به سلامت افراد و بهبود شرایط کار برای کسب و کارهای آنلاین این حوزه، انتظار می‌رود شاهد برخورد متفاوت‌تر و سازنده‌تری ازسوی حاکمیت باشیم.

با شنیدن نظرات نهادهای سیاست‌گذار سنتی این حوزه، چنین به نظر می‌رسد که آن‌ها با مفهوم پلتفرم و واسطه‌گری کسب و کارهای آنلاین برای ارائه خدمات مراکز دارای مجوز به مردم باخبر نیستند. هرچند توجه جدی به دغدغه‌های رگولاتور حوزه سلامت اهمیت بسزایی دارد؛ فناوری‌های نو و نیازهایی که آن‌ها ایجاد می‌کنند نیز، نیازمند رویکردی نو و تعامل قوی‌تر نهادهای تنظیم‌گر با فعالان حوزه سلامت دیجیتال است.

در شرایطی که در کشورمان مرز دخالت دستگاه‌های حاکمیتی در امور کسب و کارهای اینترنتی و استارتاپی هنوز واضح و مشخص نیست؛ ضوابط عملکرد آن‌ها نیز با تأخیر و تعویق زیادی تعیین و اصلاح می‌شود. با اینکه داروخانه‌ها یا آزمایشگاه‌ها و پزشکان فعال در این پلتفرم‌ها مجوز وزارت بهداشت یا دیگر نهادهای مربوطه، و خود پلتفرم‌ها هم مجوزهای صنفی را دارند؛ همچنان نوآوری‌های آن‌ها با نگاه سلبی رو‌به‌رو و زمینه‌ی تعامل به‌سختی فراهم می‌شود. هرچند در ماجرای پلتفرم‌های سلامت دیجیتال حتی معاونت حقوقی ریاست جمهوری دستور به بازنگری دستورالعمل‌ها و ضوابط قدیمی داد اما هنوز رسیدگی به این مسائل توسط نهادهای رگولاتور حوزه سلامت راه به جایی نبرده و حتی آغاز نشده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [بهمن ۱۴۰۳]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

3551
16 ساعت پیش
لپ تاپ های ایسوس
همه‌ی لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۵ ایسوس؛ از سری اقتصادی Vivobook تا قوی‌ترین گیمینگ ROG

با همه‌ی لپ‌تاپ‌هایی که ایسوس سال ۲۰۲۵ روانه بازار می‌کند، آشنا شوید.

27
2 روز پیش
نمای بالا خودرو بی‌وای‌دی Han L
اطلاعات جدیدی از خودرو تحسین‌برانگیز چینی BYD Han L منتشر شد

BYD اطلاعاتی جدیدی از سدان قدرتمند و جذاب و تحسین‌برانگیز Han L منتشر کرد.

21
2 روز پیش
تصویر تبلیغاتی گلکسی S25 اولترا
گلکسی S25 اولترا با رم ۱۶ گیگابایتی احتمالاً فقط در این کشورها عرضه می‌شود

ظاهراً سامسونگ قصد دارد گلکسی S25 اولترا مجهز به رم ۱۶ گیگابایتی را فقط در برخی کشورها عرضه کند.

42
یک روز پیش
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

17
21 ساعت پیش
ویلای لبه صخره
تازه‌ترین ابرپروژه عربستان با اقامتگاه‌های کوهستانی در لبه صخره‌ها افتتاح شد

اقامتگاه‌های لوکس حفاری شده در کوه‌های حجاز عربستان قدم دیگری برای تبدیل این کشور به قطب گردشگری جهانی و کاهش وابستگی به نفت است.

9
15 ساعت پیش
صفحه نمایش همیشه روشن در گلکسی اس ۲۴ اولترا
گلکسی S25 اولترا؛ پرچمدار قدرتمندی که امشب «در کنار هم» ملاقاتش خواهیم کرد

فاصله‌ی زیادی تا آنپکد ۲۰۲۵ نداریم؛ مراسمی هیجان‌انگیز با محوریت گلکسی S25 اولترا که زومیت آن را به‌شکلی متفاوت پوشش خواهد داد.

73
2 دقیقه پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-bmsd
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
کاور ویدئو بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
بررسی پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Review
00:11:42
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت / Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi 13 Lite
مقایسه گلکسی A54 سامسونگ و شیائومی 13 لایت
00:12:33
کاور ویدئو آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
آنباکس تلویزیون QNED96 ال جی / LG 8K QNED96 Unboxing
00:05:10
کاور ویدئو بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
بررسی ساعت هوشمند W1 جی پلاس / Gplus W1 Review
00:09:35
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

3.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از62,150,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از105,100,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از89,150,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از9,299,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات