کارزار اعتراض به اختلالات گسترده اینترنت کشور کلید خورد

سه‌شنبه ۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۷
مطالعه 2 دقیقه
«اعتراض عملی به اختلالات گسترده در اینترنت» عنوان کارزاری است که در اعتراض به کاهش سرعت اینترنت در یک هفته اخیر توسط سایت کارزار به راه افتاده است.
تبلیغات

به گزارش زومیت، سایت کارزار که سابقه راه‌اندازی کارزارهایی در اعتراض به محدودیت‌های اینترنتی و موضوع طرح صیانت را دارد، از ششم تیر ماه، در اعتراض به افت کیفیت و سرعت اینترنت در روزهای اخیر کارزار جدیدی به راه انداخته و از کاربران دعوت کرده تا با امضای این کارزار، ثبت گزارش اختلال در سامانه ۱۹۵ و استفاده از هشتگ گزارش اختلال نسبت به وضعیت فعلی اینترنت واکنش نشان دهند.

تجربه کاربران از وضعیت اینترنت در یک هفته اخیر و اعتراضات آن‌ها نسبت به این موضوع در شبکه‌های اجتماعی حکایت از بروز اختلالات شدید در اینترنت و کاهش سرعت اینترنت دارد. در پیگیری زومیت در مورد این اتفاق، مدیر فنی یکی از شرکت‌های فناوری ایران در گفت‌وگو با زومیت اعلام کرده بود که کندی و اختلال در سرویس اینترنت کاربران به سیستم فیلترینگ کشور بازمی‌گردد. او در این مورد به زومیت گفته بود که شواهد فنی نشان می‌دهد سیستم فیلترینگ کشور دچار تغییراتی شده که یا ممکن است تجهیزات فیلترینگ در حال به‌روزرسانی باشد یا سناریو‌های جدیدی برای سیستم فیلترینگ کشور در حال پیاده‌سازی باشد.

باوجوداین، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره این تغییرات و بروز اختلال‌های اینترنتی که کاربران به وضوح با آن‌ها درگیر هستند واکنش مشخصی نشان نداده است. برای نمونه در گفت‌وگوی شب گذشته وزیر ارتباطات در برنامه زنده تلویزیونی نیز او هیچ توضیحی در این خصوص ارائه نداد و زارع‌پور همچنان بر وضعیت خوب اینترنت در کشور تأکید کرده و اعلام کرد که وضعیت اینترنت کشور طبق گزارش‌های اپراتورها و همچنین آمارهای جهانی مثبت است. او در این باره گفت:

همه آمارهایی که از اپراتورها داریم نشان می‌دهد که واقعاً وضعیت ما بدتر از گذشته نشده، هرچند که نیاز مردم در این زمینه بیشتر شده است. کیفیت سرویس‌ها در حال افزایش پیدا کردن است. گزارش مراجع جهانی هم نشان می‌دهد که سرعت اینترنت کشور رو به کاهش نیست؛ اما متناسب با نیاز مردم افزایش پیدا می‌کند.

این در حالی است که در متن کارزار اعتراض عملی به اختلالات گسترده در اینترنت در مورد اپلیکیشن‌های سنجش سرعت اینترنت توضیحاتی ارائه شده و چنین نوشته شده است: «اپلیکیشن‌های سنجش سرعت اینترنت به این دلیل که پروتکل‌های مورد استفاده در آن توسط فیلترینگ محدود شده یا سرورهای سنجش سرعت در همان سرویس‌دهنده ایتنرنت نصب شده و اکثر مردم سرورهای پیش‌فرض را که نزدیک ترین است، انتخاب می‌کنند، گزینه‌ی خوبی برای بررسی شرایط فعلی نیستند. شاید در کشوری آزادتر و شبکه‌ای غیر انحصاری بتوان از این ابزارها سود برد.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات