علاوه بر این دسترسی به تمامی dnsهای امن نیز محدود شده است. این فیلترینگ در ادامه محدودیتهایی است که با تصمیم شورای عالی امنیت کشور اعمال شده است.
سایت استارلینک هم پس از آن فیلتر شد که وزارت خزانهداری آمریکا گواهی عمومی D-2 را برای رفع تحریم از پارهای خدمات اینترنتی و فناوریمحور برای کاربران ایرانی صادر کرد و ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس اعلام کرد استارلینک برای ایران فعال میشود.
پیش از این نیز در دو روز آخر شهریور ماه، دو اپلیکیشن پر طرفدار یعنی اینستاگرام و واتساپ نیز فیلتر و از دسترسی کاربران خارج شد.
خبرگزاری فارس بعد از فیلترینگ این دو پلتفرم خارجی و نامشخص بودن زمان رفع محدودیت آنها نوشت: با تصمیم شورای عالی امنیت کشور دسترسی به اینستاگرام و واتساپ محدود شد. هنوز معلوم نیست این تصمیم چه زمانی به طول خواهد انجامید اما اقدامات خلاف امنیت ملی در بستر این شبکهها توسط ضد انقلاب و پاسخگو نبودن این پلتفرمها یکی از دلایل این تصمیم است.
درحالیکه اینترنت در شهرهای دیگر و پایتخت در بسیاری از ساعات شبانهروز بهطور کامل قطع است، احمد وحیدی، وزیر کشور در گفتوگو با صداوسیما اعمال محدودیت برای این شبکهها و پلتفرمها را طبیعی خوانده و علت ایجاد آنها را چنین توضیح داد: «طبیعی است دسترسی به این شبکهها برای حفظ نظم و امنیت، حفظ حقوق شهروندی و حفظ آرامش مردم محدود شود تا نتوانند مسیر اغتشاشات را سامان دهند.»
وزیر کشور با «آتش بیار معرکه» خواندن شبکههای اجتماعی، درباره اعمال مسدودیت برای این پلتفرمها گفت: «بعضی از این شبکهها آتش بیار معرکه هستند و ساماندهی اغتشاشات را انجام داده و باعث خرابکاری میشوند.»
او در خصوص ادامه پیدا کردن این محدودیتها هم گفت: «اغتشاشگران موجب اعمال چنین محدودیتهایی میشوند. طبیعتا اگر دستگاه امنیتی و اطلاعاتی مطمئن شوند که دیگر چنین موقعیتی نیست، این محدودیتها برداشته میشوند.»