انجمن تجارت الکترونیک تهران: فیلترینگ اینستاگرام معاش یک میلیون نفر را به خطر انداخته است
به گزارش زومیت، این انجمن ضمن ابراز تأثر به خاطر از دست دادن جمعی از هموطنان در اعتراضهای اخیر، در ادامه بیانیه آورد: «اکنون که بار دیگر تیغ تحریمِ داخلی (فیلترینگ) را در فضای مجازی تجربه میکنیم، بیش از همیشه نگران آینده صنعت تجارت الکترونیک در کشور هستیم. انجمن تجارت الکترونیک وظیفه خود میداند همسو با نظر اکثریت شرکتهای عضو این تشکل، اعتراض خود را به فیلترینگ و محدودیتهای اعمال شده بر اینترنت و شبکههای اجتماعی اعلام کند.»
در ادامه این بیانیه آمده است:
محدودسازی اینترنت و شبکههای اجتماعی، خسارتهای سنگینی را به کسبوکارها و بهخصوص کسبوکارهای کوچک و خانگی وارد میسازد. قطع دسترسی به اینستاگرام، بیشتر از ۴۰۰هزار کسبوکار را با خطر نابودی مواجه ساخته و امرار معاش بیشتر از یک میلیون نفر را با مشکلاتی جدی همراه کرده است. فیلترینگ شبکههای اجتماعی، برخورد قهری با کاربران این فضا و دهها تصمیم اشتباه دیگر، نهتنها تیشه به ریشهی تجارت الکترونیک کشور زده، که این بار موجی از نارضایتی را در بین پرسنل شرکتها و کسبوکارهای فناور پدید آورده و باعث اعتصاب بخشی از کارکنان این شرکتها شده است.
انجمن تجارت الکترونیک تهران در پایان این بیانیه آورده است: «ما معتقدیم شیوهی تصمیمگیری در خصوص مدیریت اینترنت، ضربهای بازگشتناپذیر بر پیکرهی اقتصاد دیجیتال وارد میکند، مختصر امید باقیمانده در بین متخصصان را از بین میبرد و مسیر مهاجرت نخبگان کشور را هموارتر میسازد. لذا این انجمن، مسئولیت شرایط موجود را تماماً به عهدهی نهادهای تصمیمساز میداند.»
پیش از این نیز سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران بهدنبال قطعی اینترنت از روز سیام شهریورماه و متضرر شدن کسبوکارها در بیانیهای خواستار رفع این قطعی و اعمال محدودیتها شد. در متن این بیانیه نیز آمده بود: «اتفاقات روزهای اخیر در کشور نشان داد بیش از همیشه نیازمند جلب اعتماد مردم هستیم. ایجاد محدودیت در دسترسی به اینترنت بهویژه مسدود کردن شبکههای اجتماعی و پیامرسانهایی که دهها میلیون کاربر دارند قطعاً به این اعتماد لطمه میزند.»
سازمان نظام صنفی رایانهای در آن بیانیه از نهادهای مسئول درخواست کرده بود که وضعیت دسترسی اینترنت به وضعیت طبیعی برگردانده شود؛ چراکه کسبوکارهای بسیاری برای تداوم فعالیت خود نیازمند اطمینان از کارایی و پایداری اینترنت کشور هستند. و در آن تأکید کرده بودند که چگونه میشود اقتصاد دیجیتال داشت وقتی نمیتوان از دسترسی مستمر به اینترنت مطمئن بود؟
پیش از این پادرو گزارش داده بود که بیش از یک میلیون شغل به واسطه اینستاگرام در ایران وجود دارد و بازاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال را ایجاد کرده است. در حال حاضر ۴۰۰ هزار فروشگاه فعال ایرانی در اینستاگرام مشغول به فعالیت هستند و معیشتشان ازطریق این پلتفرم تأمین میشود که اختلال در اینترنت و کاهش پهنای باند، بازار کسبوکارهای اینستاگرام و همچنین واتساپ را با مشکل مواجه کرده است.
همچنین نوینهاب هم در گزارش سالانهی خود آمارهایی از کسبوکار ایرانیها در شبکههای اجتماعی منتشر کرده که بر این اساس یک میلیون و ۷۰۰ هزار کسبوکار در اینستاگرام فعالیت دارند و درآمد نه میلیون نفر به صورت مستقیم به این اپلیکیشن وابسته است.
نظرات