وزیر ارتباطات: اگر مردم با سرعت اینترنت مشکل دارند به خاطر استفاده از فیلترشکن‌هاست

شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
مطالعه 3 دقیقه
عیسی زارع‌پور
وزارت ارتباطات در حال پیگیری برنامه‌‌ای است که بتواند تا پایان سال پیام‌رسان‌های داخلی را به هم متصل کند.
تبلیغات

عیسی زار‌ع‌پور شب گذشته در برنامه صف اول شبکه خبر حاضر شد و درباره‌ی سرعت اینترنت، شبکه ملی اطلاعات و همچنین پیام‌رسان‌های داخلی اظهاراتی انجام داد.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه عده‌ای شبکه ملی اطلاعات را با قطع اینترنت مترادف می‌دانند گفت به هیچ‌وجه چنین چیزی نیست بلکه: «شبکه ملی اطلاعات یک شبکه پرسرعت و باکیفیت در گسترده جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران است که روی آن خدمات باکیفیت پرسرعت به مردم عزیزمان داده می‌شود. اینترنت هم یکی از خدماتی است که در این شبکه به مردم عرضه می‌شود.» او در پاسخ به مجری برنامه که پرسید یعنی اتصال با خارج برقرار است گفت: «بله، هرچقدر این شبکه ما پرسرعت‌تر و باکیفیت‌تر باشد طبیعتاً اینترنت هم در این شبکه باسرعت بیشتر و کیفیت بیشتر است.»

کپی لینک

۳۴ پله در سرعت اینترنت ارتقا پیدا کرده‌ایم

سرعت اینترنت موضوع دیگری بود که وزیر ارتباطات درباره‌ی آن توضیح داد. او با اشاره به شکایت‌های مردم در مورد سرعت اینترنت گفت برخی از این مشکل مربوط به فیلترشکن‌هاست چرا که فیلترشکن چون با واسطه اطلاعات را ارسال می‌کند سرعت را کند می‌کند و در عین حال اینترنت بیشتری مصرف می‌کند و امنیت دستگاه‌ را هم به مخاطره می‌اندازد.

او تأکید کرد خود فیلترشکن باعث می شود که تجربه کاربری تجربه خوبی نباشد و تلاش کرد با رجوع به سایت اسپیدتست و سیستم‌های پایش مختلف وزارتخانه نشان دهد که سرعت اینترنت به نسبت سال گذشته افزایش داشته است. اشاره او به آخرین گزارش اسپیدتست از سقوط جایگاه ایران در سرعت اینترنت به نسبت ماه گذشته است: «چند روز پیش هجمه‌ای شکل گرفت که رتبه ما دو پله در اسپیدتست سقوط کرده. از روی همان اسپیدتست برج ۱۱ سال ۲۰۲۱ یعنی تقریبا یک سال پیش رتبه ایران ۸۰ و سرعت ۲۲ بوده، ماه گذشته سرعتمان تا ۴۲ هم بالا رفت و رتبه ۴۶. یعنی ۳۴ پله ارتقا پیدا کردیم. توی این ماه از ۴۶ به ۴۸ رسیدیم و سرعتمان ۴۰ است. این سرعت درهم است: داخل، خارج، با فیلترشکن، بدون فیلترشکن.»

البته بر خلاف اظهارات وزیر ارتباطات، معیار سنجش اسپیدتست اینترنت داخلی کشورهاست و داده‌های آن نمی‌تواند سرعت اینترنت بین‌الملل را بسنجد.

او در ادامه گفت نیاز مردم به سرویس‌های داخلی هر چقدر برطرف شود سرعت هم افزایش پیدا می‌کند و سرعت دسترسی به سرویس‌های داخلی خیلی بیشتر از شبکه‌های خارجی است. البته در انتها تأیید کرد که اختلالاتی هم داشته‌ایم.

زارع‌پور همچنین به حملات بسیار شدید این روزها اشاره کرده که باعث شده‌اند سرویس‌های داخلی بخوابند و روی تجربه کاربری تاثیر بگذارند. او در ادامه گفت اینترنت را کسی نمی‌تواند محدود کند: «ما در وزارت ارتباطات دنبال افزایش سرعت و کیفیت اینترنت هستیم چون اینترنت مثل هواست، کسی نمی‌تواند آن را محدود کند. این ایام شایعه‌ای شد که اینترنت قطع می‌شود اصلا چنین خبرهایی نیست. کسی نمی‌تواند فضای تنفس مردم را قطع کند.»

زارع‌پور در حالی این صحبت‌ها را انجام داده که از اواخر شهریور ماه تشدید فیلترینگ چاره‌ای جز استفاده از فیلترشکن برای کاربران داخل ایران نگذاشته و از فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ تا کاهش سرعت در ساعات مختلف و مناطق مختلف برخی از کاربران را به این نتیجه رسانده که طرح‌های محدودکننده‌ای مثل صیانت در حال اجرا هستند.

کپی لینک

پیام‌رسان‌های داخلی تجمیع می‌شوند

زارع‌پور در بخش دیگری از این گفت‌وگوی تلویزیونی درباره پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی صحبت کرد. او محدودیت پلتفرم‌های خارجی را ناخواسته و بر اثر تصمیم نهادهای امنیتی دانست، عملکرد خود را با عملکرد وزارت پیشین ارتباطات مقایسه کرد و گفت: «می‌توانستیم کاری نداشته باشیم و مثل سال ۹۷ که مردم هنگام فیلترینگ تلگرام به پلتفرم‌های داخلی مراجعه کردند و پاسخ نگرفتند، رفتار کنیم. اما همه همکارانم تمام قد در کنار پلتفرم‌های ایرانی ایستادند و کمک کردند تا کار مردم زمین نماند و کسب و کارها در پلتفرم‌های داخلی به فعالیت خود ادامه دهند.»

او در پاسخ به مجری برنامه که از مشکلات متعدد پیام‌رسان‌های داخلی گفته بود، وعده داد که تا دهه فجر یا نهایتاً تا پایان سال امکانی فراهم می‌شود تا این پیام‌رسان‌ها به هم متصل شوند: «کار ویژ‌ه‌ای انجام می‌شود که تا دهه فجر پیام‌رسان‌ها به هم متصل خواهند شد که مثلاً اگر بله دارید بتوانید به کسی روی ایتا پیام بدهید. جهت‌گیری دنیا دارد به این سمت پیش می‌رود که توزیع‌شدگی فیزیکی وجود داشته باشد ولی منطقاً این‌ها با هم مرتبط باشند.»

زارع‌پور همچنین از حمایت‌های مختلفی گفت که از پیام‌رسان‌ها انجام شده و تأکید کرد وزارت ارتباطات تمام قد کنار این‌ها ایستاده است تا به مردم خدمت‌رسانی کنند و در مواردی در زمینه زیرساخت و سرور و تیم فنی به آن‌ها کمک کرده است. زارع‌پور امیدوار است وضعیت در زمینه پیام‌رسان‌های داخلی مثل کره جنوبی به قدری قوی باشد که اگر رقیب خارجی هم به میدان آمد بتوانند با آن رقابت کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات