ابزار دور زدن تحریمها در اختیار برنامهنویسها قرار میگیرد
امیر محمدزاده لاجوردی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با مهر گفته برنامهنویسها و کاربران حرفهای به دلیل تحریم نیاز به فیلترشکن دارند و «در همین ماه سرویسی با کیفیت مناسبتر برای این دسته کاربران معرفی خواهد شد.»
برای حل مشکل این دسته از کاربران در وزارت ارتباطات و نیز توسط بخش خصوصی، سرویسهایی برای حل این مشکلات ارائه شده است و هم اکنون دسترسی به بسیاری از سایتهای تحریمی بدون نیاز به فیلترشکن امکان پذیر است. با این وجود در همین ماه سرویسی با کیفیت مناسبتر برای این دسته کاربران معرفی خواهد شد. این موضوعات ارتباطی به حملات ندارد.- لاجوردی - مدیرعامل زیرساخت
اکثر سرویسهای پرکاربر در داخل کشور فیلتر شدهاند و بسیاری از ابزارهای مورد استفادهی حرفهایها نیز به واسطهی تحریمها از دسترس کاربران خارج شدهاند. در همین راستا کاربران برای دور زدن تحریمها و فیلترینگ از فیلترشکنها استفاده میکنند. با توجه به محدودیتهای شدید اعمال شده روی فیلترشکنها، کاربران حرفهای از جمله برنامهنویسها دچار مشکلات جدی شدهاند.
احتمالا منظور لاجوردی از وجود سرویسهایی برای دور زدن تحریمها، شکن یا ابزارهای مشابه باشد. با این حال باید منتظر ماند و دید ابزاری که وزارت ارتباطات قرار است در اختیار این دست از کاربران قرار بدهد چه ویژگیهایی دارد و آیا مشکل این دست از کاربران را رفع خواهد کرد یا خیر.
رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص انتشار اخبار مربوط بر کاهش پهنای باند اینترنت بینالملل نیز صحبت کرده و گفته است: «هم اکنون بیش از ۳ برابر نیاز مردم ظرفیت برای اینترنت بینالملل وجود دارد. بنابراین موضوع کاهش پهنای باند درست نیست.»
احتمالا مهمترین دلیل پهنای باند مازاد در کشور ایجاد محدودیت در پرمخاطبترین شبکههای اجتماعی و پیامرسانها است. پیش از این بخش قابل ملاحظهای از پهنای باند کشور در اینستاگرام و واتساپ مصرف میشد و حالا با فیلترینگ این پلتفرمها و ایجاد محدودیت شدید در فیلترشکنها، مصرف دیتای کاربران نیز کمتر شده است و پهنای باند بینالملل آزاد شده است. گواه این موضوع نیز کاهش درآمد اپراتورها و سرویسدهندههای اینترنت است.
نظرات