معاون تجاری زیتل: مهمترین چالش FTTH با شهرداریها، مخابرات و سازمانهای مرتبط است
عملیات اجرایی اینترنت فیبر نوری مدارس با امضای تفاهمنامهای شروع شد که این تفاهمنامه بین وزارت ارتباطات و شرکت فناپتلکام به عنوان مجری طرح انجام شده است.
در حاشیهی این جلسه شرکت زیتل اعلام کرد که آمادگی ارائهی کامل سرویس FTTH را به کاربران در شهر پردیس را دارد و این محصول رونمایی شد.
از سال گذشته که فناپ تلکام و زیتل مجوزهایشان را ادغام کردند زیتل هم توانست سرویس فیبر نوری را در کل کشور ارائه کند.
میلاد اصانلو معاون تجاری زیتل درباره این موضوع به زومیت میگوید: «شرکت زیتل در چند سال گذشته سرویس TDLTE را در حوزهی اینترنت ثابت ارائه میداد و تلاشهایی هم در زمینهی ارائهی اینترنت 5G انجام داد که موفقیتآمیز بود و بهزودی لانچ میشود. اما همچنان بهترین سرویس اینترنت در تقریباً تمامی دنیا سرویس FTTH محسوب میشود که بر بستر فیبر است و دیگر مشکلی ندارد.» از این روز زیتل و فناپتلکام تصمیم به ادغام مجوزها و دریافت مجوز UNSP گرفتند که در زمینهی ارائهی اینترنت فیبر نوری در کشور فعالیت کنند.
به گفتهی اصانلو اقدامات زیرساختی هم در این حوزه انجام شده است و با سرویس FTTH در بخش زیادی از شهرها فعالیت خود را شروع میکند. امروز هم این محصول متولد شده و در حاشیهی برنامهی امروز در پردیس زیتل اعلام کرده که به عنوان اولین شهرستان استان تهران، آمادگی ارائهی کامل سرویس FTTH را به کاربران داریم: «قبلتر اینترنت فیبر نوری را در کیش ارائه کردیم و تصمیم داریم در رشت و سپس اهواز هم با پوشش حداکثری وارد شویم.»
زیتل همچنین در تلاش است بتواند در شهر تهران هم این سرویس را ارائه کند اما به گفتهی اصانلو تهران دشواریهای خاص خود را دارد: «در FTTH چالشها اغلب با شهرداری و مخابرات و همچنین سازمانهای دیگر مرتبط است. تهران یک شهر متروپولیتن است و برای هر کار جزئی نیاز به مجوز دارید. در این خصوص امیدواریم سازمانها و ارگانها یاری دهند که این کار را انجام دهیم.»
به گفتهی او سرمایهگذاری برای این شبکه در کشورهای توسعهیافته هم امری پرهزینه است و یک شرکت نمیتواند در همهجا این سرمایهگذاری را انجام دهد.
در نشست امروز استاندار تهران تاکید کرد که براساس برنامهای که کارشناسان دارند به همه فرمانداران و شهرداران برای همراهی ابلاغ شده و اقدامات فنی و اجرایی شبکه فیبر نوری با کمترین تغییر شکل در سطح زمین است و بدون ایجاد عوارض شهری و عارضههای حوزه فنی اجرا میشود.
اصانلو هم گفت در پردیس همکاری این سازمانها صورت گرفته است: «امیدواریم این یکپارچگی در همهجا باشد. اما کار کردن در اشل تهران با پردیس از نظر بافت و ساختار شهری متفاوت است. امیدواریم ۲۴ ساعته این توسعه را انجام دهیم و بتوانیم سرویس خوبی به کاربر تحویل دهیم که در شأن کاربر ایرانی باشد.»
پردیس با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در شهر تهران قرار دارد.