رگولاتوری: لینک‌های اینترنت بین‌الملل از سمت ارمنستان قطع شده بود

جمعه ۲ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۲
مطالعه 2 دقیقه
قطعی اینترنت / world internet disconnection
رگولاتوری علت اختلال شدید اینترنت بین‌الملل در روز جمعه را قطع شدن لینک‌‌های اینترنت بین‌الملل از سمت ارمنستان اعلام کرد.
تبلیغات

ظهر روز جمعه دوم تیرماه کاربران با اختلالات شدیدی در دسترسی به اینترنت بین‌الملل مواجه شدند. این اختلال حتی باعث شد که برخی کاربران به سایت‌ها و برنامه‌های داخلی هم دسترسی نداشته باشند و بسیاری از عملیات‌های پرداخت دچار مشکل شوند.

اما رگولاتوری در پاسخ به این مشکلات به یک اطلاعیه‌ی کوتاه اکتفا کرد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این اطلاعیه اعلام کرد که اختلالات به دلیل قطع مسیر اینترنت ورودی در کشور ارمنستان بوده است: «به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، امروز (جمعه) راس ساعت ۱۲:۲۲ برخی از لینک‌های اینترنت بین‌الملل، ورودی از سمت کشور ارمنستان در خاک کشور گرجستان قطع شد.

بنابراین باتوجه به تمهیدات قبلی به سرعت و در کوتاه‌ترین زمان، پهنای باند مورد نیاز توسط شرکت ارتباطات زیرساخت از دیگر مسیرهای ورودی تامین شد.

هم اکنون میزان پهنای باند بین الملل حداقل به اندازه دو برابر نیاز کاربران کشور وجود دارد و وضعیت ارتباطی کشور در شرایط پایدار قرار دارد.» این اطلاعیه در ساعت ۱۵:۳۲ دقیقه منتشر شده اما اختلال به این سرعت برای کاربران رفع نشد.

از ابتدای سال گذشته اختلالات شدیدی در اینترنت بین‌الملل اتفاق می‌افتاد. تا پیش از شهریور ۱۴۰۱ دلیل اغلب این اختلالات فرسودگی کابل‌‌های برق داخلی مرکز مخابراتی، قطع شدن فیبر نوری و آتش‌سوزی در حوضچه مخابراتی و به طور کلی مشکلات فنی اعلام می‌شد.

اما از ۳۰ شهریور که قطعی‌های چند ساعته و پس از آن اختلالات شدت گرفت، ابتدا محدودیت‌های دستگاه‌های امنیتی دلیل این اختلالات بود و سپس دیگر دلیلی هم برای اختلالات متعدد اعلام نشد. در دو مورد هم نهایتا به صورت کلی گفته شد مشکلات فنی در راستای توسعه شبکه و حمله‌ی سایبری دلیل اختلالات بوده است.

اختلالات شدید و مختل شدن فعالیت‌های روزمره و آسیب دیدن کسب‌وکارها برای مردم اتفاق جدیدی نیست. مسئولان دو سه بار هم بابت اختلالات عذرخواهی کرده‌اند، اما عدم شفافیت باعث شده که کاربران در نهایت این توضیحات یک خطی و عذرخواهی‌ها را به عنوان دلیل اصلی نپذیرند. به ویژه که گزارش‌های جهانی نشان می‌دهند که ایران استراتژی‌های فنی متعددی برای محدودسازی اینترنت اعمال می‌کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات