در رویداد تحول دیجیتال چارگون اعلام شد: آغاز عصر بودجهریزی مبتنیبر عملکرد
«۸۶ درصد از اسنادی که در سازمانهای دولتی ثبت میشوند، اسناد مرتبط به تأمین اعتبار هستند.» در رویداد آنلاین مدیریت مالی این موضوع مطرح و عنوان شد که وجود یکپارچگی و ارتباط خودکار در سیستمهایی مانند حقوق و دستمزد، بودجه و اعتبارات، قراردادها و حسابداری مالی برای تحول دیجیتال در تمامی سازمانها ضروری و الزامی است.
بهگزارش روابطعمومی چارگون، در وبینار «تحول دیجیتال در مدیریت مالی سازمانها» که ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ با همکاری شرکت چارگون و صندوق نوآوری و شکوفایی تهران برگزار شد، تحولات حوزه مدیریت مالی سازمانها در سالهای اخیر بررسی شد و متخصصان حوزه مالی و حسابداری تلاش کردند تا به سؤال «تحول دیجیتال در مدیریت مالی چگونه اتفاق میافتد؟» جواب دهند.
در این رویداد آنلاین، شاهین طبری، رئیس هیئتمدیره چارگون، اعلام کرد که مکانیزهشدن فرایندهای مالی برای تمام کسبوکارها الزام و ضرورت است. وی درادامه گفت:
سازمانها مدتهاست که به امور مالی به چشم فرایند ثبت اطلاعات رخدادهای گذشته نگاه نمیکنند؛ بلکه مدیریت مالی را بهعنوان ابزاری در جهت تصمیمسازی و آیندهسازی مجموعه خود بهکار میگیرند. بهبیان دیگر، مدیران امروزی با گذر از سیستم مالی بهعنوان ابزاری محاسباتی، در حال پیشرفتن در مسیر تحقق هایپراتوماسیون و ایجاد اکوسیستمی هستند که سیستمهای جداگانه را یکپارچه میکند و دیدگاه جامعی از دادههای مالی فراهم میآورد.- شاهین طبری، رئیس هیئتمدیره چارگون
یکی از تحولات بزرگی که در سالهای اخیر درزمینه حسابداری بخش عمومی شکل گرفته، تغییر رویکرد حسابداری دولتی از حالت نقدی به تعهدی بوده است. مسعود عنوانی، مدیر راهکار مالی چارگون، با طرح این موضوع ادامه داد:
سازمانها برای سازگاری با این تغییر و نهادینهکردن آن، مجموعه تغییراتی را در شرح وظایف و نوع مسئولیتهای کارشناسان مالی سازمانهای دولتی شکل دادهاند. این تغییر بهواسطه رخدادهای مالی بود که در گذشته در سازمانها شناسایی نمیشد؛ اما اکنون بهواسطه این تغییر نیاز به شناسایی و تحلیل و ثبت این رویدادها وجود داشت.- مسعود عنوانی، مدیر راهکار مالی چارگون
درادامه رویداد، دکتر علیرضا صراف، مدرس و نماینده رسمی مؤسسه حسابداری مدیریت استرالیا، درخصوص بودجهریزی مبتنیبر عملکرد نظرات و تجربیات خود را اینگونه بیان کرد:
در بسیاری از کشورها ازجمله ایران، این تصور وجود دارد که بودجه حلّال تمام مشکلات سازمانها است؛ اما درواقع اینگونه نیست. دولتها ذاتاً ناکارآمد هستند و بهتر است تاحدممکن فعالیتها و پروژههای دولتی به بخش خصوصی سپرده شود.- علیرضا صراف، مدرس و نماینده رسمی مؤسسه حسابداری مدیریت استرالیا
او درادامه در تعریف این اصطلاح گفت:
اگر بودجهها را براساس خروجیها و کمّیّت و کیفیت و قیمت بنویسیم و تخصص بدهیم، بودجهریزی مبتنیبر عملکرد انجام دادهایم. اگر براساس ورودیها هزینه کنیم؛ مثلاً پرداختیهای حقوق و دستمزد و انواع قبضها و...، درحقیقت بودجهریزی مبتنیبر ورودیها انجام دادهایم.- علیرضا صراف، مدرس و نماینده رسمی مؤسسه حسابداری مدیریت استرالیا
در بخش دیگری از وبینار، دکتر مسعود ابوالحلاج، عضو هیئتعلمی ستاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، درباره مسیر تغییرات مالی در سازمانها گفت:
برای هوشمندسازی امور مالی باید ابتدا مشکلات را شناسایی و براساس آن، راهحل را پیدا کنیم و ارائه دهیم و برمبنای آن، فرایندها را طراحی کنیم. درواقع، شناخت مرحله اصلی این عملیات است.- مسعود ابوالحلاج، عضو هیئتعلمی ستاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سپس، او از تجربه خود در دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها و اقداماتی صحبت کرد که برای هوشمندشدن امور مالی انجام شده بود.
درادامه خشایار رفعتی، مدیر توسعه هوش تجاری چارگون، درباره نقش BI در مدیریت مالی سخن گفت. پسازآن و در بخش نهایی رویداد، مخاطبان با طرح سؤالاتی از سخنرانان به مباحث مرتبط با موضوع وبینار پرداختند.