خریداران آیفون ۱۴ میتوانند از فروشندگان این گوشی به تعزیرات شکایت کنند
ممنوعیتهایی که از یک سال قبل برای گوشیهای آیفون مدل ۱۴ و مدلهای بعد از آن اعمال شده بود برخلاف آنچه عدهای تصور میکردند موقتی بوده و رفع خواهد شد، همچنان ادامه دارد و حالا حتی مقابله سخت و جدی با کسانی که ناقض این محدودیت و ممنوعیت باشند، در دستور کار قرار گرفته است.
روز پنجشنبه (سیزدهم مهر ماه) متن بخشنامه جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره برخورد با عرضهکنندگان گوشیهای آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ منتشر شد. با توجه به ممنوعیتی که برای واردات و عرضه گوشیهای آیفون ۱۴، آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرومکس و مدلهای بعدی آیفون از سال گذشته اعمال شده، این ستاد در جدیدترین بخشنامه خود این دستور را صادر کرده است:
«پیرو سیاستهای متخذه در ستاد مرکزی و جلسات هماهنگی به عمل آمده قبلی مقتضی است با فوریت نسبت به هماهنگی اقدام برای برخورد با عرضه تلفن همراه آیفون ۱۴ و بالاتر از نشان تجاری اپل و دانگلهای آیکاس در سطح عرضه و محلهای عمده دپو در نقاط شناساییشده توسط کمیته اطلاعات و شناسایی قرارگاه و هماهنگی فراجا و صمت استان اقدام نمایید.»
دو روز پس از انتشار بخشنامه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، حالا سخنگوی این ستاد در خصوص فروشندگان گوشیهای آیفون ۱۴ هم تعیین تکلیف کرده است. حمیدرضا دهقانینیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که بارها به مردم اعلام شده هنگام خرید استعلام اصالت را انجام دهند و اگر پاسخ منفی بود، از خرید کالا خودداری کنند، گفت:
با توجه به زیرساختها و اطلاعرسانیهایی که انجام شده، مردم نباید به هر فروشندهنمایی اطمینان کنند. اگر شخصی به فروشندهای که گفته کالا در آینده رجیستر میشود اطمینان کرده و آیفون ۱۴ به بالا خریده و حالا متوجه شده که کالا قاچاق است، میتواند با فاکتور به تعزیرات مراجعه و از فروشنده شکایت کند.- حمیدرضا دهقانینیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
دهقانینیا در گفتوگو با ایسنا از آغاز طرح برخورد با فروشندگان و عرضهکنندگان مدلهای ممنوعه گوشی آیفون در بازار موبایل خبر داده است: «با هماهنگی ضابطان نسبت به جمعآوری کالای آیفون ۱۴ و ۱۵ اقدام خواهد شد. البته قاچاق آیفون ۱۵ هنوز گستردگی کمتری دارد.»
برخورد با واردات و عرضه جدیدترین گوشیهای آیفون در دستور کار قرار گرفته است که آیفون 15 در همان روز اول عرضه در ایران با وجود قیمت بالا مورد استقبال علاقهمندان به گوشیهای آیفون قرار گرفت.
«میزان بالای ارزبری» آیفون ۱۴ علتی است که سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بهعنوان دلیل ممنوعیت مدلهای اخیر گوشیهای آیفون اعلام کرده است. دهقانینیا توضیح داده که حدود یک درصد جامعه کاربر گوشیهای آیفون بهعنوان یک کالای لوکس هستند، اما واردات این گوشیها بیش از ۳۰ درصد از سبد ارزی کشور را به خود اختصاص داده است.
او در همین خصوص اعلام کرد: «قاعدتاً واردات این کالا بهره اقتصادی ندارد و علاوه بر این در جنگ اقتصادی فعلی، واردات کالایی که این میزان ارز از کشور خارج کند و مورد استفاده کمتر از یک درصد مردم باشد، منطقی نیست.»
آیفونهای قاچاق جمعآوری میشوند
یاسر سوادکوهی، مدیر کل هماهنگی مقابله قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نیز امروز با اشاره به همان بخشنامه این ستاد که دو روز قبل تصویر آن در رسانهها منتشر شد، اعلام کرد:
در محلهای عرضه گوشیهای تلفن همراه اگر مشاهده شود که این مدل گوشیهای قاچاق در حال توزیع است دستور برخورد و جمعآوری آنها صادر خواهد شد- یاسر سوادکوهی، مدیر کل هماهنگی مقابله با قاچاق کالا و ارز
البته طرح جمعآوری گوشیهای آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ هنوز آغاز نشده و با فروشگاه یا فروشندهای برخورد صورت نگرفته است. مسئولان در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کردهاند که این برخورد با متخلفان صورت خواهد گرفت چراکه این گوشیها غیرقانونی و قاچاق هستند:
«بسیاری از سریالهای گوشیهای آیفون ۱۴ واردشده ثبت گمرکی نشدهاند و از نظر قانونی قاچاق محسوب میشوند. در خصوص آیفون ۱۵ نیز به هیج عنوان ثبت سفارشی صورت نگرفته و ورود آن حتی بهصورت مسافری نیز ممنوع است و قاچاق محسوب میشود.»
او در ادامه اضافه کرد که اگر در محلهای عرضه گوشیهای تلفن همراه مشاهده شود که این مدل گوشیهای قاچاق در حال توزیع است دستور برخورد و جمعآوری آنها صادر خواهد شد.
با عرضهکنندگان دانگلهای آیکاس هم برخورد میشود
یاسر سوادکوهی از ضرورت برخورد با کسانی که روشها و ابزارهای دور زدن رجیستری به تسنیم خبر داده است. این ابزارها برای برگرداندن آنتن گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ استفاده میشد که حالا دستور جمعآوری این ابزار هم صادر شده است.
نظرات