مروری بر اقدامات اسنپ برای افراد دارای معلولیت؛ راحتی برای همه
بر اساس این گزارش، از ابتدای فعالیت اسنپ تاکنون اقدامات متعددی در حوزه افراد دارای معلولیت صورت گرفته است. این اقدامات در سه دسته معافیت از پرداخت کمیسیون کاربران راننده دارای معلولیت، دسترسپذیری اپلیکیشن و اختصاص طرحهایی برای افراد دارای معلولیت در بخش نیکوکاری اسنپکلاب متمرکز میشود.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۱۶ درصد جمعیت کل جهان یا به عبارتی از هر شش نفر یک نفر دارای معلولیت است. به دلیل اهمیت افزایش کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت در کشور، اسنپ از ابتدای فعالیتش تاکنون یکی از مهمترین بخشهای مسئولیت اجتماعی خود را حمایت از این گروه قرار داده است.
معافیت از پرداخت کمیسیون ویژه کاربران راننده دارای معلولیت
اسنپ از ابتدای فعالیت خود طرح معافیتیای را برای افراد دارای معلولیت و جانبازان کشور در نظر گرفته است. در این طرح، کاربران راننده دارای کارت معلولیت بهزیستی که مدارک خود را به اسنپ ارائه دادهاند، از پرداخت کمیسیون معاف هستند.
به گزارش روابط عمومی این شرکت، بیش از ۱۸هزار کاربر راننده دارای معلولیت در ناوگان اسنپ مشغول به کار هستند و این افراد بیش از ۳۱ میلیون سفر اسنپی داشتهاند. ارزش معافیت از کمیسیون کاربران راننده دارای معلولیت تنها در سال ۱۴۰۱ معادل ۶۲ میلیارد تومان بوده است.
دسترسپذیری اپلیکیشن اسنپ
اسنپ، با هدف ایجاد فرصت برابر برای همه، اپلیکیشن خود را برای افراد دارای معلولیت دسترسپذیر کرده است. امکاناتی که به اپلیکیشن اسنپ اضافه شده است، دسترسی کاربران مسافر و راننده دارای معلولیت را تسهیل و فرصت حضور بیشتر در جامعه را برای آنها فراهم میکند. اسنپ برای سه گروه ناشنوا/کم شنوا، نابینا/کمبینا و افراد دارای معلولیت حرکتی امکانات ویژهای را در بخش سرویس خودرو در نظر گرفته است.
در گزارش اخیر اسنپ آمده است: «از نیمه اول ۱۴۰۱ تا نیمه اول ۱۴۰۲ در مجموع ۱۲٬۵۳۳ کاربر راننده و ۲۳٬۵۲۵ کاربر مسافر نوع معلولیت خود را در اپلیکیشن اسنپ ثبت کردند.»
اسنپ، دسترسپذیر برای کاربران مسافر و راننده ناشنوا و کمشنوا
کاربران مسافر و راننده ناشنوا و کمشنوای اسنپ میتوانند وارد قسمت تنظیمات حساب کاربری شده و در قسمت دسترسپذیری نوع معلولیت خود را ثبت کنند. با استفاده از این قابلیت کاربر راننده و مسافر از وضعیت یکدیگر مطلع میشوند.
اگر کاربر مسافر گزینه «ناشنوا/کمشنوا هستم» را فعال کرده باشد، تماس تلفنی برای آنان غیرفعال میشود و از طریق پیامک به راننده اطلاع داده میشود که مسافر امکان پاسخ به تماس را ندارد و باید از طریق پیام با او ارتباط برقرار کرد. همچنین آموزشهای لازم در مورد نحوه تعامل با فرد دارای معلولیت به کاربر راننده داده میشود.
امکان تماس با کاربران راننده ناشنوا یا کمشنوا نیز در صورتی که در صفحه مشخصات کاربری خود این مورد را ثبت کرده باشند غیرفعال و از طریق پیامک به مسافر اطلاع داده میشود که راننده امکان پاسخ به تماس را ندارد و باید از طریق پیام با او ارتباط برقرار کرد. مسافرانی که از نسخههای قدیمی اپلیکیشن استفاده میکنند در صورت تماس با راننده ناشنوا به تلفن گویا وصل و از ناشنوا یا کمشنوا بودن کاربر راننده مطلع میشوند.
اسنپ؛ دسترسپذیر برای کاربران مسافر نابینا و کمبینا
کاربران مسافر نابینا و کمبینا با دریافت یا بهروزرسانی آخرین نسخه اندروید اسنپ از طریق اپلیکیشن کافه بازار، مایکت، چارخونه و Huawei AppGallery از این قابلیت بهرهمند میشوند.
بعد از دریافت یا بهروزرسانی اپلیکیشن اسنپ، کاربران مسافر نابینا یا کمبینا میتوانند با استفاده از اپلیکیشنهای واسط صفحهخوان درخواست سفر خود را ثبت کنند.
صفحهخوانها برنامههایی هستند که محتوای یک اپلیکیشن یا سایت را به محتوای صوتی تبدیل میکنند و کاربران نابینا یا کمبینا به کمک آنها از خدمات اپلیکیشنهای مختلف بهرهمند میشوند.
علاوه بر این کاربر مسافر میتواند وارد قسمت تنظیمات شود و نابینایی یا کمبینایی خود را در قسمت دسترسپذیری ثبت کند. با استفاده از این قابلیت کاربر راننده از وضعیت مسافر خود مطلع میشود و آموزشهای لازم را برای نحوه برخورد و برقراری ارتباط دریافت میکند.
اسنپ؛ دسترسپذیر برای کاربران مسافر و راننده دارای معلولیت حرکتی
اگر کاربر مسافر در صفحه مشخصات کاربری خود گزینه «ویلچر دارم» را فعال کرده باشد، درخواست سفر او با نشان ویلچر به کاربر راننده نمایش داده میشود. این قابلیت در حال حاضر آزمایشی است و برای تعداد محدودی از کاربران فعال شده است.
همچنین، بعد از قبول شدن درخواست سفر توسط کاربر راننده، نشان معلولیت کاربر مسافر به او نمایش داده میشود. با استفاده از این قابلیت کاربر راننده از وضعیت مسافر خود مطلع میشود و آموزشهای لازم را برای نحوه برخورد و برقراری ارتباط دریافت میکند.
اگر کاربر راننده نیز در صفحه مشخصات کاربری خود گزینه «معلولیت حرکتی دارم» را فعال کرده باشد، بعد از قبول شدن درخواست سفر، پلاک ماشین همراه با ویلچر در کارت سفر به مسافر نمایش داده میشود.
طرحهای نیکوکاری اسنپکلاب ویژه افراد دارای معلولیت
اسنپ با هدف تسهیل مشارکت کاربران در کمک به خیریهها از فروردین ۱۴۰۰ بخش نیکوکاری را به باشگاه مشتریان اسنپ (اسنپکلاب) اضافه کرد. کاربران میتوانند بهراحتی و بدون پرداخت هیچ مبلغی و تنها با امتیازهای اسنپکلاب خود در طرحهای نیکوکاری مشارکت کنند.
اسنپ به ازای امتیازهای کاربران مبلغ مشخصی را در راستای هدف طرح به حساب خیریه در راستای هدف طرح واریز میکند. در دو سالی که از راهاندازی بخش نیکوکاریکلاب میگذرد، چهار طرح از چهارده طرح این بخش به بهبود کیفیت زندگی و کمک به روند درمان افراد دارای معلولیت اختصاص داده شده است.
این طرحها شامل «طرح آموزش آنلاین منجر به اشتغال افراد دارای معلولیت» با همکاری خیریه رعد، «طرح تجهیز مرکز دندانپزشکی ویژه افراد دارای معلولیت» با همکاری خیریه بهشت امام رضا (ع)، «طرح راهاندازی مرکز مشاوره شبانهروزی ویژه افراد دارای اتیسم» با همکاری انجمن اتیسم ایران و «طرح تامین تجهیزات توانبخشی و پزشکی ویژه کودکان دارای معلولیت» با همکاری خیریه بچههای آسمان میشود.
در این طرحها در مجموع کاربران اسنپ ۴۰۱ هزار و ۶۶۹ مرتبه مشارکت داشتند و اسنپ یک میلیارد و ۸۴۷ میلیون و ۲۵۸ هزار تومان به خیریهها پرداخت کرده است.
نظرات