اعمال محدودیت جدید در واردات کالاهای آیتی؛ تجار اعتراض کردند
تصمیم جدید دولت برای کاهش ۸۵ درصدی مجوز واردات کالاهای آیتی، این بازار را بار دیگر بههم ریخته و باعث اعتراض تجار حوزه فناوری شده است.
با اعمال محدودیتهای جدید برای ثبت سفارش کالاهای آیتی که از ۱۹ آذر آغاز شده، تجار حوزه فناوری به این وضع معترض شدهاند. رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران میگوید در ماههای پایانی سال که تقاضای شرکتهای برای خرید بالا رفته، اعمال این محدودیتها باعث کاهش عرضه کالا به بازار شده است. در این شرایط تجار میگویند اگر محدودیتهای واردات اقلام آیتی ادامه داشته باشد، شرکتهای بسیاری ورشکسته و تعطیل خواهند شد و فعالان اقتصادی این حوزه مجبور میشوند که سرمایه خود را به کشورهای همسایه انتقال دهند.
«اقلام تجار آیتی در گمرک خاک میخورد و گمرک اجازه ترخیص این کالاها را به صاحبان آنها نمیدهد.» خبرآنلاین از محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران اینطور نقل کرده و نوشته است: «تجار آیتی با مشکل تازهای روبهرو شدند و اخیراً مجوز واردات برای همه صنوف ۸۵ درصد کاهش یافته است.»
به گفته فرجی تهرانی، وزارت صمت ورود اقلام آیتی را که در این شرایط تحریمی بهسختی وارد کشور میشود، محدود کرده است. در حالی که تجار از طریق شرکتهای خارجی خود اقلام بهروز دنیا را برای مردم ثبت سفارش میکنند، به یکباره سقف ثبت سفارش اکثر تجار کالاهای آیتی در ایران محدود شده است.
دولت با اعمال چنین محدودیتهایی ناهماهنگیهایی را برای این فعالان اقتصادی ایجاد میکند که باعث دلسردی آنها در ادامه مسیر میشود. دلسردی واردکنندگان و کوچ سرمایههای آنها به کشورهای ثالث طرف دیگر ماجرا است.
این سنگاندازیها و مختل کردن فعالیت تجار باعث ورشکستگی شرکتهای بزرگ آیتی خواهد شد و در نهایت دود آن به چشم دولت میرود. این نوع تصمیمات عجولانه تبعات سنگینی دارد. نخستین تبعات آن ورود اقلام قاچاق به داخل و همچنین خروج ارز از کشور است که باعث افزایش نوسان ارز و گرانی کالا در بازار میشود. تبعات منفی دیگر این تصمیم، ورشکستگی اعضای صنف فناوران است. در این مواقع شرکتهای واردکننده برای نجات بنگاه خود مجبورند نیروی انسانی خود را تعدیل کنند که به بیکاری جوانان در کشور دامن خواهد زد.- محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران
او ادامه میدهد: «واردکنندگان آیتی برای اینکه اقلام بهروز این صنف را در شرایط تحریمی وارد کشور کنند از شرکتهای مادر نمایندگی گرفته و پای شرکای تجاری خود مثل شرکای دبی، بحرینی و قطری را برای سفارش کالا به میان میکشند اما دولت با اعمال چنین محدودیتهایی ناهماهنگیهایی را برای این فعالان اقتصادی ایجاد میکند که باعث دلسردی آنها در ادامه مسیر میشود. البته دلسردی واردکنندگان و کوچ سرمایههای آنها به کشورهای ثالث یک طرف ماجرا است. متأسفانه چنین برخوردهایی در نهایت سبب بیاعتباری تجار ایرانی در کشورهای دیگر میشود.»
به گفته فرجی تهرانی، مصرف اقلام آیتی در تمام کشورها سیر صعودی دارد؛ از مدارس و ارگانهای پژوهشی گرفته تا سایر حوزههای خدماتی نیاز مبرمی به اقلام آیتی دارند و اکنون اعمال محدودیتها سبب میشود اقلام بهروز با هزینههای سرسامآوری به کشور وارد شود.
نظرات