ثبت رکورد جدید در صنعت فضایی ایران؛ پرتاب همزمان ۳ ماهواره به مدار ۴۵۰ کیلومتری

یک‌شنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۸
مطالعه 3 دقیقه
پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ
سه ماهواره ایرانی به نام‌های «مهدا»، «کیهان۲» و «هاتف۱» برای نخستین‌بار به‌طور همزمان به فضا پرتاب شدند و در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفتند.
تبلیغات

سه ماهواره ایرانی به نام‌های «مهدا»، «کیهان۲» و «هاتف۱» برای نخستین‌بار به‌طور همزمان به فضا پرتاب شدند و در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفتند.

امروز ماهواره‌بر سیمرغ، ماهواره مهدا و دو ریزماهواره کیهان۲ و هاتف۱ را با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری زمین تزریق کرد.

مهدا ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است و نانوماهواره‌های کیهان ۲ و هاتف ۱ نیز توسط شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) طراحی و آماده پرتاب شده‌اند.

کپی لینک

جزئیاتی درباره سه ماهواره جدید در مدار زمین

ماهواره ۳۲ کیلوگرمی مهدا، از سری ماهواره‌های سبک‌وزن است که مأموریت اصلی آن، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا اعلام شده است.

نام این ماهواره برگرفته از نام فرزند محمد ندافی‌پور میبدی از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه فضایی ایران و مدیر این پروژه است که در سال ۱۴۰۰ در اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

ماهواره مهدا

نانوماهواره کیهان۲، از سری ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم است که برای اثبات فناوری موقعیت‌یابی فضاپایه طراحی و ساخته شده است و امکان تعیین موقعیت را به‌صورت بومی و مستقل از سامانه‌های موقعیت‌یابی جهانی، برای گیرنده‌های زمینی فراهم می‌کند. در این ماهواره، از زیرسامانه تعیین و کنترل وضعیت به منظور نشانه‌روی پایدار و دقیق به سمت زمین، استفاده شده است.

ماهواره کیهان 1

نانو ماهواره هاتف ۱ هم، از سری ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران با وزن کمتر از ۱۰ کیلوگرم و برای اثبات فناوری مخابرات باند باریک با کاربرد اینترنت اشیا است. طبق اعلام سازمان فضایی ایران، این ماهواره به‌عنوان «نسخه آزمایشی اول از مجموعه ماهواره‌های منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی»، به فضا پرتاب شده است.

ماهواره هاتف1

شرکت صاایران که طراح این دو ریزماهواره است، پیش از این نیز در ساخت ماهواره سینا-۱ مشارکت داشت که در سال ۱۳۸۴ پرتاب شد و هنوز در مدار زمین قابل ردیابی است.

ماهواره‌بر سیمرغ یک، ماهواره‌بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که امروز در هفتمین پرتاب تحقیقاتی خود توانست با تزریق چندگانه ماهواره‌ها، دریچه‌ای جدید به روی پرتاب‌های فضایی کشور باز کند.

بیشتر بخوانید
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات