رئیس پژوهشکده سامانههای ماهوارهای: با «ناهید۲» به سمت ژئو گام برمیداریم
رئیس پژوهشکده سامانههای ماهوارهای پژوهشگاه فضایی ایران گفت: سری ماهوارههای «ناهید» و همینطور ماهوارههای «مهدا» و «ثریا»، درحال برداشتن گامهایی برای توسعهی محمولههای مخابراتی در مدار ۳۶هزار کیلومتری ژئو هستند.
مهدی نصیری در جمع خبرنگاران گفت: «با طراحی معماری مخابراتی که در ماهواره «ناهید ۲» صورت گرفت، این پتانسیل وجود دارد که کاربران در داخل کشور به شرط در میدان دید بودن ماهواره، به تبادل داده با یکدیگر بپردازند.»
برای رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری ژئو و استقرار ماهواره عملیاتی در آن، نیازمند کسب تجارب و دانش فنی هستیم. فناوریها و زیرسیستمها باید با ماهوارههای کوچکتر و در مدار پایینتر مورد آزمون قرار گیرند. ماهواره مخابراتی «ناهید ۲» با جرم حدود ۱۲۰ کیلوگرم، یکی از گامهای برنامه راهبردی برای دستیابی به ماهواره مخابراتی زمینآهنگ (ژئو) خواهد بود.- مهدی نصیری، رئیس پژوهشکده سامانههای ماهوارهای پژوهشگاه فضایی ایران
نصیری همچنین درباره مأموریتهای سری ماهوارههای ناهید به این موارد اشاره کرد:
- آزمایش محمولههای باند KU
- توسعه و آزمون فناوریهای کلیدی مورد نیاز
- تست انتقال مداری
- تعیین موقعیت مستقل از GPS
- اندازهگیری تشعشعات فضایی
- تست زیرسیستمهای مختلف ماهواره در فضا
- برقراری ارتباط بین دو نقطه در دید ماهواره
بهگزارش ایسنا، رئیس پژوهشکدهی سامانههای ماهوارهای دربارهی آخرین وضعیت ماهواره مهدا هم گفت: «ارتباط ایستگاه زمینی با ماهواره مهدا در باند S در حال انجام است و درحال حاضر ارتباط دوطرفه با مهدا بهصورت مستمر در زمانهای گذر مربوطه از روی ایران برقرار است.»
بهگفتهی او سیگنالهای دریافتشده از ماهوارهها حاوی اطلاعاتی مرتبط با وضعیت کاری و سلامت زیرسیستمهای ماهواره از قبیل دما، گزارش از وضعیت مصرف توان هر قطعه، گزارش شارژ باتریها در ماهواره، وضعیت پایداری لینک ارتباط مخابراتی، نرخ چرخش ماهواره، موقعیت مداری و ... است.
نظرات