«شاد» از محتوای نامناسب پاکسازی میشود
مدیر روابط عمومی پلتفرم «شاد» میگوید با توجه به اینکه کاربران شاد کودکان و دانشآموزان هستند یک رویکرد سلبی با عنوان پایش محتوا در این پلتفرم برقرار است که با نظارت انسانی و به کمک هوش مصنوعی محتوای موجود روی «شاد» را مورد بررسی و نظارت قرار داده و محتوای نامناسب را از این پلتفرم حذف میکنند.
قاسمزاده، مدیر روابط عمومی پلتفرم شاد، در این خصوص به ایسنا گفته است: «یک رویکرد سلبی داریم به اسم پایش محتوا که با استفاده از هوش مصنوعی و نظارت انسانی برای تأمین محیط سالم و پاک برای دانشآموزان صورت میگیرد؛ روزانه نزدیک به ۳ میلیون فایل با هوش مصنوعی بررسی میشود. تمامی کانالها و گروهها بهعنوان فضای عمومی شاد رصد میشوند تا فضای سالم شاد برقرار باشد.»
به گفته او، با این نظارت و پایش میزان محتوای نامناسب موجود روی پلتفرم شاد کاهش پیدا کرده است. این میزان پیش از این ۲.۵ درصد بوده که در حال حاضر به کمتر از ۰.۰۵ رسیده است.
گفته میشود که شبکه شاد در حال حاضر ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر کاربر دارد که فیلمهای آموزشی ارائهشده توسط آموزش و پرورش در آن رایگان است اما کاربران برای استفاده از فیلمهای آموزشی سایر نهادها در این پلتفرم باید هزینه پرداخت کنند. براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، هزینه دریافتشده بابت خدمات شاد باید صرف توسعه این پلتفرم شود.
شادبین؛ موتور جستوجوی امن اختصاصی شاد برای دانشآموزان
مدیر روابط عمومی شاد همچنین به امکانات موجود در این پلتفرم از جمله سرویس «شادبین» اشاره کرده است که یک موتور جستوجوی ویژه برای دانشآموزان است و آنها با استفاده از پلتفرم شاد میتوانند از این موتور جستوجو استفاده کنند:
کاربران شادبین از ابتدای شروع به کار این سرویس بیش از ۱.۵ میلیارد سؤال از شادبین پرسیدهاند و اکنون نیز بیش از ۶۰ میلیون پرسش در ماه از شادبین میپرسند.- قاسمزاده، مدیر روابط عمومی پلتفرم شاد
«دنیای شاد» سرویس جدید دیگری است که به پلتفرم شاد اضافه خواهد شد اما هنوز جزئیات بیشتری درباره آن اعلام نشده است. قاسمزاده توضیح داده است که کودکان بهعنوان کاربران اصلی شاد میتوانند در سرویس «دنیای شاد» داستاننویسی کرده و ایدهها و افکارشان را به فیلم تبدیل کنند.
دانشآموزان فعال در این پلتفرم با استفاده از این سرویس جدید همچنین این امکان را دارند که کار دوبله انجام دهند و کاراکتر تهیه کنند. با وجود این، قاسمزاده توضیح داده است که «فعلاً جزئیات بیشتری درباره این سرویس مشخص نیست و با تهیه کننده در حال مذاکره هستیم.»
کلاسهای مجازی در شاد برگزار خواهد شد
پلتفرم شاد فضایی است که آموزش و پرورش برای ارائه محتوای آموزشی به دانشآموزان پایههای مختلف تحصیلی ارائه کرده است با این حال، این پلتفرم تا امروز امکان برگزاری کلاسهای درس مجازی را نداشته است. حالا اما مدیر روابط عمومی این پلتفرم اعلام کرده است که در نظر دارند در شاد کلاس مجازی طراحی و برگزار کنند:
«شاد، کلاس مجازی ندارد اما کارهای فنی این امر در حال انجام و در دستور کار است تا بهصورت گسترده در اختیار همه قرار گیرد؛ طبق برنامهریزی صورتگرفته، فضایی همچون گوگل میت یا اسکای روم در این بخش در دست طراحی است.»
با مجموع تغییراتی که برای شبکه شاد در نظر گرفته شده است گفته میشود که قرار است این پلتفرم از یک مکان برای درس خواندن به یک زیستبوم برای کودکان و نوجوانان و کسبوکارهای مرتبط با این گروه سنی تبدیل شود. قاسمزاده در این زمینه گفت:
دانشآموزان میتوانند به مخاطبان دسترسی پیدا کنند هرچند سختیهایی از بابت قوانین آموزش و پرورش جلوی پای ما است ولی این مسیری است که در حال طی کردن آن هستیم.- قاسمزاده، مدیر روابط عمومی پلتفرم شاد
شاد از نظر تعداد سرور دچار مشکل است
یکی از مشکلات پلتفرم شاد مختل و از دسترس خارج شدن آن، بهویژه در شرایط خاصی است که تعداد کاربران آن زیاد است یا ترافیک روی این شبکه بالا است. قاسمزاده گفته است مشکل این اختلالات ناشی از تعداد سرورها است و شاد از نظر پهنای باند مشکلی ندارد:
۳۲۰ سرور داریم که در دوران کرونا ۸۰ سرور دیگر اضافه شد اما الان برای تأمین آن نیازمند تأمین اعتبار هستیم، مشکل پهنای باند نداریم و مشکل تعداد سرور است.- قاسمزاده، مدیر روابط عمومی پلتفرم شاد
به دلیل همین مشکلات است که در مواقعی که محتواها زیاد است و مدارس غیرحضوری برگزار میشوند محتواهای قبلی از روی این پلتفرم پاک میشود و سپس، محتوای جدید اضافه میشود. علاوه بر این، قاسمزاده تفاوت سرعت اینترنت برای افراد مختلف را دلیل دیگری برای بروز اختلالات در دسترسی به این شبکه دانسته است: «سرعت اینترنت افراد برای استفاده از شاد متفاوت است و همین میتواند عاملی برای قطع و وصلی شبکه باشد.»
مدیر روابط عمومی شاد درباره حفظ امنیت داده و اطلاعات کاربران شاد نیز اعلام کرد: «حفاظت از اطلاعات کاربر برای ما اهمیت دارد و شاد امنترین اپلیکیشن به دلیل داشتن ۱۳ لایه امنیتی است که نفوذ زیرساخت در آن غیرممکن است؛ تمام دسترسیها به دادههای دانش آموزان را آموزش و پرورش انجام میدهد لذا امن است.»
نظرات