حساب‌کاربری و سیم‌کارت کلاهبرداران مسدود می‌شود

شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
هکر با گوشی در دست
دیوار برای افزایش امنیت معامله‌های کاربران و جلوگیری از فعالیت کلاهبرداران اقدام‌های جدیدی برای شناسایی‌ و محدودسازی افراد متخلف انجام داده است.
تبلیغات

حساب کاربری و سیم‌کارت‌های کلاهبردارانی که در دیوار اقدام به کلاهبرداری از کاربران می‌کنند محدود و مسدود می‌شود. دیوار برای افزایش امنیت معامله‌های کاربران و جلوگیری از فعالیت کلاهبرداران، به صورت مداوم در حال توسعه راهکارهای خود است. در راستای اقدامات سال‌های گذشته، از ابتدای سال ۱۴۰۳ مسیرهای جدیدی برای مقابله با کلاهبرداران به دیوار اضافه شده که بخشی از آن‌ها را در ادامه معرفی کرده‌ایم.

کپی لینک

به‌کارگیری هوش‌مصنوعی برای شناسایی مظنونین

به تازگی دیوار مدل هوش‌مصنوعی خود را برای تشخیص افراد با رفتار مشکوک به تخلف و کلاهبرداری توسعه داده و عملیاتی کرده است. این مدل می‌تواند با در نظر گرفتن ویژگی‌‌های مختلف، کاربرانی که رفتار مشکوک دارند را تشخیص داده و آنها را بر اساس فعالیت‌شان در دسته‌های با احتمال تخلف متفاوت طبقه‌بندی کند. 

کاربرانی که به خاطر فعالیت‌های مشکوک‌ یا گزارش‌های کاربران دیگر، در دسته با احتمال تخلف بالا قرار می‌گیرند حساب‌شان محدود شده و تنها قابلیت دیدن آگهی‌ها را دارند. امکان انتشار آگهی، چت یا دیدن شماره تلفن آگهی‌های دیگر از این افراد تا زمانی که هویت‌شان به صورت ویدیویی تایید شود گرفته خواهد شد. 

جزئیات بیشتر این راهکار دیوار را اینجا بخوانید.

کپی لینک

استفاده از پایگاه داده پلیس فتا

پلیس فتا در همکاری با پلتفرم‌های آنلاین و با هدف افزایش امنیت کاربران در زمینه کاهش کلاهبرداری، پایگاه داده‌ای از سیم‌کارت‌های افراد مشکوک به انجام اقدامات کلاهبردارانه در فضای مجازی را آماده کرده که از داده‌های مراجع قضایی، واحدهای پلیس فتا و کسب و کارهای فضای مجازی جمع‌آوری شده تا فعالیت این افراد با دقت بیشتری رصد شود و پیش از اقدام به کلاهبرداری جلوی فعالیت آن‌ها گرفته شود. شماره تلفن‌ مجرمان یا افراد مشکوک به کلاهبرداری که فعالیت آن‌ها در زمینه اقدامات کلاهبردارانه به پلیس فتا گزارش شده در لیست سیاه قرار گرفته و مسدود شده است یا مسدود می‌شود. این اقدام در راستای افزایش امنیت کاربران و براساس هماهنگی و تعاملات پلتفرم‌های آنلاین و پلیس فتا در خصوص شناسایی اقدامات مجرمانه در زمینه کلاهبرداری صورت گرفته است.

دیوار نیز با هدف مقابله همه‌جانبه با کلاهبرداران حرفه‌ای، با استفاده از این بانک داده‌، به صورت لحظه‌ای دسترسی کاربران مشکوک به کلاهبرداری را مسدود کرده و فعالیت آنها را منوط به احراز هویت ویدیویی می‌کند. 

مدل‌ها و بررسی‌های دیوار هم مشخص کرده کسانی که بر اساس این پایگاه داده (دیتابیس) مسدود شده و پشت احراز هویت ویدیویی باقی مانده‌اند به صورت قطعی جزء کلاهبرداران هستند. این پایگاه داده به صورت دائم به‌روز‌رسانی شده و شماره‌ها به آن اضافه و کم می‌شود. در صورت حذف یک شماره از دیتابیس فتا، محدودیت شماره مذکور در دیوار نیز برداشته می‌شود. 

کاربرانی که به خاطر رفتار مشکوک کلاهبردارانه حساب‌شان محدود می‌شود تنها با پشت سر گذاشتن احراز هویت ویدیویی می‌توانند اجازه فعالیت در دیوار را پیدا کنند. در این مدل احراز هویت که توسط هوش‌مصنوعی انجام می‌شود فرد در ابتدا باید به عنوان صاحب شماره تلفن همراه، کد ملی و تاریخ تولد خود را وارد کند. در صورت تطابق این موارد کاربر وارد روند احراز هویت ویدئویی با گرفته شدن عکس و ضبط ویدئو (مانند روش‌های باز کردن آنلاین حساب بانکی) می‌شود و در صورتی که این فرآیند را با موفقیت پشت سر بگذارد و هویت او تایید شود محدودیت‌ها برایش برداشته می‌شود. مشخص است که در صورت تکرار فعالیت کلاهبرداری، فرد احراز هویت شده با استفاده از ویدیویی ضبط شده قابل پیگرد قضایی خواهد بود.

کپی لینک

همراه با کاربران در مقابل کلاهبرداران 

جلوگیری از فعالیت افراد متخلف در دیوار، از جدی‌ترین برنامه‌های تیم‌های فنی و محصولی دیوار است. در این مسیر دیوار تلاش می‌کند همزمان با اجرای این اقدام‌ها در پلتفرم، آگاهی کاربران خود درباره رایج‌ترین و جدیدترین روش‌های کلاهبرداری را هم افزایش دهد. 

دیوار علاوه بر این، مسیرهای مختلفی را برای گزارش کلاهبرداری یا حتی رفتار مشکوک را برای کاربران در نظر گرفته است. این گزارش‌ها به تیم‌های گوناگون دیوار برای افزایش سلامت پلتفرم کمک می‌کند.

ساده‌ترین روش، لینکی است که زیر هر آگهی قرار دارد. اگر شما شاهد کلاهبرداری یا رفتار مشکوک بوده‌اید و آگهی مرتبط با آن، هنوز روی دیوار وجود دارد، می‌توانید از داخل آگهی، با زدن روی لینک «گزارش کلاهبرداری و رفتار مشکوک» آن را گزارش کنید.

صفحه‌ای از دیوار درباره کشف کلاهبرداری

اما دیوار مسیر تازه‌ای هم برای گزارش کلاهبرداری ایجاد کرده است. در صورتی که آگهی فرد متخلف پاک شده است، می‌توانید به «دیوار من» بروید و از لینک «گزارش کلاهبرداری» استفاده کنید.

گزارش کلاهبرداری در دیوار

در این روش حتی اگر کلاهبردار آگهی را هم پاک کرده باشد، امکان پیگیری تخلف وجود دارد. علاوه بر این، در چت دیوار هم می‌توانیدتخلف‌ها را گزارش کنید. کافی‌ است روی علامت سه نقطه در چت دیوار بزنید و  گزارش‌تان را برای پیگیری دیوار ثبت کنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات