سامانه جامع روابط کار چیست و چه کاربردی دارد؟

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
مطالعه 5 دقیقه
سامانه روابط کار روی صفحه لپ‌تاپ
این مقاله به شما توضیح می‌دهد که سامانه جامع روابط کار چیست و چه امکاناتی دارد؟ با راهنمای کامل نحوه ثبت نام و استفاده از این سامانه همراه ما باشید.
تبلیغات

سامانه جامع روابط کار بستری است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف افزایش خدمات الکترونیکی و غیرحضوری راه‌اندازی کرده است و امکانات مختلفی برای حوزه شغل و کار ارائه می‌دهد. در مقاله پیش رو، زومیت این سامانه را به شما معرفی خواهد کرد و نحوه کار با آن را توضیح خواهد داد.

کپی لینک

معرفی سامانه جامع روابط کار

سامانه جامع روابط کار برای کارگران و کارفرمایان جهت انجام امور مربوط به کار و شغل از سوی وزارت کار راه‌اندازی شده است تا بسیاری از مشکلات موجود در زمینه مشاغل به‌صورت اینترنتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری از طریق این سامانه مورد رسیدگی قرار بگیرد و حل‌وفصل شود.

امور مختلفی از جمله مسائل مربوط به بیمه، موضوعات مرتبط با قانون کار و رسیدگی به شکایت‌های میان کارفرمایان و کارگران از طریق این سامانه قابل پیگیری است. بنابراین، افراد شاغلی که با کارفرمای خود تحت قرارداد مشخصی کار می‌کنند و خود این کارفرمایان، می‌توانند از خدمات مختلف این سامانه استفاده کنند. البته استفاده از این سامانه مستلزم ثبت نام در آن است که در ادامه این مطلب این موضوع را هم توضیح خواهیم داد.

کپی لینک

امکانات و خدمات سامانه جامع روابط کار

حوزه کار و شغل، بخش‌ها و نیازمندی‌های مختلفی دارد. برای تسهیل و تسریع بسیاری از این امور می‌توان خدمات الکترونیکی ارائه کرد تا پاسخگوی نیاز کارگران و کارفرمایان باشد. از جمله امکانات و خدماتی که در سامانه جامع روابط کار ارائه می‌شود، افراد این امکان را دارند که قراردادهای کاری را به صورت الکترونیکی در این سامانه ثبت کنند.

ثبت الکترونیکی شکایت‌های کارگری هم یکی دیگر از خدماتی است که این سامانه ارائه می‌کند. همچنین، امکان رسیدگی الکترونیکی به پرونده‌های دعاوی کارگری و کارفرمایی نیز از طریق این پلتفرم فراهم شده و خدمات مربوط به بیمه بیکاری و پیگیری‌های آن نیز از طریق این سامانه امکان‌پذیر است.

علاوه بر همه موارد مذکور، کارفرمایان برای درخواست بازرسی از کارگاه خود باید از طریق سامانه جامع روابط کار به صورت الکترونیکی اقدام کنند. افراد برای ثبت درخواست بررسی مشاغل سخت و زیان آور نیز باید از طریق این سامانه وزارت کار اقدام کنند. تأیید صلاحیت شرکت‌های خدماتی و مسئولین ایمنی هم از طریق این سامانه انجام می‌شود.

استفاده از سامانه جامع روابط کار و امکاناتش مستلزم این است که در این سامانه ثبت نام کنید. قدم اول برای ثبت نام طی کردن فرایند احراز هویت است که در ادامه آن را به طور کامل به شما توضیح خواهیم داد.

کپی لینک

احراز هویت در سامانه جامع روابط کار

ورود به سامانه جامع روابط کار و بهره‌مند شدن از خدمات مختلف آن نیاز به احراز هویت دارد. برای اینکه فرایند احراز هویت متقاضیان دریافت خدمات سامانه جامع روابط کار آسان‌تر شود، افراد می‌توانند از روش‌های مختلف حضوری و غیرحضوری استفاده کنند.

پنج روشی که برای احراز هویت جهت ورود به سامانه و استفاده از آن وجود دارد عبارت‌اند از:

۱- مراجعه حضوری به یکی از شعب دفاتر پیشخوان

۲- احراز هویت از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند

۳- احراز هویت از طریق درگاه «دان»

۴- احراز هویت از طریق درگاه «آی تی ساز»

۵- احراز هویت از طریق درگاه بانک رفاه

کپی لینک

نحوه احراز هویت آنلاین در سامانه جامع روابط کار

برای اینکه با استفاده از یکی از روش‌های آنلاین در سامانه جامع روابط کار احراز هویت و ثبت نام کنید کافی است به آدرس prkar.mcls.gov.ir بروید و در همان صفحه اول روی گزینه «ایجاد حساب کاربری» کلیک کنید. با انتخاب این بخش صفحه جدیدی به شما نمایش داده می‌شود که در آن انواع روش‌های احراز هویت (پنجره خدمات دولت هوشمند، درگاه آی تی ساز، درگاه بانک رفاه و درگاه دان) وجود دارد و شما هر کدام از این روش‌ها را که مایل باشید، می‌توانید انتخاب کنید. پس از انتخاب روش مورد نظر وارد مراحل احراز هویت می‌شوید و لازم است این مراحل را تا انتها به درستی پشت سر بگذارید.

صفحه اصلی سامانه جامع روابط کار
صفحه احراز هویت در سامانه جامع روابط کار

دسترسی به تمام خدمات مرتبط با ثبت شکایت، دادرسی، بیمه بیکاری و... به صورت الکترونیک امکان‌پذیر است و برای هیچ‌یک از این خدمات نیازی به مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان نیست.

کپی لینک

الزامات ایجاد حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار

برای احراز هویت و به دنبال آن، ایجاد حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار این دو شرط را باید داشته باشید:

  • چه کارگر باشید یا مدیرعامل یا کارفرمای حقیقی، شماره تلفن همراه باید متعلق به خود فرد باشد
  • کاربرانی که قصد استفاده از خدمات بیمه بیکاری را دارند، باید شماره شبای خود را در یکی از بانک‌های عامل (رفاه، ملی، ملت، سپه، تجارت، صادرات) وارد کنند
کپی لینک

مدارک لازم برای ایجاد حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار

متقاضیان ایجاد حساب کاربری در سامانه جامع روابط کار باید مدارک مورد نظر را ارائه کنند. این مدارک برای افراد مختلف متفاوت است:

اگر کارگر یا کارفرمای حقیقی هستید باید کد ملی، شماره شبای بانک و شماره تلفن همراه (به نام خودتان) را ارائه کنید.

چنانچه کارفرمای حقوقی هستید باید شناسه ملی، کد ملی مدیرعامل، شماره تلفن همراه مدیرعامل و شماره شبای بانکی حقوقی را ارائه کنید.

کپی لینک

ورود به سامانه جامع روابط کار

پس از آموزش احراز هویت و ایجاد حساب کاربری، نوبت آموزش نحوه ورود به سامانه جامع روابط کار برای استفاده از خدمات و امکانات مختلف آن است. برای این کار باید نشانی www.prkar.mcls.gov.ir/Login را در مرورگر خود جستجو کنید تا وارد صفحه ورود به سامانه شوید.

در این صفحه هم امکان ورود از طریق وارد کردن نام کاربری، گذرواژه و متن امنیتی را دارید و هم می‌توانید از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند وارد سامانه شوید. پس از انتخاب این گزینه به پنجره واحد خدمات هوشمند هدایت می‌شوید و با استفاده از شماره تلفن همراه و کد یک‌ بار مصرفی که برای شما پیامک می‌شود، می‌توانید وارد سامانه جامع روابط کار شوید.

البته در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند امکان ورود با کد QR را هم دارید. برای این کار کافی است این نحوه ورود را انتخاب کرده، کد QR نمایش داده‌شده را اسکن کنید تا وارد سامانه شده و بتوانید از خدمات موجود در حساب کاربری‌تان استفاده کنید.

سوالات متداول

  • از چه طریقی می‌توان در سامانه جامع روابط کار احراز هویت کرد؟

    برای احراز هویت یا باید به دفاتر پیشخوان به‌صورت حضوری مراجعه کنید یا از طریق درگاه ملی خدمات هوشمند، درگاه بانک رفاه، درگاه دان یا درگاه آی تی ساز به‌صورت آنلاین اقدام کنید.

  • سامانه جامع روابط کار چه امکاناتی دارد؟

    ثبت الکترونیکی قراردادهای کاری، ثبت الکترونیکی شکایت‌های کارگری، رسیدگی الکترونیکی به پرونده‌های دعاوی کارگری و کارفرمایی، خدمات مربوط به بیمه بیکاری، ثبت درخواست بازرسی از کارگاه، ثبت درخواست بررسی مشاغل سخت و زیان‌آور و... از امکانات این سامانه است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات