انجمن تجارت الکترونیک تهران خبر داد: احضار و تهدید پزشکان برای قطع همکاری با پلتفرمهای آزمایشگاهی آنلاین
رئیس هیأت مدیره انجمن تجارت الکترونیک تهران از گستردهتر شدن تهدیدهای سازمان تأمین اجتماعی علیه پلتفرمهای سلامت دیجیتال خبر داد. بر اساس نامهی او به رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، اکنون پزشکان برای همکاری با پلتفرمهای آزمایشگاهی آنلاین به پرداخت جریمههای سنگین تهدید شدهاند.
در این نامه نیما قاضی خطاب به امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به اینکه پلتفرمهای آزمایشگاهی آنلاین (خدمات آزمایش در محل) از اواخر مرداد ۱۴۰۳ با موانعی از سوی سازمان تأمین اجتماعی مواجه شدهاند، میگوید با وجود برگزاری جلسات متعدد با حضور مدیران سازمان تأمین اجتماعی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر)، نماینده انجمن تجارت الکترونیک تهران و نمایندگان پلتفرمهای سلامت دیجیتال، این مشکلات تا به امروز ادامه داشته و حتی دامنه آن گستردهتر شده است.
در اقدامی جدید، متأسفانه مدیران بخش رسیدگی و کنترل صورتحساب سازمان بیمه تأمین اجتماعی استان تهران، پس از احضار تعدادی از آزمایشگاهها، شروع به فراخواندن پزشکان همکار پلتفرمهای سلامت (در زمینه صدور نسخه الکترونیک یا مشاوره پزشکی آنلاین) نیز کردهاند و با این ادعا که پلتفرمهای حوزه سلامت غیرقانونی هستند، پزشکان را برای قطع همکاری با آنها تحت فشار قرار میدهند و به پرداخت جریمههای سنگین تهدید میکنند.- نیما قاضی، رئیس هیأت مدیره انجمن تجارت الکترونیک تهران
او در ادامه سؤالاتی را درباره این «احضارهای سلیقهای و کارشکنی در انجام فعالیت پلتفرمها» مطرح میکند؛ از جمله اینکه چگونه پلتفرمهای سلامت دیجیتال که تمام مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کردهاند، توسط سازمان تأمین اجتماعی که به هیچ عنوان نقش قانونگذاری و نظارتی در این حوزه را ندارد، غیرقانونی خوانده میشوند؟
سؤال بعدی رئیس هیأت مدیره انجمن تجارت الکترونیک تهران مربوط به توافقاتی است که در جلسه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ با حضور نمایندگان سازمان تأمین اجتماعی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد، سازمان نصر، انجمن تجارت الکترونیک تهران و نمایندگان پلتفرمهای سلامت دیجیتال به دست آمد.
او با اشاره به این صورتجلسه میپرسد: «چرا تأمین اجتماعی همچنان با دلایل واهی و غیرمستند به احضار پزشکان و آزمایشگاهها ادامه میدهد؟»
سؤال بعدی به بخشنامه معاون حقوقی رئیسجمهور وقت در دیماه ۱۴۰۰ اشاره دارد که در آن به صراحت بر «کاهش موانع کسبوکارهای نوپا مبتنی بر فضای مجازی» تاکید شده است، اما با این حال باز هم مدیران سازمان تأمین اجتماعی هر روز سنگی تازه پیش پای پلتفرمهای سلامت میاندازند؟
در ادامهی این نامه، قاضی میپرسد:
در زمانهای که نقش پلتفرمهای سلامت دیجیتال در پیشگیری و درمان بیماریها بر همگان مشهود است و بسیاری از کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه جهان از مواهب دیجیتالی شدن نظام سلامت بهرهمند شدهاند، چگونه برخی مدیران سازمان تأمین اجتماعی بدون توجه و آگاهی نسبت به تاثیرات مثبت و تحولآفرین آن، روندهای روز این حوزه را زیر سوال میبرند؟ کسبوکارهای فعال در این حوزه، چطور و با صرف چه میزان وقت و هزینه میتوانند موج بیاعتمادی که چنین اقداماتی برایشان ایجاد میکند را از بین ببرند؟
رئیس هیاتمدیره انجمن تجارت الکترونیک تهران در آخر اقدام سازمان تأمین اجتماعی را مغایر با سیاستهای کلان اقتصادی کشور و قوانین، آییننامهها و توصیههای مؤکد دربارهی حمایت از کسبوکارهای دیجیتال میخواند و خواستار همکاری برای رفع این مشکل میشود.
تأکید انجمن تجارت الکترونیک تهران بر گفتوگو برای حلوفصل این مشکل در حالی است که بیشتر از یک ماه پیش نیز رئیس کمیسون سلامت دیجیتال نصر خبر داده بود که اختلاف میان پلتفرمهای سلامت دیجیتال و سازمان تأمین اجتماعی از راه گفتوگو در حال برطرفشدن است.
سازمان تامین اجتماعی استان تهران مرداد امسال با ارسال پیامکی به مؤسسان مراکز خدمات پاراکلینیکی طرف قرارداد با این سازمان اعلام کرد هرگونه ارائه خدمات بابت نسخ الکترونیک عرضه شده توسط پلتفرمهای سلامت دیجیتال شامل ویزیت، پاراکلینیک، داروخانه و غیره در تعهد سازمان تامین اجتماعی نبوده و قابل پرداخت نیست.
پس از این اتفاق، کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای کشور (نصر)، انجمن تجارت الکترونیک تهران و تعداد زیادی از فعالان حوزه سلامت دیجیتال در بیانیهها و مصاحبههایی به این موضوع اعتراض کردند و خواستار گفتوگو و تعامل با مدیران سازمان تامین اجتماعی شدند. اما در نهایت تأمین اجتماعی اعلام کرد که «فعالیت سکوها باید قانونمند باشد اما آییننامهای به ما ابلاغ نشده است».
با این همه در روزهای گذشته پلتفرم هومکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «برخی مدیران با فراخواندن پزشکان و آزمایشگاههای همکار هومکا و اعمال جریمههای سنگین آنها را برای قطع همکاری با این پلتفرم تحت فشار قرار میدهند.»