نایبرئیس اتحادیه لوازم صوتیوتصویری: ممنوعیت آیفون صرفهجویی اقتصادی مورد انتظار را رقم نزد
سعید اشتیاقی، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین و نایب رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری، باور دارد که ممنوع کردن واردات گوشیهای آیفون ارزبری برای واردات گوشیهای موبایل را کمتر از یک میلیون دلار کاهش داده اما در مقابل، باعث افزایش واردات غیرقانونی این گوشیهای تلفن همراه شده است.
این عضو اتاق بازرگانی ایران و چین در گفتوگو با خبرآنلاین ممنوعیت واردات گوشیهای آیفون را بیاثر دانسته و به ذکر آمار واردات موبایل در سال ۱۴۰۰ پرداخت و گفت:
سال ۱۴۰۰ و قبل از اعمال ممنوعیت برای گوشیهای آیفون اوج میزان واردات گوشی موبایل به کشور بوده و ما تقریباً ۱۸ میلیون دستگاه واردات داشتیم که با دلار آن زمان حدود ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ارز برای واردات این گوشیها صرف کرده بودیم.- سعید اشتیاقی، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین و نایب رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری
او در ادامه این اعداد را با آمارهای مربوط به واردات این کالا در سال ۱۴۰۲ مقایسه کرد و توضیح داد: «میزان واردات از ۱۸ میلیون به ۱۴٫۵ میلیون گوشی کاهش پیدا کرده است. شعار هم این بوده که این گوشی موبایل لاکچری است و ارزبری دارد و جلوی واردات آن باید گرفته شود. میزان ارزبری هم از ۴ میلیارد به ۳٫۲ میلیارد تومان رسیده که عملاً نشان میدهد میزان ارزبری خیلی کم نشده است.»
نایب رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری میگوید در کنار کاهشی که در میزان و هزینه صرفشده برای واردات گوشیها رخ داده، به دلیل نیاز بازار، آیفونها از مبادی غیرقانونی و به شکل قاچاق وارد کشور شدهاند و بنابراین، در عمل نمیتوانیم بگوییم که صرفهجویی اقتصادیای که در طرح ممنوعیت واردات آیفون مد نظر قرار داشته، محقق شده است. اشتیاقی در این خصوص این طور توضیح داده است:
نهادهای نظارتی باید به ما آمار بدهند که در این مدت چند میلیون گوشی آيفون که رجیستر نشده، وارد کشور شده است. باید این عدد را ضربدر مبلغی که گوشی خریداریشده بکنیم تا ببینیم که آیا ما توانستهایم صرفهجویی ارزی که شعارمان بوده را رقم بزنیم؟ این اتفاق آن طور که میخواستند پیش نرفت و صرفه و صرفهجویی اقتصادی رخ نداد، لذا در این موضوع باید طرح نو درانداخته شود.- سعید اشتیاقی، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین و نایب رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری
عضو اتاق بازرگانی ایران و چین در ادامه نیز گفت: «میزان ارز صرفشده را از ۴ میلیارد به ۳٫۲ میلیارد تومان رساندهایم، یعنی ۸۰۰ هزار دلار صرفهجویی، تعداد گوشیهای واردشده را هم از ۱۸ میلیون رساندهایم به ۱۴ میلیون دستگاه اما بالغ بر این اختلاف، الان گوشی قاچاق کف بازار داریم.»
به گفته او، طرح رجیستری طرح موفقی بود و داشت جلوی قاچاق را میگرفت؛ اما با اعمال یک ممنوعیت بار دیگر قاچاق در بازار ایجاد شد.
نایب رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری معتقد است با توجه به نیاز و تقاضای مردم در خصوص گوشیهای آیفون، اعضای این اتحادیه قانونی شدن واردات این گوشیها را مطالبه میکنند:
«من هم معتقدم که وقتی کشور در شرایط جنگ اقتصادی است ارز باید حفظ شود و نباید برای هر کالای لوکسی ارزبری شود اما حرفم این است که بازار و احتیاج بازار است که تعیین میکند این کالا را میخواهد یا نه. بهخاطر همین نیاز است که امروز خواست اعضای اتحادیه ما این است که واردات این گوشی از مبادی قانونی تسهیل شود.»
نظرات