بیست‌وپنجمین نمایشگاه تلکام از سوم تا ششم دی ماه برگزار می‌شود

یک‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
مطالعه 4 دقیقه
نشست خبری تلکام
بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی‌ ماه برگزار می‌شود.
تبلیغات

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی از تاریخ سوم تا ششم دی‌ ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

رویکرد این نمایشگاه تاکید بر نگاه صادرات محور و جذب شرکت‌های فعال در حوزه صادرات، حضور شرکت‌های بزرگ و فعال در اقتصاد دیجیتال و حضور شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی است و در این راستا یک سالن به هوش مصنوعی اختصاص یافته است.

این نمایشگاه با ۲۵ هزار متر فضای غیرمفید و ۱۲ هزار و ۶۵۸ متر فضای مفید برگزار خواهد شد که نسبت به سال گذشته رشد ۱۰ درصدی پیدا کرده است.

داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا، در نشست خبری که امروز (۱۸ آذر ماه) به مناسبت برگزاری این نمایشگاه برگزار شد توضیح داد که تلکام امسال کاملا تخصصی است و ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی به صورت مستقل در آن حضور پیدا می‌کنند. او اضافه کرد:

۵۰ شرکت هم در پاویون‌های پارک فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و ستاد رونمایی خواهیم داشت و در مجموع ۲۰۰ شرکت در نمایشگاه حضور دارند.
- داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا

ادیب در ادامه گفت: «تلکام کاملا تخصصی است و این ۲۰۰ شرکت به خاطر حجم فعالیت‌ خود، در بیش از ۶۰ درصد اقتصاد دیجیتالی ایران نقش دارند. در این نمایشگاه ما ۸ پنل تخصصی داریم و جدا از این پنل‌ها مخابرات ایران پنل‌های خودش را برگزار خواهد کرد. علاوه بر این ۳۰ رونمایی از محصولات فناورانه که بیشتر در حوه هوش مصنوعی هستند خواهیم داشت و سعی می‌کنیم نقش همرسانی بین شرکت‌ها و بخش‌های دولتی در حوزه هوش مصنوعی را انجام دهیم.»

محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در ادامه درباره سه حوزه مورد توجه این شرکت در بیست‌وپنجمین دوره نمایشگاه تلکام گفت:

شرکت مخابرات ایران سه حوزه را مورد توجه قرار داده است. حوزه اول توسعه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها است که با مشارکت همه اپراتورهای مخابراتی انجام می‌شود و ما استفاده حداکثری از تولیدات ایرانی را در این پروژه اولویت قرار داده‌ایم.
- محمد جعفرپور‍، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران

جعفرپور افزود: «حوزه دوم توسعه شبکه انتقال استانی است که در چند استان آن را طراحی کرده‌ایم. استان خراسان رضوی که تا ۸ ماه آینده نهایی می‌شود و پس از آن استان‌های تهران، آذربایجان شرقی و اصفهان در دستور کار قرار دارند.»

مدیرعامل شرکت مخابرات در مورد حوزه سوم گفت: «حوزه سوم توسعه سرویس‌های بومی مخابرات است. در تلکام از ابر مخابرات ایران به اسم «ابر ما» رونمایی خواهد شد که تمام سرویس‌ها بر مبنای این پردازش ابری ارائه می‌شوند. ما قصد داریم با ابر مخابرات ایران، ابری به وسعت ایران ایجاد کنیم که با استفاده از مراکز داده کل کشور ایجاد کنیم که با استفاده از مراکز داده کل کشور این اتفاق رقم بخورد و ظرفیت‌های زیادی در کشور ایجاد کند.»

به گفته جعفرپور هوش مصنوعی مخابرات ایران از پروژه‌های دیگر این شرکت است که در نمایشگاه تلکام سال آینده رونمایی خواهد شد.

جعفرپور در ادامه درباره استفاده از اینترنت فیبر نوری در نمایشگاه تلکام گفت: «مخابرات منطقه تهران تفاهم‌نامه‌ای با مدیریت نمایشگاه منعقد کرده است که تمام سالن‌های نمایشگاه به فیبرنوری مجهز شوند. در نمایشگاه تلکام و نمایشگاه‌های بعد از آن امکان دسترسی به اینترنت پر سرعت ایجاد خواهد شد.

علاوه بر این قرار است سرویس‌های خوبی به گیمرها ارائه کنیم که قبلا وجود نداشته و در دنیا هم به صورت معدود ارائه می‌شود. رونمایی این سرویس‌ها در نمایشگاه تلکام خواهد بود.» او در ادامه اضافه کرد:

ظرفیت شبکه موبایل محدود است و ما امروز شاهد پر شدن کامل ظرفیت شبکه موببایل هستیم و باید به سمت توسعه فیبر نوری برویم. این کار نیاز به اقدامات اجرایی زیادی دارد اما صنعت امروز فقیر شده است. به علت پایین بودن بیش از حد تعرفه، اپراتورهای مخابراتی امکان سرمایه‌گذاری و تسریع در عملیات اجرایی را ندارند. ارزان‌قیمت‌ترین اینترنت دنیا مربوط به ایران است و در مقایسه با سایر صنایع، ICT محدود واقع شده است.
- محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران

به گفته جعفرپور برای ارائه سرویس با کیفیت باید «متناسب‌سازی» و «منطقی‌سازی» تعرفه انجام شود و اپراتورهای مخابراتی ظرفیت خود را گسترش دهند.

فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای مخابرات ایران، نیز در این نشست درباره تاریخچه تلکام گفت: «بعد از پیروزی انقلاب در شرکت مخابرات بررسی‌هایی انجام شد و بزرگ‌ترین ضعف مخابران آن روز کشور، حوزه فنی بود و در حوزه تولید هم تقریبا چیزی نداشتیم. کارهایی تحت عنوان خوداتکایی و خودباوری آنجا انجام شد و لازم بود دستاوردهای آن نمایش داده شود. گوشه‌ای از یک سالن کوچک به مخابرات و دستاوردهای آن اختصاص پیدا کرد و بعد به یک سالن کامل تبدیل شد اما هیچ‌وقت یک نمایشگاه کامل نداشتیم.»

به گفته او از اواخر سال ۱۳۷۰ زمزمه‌های برگزاری نمایشگاه مستقل تلکام شنیده می‌شد و از سال ۱۳۷۸-۱۳۷۹ این نمایشگاه هر ساله به جز یک‌ سال برگزار شد. رستگار ادامه داد:

«به جز این ۷-۸ سال اخیر، همواره جامعه در برابر فناوری‌هایی که قرار بود در کشور پیاده شود، مقاومت می‌کرد. حاکمیت و دولت همگام فناوری و جامعه مخالف آن بود. الان کاملا برعکس شده است و جامعه به دنبال فناوری است اما این فناوری را به او نمی‌دهند. حاکمیت باید بداند خواسته جامعه و شرکت‌های دانش‌بنیان، داشتن اینترنت تمیز و پهنای باند است، اگرنه از دنیا عقب می‌ماند.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات